Kulüpte böyle düşünüyorsa o zaman büyük takım değilsin demektir. Sadece yerel başarıları düşünen , yerel başarılarla kendini avutan yerel bir takımsın demektir. Beşiktaş gibi bir takımı yöneticilerin böylesine dar bir vizyonla yönetme lüksü de hakkı da yok.
Stadı yeniliyoruz, şampiyonlar liginde oynamayı düşünüyoruz çıta atlamak istiyoruz, adamlardaki vizyon halen İsmail Serdar..
Yine başladı şu vizyon muhabbeti.
Yazdığımı okumuyorsunuz, ezbere cevap veriyorsunuz. Bizim gibi bir takımın
yedek sağ beki, şu an itibariyle çok üst düzey olmak zorunda değil. Elimizdeki kaynaklar sınırlı, staddan senelik 200 milyon tl kazansak bile harcayabileceğimiz tutar sattığımız oyuncu bedeli kadar.
Şampiyonlar Ligi'ne kaldın diye kadroya 22 tane üst düzey adam doldurmak zorunda değilsin, iyileştirme adım adım olur.
Vizyon vizyon diyorsunuz, önerilen adamlar Osmanlı'dan N'diaye, Rizespor'dan Eren Albayrak vs. Serdar da Eren kadar oynuyordu Gaziantepspor'da, Eren'in Beşiktaş'ta vereceği katkı da 3 aşağı 5 yukarı benzer olacaktır.
Sağ bekte hocanın Beck konusundaki tercihi önemli. Eğer Beck seneye ilk 11 düşünülecekse, arkasındaki adamın kim olduğu çok mühim değil. Beck devamlılığı olan oyuncu, kolay sakatlanmıyor, malca kartlar görüp cezalı duruma düşmüyor. Serdar illa gönderilecekse, yerine genç takımdan bir adam koysan da sırıtmaz.
Sol bek konusunda bir transfer şart demişim zaten, hem de ilk 11'e. Eğer sol beke kaliteli ve 3-4 milyon euro'luk bir adam alacaksan, o adamın yedeği İsmail olabilir. Ayrıca gidip yedek sol bek için üstüne 1.5-2 milyon euro harcayacak lüksümüz yok.
Algı yönetimi falan da yapmaya çalışmıyorum, ikisi de babamın oğlu değiller. Ayrıca İsmail'in de Serdar'ın da oyununu çok beğenmem. Ama kabullenmemiz gereken gerçekler var.