Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7310052 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı panic13

FFP'ye göre kulüp bütçesinin %70'i kadarını oyuncu ve teknik ekip maaşlarına ödeyebiliyorsun.

Tabi ki kalan %30 ile o yılki borçlarını ödeyip zarar etmemek şartı ile.

Beşiktaş'ın 2 yıl içinde öngörülen gelirleri 200 milyon doları görecek gibi. Yani borçsuz bir Beşiktaş tam 140 milyon dolar maaş ödeyebilecek durumda demek bu.

Atletico Madrid'in oyuncularına ödediği maaş senede 90 milyon dolar.

Zaten önümüzdeki 10 yıl boyunca her sene ŞL'ye katılım parası kadar bir gelir vodofone tarafından verilecek USD 10 milyonluk dilimler halinde. Ayrıca yeni kontrata kadar USD 30 milyon civarı yayın geliri, bir kaç yıla USD 45 milyon civarı olacak. Ortalama USD 15 milyon da kombine geliri desek, bir o kadar da forma geliri.

Kaba bi hesapla yıllık USD 70-90 milyon arası bir gelir olacak sponsorlar hariç. Maaş seviyelerini bu seviyede tuttuğumuz müddetçe 2 yıla borcumuzu da makul sevilere indirebiliriz. bir de Fulya'yı kurtarıp oradan yıllık ortalama USD 30-35 sağlayabilsek müthiş olur.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı ahmetx

Gelecek sezon mevkisi çok önemli değil mutlaka Baba Hakkı , İbrahimoviç , Gattuso, Zago , Hagi , Melo , Emre  tarzında zor atmosferlerde takımı direnciyle ve motivasyonuyla ayakta tutabilecek hakemin psikolojisini manuple edebilecek bir oyuncuya ihtiyaç var.Bizim takımda en çok eksikliğini hissettiğim şey bu tarz bir oyuncunun yokluğu. Böyle oyuncuları şimdiden @Çağrı ve @atalay gibi arkadaşlarımız bize tanıtırlarsa forum haber portalında köşe yazılarından , sosyal medyada üzerinden çalışmalar yapabiliriz.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi Koa_lAA

Gelecek sezon mevkisi çok önemli değil mutlaka Baba Hakkı , İbrahimoviç , Gattuso, Zago , Hagi , Melo , Emre  tarzında zor atmosferlerde takımı direnciyle ve motivasyonuyla ayakta tutabilecek hakemin psikolojisini manuple edebilecek bir oyuncuya ihtiyaç var.Bizim takımda en çok eksikliğini hissettiğim şey bu tarz bir oyuncunun yokluğu. Böyle oyuncuları şimdiden @Çağrı ve @atalay gibi arkadaşlarımız bize tanıtırlarsa forum haber portalında köşe yazılarından , sosyal medyada üzerinden çalışmalar yapabiliriz.

melo, emre yazmamaydın iyiydi :D

Çevrimdışı tangaz

melo ve emre bizde olsalardı senede 5 kırmızıları garantiydi
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı yigitcan1903

Yani borçsuz bir Beşiktaş tam 140 milyon dolar maaş ödeyebilecek durumda demek bu.
Başkan fenalaştı bunu duyunca

Çevrimdışı yigitcan1903

Abi Baba Hakkıdan sonra 4 ayaklı iki oyuncu yazmışssın olmamış ya

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 03 Mart 2016, 15:51:23
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı sene 159 milyon euro gelir ile Avrupa'nın en çok gelir elde 21. takımı olmuştu.

Beşiktaş önümüzdeki sene şampiyon olup Şampiyonlar Ligi'ne gittiği taktirde beklenen gelirleri;

Vodafone Arena VIP, loca, kombine ve gişe  50 Milyon $

Stad sponsorları 13 milyon $

Stat içi reklam ve organizasyonlar 10 Milyon $

Forma sponsorları 20 Milyon $

Yayın hakkı 30 Milyon $

Fulya 12 Milyon $

Kartal Yuvası 5 Milyon $ (Ortalama Kar)

Şampiyonlar Ligi 30 Milyon $

İddaa ve diğer kalemler 3 Milyon $

Kaba Taslak Toplam : 175 Milyon $ / 160 Milyon Euro

Buna karşın kulübün teknik ekip ve futbolculara ödediği rakam 40 Milyon $ seviyesinde.
[ Son Düzenleme: 03 Mart 2016, 15:53:05 Çağrı ]
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı tangaz

bence 3 sanırım hagiyi unuttunuz melo ve emre öyle sırıtıyorki cümlede hagi geri planda kalmış ama bu işlerin ağababalarından ve emrenin eğiticisi sıfatındadır.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

bence 3 sanırım hagiyi unuttunuz melo ve emre öyle sırıtıyorki cümlede hagi geri planda kalmış ama bu işlerin ağababalarından ve emrenin eğiticisi sıfatındadır.
Kendi içimizden örnekler daha doğru olacaktır. Recep Çetin, Guinti, Ernst, İlhan Mansız, Zago.. Hem lider yönü olan hem de takımı ateşleyen oyunculardı bunlar. Mevcut takımda şu saydığım örneklerden 1 tanesi bile yok.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı yigitcan1903

Evet hagi de fenaydı biraz kayırdım onu galiba futbolundan

Çevrimdışı Uğurcan

melo ve emre bizde olsalardı senede 5 kırmızıları garantiydi
Aynen abi o konuda hiç şüphe yok zaten.
Yalnız bizim oyuncular birlik olsa mesela hakemi baskı altına almak için bir pozisyonda 5-6 sı birlikte yada takım halinde itiraz etsek 11 kişiye de sarı kart gösterecek yada 11 kişiyi de atacak hali yok heralde buna cesaret edemez hiçbir hakem.
Bence futbolcular birlik olup topluca hareket etmeli.
Keşke bir kere olsun futbolculara maç öncesi motivasyon konuşması yapabilseydim.  :steamed:
Deplasman Yasağının Kalktığı Gün Kadıköy İskelesine Yanaşacak Bir Vapur Delikanlı Size En Büyüğün Kim Olduğunu Tekrar Hatırlatacak.
-ASİ RUH-

Çevrimdışı tangaz

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı sene 159 milyon euro gelir ile Avrupa'nın en çok gelir elde 21. takımı olmuştu.

Beşiktaş önümüzdeki sene şampiyon olup Şampiyonlar Ligi'ne gittiği taktirde beklenen gelirleri;

Vodafone Arena VIP, loca, kombine ve gişe  50 Milyon $

Stad sponsorları 13 milyon $

Stat içi reklam ve organizasyonlar 10 Milyon $

Forma sponsorları 20 Milyon $

Yayın hakkı 30 Milyon $

Fulya 12 Milyon $

Kartal Yuvası 5 Milyon $ (Ortalama Kar)

Şampiyonlar Ligi 30 Milyon $

İddaa ve diğer kalemler 3 Milyon $

Kaba Taslak Toplam : 175 Milyon $ / 160 Milyon Euro

Buna karşın kulübün teknik ekip ve futbolculara ödediği rakam 40 Milyon $ seviyesinde.

Çağrı, futbol takımına 60 milyon diğer branşlara 20 milyon bütçe ayırıp kalanla da kısaca bir anda 80 milyon euro borcu azaltmak mümkün diyorsun yanılıyormuyum?

Çevrimdışı can1903

Bizim futbolculara instadan saldıran fenerlilere inat 15 20 kişilik grup oluşuturduk fenerli futbolcuların instagramına yazıyoruz. Dişe diş kana kan.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 03 Mart 2016, 16:04:16
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Çağrı, futbol takımına 60 milyon diğer branşlara 20 milyon bütçe ayırıp kalanla da kısaca bir anda 80 milyon euro borcu azaltmak mümkün diyorsun yanılıyormuyum?

Bunlar sadece gelir kalemleri. Bunların bazıları kullanıldı. Localar 3 Kombineler 1 sene yok.

Seneye yine zor bir yıl olacak bu seneden farkı ödemeler düzenli olur sadece.

Ancak öbür sene 160 milyon eurodan tek kaybımız 10 milyon euroluk localar olacak. 150 milyon euronun tamamı gelir hanesine geçecek.

Ortalama vergileri ile 50 milyon dolara yakın futbola gidiyor. Amatör şubelere ait sponsorlar var onları buraya yazmadım onlara haricen ortalama dediğin gibi 10-15 milyon ama tör şubelere harcanırsa geriye sadece diğer gider kalemleri kalıyor.

Bunlar çalışan maaşları, tesis ve zemin bakımları vs. Görünüşe göre bütçenin neredeyse yarısı harcanmadan kalabiliyor bu da borçları son derece düzenli hatta önden ödeyebilmek demek.

Eğer Fulya'yı bir 10 yıl temlik edip yüklü miktar bir para alınır da doğrudan faiz yediğimiz borçlara yatırılırsa üstüne Demirmren ve Adalı ile olan borç hibe yoluyla kapanırsa 3 sene içinde 400-500 milyonları görmek hayal değil bence borçta.

Orman stat ve tesisleri yapıp, gelirleri 3'e katlayıp, temlik etmeden ve borcu aldığı seviyede bırakabilir giderken.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

ısla orjin olarak libero değil miydi yaw :alala: wiel efsane olur gönülün ferrari motoru takmış versiyonu :D
Hem ön libero hem de sağ bekte oynayabiliyor :D
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı tangaz

hakemi rakibi baskıya almak takım halinde yapılabilecek bir çalışma geçenlerde Baki Mrcimek BJK TV.de buna değinmişti oyunculara bu öneriyi getirmişti hakemi rakibi baskıya alması gerekiyor oyuncuların birlik halinde demişti.

Marcus Merk hakemliği yeni bırakmıştı henüz TR.de medya maymunu olmamıştı. bir röportajında en çok zorlandığı maçlar sorulduğunda galatasaray cevabını vermişti en ufak bir pozisyonda 7-8 kişi çullanıyorlar aradan cezalandıracak adam seçemiyorum ve hep zihnim karışıyor zorlanıyorum demişti. bu işler bir iki kişi ile olmuyor her bölgede olmalı defansta ortada kanatta forvette gibi (popescu, bülent,sabri,hagi,emre,arif,şükür,şaş) bakın her bölgedeler. bu bir iki kişi ile sınırlı olduğunda o oyuncu 50 metreden koşarak geldiğinde sırıtıyor ve hakemler mimliyor.

Çevrimdışı Uğurcan

Bizim futbolculara instadan saldıran fenerlilere inat 15 20 kişilik grup oluşuturduk fenerli futbolcuların instagramına yazıyoruz. Dişe diş kana kan.
Hiç gerek yok böyle boş işlere.Ne bizim futbolcularımızın ne de Fenerbahçe'li futbolcuların sosyal medya da yazılanları takacaklarını düşünmüyorum.Onlarda işin bilincindedir sosyal medya da 15-16 yaşındaki ergen çocukları mı takacaklar.
En büyük intikamı sezon sonu şampiyon olarak alırız ya da kupada tur atlar rakibimiz Fenerbahçe olur onları 2 maçta da ezerek alırız.Kendi evimizde ki maçta top çevirip OOOOO OLEYYY OLEYYY nasıl çekilir gösteririz.
Deplasman Yasağının Kalktığı Gün Kadıköy İskelesine Yanaşacak Bir Vapur Delikanlı Size En Büyüğün Kim Olduğunu Tekrar Hatırlatacak.
-ASİ RUH-

Çevrimdışı can1903

Hiç gerek yok böyle boş işlere.Ne bizim futbolcularımızın ne de Fenerbahçe'li futbolcuların sosyal medya da yazılanları takacaklarını düşünmüyorum.Onlarda işin bilincindedir sosyal medya da 15-16 yaşındaki ergen çocukları mı takacaklar.
En büyük intikamı sezon sonu şampiyon olarak alırız ya da kupada tur atlar rakibimiz Fenerbahçe olur onları 2 maçta da ezerek alırız.Kendi evimizde ki maçta top çevirip OOOOO OLEYYY OLEYYY nasıl çekilir gösteririz.
Olcay'a yapmışlar olcayda devam devam yazın filan demiş ayıp ya. Bu fenerliler adam olmaz
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı can1903

Arkadaşlar akşamki maçta konya tribününe girecek olan varsa dikkatli olsunlar..
Yeni bi Bursa yaratmak istiyorlar Beşiktaş'a karşı konyalılar heralde.

Şunları yenemezsek bizim futbolculara yazıklar olsun

Çevrimdışı Uğurcan

Olcay'a yapmışlar olcayda devam devam yazın filan demiş ayıp ya. Bu fenerliler adam olmaz
Evet Olcay konusunu biliyorum hatta yazılanları girdim okudum sonradan belirtmişler yazanların çoğunluğunun FB'li olduğunu sonradan farkına varmıştır o da takip ediyorsa.
Yazılanlar tamamiyle yanlış kabul edilemez tabiki de. Gerçek hayatta yüzüne dahi korkudan bakamayacak insanlar sosyal medya üzerinden o kişilere hakaret etmeyi kendine iş sanıyor.
Ama tutupta Olcay'ın da cevap vermesi olmamış bana göre Tolga'nın gir instagramına ben okurken utanıyorum yazılanları ama kaleciliğini sevelim sevmeyelim adam yine kimseye aldırış etmeden çıkıyor kötüde olsa elinden geldiğince oynuyor ben olsam çoktan futbolu bırakmıştım.Profesyonellik böyle bir şey işte.
-ASİ RUH-

Çevrimdışı tangaz

gerçekten dikkatli olsunlar bazı küçük taraftar grupları dengesizdir onların kadın çocuk falan dinlemez saldırlar yani.

sen bu uyarıyı yapınca eski bir anım geldi aklıma sanırım 2002 senesiydi hoca Daum'du İlhan Tümer yeniydi. Kocaeli'de maç var 2 kafadar maça gittik bilet kalmamış mecburen Kocaeli tarafında kapalı tribüne girdik. otoruyoruz maça dakikalar kalmış arkadaşın kulağına "takım tünelden görününce ayağa kalkıp alkışlayacağım var mısın" die sordum "oğlum manyakmısın" cevabını aldım :D neyse takım tünelden göründü ben ayağa kalktım arkadaşımda beni takip etti alkışa başladık. bir anda heryer sus pus buz gibi bi ortam herkes şaşkın belkide o şaşkınlıkla kimse bişey demedi. İlhan golü attı 1-0 biz alkışladık ilhan bir daha attı 2-0 biz gene alkışladık. garip bi şekilde kimse birşey demiyor. sonra ilhan bir tane kaçırdı ben refleks olarak " hadi yaa bu nasıl kaçar" dedim önümdeki adam dönüp "birader ses çıkarmıyoruz die bokunu çıkarma eşşeğin.... su kaçırma" dedi. oturduk izledik maç bitti çıktık  :biggrinking:

Çevrimdışı Hasan Tahsin

sen bu uyarıyı yapınca eski bir anım geldi aklıma sanırım 2002 senesiydi hoca Daum'du İlhan Tümer yeniydi. Kocaeli'de maç var 2 kafadar maça gittik bilet kalmamış mecburen Kocaeli tarafında kapalı tribüne girdik. otoruyoruz maça dakikalar kalmış arkadaşın kulağına "takım tünelden görününce ayağa kalkıp alkışlayacağım var mısın" die sordum "oğlum manyakmısın" cevabını aldım :D neyse takım tünelden göründü ben ayağa kalktım arkadaşımda beni takip etti alkışa başladık. bir anda heryer sus pus buz gibi bi ortam herkes şaşkın belkide o şaşkınlıkla kimse bişey demedi. İlhan golü attı 1-0 biz alkışladık ilhan bir daha attı 2-0 biz gene alkışladık. garip bi şekilde kimse birşey demiyor. sonra ilhan bir tane kaçırdı ben refleks olarak " hadi yaa bu nasıl kaçar" dedim önümdeki adam dönüp "birader ses çıkarmıyoruz die bokunu çıkarma eşşeğin.... su kaçırma" dedi. oturduk izledik maç bitti çıktık  :biggrinking:

:kop:   İlginç bir anı. Kocaelililer fb maçıydı sanırım , ne kadar istanbul plakalı araba varsa devirmişlerdi bir sene. Valla iyi cesaret @tangaz
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı tangaz

:kop:   İlginç bir anı. Kocaelililer fb maçıydı sanırım , ne kadar istanbul plakalı araba varsa devirmişlerdi bir sene. Valla iyi cesaret @tangaz

@Hasan Tahsin abi bu anımı düşündükçe hangi akla hizmet yapmışız der gülerim hep, gerçekten deli cesareti ile yapmıştık. bize saldırmayan kocaelispor taraftarı maç sonrası tümer metin maça özel otosu ile gelmişti araçta eşi de vardı stadın yanındaki Shell'den yakıt alırken Tümere saldıranlar olmuştu biz 2 kişi dalıp tümeri korumuştuk istasyon görevlileri falan da gelip 8-10 kişilik grubu dağıtmıştık. tümer teşekür bile etmemişti  :akuma: kişiliğini o gün belli etmişti bize.

Çevrimiçi Koa_lAA

trabzon-gs maçı.. trabzonda... yanımda biladerim (gs li).. girdik ts tribününe.. hagi gol attı bilader "gooo vay senin kaleci gibi bilmem ne yapayım" (yemedi tabi :DD)..

not: arkadan bi dayı barıyo " azına s... herifi habu yaşa geldin hala aynı poki yiyiysin".. hagi ye barıyo gol attı diye.. ben tabi yerlerde :D

Çevrimdışı ahmetx

melo, emre yazmamaydın iyiydi :D
biliyorum bu isimler yakışmadı ama adamlar tam derbiciydi kabul etmek lazım.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum