Arkadaslar travma yasatmak istemiyorum ama turkiyeye oyuncu getirmek cok zordur.
Bazi seyleri parayla bile cozemezsiniz.
Gelen oyuncularin defosu olur, diyorum inanmak istemiyorsunuz.
Simdi basliyoruz saymaya mesela quaresmadan gidelim. Bu herifin devamliligi olsa, takim oyunu oynasa, hocasini dinlese buraya gelmez. Gel mezzzz.
Beck biraz daha hirsli olsa, hucumda daha aktif olsa, topu cok iyi kullansa buraya gelmez.
Aci ama gercek bu.
Alexis az daha hizli olsa, kopuk kopuk oynamasa buraya gelmez.
Tepki veriyorsunuz ama dogrusu bu. Teknik direktorler bu oyunculardan verim almak zorunda. Bazen gozunuzu kapatacaksiniz, bazen sirtini sivazlayacaksiniz, oyununuzu az degistireceksiniz bu adamlardan takim yaratip verim alacaksiniz.
Yahut bizim yaptigimiz gibi gurbetci oyunculara yoneleceksiniz. Hepsi ister turkiyede oynamayi ve iyi para kazanmayi. Mesela bugun tolgay bizden aldigi net ucreti almanyadan orta sinif bir takimdan alsa 5 dakika durmaz burada.
O yuzden glik sikertel falan zor transferler. Gelmez o adamlar. Bize biraz daha defolusu lazim bunlarin yahut yaslisi.
Zago super oyuncuydu mesela belki turkiyeye gelmis en iyi yabancilardan biriydi ama yasliydi. zaten gencliginde getiremezsin.
Scout olaylari da cok gercekci degil, 18 yasinda bir cocuk bulsan onu zaten porto kapar elinden, besiktasa getiremezsin.
Mesela balotelliyi getirebilirsin, herif ariza. Olabilir ama benzemayi getiremezsin bu yasinda.
Kimseyi kirmak istemedigim icin acik acik yazamiyorum tum gercekleri.
Birazda gercekci bakin. Ayni defans ile bir sezon daha oynayalim kalede de tolga olsun, ismailin yerine duzgun bir bek olsun ama pahalisindan iyisinden realdeki marcelo tarzi bir adam suan 15 gol az yemistik ayrica bir 10 golde fazla atmistik.
O yuzden kimseyi asmayin kesmeyin, ismailin yerine duzgun bir futbolcu gelsin ben ayni kadro ile daha basarili olacagimiza eminin. Tasarruf edilen paralarla da sosa, atiba, oguzhana, toreye capenkenzam yapilsin.