Günaydın Arkadaşlar,
Geçen sene, yine bu haftalarda Bilic üzerinde büyük spekülasyon vardı. Gitsin gitmesin tartışmaları yapılıyordu. O zamanlar Şenol Güneş hakkında yaptığım birkaç yorumu paylaşmak istiyorum (
bazısı şu an biraz sert gelebilir ama o günkü şartlarda yazıldı. O sebeple ana fikri değerlendirmenizi rica ederim);
-*-*-*--*-*-
Şenol hoca'nın başarıları değil, başarısızlıkları ortadadır. STSL de 3 şampiyonluğu milli takımda akıl almaz başarıları var da ben mi hatırlamıyorum? 2002 dünya kupası yarı finali dışında ne başarısı var? "Güzel futbol oynatıyor" eee? Sonuç. Kaldı ki Şenol Hoca potansiyelli bir hoca da değildir, iki defa TS'yi iki defa Milli Takımı son düzlükte geriye attı. Bundan ala referans mı olur?
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Bilic gönerilip yerine Şenol Güneş gelmesi hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Takımın zaten ölüsü ilk 3te. Zaten şu an lideriz. Bize son düzlükte ve kritik maçlarda galibiyeti getirecek hamleler yapacak adam lazım. Şenol Güneş kesinlikle o adam değil. Bunu 2 defa TS nin başında 2 defa Milli Takımın başında gösterdi. Şampiyon yapamadığı '95 kadrosu da, 2011 kadrosuda STSL'nin o dönemki en iyi kadroları idi. Keza milli takımlar da öyle. Bize dünkü gibi sıkışan oyunlarda maç aldıracak adam lazım. O (
Lucescu) gelmeyecekse, Bilic yerine kim gelirse gelsin fark etmeyecek. Ha bu Bilic kalsın demek de değil, 75 puan üzeri şampiyon veya 70 puan üzeri ilk 2 yaparsa kalabilir. Onun dışında bence de başarısız olacaktır. Ama alacağımız önlem, ihtiyacımıza uygun olmalıdır. Şenol Güneş, o TD değildir.
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Sadece sana demiyorum, tüm aynı görüşteki arkadaşlara söylüyorum: Bizim kulübün vizyonu Bilic'i gönderip Şenol Güneş'i almaksa hiç durmayın. Gelecek sene yine son 3-4 hafta kala kafamızı duvarlara vuracağız. Şenol Güneş aynı Biliç gibi çok iyi bir antrenördür, oyuncu geliştirir, takımı temelini atar ama STSL'de 2 defa, Milli takımda 2 defa son düzlükte şampiyonluğu kendi elleri ile vermiştir. Bilic ile Şenol Güneş tamamen aynı tarz hocalardır. Ha evet avantaj ise Şenol Güneş Türk'tür. Onun dışında 1 gram daha ileri gidemeyiz. Ne olur, Çağrı'nın dediği gibi kanser olmayız, ki ben buna da çok katılmıyorum.
Bizim TD sorunumudan öte oyuncu sorunumuz var. Carvahal ve Aybaba zamanında nasıl gol yiyor isek Bilic zamanında da aynı golleri yiyoruz. Ki bana göre Bilic bu sorunu da çözdü büyük ölçüde (
Ben bildiğin baya bilicciymişim yahu geçen sene 
).
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
KAldı ki Bilic giderse adaylar,
Bielsa: Daha önce yazdığım için tekrarlamayağaım, Türkiye'de Türk oyuncularla başarılı olması mümkün değil.
Felix Magath: Türk oyuncular ve şu anki ekonomik yapı ile başarılı olması mümkün değil.
Lucescu: Beşiktaş'a gelmeyecek!
Şenol Güneş: Bilic'in Türk versiyonu, çok iyi bir TD ama büyük TD değil. Finişi göremiyor.
Sergen: Ben karşıyım, henüz erken. En azından bi Bursa veya Trabzon gibi kısmen iddialı bi takımda görmek lazım. (
O günlerde takımın başına "SERGEN GELSİN!" diyenler vardı. Ne günlermiş yaa 
)
Eğer daha iyisi gelmeyecekse, Bilic'i göndermenin anlamı yok.
Son söz: AYRANIMIZ BUDUR, YARISI SUDUR, İÇSEK DE BUDUR, İÇMESEK DE BUDUR
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Bunları kesinlikle ben demiştim demek için paylaşmıyorum. Kaldı ki bu yıl Şenol hoca bize cenneti dünyada yaşattı. Uzun süredir ligde hiç bir takımın oynamadığı, herkesin kem göz ile baktığı güzel bir futbol izledik/izliyoruz. Bunu cebimize koyalım.
Diğer taraftan, taraftarımız (aslında Türk insanı) genelde reel değerlendirmeler yerine duygularına göre hareket ediyor. Şenol Hoca'nın bu karakterde olduğunu, futbolu biraz takip eden herkes biliyordu zaten. Ben, kendi adıma Beşiktaş'ın camia olarak büyüklüğü ve ağırlığı sebebi ile daha farklı olacağını düşünmüştüm ama yine bizi sinir bozucu geceler bekliyor anlaşılan. Belli ki son haftalar oldukça çetin geçecek. Bu maçı kazansa idik büyük ölçüde fişi çekecektik. Olmadı, sağlık olsun.
Takımımıza ve hocamıza güvenip önümüzdeki maçlara bakacağız.