Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7254797 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 22 Eylül 2015, 00:16:05
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Evet bende oyle dusunuyorum ama ilk Geldigi Quaresma ile simdiki Quaresma arasinda Daglar kadar fark var , Ozamanki Q7 olsa su takimda suan ligin tozunu atmıştı
Ben Quaresmayi hic bu kadar bitik bu kadar gucsuz gormemistim :by2: :by2:
Ama hala sunda israrliyim Fener maci tam onluk mac ilk11 cikmali , Su mactan sonra Ilk 11 cikmasi imkansiz gerci..
Keske bu mac oynamayip haftaya 11 de baslasaydi :bandit:

Süpüremezdi işte @Yunus Emre Dökmeci çünkü ilk geldiğinde de süpürmedi aslında. 5. olduk işte ötesi var mı.

O kadar bitik takımımız vardı ki yaptığı şeyler çok büyük geldi. Şimdi ne Quaresma o Quaresma ne Beşiktaş o Beşiktaş maalesef.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 22 Eylül 2015, 00:18:12
  • Beşiktaş / Bodrum
Herkes çöktü maç sonu. Toparlamak kolay olmayacak.

Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Ay kıyamam hadi klübü üstüne yapalım
Isine bak , Bugun bana troll dedin bisey demedim ,  haddini asma
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Türkay

Ama bu durumdan gidip Fener'i yenersek bir çok yönden çok iyi olur hem de eskisinden iyi oluruz bence
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

En cok Atibayla Gokhana uzuluyorum :by2: :by2:

Adam Kulubumuzun 3.000 ci Golunu atti ama sevinemiyor :s20: :bawling: :bawling:
Hepimiz Bu durumdayiz zaten suan..

Çevrimdışı laoban

sevmiyorum arkadasim quaresmayi. eline seker verilmis cocuk gibi sizin havalara ucup hava alanina 4000-5000 taraftar gidileceginiz bilindigi icin bu adam alindi, alinmasaydi yerine daha verimli olabilecek bir oyuncu alinabilirdi. bir kere gelmis olmamis sen bir daha niye getiriyorsun? olan belli arkadas. benim deli oldugum konu, 3-5 apaci cikacak aslan baskan getirdin quaresmayi diyecek diye alindi bu adam, benim tepkim quaresmadan ziyade quaresmacilara. demirorene bile yalakalik yapildi onca fiyaskoya ragmen portekizliler ve guti getirdiginde. bu kafa degismezse bizden birsey olmaz. seneyede robinho gelir, 3 senedir gelmeyen sampiyonluk, derbi fiyaskolari unutulur gider.

bize mustehak.

Çevrimdışı Türkay

Yalniz bu cokuntu , Dirilisimizde olabilir Q7 ve Gokhanin bu aglamakli goruntulerii bana Feda sezonundaki Olcayin son saniyede kacirdigi Golden sonra 7 furbolcumuzun kendini Cimlere atmasini hatirlatti :busted_cop:

Çevrimdışı legendmaster

Çevrimdışı 38life

Muhtemelen. Ama biraz da jenerasyon meselesi bence.

Ben hep Nedved Zidane tipi adamları sevdim çünkü ben şov değil çata çat oyun sevdim hep.

Aslında sadece şov olarak da tanımlamak yetersiz olur. Şov başlığı altında 2 başlık açmak lazım. Bak mesela Messi ve Maradona da şov yapıyor zaman zaman. Ama onların ki 4-5 tane adamı ipe dizip gol atmak vs. Daha direkt şeyler. Ronaldinho, Quaresma ise tamamiyle görsellik olarak tatmin edici oyuncular. Ayak hareketleri, bilek hareketleri, topa vuruş tarzları vs.

mesela Messi hiçbirzaman şu tarz bir hareket yapmaz.

İşin sanatsal yanı beni çekiyor. Ronaldinho, Quaresma tarzı futbolcuları buyüzden çok seviyorum. Tabii ki Ronaldinho ile ne Quaresma ne de başka bir futbolcu kıyaslanmaz. Onun gibi bir futbolcu kıyamete kadar da gelmez.

Cenk Tosun hırsı.

Cok seviyorum Cenki
Bilice bol bol sovuyorum
Oyuna girer girmez 3-4 pozisyona soktu takimi , Nitekim 5 dakika sonrada Toreye muhtesem bir asist yapti :claps: :claps:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 22 Eylül 2015, 00:40:01
  • Beşiktaş / Bodrum
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Burada takdir ettim Aydınus'u.
Aynen burada engellemese Isin sonu kirmizi kartla sonuclanabilirdi.
Hakem böyle olmali firati sevdiğimden degil , dogru olani yapti gerginligin onune gecti ve yatıştırdı :tabe:

Çevrimdışı talha

Şuan çok komik bir şekilde Şenol hocaya yükleniliyor. Çok komik ama çünkü yüklenilmesi gerekilen mevki makak yönetimdir.

Adamın iki tane şansı var. Bir orta ofans Sosa diğeri pas becerisi ve zekası belli olan Necip.

İki tane sol bek tercihi var. Biri anadolu topçusu Tosic ikincisi defansı vasat disiplinsiz Motta.

Adama sen ne verdin de bir de o kadar çok şey istiyorsun?
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Şuan çok komik bir şekilde Şenol hocaya yükleniliyor. Çok komik ama çünkü yüklenilmesi gerekilen mevki makak yönetimdir.

Adamın iki tane şansı var. Bir orta ofans Sosa diğeri pas becerisi ve zekası belli olan Necip.

İki tane sol bek tercihi var. Biri anadolu topçusu Tosic ikincisi defansı vasat disiplinsiz Motta.

Valla hic kızmıyorum Senol hocaya
Olcay cok kötuydu Quaresma bana gore fena degildi ama bakti olmuyor 2 sini birden cikardi , Riskliydi ama dogruydu ! Nitekim 2.ci yaridaki oyun , Necip ve Cenkin performansi Cenk ve Necip l hamlesinin ne kadar dogru olduğunu ispatladi.
Olcay bile mac sonunda Hocam dogru degisklikler yapti dedi , Olcayi cok takdir ettim oyundan alinamsina ragmen bu cumleyi kullanmasi cok cok onemli :ok:
Ama Rodolfo - Kerim hamlesine cok sasirdim acikcasi
[ Son Düzenleme: 22 Eylül 2015, 00:50:14 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Valla hic kızmıyorum Senol hocaya
Olcay cok kötuydu Quaresma bana gore fena degildi ama bakti olmuyor 2 sini birden cikardi , Riskliydi ama dogruydu ! Nitekim 2.ci yaridaki oyun , Necip ve Cenkin performansi Cenk ve Necip l hamlesinin ne kadar dogru olduğunu ispatladi.
Olcay bile mac sonunda Hocam dogru degisklikler yapti dedi , Olcayi cok takdir ettim oyundan alinamsina ragmen bu cumleyi kullanmasi cok cok onemli :ok:
Ama Rodolfo - Kerim hamlesine cok sasirdim acikcasi
quaresmanın savunulacak bir yanı yok tabela yapması lazım yoksa oynayamaz beğenilmeyen nani bayağı bi tabela yaptı bile

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

Yüklenmekle eleştirmeyi karıştırmamak lazım. Necip kenarda otururken Sosa'yı geride Necip'in mevkisinde, Quaresma'yı önde Sosa'nın mevkisinde oynatıyorsa eleştirilir elbet. Nitekim ikinci yarıda doğruları yapınca takım futbol oynamaya başladı.

Yönetim zaten orta sahaya transfer yapmayarak %100 hatalı ama onlar da "Kardeşim biz Quaresma'yı sol önde Olcay'a alternatif olması için aldık, sen niye 10 numara pozisyonunda Sosa'nın yerine oynatıyorsun?" diye kendilerini savunmakta haklılar.

Quaresma - Olcay - Töre aynı anda sahada olmaz, Quaresma - Töre de Olcay sakat veya cezalı olmadıkça olmaz.

Şapkadan tavşan çıkarmaya gerek yok. Sahaya 6 tane hücumcu koyunca goller yağmur gibi gelmiyor. Şenol Güneş oyuncuları gerçek mevkilerinde oynatsa 3 puanı alır mıydık? %90 alırdık. Öyleyse puan kaybı hocanın suçudur. Hocanın görevi elindeki kadrodan maksimum şekilde faydalanmaktır. Yönetime transfer yapmadılar diye ders vermek için saçma işler peşinde koşmaya hakkı yok.
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimdışı Necmi

Günümüz futbolunda kendini düşünen futbolculara yer yok. Beşiktaş başka takımlarda yapamadıklarını yapma yeri veya ego tatmin etme yeri değildir. Olcay takımda belki de Necip ile birlikte en yeteneksiz oyuncudur kabul ediyorum. Ama Olcay ne yapıyor ? Koşuyor, mücadele ediyor, tek pas oynuyor, topu ayağında tutmuyor. Bugün 2 defa top ezdi ayağına dolandığı için. Bakın beceremediği olmuyor mu oluyor. Ama niyeti belli, yapmak istedikleri belli. Takım rakip sahaya yerleştiği an çalım atma hevesine girmez, 30 metreden kafasına göre şut çekmez. Hemen yanındakine veya başka bir arkadaşına pas atmaya çalışır. Kısacası hızlı oynamaya çalışır. Becerir beceremez. Top kaptırır kaptırmaz. Ama takım oyununa ihanet etmeden oynamaya çalışır. Önemli olan da budur. Onun dışında Atiba'nın tek yardımcısı takım defansı konusunda. Bugün Quaresma ilk yarıda belki de en tehlikeli atağımızı yapma şansımız varken sağındaki Sosa yerine bir çalım üstüne trivela şovuna girdi. Sen Sosa'ya ver Sosa içerisi kessin Gomez atarsa atar. Görevini yap fazlasını değil. Bu sebeplerden dolayı da Quaresma mı Olcay mı demek bile Olcay'a hakarettir.
Burda bir kısmımız stada gidebilen şanslı insanlarız. Topsuz alanda bazı futbolcuların yaptıkları o kadar değerli işler var ki ve stattayken bunları daha rahat gözlemleyebiliyoruz. Olcay işte bunları yaptığı için 11 de başlıyor ve başlamaya devam edecek. Yeteneğine bakarak 11'e giremeyeceği zaten görülen bir gerçek. Quaresma adam olur Olcay gibi basit oynar, takım defansına katkıda bulunur, top ezmeden hızlı oynarsa zaten kimse formayı ondan alamaz. Tekrar söylüyorum yetenekli asla demiyorum. Sahada yapmaya çalıştıklarına vurgu yapmaya çalışıyorum Olcay'ın.
Sen gidersin adam akıllı bir açık alırsın o zaman Olcay'ı kesersin. Ama bu Quaresma ile Olcay'ın ancak saçlarını kesersin.Gün gelir de yazarım diye üye oldum bir süredir takip ediyorum ama bu ilk mesajım. İyi forumlar..
hoş geldin kardeşim çok doğru bir yorum günün gelmesini bekleme bence her zaman yaz @negres1903
ama ben olcayın yeteneksiz olduğuna katılmıyorum attığı bütün goller yetenek eseridir yaptığı asistlerde öyle
ve herşeyden önce zeki oyuncudur. Bencil değildir kendide vurabilecekken kaç tane topu asist yaptığını bilirim
son derece iyi verkaça girerki elimizde bu konuda en yetenekli oyuncudur. Bir oyuncunun iyi olmak için daha nasıl olması gerekiyor
tamam bir messi değil ama bence şu an TR de oynayan bütün kanat oyuncularından daha yetenekli birde çok güçlü bir oyuncu
ve oyunun iki yönünüde çok iyi oynuyor belki oda diğerleri gibi defansa katkı vermese ve bütün gücünü ofansa harcasa
golcülerden daha fazla pozisyona girer daha fazlada atar. Olcay benim takımda en beğendiğim oyuncu. Quaresma bu gün
ilerideki bütün oyuncuları çok bozdu onun yüzünden hücum yapamadık bence olcayı çıkartmayacaktı bu gün ilk yarı töre ve olcayın
ortada olmamasının tek nedeni Quaresmanın bütün topları ezmesiydi sen pas vermeyen bir oyuncuyu on numara pozisyonunda oynatmaya
kalkarsan sonuç bu olur aslında bu günkü puan kaybının en büyük sorumlusu inatla quaresmaya yer açmak için saçma sapan bir diziliş yapan
Şenol Güneşdir bari oynatacaksın git açık oynat hiç olmazsa topların tamamını ezmez bir kısmını kurtarırız bencil adamdan on numara yap
elindeki on numarayı sekiz gibi oynat sonra bu maçtan galibiyet bekle TS maçındada aynı hatadan puan bıraktık haftayada aynısını
yaparsa hiç oynamayalım

Çevrimdışı Deniz

Bu yazıyı yazmak için biraz sakinleşmeyi bekledim.Kızgınken resme geniş çerçeveden bakılmıyor.Maçla ilgili söylenecek çok şey var ama kısa bir kaç şey etmekte fayda var.

Transfer döneminde burada en çok konuşulan 2 isim vardı.Birisi Quaresma diğeri de Tosic.Birçok kişinin şüpheyle yaklaştığı,istemediği transferler.

Birisi taraftarın gözünü boyamak için diğeri de menajer kazığı ile alındı.

Bir sol bek bölgesi düşünün,sözleşmeleri 1 sene sonra bitecek olan ismail ve motta gibi 2 yetersiz oyuncu var ve sen bu bölgeye uzun yıllar güvenle ilk 11 de yer emanet edecek oyuncu almak varken ,anadolunun sıradan topçusu olan Tosici alıyorsun.Akıl karı iş değil gerçekten.

Diğer oyuncuyu arkasından hakaretler ederek göndermişsin,iş öyle boyuta varmış ki 2. başkanın gecenin bir yarısı stadyumun ışıklarını açtırıp o oyuncunun "malzemeciye cinsel organını gösterip üzerine işediği" ni söylüyorsun."onun futbol hayatını bitirecem" naralarıyla görsel-yazılı tüm tv kanallarına demeçler verip yarım sezon forma vermeden maaşını ödüyorsun.Bu kadar laf ettiğin adamı 28 yaşında gönderip daha sonra ortada sanki hiçbirşey yokmuş gibi sırf mayıstaki kongrede biraz etkisi olur diye 32 yaşında geri alıyorsun.Akıl karı iş değil gerçekten.

Kadro yetersiz,transferlerin bir kısmı yersiz olabilir ama hocaya da burada bir parantez açmak lazım.Bu iki oyuncudan biri olan Quaresma 4 gün önce avrupa maçında saç baş yoldurmuşken bu adamı ilk 11 de başlatıyorsun,geldiği günden beri her fırsatta bu takımın oyuncusu olmadığını gösteren Tosic'e yine ilk 11 de şans veriyorsun.45 dk kaybolduktan sonra doğru hamlelerle 1 puanı alsan da kaybolup giden 2 puan var.Doğru kadro seçimiyle en azından ikinci yarıdaki gibi şu maça başlamış olsaydık bugün 3 puanı kutluyorduk.

Yanlışlar dizisi 2 puanın daha yitip gitmesine neden oldu.Gelecek maçlarda bu yanlışların minimuma indirilip eldeki kadroyla en azından ocak ayına kadar minimum kayıpla ilerlememiz lazım.Bundan sonra Quaresmanın hamle oyuncusu olarak kullanılması ve Tosicin de rotasyonda ve tr kupalarında görev alması hayrımıza olacaktır.

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Necmi

dediklerindenmi puanı bıraktık bu maçın tek sorumlusu Şenol güneştir
maçın 45 dakikasını gömmüştür sırf quaresmaya yer açacağım diye hem ts maçını verdik
hemde bu maçı verdik ve bizim iyi oynadığımız hiç bir maçta sahada quaresma yoktu
resmen takıma el freni oluyor. Quaresmayı bu takımda oynatmak takıma ihanettir.
Bunu göremiyorsa kusura bakmada alkışlamam kaldıki üç tane kanat oyuncusuyla oynuyorsan olcayı ortada
oynatacaksın bunu görecek Beşiktaşta hocalık yapıyor. Quaresmayı ortaya aldığında ilerdeki bütün oyuncuları pasifize ediyor
bırak onu Cenk ede yazık ediyor. Cenki oynat hiç olmazsa tehlike yaratır onuda geçtim bencil olmaz pas verir.

Çevrimdışı Deniz

dediklerindenmi puanı bıraktık bu maçın tek sorumlusu Şenol güneştir
maçın 45 dakikasını gömmüştür sırf quaresmaya yer açacağım diye hem ts maçını verdik
hemde bu maçı verdik ve bizim iyi oynadığımız hiç bir maçta sahada quaresma yoktu
resmen takıma el freni oluyor. Quaresmayı bu takımda oynatmak takıma ihanettir.
Bunu göremiyorsa kusura bakmada alkışlamam kaldıki üç tane kanat oyuncusuyla oynuyorsan olcayı ortada
oynatacaksın bunu görecek Beşiktaşta hocalık yapıyor. Quaresmayı ortaya aldığında ilerdeki bütün oyuncuları pasifize ediyor
bırak onu Cenk ede yazık ediyor. Cenki oynat hiç olmazsa tehlike yaratır onuda geçtim bencil olmaz pas verir.
Şenol güneşin maçta kabahati çok büyük ancak tek sorumlu şenol güneş demek de çok büyük yanlış analizdir @Necmi abi.
Şenol güneş bursadan babasının malını getirip oynatmadı bugün,yönetimin muhteşem "ilk 11" transferleri olarak alınan Quaresma ve Tosici oynattı.Bu ikisi de el ele verip 2 puanı rakibe bıraktı.
Tek sorumlu şenol güneş olması için bu yanlışı önümüzdeki maçlarda tekrar etmesi lazım.Eğer fener maçına da yine bu ikisi ile başlarsa çok da birşey tartışmaya gerek kalmaz suçlu bellidir ama rotasyona gider kerimi koyar necipi koyar ismaili koyarsa şenol güneş üzerine düşeni yapmış demektir.
Quaresma ve Tosic bugün hocadan kesik yemiş olmalı yememişse hocanın oyunu okumak konusunda büyük yanlışları vardır.
Fener derbisine Tosic,Quaresma,Gomez yerine İsmail,Necip ve Cenk Tosun 3lüsü ile çıkmalı.Bunlardan en az 2 sini yapmazsa fener derbisi sonrası bütün eleştirileri de üzerine almak zorunda.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Necmi

Aslında sadece şov olarak da tanımlamak yetersiz olur. Şov başlığı altında 2 başlık açmak lazım. Bak mesela Messi ve Maradona da şov yapıyor zaman zaman. Ama onların ki 4-5 tane adamı ipe dizip gol atmak vs. Daha direkt şeyler. Ronaldinho, Quaresma ise tamamiyle görsellik olarak tatmin edici oyuncular. Ayak hareketleri, bilek hareketleri, topa vuruş tarzları vs.

mesela Messi hiçbirzaman şu tarz bir hareket yapmaz.

İşin sanatsal yanı beni çekiyor. Ronaldinho, Quaresma tarzı futbolcuları buyüzden çok seviyorum. Tabii ki Ronaldinho ile ne Quaresma ne de başka bir futbolcu kıyaslanmaz. Onun gibi bir futbolcu kıyamete kadar da gelmez.
Ronaldinho tartışmasız bütün zamanların en yetenekli oyuncusu ama yeteneklerini tribünlere karşı değil maç kazanmaya karşı kullanan bir oyuncuydu
Quaresma yetenekli falan değil sadece tribünlere oynayan bir oyuncu benim kitabımda yetenekli oyuncu maç kazandırır. Belli oldu biz Quaresmaya
emeklilik ikramiyesi ödemek için almışız. yok kötü oynar bir şey demem ama bu öndeki bütün oyuncuları oyundan düşürüyor kötü değil zararlı
rakibin durduramadığı Beşiktaşı durdurmayı bayağı iyi başarıyor.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 22 Eylül 2015, 02:11:25
  • Beşiktaş / Bodrum
Şenol Güneş hata yaptı. Diziliş ve oyuncu seçimi olarak.

Bu hatayı 1 kez ve son kez yapacaktı o maç bu maç oldu. Denemek zorundaydı ben olsam ben de denerdim ama İskenderbey maçnda denerdim.

Quaresma 10 Sosa 8 oynar mı diye bir maçta denenecekti çünkü tutarsa çok sağlam bir hücum formasyonu çıkacaktı ortaya. Tutmadı.

Benim kızdığım deneyebilirsin ama 45 dakika beklemen şart değil. Gomez'e 90 dakika tahammül etmen gibi.

Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Türkay

Şenol Güneş Bilic gibi aynı hataları tekrar yapmayacaktır o yüzden bi daha Quaresma zor 11 görür