bu sol bek sag bek mevkileri gercekten bir takimin en kilit bolgesi bana gore. Muhtesem bir kondisyona sahip olmasi lazim bir bekin onu birak hem ofansif hem defansif oyunu okuyabilmesi, pas trafiginde rol oynamasi, defanstan gerektiginde oyun kurmasi, iyi orta acmayi bilmesi lazim. Boyle kaliteli bir bek mental anlamda da iyi olursa takimi sampiyon yapar. Bugun atletico macinda ikinci gol de felipe luis'in yaptigi gibi defanstan iki pasla topa cikartti, ceza sahasina girdi penaltiyi aldi, barcelonayi yendi. Daha somut bir ornegi yok bunun.
Ben ismail'i de serdar'i da fakat daha cok ismaili kisisel olarak tanistigim icin cok seviyorum. Gercekten yurekten top oynuyor her ikisi de. Ama ismail'in bu donemin basinda yakaladigi formunu devam ettirmesi ustune koymasi lazim. bu milli mac sonrasi bir dusus var. ayni sekilde beck vasatin biraz ustu. defansif, ofansif katkilari var fakat sampiyonlar ligi seviyesinde degil. tosic'e hic gelmiyorum bile defansif olarak iyi ama hucum yonu neredeyse hic yok. mutlaka dedigin gibi katki yapilmali.
Fakat insallah Caner alinmaz ne olursa olsun mental olarak cok buyuk sorunlari var canerin. Fener'de kart vermiyolardi veremiyolardi bize gelince catir catir yer kartlari. Onu birak ilk 11 baslamiyor diye ben oynamiyorum demek nedir. Bizden uzak olsun boyle topcu. Yabanci siniri yok is scout ekibine dusuyor cok kaliteli bekler var bulup getirmeleri lazim.
Valla hocam fenere geseye giden her topçu bozuyor. İstisnası azdır.
Gelen yabancılar bile 1 seneye kalmadan dönüşümü tamamlıyor genelde.
Fenerde takımın yarısı hocayla sorunlu. Van Persie'si fernandaosu diegosu say say bitmez. sorsan nani bile şikayetçidir. volkan şen keza yarın mersin maçında 55te oyundan çıkarsın bir daha kesin patlayacak...
Caner-topal, gönül-diego her maç birileri takışıyor adamlarda. Sebebi Vitor-aziz bence.
İlla Caner olsun demiyorum ama hem Türk hemde ligi tanıyor. Yaşına bakınca geldi mi 2-3 sene katkı verir. İsmail'le gerekti mi rotasyona girer. Bonservissiz transfer.
Dünyada sol bek zor bulunuyor. Bence Caner denenmeli.
Şenol Güneş büyük antrenördür.
Gomez sanıyor musunuz kolay oyuncu? Fenerde olsa yedek kalsa hır çıkardı. Şenol Hoca oyuncuları idare etmeyi biliyor.
Quaresma mesela Carvalhal-Tayfur gibi adamlar 45te, 50de sırf kart gördü diye çıkarsa ne artistlikler yapardı. Şenol Hocaya saygı duyuyor.
Caner milli takımda F.Terim'e yamuk yapamaz ama F.Terim'de adamı ikna eder.
İyi antrenör oldu mu Caner yararlı oyuncu. 27 yaşında. 3-4 sene as oynar. Arada rotasyona sokar Şenol Hoca ama gidipte takım 3 maçtır gol atamazken defansif Tosiç'i koymaz sol beke böyle aptallık yapıp oyuncudan da tepki beklememek anca Vitor'un işi olur.
Serdar-İsmail iyi insanlar doğrudur ama hedefe giderken hep aksıyorlar. Bence Necipte çok iyi çocuk. Altyapıdan gelme, çok çalışkan. Ama şimdilik herhangi bir pozisyon için sezon başı ilk 11e yazılacak oyuncu değil.
Serdar zaten fiziksel sınırlar sebebiyle eksik kalıyor.
İsmail'de de gelişim yetersiz. Aynı yaşta Beşiktaş'ta oynarken G.Bale Tothenhamda sol bek başladı. 2sinin fiziklerini bir karşılaştıralım allah aşkına. 2sinde de hız vardı, boy-pos vardı. Sol ayak ve çalımda vardı. İsmail Bale'in çalıştığının yarısını çalışmamıştır o disiplinle.
Şampiyonluk gelirse, Gomez'in kalacağını düşünerek transferde bütçeyi geri 4lüye ayırmak lazım diyorum.
Caner bonservissiz gelirse sağ bek ve stopere birer kaliteli oyuncuyla CL sınıfına çıkabiliriz. Yani ilk 16 şansımız olur. Zordur ama ihtimal dahilindedir.