gs ve fb nin yıllardır kayırıldığı doğrudur. Burada tabi ki decoder satışlarının Payı çok büyük. Ancak çok büyük hata yapıldı. Yarışmacı olmayan ve her sene bu iki Takımdan birinin şampiyon yapıldığı sistem maddi olarak çöktü. Bu iki Takımı'n aklı Selim Taraftarları bile bu şampiyonluklara inanmıyor. Zaten her yıl Avrupa da rezil olmaları da gerçeği tokat gibi bunların yüzüne çarpıyor. Devlet sponsorlukları, bedava şampiyonluklarla bir yere kadar insanları kandırırsınız. Futbolu yönetenlerde zerre akıl varsa adil davranırlar. Aksi halde sizin olmayacağını sandığınız Herşeyin tam aksine gerçekleşeceğini düşünüyorum. fener için yazamam fener seyircisinin desteğiyle Çıkabilir. Ama gesenin sıyrılması çok zor. Brüt borcu 1.7 milyar olan bu yılın ilk üç Ayında sadece kredi faizlerine 49 milyon ödeyip ilk üç ayda 90 milyon zarar eden bir Takımı'n kurtulması esasen imkansıza yakındır.?bu yıl ilk ikiye giremez ve UEFA'dan cezalar gelirse sponsor,tribün,yayın tüm gelirleri Tepetaklak düşer ve toparlanmaları çok zor olur. Biz bu düzenin ülkemize Özgü koşullar nedeniyle hep böyle gideceğini sanıyoruz. Ekonomik olarak bu mümkün değil.
bu meselenin başka Takımların çıkmasıyla düzeleceğini sanmıyorum. Önemli olan sistemin adil olması ve normalleştirilmesidir. Sistem adil okur ve normalleşirse rekabet sahada olursa zaten başka Takım'lar kendiliğinden çıkar. Türkiye de yıllardır bir tiyatro izletiliyor futbol anlamında, bu tiyatroyu çok Pahalı izlediğimiz gibi elde edilen hiçbir başarı yok. Birçok Takımı'n maçlarına para vermeye bile değmez. Kalite Sıfır ama oyuncular milyonları götürüyor. İnsanlara 5 para etmeyecek Şeyler yıllardır çok yüksek bedellere kakalandı ama artık insanlar sıkıldı.Mevcut yapı Sürdürülebilir değil. Birçok klüp Battı batacak,balon Çoktan patladı aslında. Adil olunmaz ve yarışmacı bir yapı kurulmadığı sürece Yayıncı kuruluş da batar birçok klüp de batar.
Açıkçası normal şartlar ve düzende yönetilen bir ülke olsa idik bu 2 maddede yazdıklarının tamamına katılırdım ama Türkiye'de düzen bu değil. Ve ayrıca, insanların bu düzenden rahatsız olduklarını falan pek düşünmüyorum. tüm kulüp taraftarlarının mayasında "başarılı olalım da nasıl olursa olsun" görüşü yatıyor. İnsan neyse, yarattığı kurumlar ve auralar da odur. GS taraftarının %90 ne toki arena'dan ne de geçen sene gelen şampiyonluktan rahatsız. Borç bile adamların umurunda değil. FB taraftarının %50'si şikeyi kabul etmedi, %40'ı kabul etti ama "kim yapmıyor ki?" diye akladı. eh, en sıonunda mahkemede de aklandılar. Hangi şartlarda aklandıklarını sizde biliyorsunuz.
Bugünkü şartlarda, bunu Beşiktaşlı olduğum için söylemiyorum, kulübümüzün bir nebze de olsa ilkeli duruş sergilemesine hala şaşırıyorum. Travma şeklinde geçen YD dönemi dışında, genelde kalitemizi ve ilkelerimizi koruduk. Az bir iş değil.
Ya çok şeyden bahseince aslında hiç bir şeyden bahsedemiyorum

toparlarsak, bizim taraftarın daha çok destek olması lazım. Hem ekonomik hem de maçlara katılım açısından. Gerisi, şu an itibarı ile fasa fiso.
@ilhan mansız bizim fikir teatisinde buluştuğumuz konu hakkında
@Necmi abinin başka bir başlıkta yazısı var, onu da buraya eklemek istiyorum;
-*-**-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*--
Bak kardeşim güzel olduğunu kimse savunmuyor ama borçlarda öpücükle ödenmiyor.
Biraz gerçekçi olmak lazım o para olimpiyatta bir maçın hasılatıdır. Evet çok değil ama
yoklukta para işte taraftar taraftar olsaydı her maç olimpiyata gelip o parayı verseydi bu seneyi katmıyorum
iki sene toplamda 40 maç diyelim minimum 200 M vermiş olurduk kulübe o zamanda her tepkimiz haklılık kazanırdı
işte biz kalkıp yapmamız gerekeni yapmazsak o parayı bir şekilde kulübe sokmak zorundalar Bunun içinde kıçımızada sponsor alırlar
önce vereceksin sonra istemeye hakkın olsun.
Kulübün sahibi olmaya gelince madem sahibisin söyle koymasınlar koltuklara reklam

eğer bunu yapamıyorsan demekki sahibi değilsin. İnsan kendi mülküne girmek için paramı öder.

Birde madem sahibisin bir milyara dayanmış bir borç var neden ödemiyorsun borcunu
yada ödemediğin için kapına haciz geliyormu. Yani işin özeti gönül bağı dışında o kulüple hiç bir hukuksal bağın yok
bir sanatçıya bir sinemaya bir avm ye gönül bağın olur onu dinlersin o sinemaya gidersin ordan alışveriş yaparsın
ama bunlar seni oranın sahibi yapmaz. Bu sahiplik işini yanlış anlıyorsunuz.
-*-*-*-*-*-*-*-**-*-*-**-*-*-