Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7289425 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Ensar

Tam ceza sahasinin onunde evet. Bende tv basinda "VURMAAA LANN VURMA" diye bagirdim :kop:

Evde TV başında ben bile bağırdım vurma diye :D Sabri'yi geçti artık :)
tribün de çok komik oldu herkes aynı tepkiyi verince dönüp birbirimize güldük :kop:
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı mülkübey

Şenol hocamız en doğrusunu bilir yine de  dikkatimi çeken bir şey var  biz defansta dengeli açı kapatamıyoruz mesela özellikle kajer topal gg bu işleri çok iyi yapıyor. Rakip 3 kişi geliyorsa mesela 1 kişi açıktakinin koşu yolunu kapatırken diğer 3 kişi koni biçiminde alan daraltıyor ve ceza sahasının dışında adam ya geri dönmek ya da şut çekmek zorunda kalıyor.

Bizim defans bu koni şeklinde alan daraltma işini yapamıyor .  Bir de defansımız kanatlardan orta yaptırdığı ,göbekten de ara pasları engelleyemediği  falan düşünülürse bizim oyunu ceza sahamızdan mümkün olduğunca uzakta tutmamız lazım .

Bir de ortasaha takviyesi için Necip tercihi yapılınca saldıran takıma karşı takımı geriye çekiyor . Arkadaşların da belirttiği gibi oyunu okumayı bilmeyen timing hatalı necip yerine vucudunu araya iyi koyan , oyun okuyabilen ve oyunu açabilecek tolgay baskı yenen dakikalarda çok daha iyi bir tercih.
Sen zafere inanırsan , zaferde sana inanır .

Çevrimdışı worns

Oyun yapımız hücumcu beklerden çok savunmada aktif beklerin olmasını gerektiriyor. Sorunumuz Beck değil İsmail. Beck, bir süredir durgundu ama 10 dakikada bile savunmaya ne kadar katkısı olduğunu gösterdi bence.

Önümüzdeki senenin transferlerini bir tarafa bırakalım son 6 maçlık dilimde yapılması gereken değişiklik Serdar/Beck değil, İsmail/Tosic. Tosic pozisyon alma konusunda da defansif müdahalelerde de İsmail'den güvenilir. Kısa süreli bir yama işlevi görebilir bunu denemek gerekiyor.

İsmail, ilk yarının ortalarından başlayarak ikinci yarıdaki bir kaç maçı kapsayan dilimde gerçekten çok formdaydı. Ama istikrarının koruyamadı, şu aralar çok da güçsüz görünüyor. Hiç bir zaman güvenilir bir 11 oyuncusu olamayacağını bu dalgalanmayla tekrar gösteriyor. Yıllık ücret konusunda uçmazsa yedek sol bek gayet iyi ama formdayken sözü edilen yılda 2 mil euroları filan istiyorsa zaten yolu açık olsun denmeli.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Dünkü maçta her 2 golde de direk sorumlu İsmail . İsmail'in yanındaki defans oyuncusu , ismail'in yerine kademeye girmek zorunda hissediyor ve bu defansta boşluğa , defansta pozisyon almada sıkıntıya yol açıyor .
İlk gol. Alexis , solda ismail'in yerine kademeye girme ihtiyacı duyuyor . Kendi pozisyonu boş kalıyor . Bursalı Necid boş kalan alana doğru hamle yapıyor . Marcelo rakibini bırakamıyor . Bu sefer kendi pozisyonu boş kalıyor . Sonrası feyk çalım ve gol . Defans zincirleme sola kayıyor , defans oyuncuları pozisyon almada sıkıntı yaşıyor ve gol .
İkinci gol. Yine benzer durum . Defans oyuncuları zincirleme olarak yine sola kayıyor . Pozisyon almada sıkıntı.  Bunun sonucu boşluk , uygun pozisyon bulan Bursalı oyuncu ve gol .
Solumuzda sadece defansı değil takımın bütün oyununu etkileyen bir faktör mevcut .

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı atalay

Beck, pozisyon bilgisi ile kotarıyor. Fakat İsmail pozisyon alırken ki yada hamle zamanlamalarından kaynaklanan hataları sebebiyle yanında oynayan stoperler sürekli yama yapmak, arkasını süpürmek zorunda kalıyor. Bu da savunma hattındaki kaymalarda sıkıntı yaratıyor.

Çevrimdışı Ensar

Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı atalay

Dün İsmail ile beraber Serdar da kötü bir maç çıkardı. 2.golde çok net hatası var. Uzun süre oynamayınca ilk maçın etkisiyle yüksek efor sarf etti ve muhtemelen adaleler sertleşti.

Hocanın iki bek değişikliği doğruydu. Hatta geç bile kaldı.

Çevrimdışı tangaz

ismaylll çıkmadan 1-2 dk. önce köşe bayrağına yakın topu eveledi geveledi taca atmayayımda belki ileri vururum ya da rakibe çarptırırım diye bişeyler yapmaya çalıştı baktı beceremiyor (becerse şaşardım) taca vurdu o esnada Alexis buna fırça kaydı o da dönüp bişiler söledi matadora ve sonra Şenol hoca çıkardı İsoyu...

Sözün özü; adam savunma hattına bildiğin işkence ediyor, arkadaşları da bunun bölgesini kollamakdan asli görevini aksatıyor.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

Dün İsmail ile beraber Serdar da kötü bir maç çıkardı. 2.golde çok net hatası var. Uzun süre oynamayınca ilk maçın etkisiyle yüksek efor sarf etti ve muhtemelen adaleler sertleşti.

Hocanın iki bek değişikliği doğruydu. Hatta geç bile kaldı.

@atalay yıllardır biliriz Serdar'ı ben 90 dakikalık kondisyona ulaştığı sezon hatırlamıyorum. kötü bir profesyonel gibi de durmuyor, adale yapısında bence sorun var.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı atalay

@atalay yıllardır biliriz Serdar'ı ben 90 dakikalık kondisyona ulaştığı sezon hatırlamıyorum. kötü bir profesyonel gibi de durmuyor, adale yapısında bence sorun var.

Uzun süre oynamadı, bir anda yüksek efor sarf etti, normal. Fakat bundan sonraki planlamada Serdar'ı düşünmem. Oraya bu oyunun ihtiyacı olan tarif ettiğim profilde bir bek oyuncusu lazım. Beck de Backup oyuncusu olur.

Çevrimiçi Mehmet57

En temizi Ismail'e tesekkur edip yollari ayirmak. Ilk 11'e iyi bir solbek alinmali ama yedegi bu takim icin her defasinda yetersiz oldugunu kanitlayan Ismail olmamali.

Eren Albayrak ve Omer Bayram en az Ismail kadar oynar. Omer'in defansi Ismail kadar zayif olsada domine eden takimda o sol kanadi koridor yapar, ve yedek olarak yeterli olur.

Çevrimdışı mylife1903

kiz takimindan alsinlar ismailin yerine... hatta kiz takiminin sag bekini

butun takimin kimyasini bozuyor adam.

Quaresma tabiki yardim etmeyecek ismaile, ismail yardim edecek quaresmaya.

bu seye benziyor michael jordan da cok top kullaniyor biraz pipena yardim etsin, hadiiiiiiiiiiiii

kimse gol asist falan da beklemiyor, yahu su yasimda oynasam ismailin yerine kral olurum 2 mac sonra, fenomen olurum. ne cikacam ileri, orta yapacam falan. git quaresmanin arkasini supur, tac at ki ismail tac atamiyor, iki tane yan pas, 4-5 tane faul yap, 2 hava topuna cik, ofsaytlere dikkat et, popoya 4 motor, gelirse kornerden seken falan eveleme geveleme yapma yapistir kaleye, gol olunca atandan daha cok sevin, kameralari gozetle nerede cekim varsa kartal pozu ver bitti. ulan 3 sene oynarim iyide para kaldirirm. allaha sukur ihtiyacim yok. biraksinlar talibim ulan ismailin bolgesine. rezil olmam ya ismail kadar

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Nisan 2016, 13:10:31
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Şampiyonluğun bir numaralı kuralı. Evde 40+ puan yapmak ve derbileri kazanmak.

Bu sene kalan maçları kazanırsak 43 olacak zaten bunun yanına 10 deplasman galibiyeti koyunca iş bitiyor aynısı seneye de geçerli.

İçerde 15 maç kazandığımız her sene şampiyon oluruz.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bu sene kalan maçları kazanırsak 43 olacak zaten bunun yanına 10 deplasman galibiyeti koyunca iş bitiyor aynısı seneye de geçerli.

:super: :super:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı panic13

Tespitin çok doğru. Fener yıllardır +45 ile oynuyor evinde.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı yedic

Marcelo hava hakimiyeti haric bir ozelligi yok, quaresma karizmayi yine cizdi, bu takim stadsiz komple defans hatti (stoperler - sag bek - sol bek - kaleci) olmadan bu noktaya gelmesi bile mucize. Sezon sonu gelecek paradan transfer butcesini olustururken mutlaka kaliteli bir sol-sag bek almak lazim. Hele sene SL ye gidiyorsak bu savunma hatti ile en kolay kura gelse bile mumkun degil ziyan olur tum sene.

Çevrimdışı tangaz

güçlü bir savunma kurarsak iç sahada her yıl 45 puan almamız doğal sonuç olacaktır...

Çevrimdışı brkntcnr

kiz takimindan alsinlar ismailin yerine... hatta kiz takiminin sag bekini

butun takimin kimyasini bozuyor adam.

Quaresma tabiki yardim etmeyecek ismaile, ismail yardim edecek quaresmaya.

bu seye benziyor michael jordan da cok top kullaniyor biraz pipena yardim etsin, hadiiiiiiiiiiiii

kimse gol asist falan da beklemiyor, yahu su yasimda oynasam ismailin yerine kral olurum 2 mac sonra, fenomen olurum. ne cikacam ileri, orta yapacam falan. git quaresmanin arkasini supur, tac at ki ismail tac atamiyor, iki tane yan pas, 4-5 tane faul yap, 2 hava topuna cik, ofsaytlere dikkat et, popoya 4 motor, gelirse kornerden seken falan eveleme geveleme yapma yapistir kaleye, gol olunca atandan daha cok sevin, kameralari gozetle nerede cekim varsa kartal pozu ver bitti. ulan 3 sene oynarim iyide para kaldirirm. allaha sukur ihtiyacim yok. biraksinlar talibim ulan ismailin bolgesine. rezil olmam ya ismail kadar
Quaresma yardım etmeyecek diye birşey mi var abicim maç olmuş 3-2 takım atak yememeli orada ismailin üzerine bursa hem bekiyle hem kanadıyla giderken Quaresma nın en azından bekini kovalaması gerekir. En azından rahatsız etmesi gerekir. Günümüz futbolunda hiçbir futbolcu tek yönlü oynamaz oynayamaz. İsmail berbat oynuyor ama Quaresma ona yardımcı olmak zorunda. Her kanat oyuncusu top rakipteyken kendi bekini rahatsız edip kovalamak zorunda. Mario Gomez bile bi pozisyonda tüm sahayı kat ederek arkadan gelip topu alıp bizim sol korner direğine kadar indi. Yani İsmail hatalar yapıyor bunu bilen kanat oyuncusunun onun açıklarını kapatmasa bile yükünü hafifletmek ekstra değil onun görevidir yapmak zorundadır. Ersan sene boyunca bunu yaptı Atiba hala yapıyor dün de Alexis yaptı. Ama İsmailin veya sol bekin önünde oynayan kanat oyuncusunun bekine kolaylık sağlaması gerekir ki Quaresma dün bunu yapmadı.

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı brkntcnr

Quaresma yardım etmeyecek diye birşey mi var abicim maç olmuş 3-2 takım atak yememeli orada ismailin üzerine bursa hem bekiyle hem kanadıyla giderken Quaresma nın en azından bekini kovalaması gerekir. En azından rahatsız etmesi gerekir.  Günümüz futbolunda hiçbir futbolcu tek yönlü oynamaz oynayamaz. İsmail berbat oynuyor ama Quaresma ona yardımcı olmak zorunda. Her kanat oyuncusu top rakipteyken kendi bekini rahatsız edip kovalamak zorunda. Mario Gomez bile bi pozisyonda tüm sahayı kat ederek arkadan gelip topu alıp bizim sol korner direğine kadar indi. Yani İsmail hatalar yapıyor bunu bilen kanat oyuncusunun onun açıklarını kapatmasa bile yükünü hafifletmek ekstra değil onun görevidir yapmak zorundadır. Ersan sene boyunca bunu yaptı Atiba hala yapıyor dün de Alexis yaptı. Ama İsmailin veya sol bekin önünde oynayan kanat oyuncusunun bekine kolaylık sağlaması gerekir ki Quaresma dün bunu yapmadı. Ayrıca Jordan la Pipen ne alaka anlayamadım o basketbol bu futbol yani birbirlerinden çok uzak sporlar :) :)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Nisan 2016, 13:32:20
  • Beşiktaş / Bodrum
Tespitin çok doğru. Fener yıllardır +45 ile oynuyor evinde.

Uyar dün son 10 dakikada gelebildim dostum görüşemedik kusura bakma bir dahakine umarım  :)
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı OrhanAker

yeni stadta artık maç vermemek lazım. :super:

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Marcelo hava hakimiyeti haric bir ozelligi yok, quaresma karizmayi yine cizdi, bu takim stadsiz komple defans hatti (stoperler - sag bek - sol bek - kaleci) olmadan bu noktaya gelmesi bile mucize. Sezon sonu gelecek paradan transfer butcesini olustururken mutlaka kaliteli bir sol-sag bek almak lazim. Hele sene SL ye gidiyorsak bu savunma hatti ile en kolay kura gelse bile mumkun degil ziyan olur tum sene.

Marcelo hakkında doğru yazdıgın tek şey hava topu hakimiyeti.

Marcelo bence Baya baya yeterli bi adam hava toplarında iyi , güçlü , ayakları iyi  ikili mücadelerde üstün zaten hızı ve bazı özellikleri iyi olsa PSV den Bayern falan yapar yorum yazmak için yazmışsın .

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Nisan 2016, 13:35:39
  • Beşiktaş / Bodrum
Marcelo hakkında doğru yazdıgın tek şey hava topu hakimiyeti.

Marcelo bence Baya baya yeterli bi adam hava toplarında iyi , güçlü , ayakları iyi  ikili mücadelerde üstün zaten hızı ve bazı özellikleri iyi olsa PSV den Bayern falan yapar yorum yazmak için yazmışsın .

Katılmıyorum büyük eksiklikleri var. Pozisyon almada ciddi sorun yaşıyor. İletişimsizlik diyeceğim ama o da değil 2. golde öyle bir hata olmaz.

Adamını bırakıp gitti başka oyuncunun tuttuğu adam ile kafaya çıktı bomboş kaldı adam nitekim o da indirdi ve gol oldu bu ilk değil ciddi defoları var.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Nisan 2016, 13:36:23
  • Beşiktaş / Bodrum
Caner - Mayke - Dede - Topal 4'lüsünün geleceğini bilsem başka oyuncu istemem yıkın parayı bunlara derim.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı underworld

harun bile bizim kalecilerden daha iyi