Son 2 sezonda Rize, 2 Eskişehir, Konya maçlarında 3bin ile 5bin arası seyirciye oynadık. 6-7 bin kişiye oynadığımız maç da çok oldu. Üstelik onlar bir sürü kazma ile 8.olduklarındaydı, bizimse Rize ve Eskişehir maçları sezonun açılış maçlarına denk geliyor. Kayıtlara baktım 3.500 diyor ama benim maçtan hatırladığım 1800-2000 kişi vardı. Ersan'ın golüyle kazandığımız bir maç vardı. Yağmurlu soğuk havada, ersanın gol sevincini hatırlarsan bir ceza sahasını dolduracak kadar taraftar yoktu
Demem o ki bu tarz taraftar sayısı ile övünülecek bir fark çok yok. Toki stadındaki ortalamaları iyidir. Abartılacak bir yanımız yok. Ayrıca bunu sadece bizi baz alarak söyliyim kıyaslama değildir. Olimpiyat ve Başakşehirdeki taraftar kalitemiz acayip düşük. Nerede ne tezahürat yapacağını neyi ıslıklayacağını bilmiyorlar sanki.
Aslında dediğin gibi taraftar sayısını kıyaslamamak lazım. Ben orada GS'nin başarıya bağımlı taraftar kitlesini açıklamaya çalışmıştım. Senin görüşünün haklı yanları olmakla birlikte biraz elmalarla armutları toplamak gibi olmuş;
-GS 8. oldukları yıl tüm maçları ASY'de oynadı. İstanbul'un göbeği ve adamların sözde mabedi idi. O maçlara 1000-2000 kişi gitti. Bizim İnönü'nün son yılında hatırlardığım kadarı ile 15000 altında maç yok, o yıl kapalı hiçbir zaman tam dolmadığı halde ortalama sanırım yine 15000 civarı idi.
-Verdiğin örneklerin tamamı Olimpiyat, Başakşehir stadları ve passo yu kapsıyor. Gerçi ES ES maçında passo yoktu ama o günler çok soğuk günlerdi. ben de o günlerden birinde 3-2 kazandığımız kayseri maçına gitmiştim ve hasta olmuştum. ayrıca passodan sadece 2 hafta önce bursa'yı Ersan'ın 45 te kırmızı görüp, almeida'nın attığı golle 1-0 yendiğimiz maçta doğu tribün kapalı olduğu halde 60000 kişi gelmişti maça. O yıl olimpiyatta maçlar cuma veya çok soğuk olmadığı müddetçe 30000 altına düşmemişti rakam. Çünkü bende olimpiyatta sanırım 7-8 defa maça gittim o yıl. GS 8. olduğu yıl ASY'yi derbiler dışında bir defa bile dolduramadı. Zagten son 10 hafta bomboş tribünelre oynadı.
Dediğin gibi taraftar sayılarını karşılaştırmak çok önemli değil ama karşılaştırdığın şartları da iyi değerlendirmek lazım. Passo etkisini de asla göz ardı etme. Passo'ya en tepkili taraftar hala bizimki (gerçi ben de tepkiliyim ama beşiktaş sevgim maalesef bu ucube sisteme göz yummaı gerektiriyor, almayana neden almıyorsun demem). Maçlar Başakşehir'de olmasa, Olimpiyat'ta hala 5000-10000 kişiye oynayacağımızı hatırlatırım. Doğa ve ulaşım şartları, günümüz insanının en büyük dostu/düşmanıdır
@Tuncay Heliya Sîa