7-17-77
Bu maç bu adamın yıldızlaşacağı maçtı çünkü küçük maçtı. Olmadı. Nerdeyse tüm tercihleri yanlış, son derece bencil.
Sene başında uyardık, sene sonunda ne kadar büyük bir hata yaptığımızı hep beraber göreceğiz.
Bugün sevindiğim nokta her türlü platformda destekleyenler de sırt çevirmeye başladılar. Çünkü onlar da başarı istiyor, şov değil. Bilic'in bize verdiği en önemli şey bu. En önemli olan takımdır, oyuncu değil.
İddaamın arkasındayım. Sene sonu 3-4 gol 4-5 asisti geçemeyecek Quaresma. Yerine tercih etmediğimiz Macar oyuncu ise 10-10 gibi bir tabela koyacak ortaya.
Doğru tercih yapsaydık çok ''temiz ve net'' bir takım olacaktık.
Dün berbat oynadı ama bencil olduğu eleştirisi %100 haksız bir eleştiri. Bana kalırsa vurması gereken yerlerde pas verdi. Zaten adamın kaç tane şutu var?
Sanki sene sonundaki tahminini "sanıyor" değil de "umuyor" gibisin.
En önemli olan takımdır ve takımı oyuncular oluşturur. Bu takımın oyuncusuna taraftar sırt çevirmemeli... Köyü oynayana herkes kötü oynadı der zaten merak etmeyin. Kimse kötü oynayan birine iyi oynadı demez. Ama o futbolcuya fokuslanıp onun başarısızlığı etrafında dünyayı döndürmek hem Beşiktaşın menfaatine olmaz hem de adil olmaz.
Bi yedek oyuncu için 4 gol 5 asist fena sayılmaz.
Dzsudzsak gelseydi Olcayı kesecek miydi?
Bu şekilde yaklaşırsanız eğer
Quaresmayı seven insanların Quaresmayı eleştirmesini engellersiniz. Abartılı eleştirilerin doğuracağı sonuç net olarak budur. Oysa herkes gerçek eleştiri neyse üstüne katmadan direkt onu yapsa Quaresmayı sevenler de böyle bir refleks oluşturmaz. Ama hal böyle olunca insanlar eleştireceği yerde bu abartıyı gidermek için savunmaya geçiyor.
Neden bilmiyorum ama Bütün gözler Quaresma'nın üstünde. Seveni sevmeyeni... Herkes ama herkes Quaresmaya fokuslanmış durumda. Onun yaptığı hata x10 yaptığı başarı x10 şeklinde algılanıyor. Şu adamı 1 adet Beşiktaş futbolcusu olarak görmeye başlayın artık!
Olcay Lizbon maçında da cezalı. Lizbon maçında da Quaresma oynayacak ve grubun belki de erken kader maçı diyebiliriz. Bu futbolcuya "sırt çevirmek" Beşiktaşın menfaatine değildir. Beşiktaşa köstek olmaktır. Takımı oyuncular oluşturur. Bizim oyunculara sırt çevirme gibi bir lüksümüz yok. Yarın öbür gün ligde Töre veya Olcay sakatlansa Hatta Sosa sakatlansa bu adam oynayacak. 4-5 hafta belki kader haftalarında forma giyecek. Böyle bir dönem olsa ve küsmüş, sinmiş, çökmüş bir Quaresma sahaya çıksa ne olacak? Şampiyon olmak istiyorsak bu takıma bütün futbolcularıyla sahip çıkmalıyız. Necipe, İsmail'e Quaresmaya hepsine destek vermek zorundayız. Sırt çevirmek gibi bir lüksümüz yok!
Ben bugün burada Quaresmayı eleştirecektim ama görüldüğü üzere tam tersi bir durum ortaya çıktı nerdeyse. Neden? Cevabını az önce verdim...