yukarıdaki yazımda editledim burayada yazayım. "ayrıca çetnik işaretini araştırdım baya kapsamlı bir işaretmiş sırplar kendi aralarında selam vermek için falanda kullanıyorlarmış fakat bunun bir milli maçta özellikle arnavutluk maçında yapılması bunun art niyetli olması demektir." yıllar önce kezman bosna hersek maçında yapmış ve ülkede olay olmuştu hatta maçtan önce röpörtajında boşnakları yeneceğiz tanrı her zaman doğru ve temizlerin yanındadır demişti. Dediğin "benim kişisel düşüncem aslında ben bir sırp oyuncuyu kulübün kapısından içeri sokmam ırkçılık yaptığım için değil yaralar daha çok taze ve her zaman sorun olacak bir konuyu Beşiktaştan uzak tutmak için yaparım hassas olunan bir konuda bu hassasiyetin en başında gösterilmesi gerekirdi şimdi bunu sebep gösterip göndersen üstüne bulaşır göndermesen gene üstüne bulaşır" bu konuda haklısın aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık fakat en azından tosic'e bir uyarıda bulunması gerekir. Ayrıca konu çok uzayıp gider Tosic'den hiç haz etmiyordum artık hiç haz etmiyorum. Misyonunu tamamlayıp bir an önce dönmesi dileğiyle...
elbette uyarılmalı buranın ekmeğini yiyorsa buradaki hassasiyete dikkat edecek
ama benim söylediğim bu değildi konu birine ırkçı yaftası yapıştırmak yanlış olan bu
biliyormuyuz bunu neden yaptığını yok sadece kendi bakış açımızla hüküm veriyoruz
bu adalet değildir bize yakışan bir davranışda değildir masum bir selam verdiyse iç güdüsel olarak
biz ona çetnik damgası yapıştırırsak yanlış olmazmı evet bende beğenmiyorum ama bu tamamen sportif
bakış açısı yoksa asist yapıp halkına bir selam gönderdi diye onu yargılayamam bu adam sırp ve kesinlikle
kendi bakış açısı vardır. mutlaka kendi ülkesini haklı buluyordur bunlar tuhaf şeyler değilki biz bütün orta avrupayı
işgal etmişiz neymiş onlara iyi davranıyormuşuz avuntumuz bu adamların ülkesini elinden almışsın adamların kimliğini almışsın
bu günkü nefretin sonucunda hiçmi bizim payımız yok birde bu yönüyle bakmak gerekiyor kıbrıs savaşında rum vatandaşlarımıza yaptıklarımız daha dün gibi
tarihe döndüğünde çok acılar var çok savaşlar var artık geçmişle yaşamamak lazım geçmişe bakmak sadece nefreti doğuruyor
emin ol bizde melek değiliz osmanlı imparatorluğunu besleyen savaş ganimetiydi ne zaman hazine bitse bir yere sefer düzenleniyordu
o seferlerde gittiğimiz yerlere çiçekmi ikram ettik bu gün bizden orta avrupa halkları nefret ediyorsa o tohumları biz ektik
bu onların yaptıklarını haklı kılmaz ama bizide mazlum yapmaz ne zaman gerçekler dile gelir o zaman dostluklar kurulur.
unutmayalım yeniçeri ordumuz defşirmedir. Ordan getirdiğimiz çocukları asker yaptık sonrada o askerleri onların üstüne saldık.
@beşiktaşk onları suçlarken kendi vicdanımızda kendimizide sorgulamamız gerekiyor. Irkçılık gerçekten kötü bir şey kim yaparsa yapsın.
affı olamaz ama kimseyide basit bir sebeple ırkçılıkla suçlayamazsın