Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7306539 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

defanstan hep pasla çıkma sevdasından bazen vazgeçmeliyiz...
Başakşehir dün önde baskı yaptı ve bizi zor durumlara düşürdü..

Bazen ingilizler gibi "kick and rush" futboluna dönmeliyiz... Yani ileriye uzun  top atıp takım halinde öne doğru hareketlenip baskı kurmaya çalışmalıyız...

muhtemelen Fenerbahçe de biz karşı dün Başakşehir in ilk yarıda oynadığı gibi oynamaya çalışacak...

dün biraz taktiksel hata yaptık.. İlk yarıyı bir şekilde 0-0 a bağlasaydık, perşembe maç yapmış olan Başakşehir maç sonunda dökülecekti.. Nitekim oyle oldu ama zaman yetmedi.. skoru 2-0 a getirmemeliydik...

Lokomotiv den yorgun dönecek Fbyi de ilk yarı durdurup ikinci yarı vurmalıyız... Hucum preslerine karşı gerektiği zaman uzun toplar atmaktan çekinmemeliyiz.. Skorda geriye düşmek bize iyi gelmiyor... hele ki FB maçında...
İste bu tarz oynayan takimlara karsi Quaresmayla baslamak lazim diye bosuna demiyoruz

Adamlar hem onde basti hemde ortayi kalabalik tutup kapattılar geriye sadece kanat organizasyonlari opsiyonu kaldi bize..

E takimda Quaresmadan baska etkili orta acabilecek baska kanat olmadigi icinde sistik dogal olarak..

Quaresma girdi 4-5 orta acti biri Gol oldu digerleride net Gol pozisyonu oldu actigi her orta tehlike yaratti..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı sallapati

İste bu tarz oynayan takimlara karsi Quaresmayla baslamak lazim diye bosuna demiyoruz

Adamlar hem onde basti hemde ortayi kalabalik tutup kapattılar geriye sadece kanat organizasyonlari opsiyonu kaldi bize..

E takimda Quaresmadan baska etkili orta acabilecek baska kanat olmadigi icinde sistik dogal olarak..

Quaresma girdi 4-5 orta acti biri Gol oldu digerleride net Gol pozisyonu oldu actigi her orta tehlike yaratti..

evet.. dün X factor olabilirdi q7... nitekim girdikten sonra oldu... q7 bence dün 45de girmeliydi...

Sosa ve Oğuzhana yakın pres uyguladılar dün.. q7 girdikten sonra baya alanlar açtı

Çevrimdışı Alper1903

Olcay- Quaresma veya Olcay- Gökhan her zaman doğru tercih. Quaresma - Gökhan'la çıktığımız maçlarda zorlanıyoruz. İkisi de topla oynamayı çok seviyor. İlk yarı biri oynar, ikinci yarı diğeri. Ayrıca Quaresma'da sürekli ilk 11 oynatabileceğin bir oyuncu değil, çünkü ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Hoca da bunun bilincinde ki Quaresma'yı 90 dk oynatmıyor. Ya ilk yarıda fişi çekene kadar oynatıyor ya da oyun çıkmaza girdiğinde oyuna alıyor. Dün hoca sadece hamle yapmakta gecikti. Onun dışında sorun yoktu.

Peki Olcay yeterli bir oyuncu mudur? Bence değildir ama oynatmak zorundasın.
[ Son Düzenleme: 15 Şubat 2016, 18:05:51 Alper1903 ]

Çevrimdışı Anıl

Şu Gökhan Töre'yi gömdüğümüzü zannedenlerden rica ediyorum birkaç maçı statta izlesinler. Tvde sadece top ona geldiğinde gördüğünüz Töre değil sahadaki. Her gittiğim maçta sinirden çıldırıyorum Töre oynarken.

Çevrimdışı sallapati

Şu Gökhan Töre'yi gömdüğümüzü zannedenlerden rica ediyorum birkaç maçı statta izlesinler. Tvde sadece top ona geldiğinde gördüğünüz Töre değil sahadaki. Her gittiğim maçta sinirden çıldırıyorum Töre oynarken.

aynen.. tvde de görünüyor merak etme.. topsuz alanlarda eli belinde sahada geziniyor...

bu adam geçen sene Bilic in başını yaktı bu sene de Şenol Hocayı yakmasın...

olay Gökhan ın golleri , asistleri vs değil... Şampiyonluğa inanmamış olması , takıma küsmesi ve gamsızlığı.... yani olay mental

Çevrimdışı Anıl

aynen.. tvde de görünüyor merak etme.. topsuz alanlarda eli belinde sahada geziniyor...

bu adam geçen sene Bilic in başını yaktı bu sene de Şenol Hocayı yakmasın...

olay Gökhan ın golleri , asistleri vs değil... Şampiyonluğa inanmamış olması , takıma küsmesi ve gamsızlığı.... yani olay mental
Takımdaki en ruhsuz ve isteksiz oyuncu büyük ihtimalle. Quaresma bile ondan 8 yaş daha yaşlı olmasına rağmen oyunda kaldığı sürede daha istekli. Gomez, Sosa falan bu kadar mücadele ederken onun bu ruhsuzluğu delirtiyo beni.

Çevrimdışı Scout

Sayın Başkanimiz Fikret Orman, Hopaspor Kulübüne Stat Projesi icin 100.000 Tl bağışta bulundu.  :claps: :claps: :claps:
Pika Pika

Çevrimdışı talha

Sayın Başkanimiz Fikret Orman, Hopaspor Kulübüne Stat Projesi icin 100.000 Tl bağışta bulundu.  :claps: :claps: :claps:
Bir Artvin'li olarak ne gerek var stada merak ediyorum nereye kuracaklar onu daha çok merak ediyorum

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı sallapati

GS ye bağışta bulunsaydı başkan keşke  hahahahaa   :kop: :kop:

Çevrimdışı 'TaNeR'

Oğuzhan Q17'ye pas atmıyor diyenler:

Dakika:

1:34 Ozi boşa çıkıyor, Q17 orta yapıyor

1:43 (Ozi elinle de ver diye gösteriyor hatta)

2:19 (Q17 burada 2 forveti içeride görüyor diye orta açıyor; yani bu Ozi'nin stoperlerin arasina koşu yapan Cenk ve Gomez'e attiğı dik pasının benzeri bir durum; hani ''neden Q17' ye pas vermedi sağda boştu'' diyenler için...)

4:14 ve 4:16 burada Q17 pas verebilirdi ama 2 defa es geçizyor...

Amacım burada Ozi ya da Q17 ayrımcılığı vs. değil, maç içinde böyle ''hedefe kitlenmeler'' olabilir,
yani oyuncu o pası/ortayı oraya atmayı milisaniyeler vs. önce kafaya koymuşsa zaten o anda hareketi tamamlıyor ve alternatife odaklanmıyor...

Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Mersin maçından korkuyorum.. adamlar 20 puan yapıp kayseriyle 2 puana indirmeye çalışacak farkı.. GS maçında doping almış gibilerdi sanki.. Umarım enerjileri bizim maçı kaldırmaz...

sadiku cezalı..
wederson 34 yaşında
servet 34 yaşında
güven varol 34 yaşında
serkan balcı 32 yaşında
tita 34 yaşında...

ilk golu yememeye dikkat etmeliyiz.. bizim takım da yorgun sayılır çünkü...

Bizim Takımın yorgunluk gibi bi durumu oldugunu zannetmiyorum kardeşim 45 gün maç yapmadan idman yaptılar ve sene sonuna kadar yorulmadan mazaret üretmeden en az hasar ile ligi zirvede bitirmemiz lazım.

Çevrimdışı ozan062

GS ye bağışta bulunsaydı başkan keşke  hahahahaa   :kop: :kop:

memleketi oluyordu oralar bildiğim kadarıyla sel sonrası oyle söylemişti sanırım

cebinden verdiği sürece sıkıntı yok:)) bunun reklam olarak kullanılmasıda o derece sıkıntı cnk bunlar konusulmamalıdır herneyse bize söylendi bizde sevindik güzel hamleler birilerine agır gönderme oluyor olmuyor değil
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Bugrahan

Beşiktaş'ın scout ekibinde yer alan Koray Palaz, Fikret Orman'dan aldığı özel izinle Denizlispor'un yeni teknik direktörü oldu.
"Ellerini başının arkasına yasla ve hayatı katlanılabilirmiş gibi yap."

Çevrimdışı b.damatoglu

Quaresma dün iyiyiydi ya; bu sadece sonradan girip yorgun rakibe karşı diri olmasıyla ilgili değil. Geldiğinde önceki senelere göre daha kiloluydu. Vermiş o kiloları.

Öte yandan geçen seneye göre Olcay ve Gökhan tosun gibi olmuşlar. Çok kilolular. Tosun demişken Cenk de feci vücut yapmış bu sene. Hem diri hem atletik.

Son olarak sen de tez gel gönlümün efendisi:

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı atalay

Dün Başakşehir, Atiba'yı kilitledi ve pas opsiyonlarını sınırladı. 2.bölgede baskı merkezlerini doğru kurguladı. Topun olduğu yerde sürekli kalabalıklardı. Özellikle Emre çıkana kadar istedikleri gibi oynadılar.

En iyi pas kombinasyonlarına baktım. Oğuzhan ve Atiba ilk 5'de yok. Bu sezon bir ilk. Necip, Alexis, Beck yani savunma hattındaki üçlü 68 kez birbirleriyle paslaşmışlar.

İlk yarıda girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek kolay bir galibiyet alabilirdik fakat rakamlar ve oyun Başakşehir'in, bizi oyun pratiğimizin dışına çıkardığını gösteriyor. Ligin ilk yarısında Kasımpaşa da benzer şeyleri yapmıştı.

[ Son Düzenleme: 15 Şubat 2016, 23:52:11 atalay ]

Çevrimdışı ozan062

Dün Başakşehir, Atiba'yı kilitledi ve pas opsiyonlarını sınırladı. 2.bölgede baskı merkezlerini doğru kurguladı. Özellikle Emre çıkana kadar istedikleri gibi oynadılar.

En iyi pas kombinasyonlarına baktım. Oğuzhan ve Atiba ilk 5'de yok. Bu sezon bir ilk. Necip, Alexis, Beck yani savunma hattındaki üçlü 68 kez birbirleriyle paslaşmışlar.

İlk yarıda girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek kolay bir galibiyet alabilirdik fakat rakamlar ve oyun Başakşehir'in, bizi oyun pratiğimizin dışına çıkardığını gösteriyor. Ligin ilk yarısında Kasımpaşa da benzer şeyleri yapmıştı.

maçı kitleyen tek sebep

bizim gomezin bir türlü o topu iki direğin içine atamamasıdır, ki adam hepmi atacak yav bu kotu senaryolarıda kazanmak lazım ve bence son 20 dakika gayet iyi reaksiyon verdik

fakat ben hep oguzhan ve töreli takıma önyargılı bakarım cnk son 2 seneyi bir nevi sabote etmişlerdir bana göre... cnk erken ahvlu atmayı severler canlı oalrak gecen seneki akhisar tecrübeside yasamıs biri olarak bunu yıkmaları bende uzzun zaman alacaktır
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı atalay

maçı kitleyen tek sebep bizim gomezin bir türlü o topu iki direğin içine atamamasıdır,  bence son 20 dakika gayet iyi reaksiyon verdik

Aynı şeyi söylüyorum. Santraforu 45 dakikada 4 kez net pozisyona soktuk. Fakat bizim oyun pratiğimiz bu değil. Quaresma'nın X Factor olma sebebi de o yüzden.

Çevrimdışı kartalBaz

Dün Başakşehir, Atiba'yı kilitledi ve pas opsiyonlarını sınırladı. 2.bölgede baskı merkezlerini doğru kurguladı. Topun olduğu yerde sürekli kalabalıklardı. Özellikle Emre çıkana kadar istedikleri gibi oynadılar.

Bizim bu duruma karsi koyacak B planimiz yok. Kasimpasa macinda da 70 dakika baski ve pres yedik ve sonradan cozulmeler baslamisti. Karsimizdami takim lige gore kaliteli ise ve atiba ile oguzhana baski yapip top aldirmayinca hucum organizasyonumuz sifira iniyor. Fener macininda bu sekilde gececegini dusunuyorum. Bes kurus top oynamiyorlar ama onde basip defansini yine saglam tutarsa 65-70 dakika bildigimiz besiktasi goremeyebiliriz. Bu tarz oynayan takimlara karsi bir B plani yapilmali. Dun querasma 11 de baslasaydi ona kufur ediceklerdi. Tore oyuna girip bu katkiyi yapacakti. Ben oyunculardan cok oyunun duzenine bakmanin faydali oldugunu dusunuyorum. Mersin bize sikinti cikarmaz ama fener gibi kasimpasa gibi takimlar bize sikinti cikarabilir bu ortasaha baskisi olursa. Bu cozum uzun top olabilir veya 65-70 dakika daha cok defansif dusunup karsidakine yormaya yonelik bir tarz olabilir bilmiyorum ama senol hocanin bunu uretmesi lazim.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Dün her zaman olduğu gibi özellikle kanat hücum oyuncuları arasında karşılaştırmalar yapılarak çocukça tartışmalar yapıldı. Takımın aksamasının temel nedeni ise hücumla değil defans anlayışımız , oyun kurgumuzla alakalıydı. Sadece Başakşehir'in baskı merkezini ortada kurması ve açık alanda etkili kanat oyuncularının olması değil ama aynı zamanda Marcelo'nun cezalı olması da defansı ve orta sahayı daha geriye çekmemize , takım boyunu uzun tutmamıza , her zamanki oyunuzdan daha farklı bir oyun anlayışı sergilememize neden oldu. Şenol Hoca'nın bu seçiminde en önemli etken Marcelo'nun , Rhodolfo'nun yokluğunda defans oyuncularımıza güvenmemesiydi . Marcelo'nun yokluğu domino etkisi yarattı ve bu durum defanstan başlayarak en uca dek hemen hemen tüm futbolcularımızın performansını negatif etkiledi. Skor 2-0 olduktan sonra defans ve orta saha oyuncularımız daha ileriye geldi , orta saha oyuncularımız hücum varyasyonlarında daha çok rol almaya başladı , yapılan oyuncu değişiklikleri de oyuna pozitif yönde etkiyince skor 2-2'ye geldi.
Şenol Hoca'nın kafasında Başakşehir'i kendi sahamıza çekerek boş alanlar yaratmak , Başakşehir'in kompakt yapısını bozmak , uzun toplarla topu kanatlara getirip kanat organizasyonlarıyla ilk golü bulmak vardı. İlk golü attıktan sonra muhtemelen oyun planımızda değişiklik yapacaktı ve risk alacak, boş alanlar yaratacak  Başakşehir'e karşı Oğuzhan'a hücumda daha fazla insiyatif tanıyacak her zamanki pas oyunumuza daha yakın bir oyun oynayacaktık. İşler hesaplandığı gibi gitmedi.
[ Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 00:45:30 Onur Küçük ]

Çevrimdışı bjkferhat

Baskı diyorsunuz da bizim o baskıyı kıracak 2 tane oyuncumuz var.Sosa ve Oguzhan geriden top alıp 2 kisiyi gecseler zaten pozisyona giriyoruz.

Ama ikisi de yapamıyor bunu.Toptan kacıyorlar zaten mevkileri de degil.

Tolgay'ın gelmesi lazım.

Çevrimdışı atalay

Bizim bu duruma karsi koyacak B planimiz yok. Kasimpasa macinda da 70 dakika baski ve pres yedik ve sonradan cozulmeler baslamisti. Karsimizdami takim lige gore kaliteli ise ve atiba ile oguzhana baski yapip top aldirmayinca hucum organizasyonumuz sifira iniyor. Fener macininda bu sekilde gececegini dusunuyorum. Bes kurus top oynamiyorlar ama onde basip defansini yine saglam tutarsa 65-70 dakika bildigimiz besiktasi goremeyebiliriz. Bu tarz oynayan takimlara karsi bir B plani yapilmali. Dun querasma 11 de baslasaydi ona kufur ediceklerdi. Tore oyuna girip bu katkiyi yapacakti. Ben oyunculardan cok oyunun duzenine bakmanin faydali oldugunu dusunuyorum. Mersin bize sikinti cikarmaz ama fener gibi kasimpasa gibi takimlar bize sikinti cikarabilir bu ortasaha baskisi olursa. Bu cozum uzun top olabilir veya 65-70 dakika daha cok defansif dusunup karsidakine yormaya yonelik bir tarz olabilir bilmiyorum ama senol hocanin bunu uretmesi lazim.

Bu basit değil; komplike bir şey. Her zaman sonuç alamazsın aynı zamanda uygulaması zor. Zira baskıyı kolay kıran bir takımız. Çünkü oyuna derinlik ve genişlik katmakta, yüksek pas opsiyonu ve güçlü pas istasyonu yaratmakta ya da oyun içi hareketlilikte bir sıkıntımız yok. Burada oyunu kenarlara açmak ve güçlü kanat organizasyonları kurmak gerek. Dünkü pozisyonlar da kanatlardan ve koridor oyunlarından geldi. Bu da ikincil bi' plan sayılır.

Konudan bağımsız 2-0'dan sonraki oyun sakinliğimizi beğendim. Akhisar maçında bunu görememiştim. Telaşlı oynuyorduk. Demek ki oyuncuların öz güveni yüksek.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

bizim en büyük sorunumuz kaleci ve defans kaliteleri boykoda soru işareti gözümde ospinayı alabilseydik çok iyi olacaktı.
[ Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 08:55:00 Mehmet Ali C. ]

Çevrimdışı cisse557

Tolga'nin yediği ilk golü Boyko yeseydi heralde bi 5 maç daha kalede görmek istemezdi kimse.

Çevrimdışı cisse557

Ayrıca Töre harbiden eli belinde geziyor. Sene sonu iyi bir teklif gelirse gönderilmeli yoksa bu durum iyice lakayt bir hal alacak gibi duruyor.