Günaydın Arkadaşlar,
Herkes oyunculara yükleniyor, ben aynı fikirde değilim. Tolga, Olcay, İsmail ve Q17'nin defoları zaten belli. Bir şekilde bu düzende sürdürüyoruz ve galibiyet alıyoruz. Mağlubiyetin 1 numaralı sorumlusu Şenol Güneş benim gözümde;
-FB'nin Atibe ve Ozzy'e baskılı oynayacağını herkes biliyordu.
-FB'nin kanatlarda yardıracağını herkes biliyordu.
Sadece bu iki taktiğe karşı çözüm bulması gerekiyordu, bulmadı. Benim için özeti bu.
Dersiniz ki "oyuncu mu var takımda? en iyi 11 ile çıktı", hayır derim. İlk yarıyı feda pahasına kanatlarda Olcay ve Kerim ile başlayıp Fener'in kanatlarını durdurabilir, ikinci yarı Töre ve Q17 değişikliği ile hamle şansını artırabilirdi. Takımın boyunu çok kısaltıp orta 3'lüyü çizgi haline getirebilirdi, Sosa'nın daha rahat oyun kurabilmesi için. Fenerin sadece bir atımlık kurşunu olduğu belliydi, 2. yarı doğru düzgün pres bile yapamadılar. Cüneyt Çakırın her zamanki gibi ne şiş yansın ne kebab "aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza bey" diyeceği belliydi. Hiçbiri yapılmadı. Kendi oyunumuzu oynamak istememize saygı duyuyorum, ama bu maça özel stratejik değişiklik yapmamak bence büyük hata oldu. Rakip seni ezberlemiş, tek atımlık kurşunu kalmış, belli ki doğrudan seni bozmaya oynayacak, sen hiç bir şey yapmadan bekliyorsun. İkinci yarı Fener'in pili bitip normal düzenlerine dönünce zaten baskılı oynamaya başladık. Oyuncular, düzen herşey aynıyıd ne değişti? Sadece Töre girdi diye mi öyle oldu.
Bazı maçları oyuncu değil, antreönür kazanır. Pereira vasıfsızı bile Diego'yu oynattığı ve bizden korktuğu için Alper'le başladı. Alper hızından başka bişeyi olmayan vasat bir adam. Bellki defansta yardırıp, kontra çıkacak FB. biz ne yaptık? Hiç. Net şekilde Pereira, Güneş'i yenmiştir. FB değil.
Üzüldüğüm, FB ilk yarıda bizden çok iyi oynamasına rağmen, maçı en kötü berabere bitirebilirdik. İşte rakibin gücü de, potansiyeli de, yapabileceği de buydu. Değerlendiremedik. Sağlık olsun.
Benim tahminim, FB kalan son 10 maçında 8-10 puan civarı kaybedecek. Fikstürleri rakiplerinin form durumlarına göre bizden daha zor duruma geldi. Ve deplasmanda zor maç kazanıyorlar. Bizim en fazla 5-6 puanlık bir kayıpla yürümemiz lazım. Böylesi daha iyi oldu, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.