Her oyuncunun belli bir kapasitesi var ve hangi maç olursa olsun oyuncu ortalama oynadığı gibi oynuyorsa onu maçın kaybedilmesi konusunda direkt suçlamak doğru değildir. Olcay 45 dakika oynatılıyor ve İsmail alternatifleri de uzun süre denenerek seçilip formayı alıyor. Oynadıkları sürede tamamen ortalama oyunlarını oynadılar. Ne çok kötü ne çok iyi. O zaman bize puan kaybettiren bunlar mıdır? Her puan kaybı sonrası güçsüz gördüğümüz halkalar İsmail ve Olcay'a hatta Tolga'ya tüm suçu yığmak doğru mu? Bence hiç doğru değil. Kapasiteleri neyse ortalamaları neyse onu oynuyorlar. Mücadele ediyorlar. Bana göre bu maçın en kötü ismi Sosa'dır. En yüksek kapasiteli oyuncularımızdan biri ama en az verim vereni, en kötüsü, en az mücadele edeni. Bize puan kaybettiren sadece ekranın gözüken yüzündeki hatalar değil gözükmeyen kısmındaki oyuncuların performanslarıdır. 1-1 yapan golü yiyeceğimizi ekran başında hissedemeyen var mıydı? Takım olarak kötü oynadığımız için golü yiyoruz. İlerdeki adamlar hem ilerde üretemiyorlar hem de rakip hücuma geldiğinde geri dönmesini bilmiyorlar. Ne defansa ne de orta sahaya destek çıkıyorlar. Bu kopukluk olduğu zaman ortada veya kanatlarda rakip çok boş alanlar buluyor bu durumda defans da afallıyor yerleşme sorunu olabiliyor. Ekrana takılan hatayı belki defanstaki yapıyor ama asıl hata ilerden başlıyor. Rakip bugün ful defans bekleyip kaptıklarıyla geldi ama orta sahası hep sağlamdı biz çok da boş alan bulamadık. Adamlar gelmesini bildikleri gibi geri dönmesini de biliyorlar. Biz 5 kişi hücum yapsak bile onlar 8-9 kişi defans yapıyorlar. Onlar 2-4 kişi hücum yapsa biz 3-5 kişi defansta oluyoruz. Rakip beceriksiz ve yeteneksiz olduğu için atamıyor veya fırsatı olgunlaştıramıyor. O yüzden gözümüze batmıyor çoğu zaman. Ben hücumdaki topçuları beğenmiyorum açıkçası. Töre ve olcay dikkatliydi ilk yarı bu konuda. İkinci yarı golümüzden sonra takım olarak defans yapmadık veya yapamadık. Takımın hücum oyuncularının savunma anlayışını eksik buluyorum. Adamların zencileri maiconu niasse'si hem hücuma koşuyor hem de bizim hücumcuları (diri bir şekilde formaliteden değil) karşılıyor. Onların oyunları çok iyi değildi biz daha iyiydik ama takım olarak bizden daha iyi oldukları bir nokta varsa o da buydu bana göre.
Böyle paragraf yapmadan blok şeklinde yazdım kusura bakmayın artık okuyan olur mu onu da bilmiyorum bu saatte
İyi forumlar
Eline sağlık öncelikle
Gol yicemizi hissettik gerçekten babam bile diyordu ya biz niye oyunumuzu bıraktık
Defansta şu sorun var atiba çok güzel alan kapatıyor top kapıyor ama fizik olarak yıpratması mümkün değil
O bölgede oyuncu eksiğimiz var veli bir miktar bunu yapabiliyordu ama o da yetersiz donk bile mesela bunu gayet iyi yapıyordu
Alan kontrolünde de sorunumuz var bilicin savunma düzeni kayboldu
Top kritik bölgeye gelince konsantrasyon dağılıyor 4 kişi peşinden koşuyor bir kişinin
Aslında güzel gidiyorduk defansif anlamda da son dönemde kolay gol yememiz özgüven sorunu oluşturdu biraz birkaç maç yemeden tamamlamamız lazım bence
Bir dinlenme periyoduna ihtiyacımız var devre arasında 2 transfer birde biri orta saha olmalı bence solbekten öncelikli ihtiyacımız sosa s.o.s veriyor sezon başından bu yana