Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7267516 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Maalesef son zamanlarda planjon denilen şey ortadan kalktı. Kalecilerde hedef topu tutma değil tokatlayarak uzaklaştırma , dışarı tokatlama olarak oluştu. Bu tokatlamaların çoğu rakibin önünde düşüyor. Çok yumuşak ve üzerlerine gelen toplar dahi tokatlanıyor. Neyse video izlendiğinde çeşitli özellikleriyle bir kalecinin nasıl olması gerektiği anlaşılır sanırım. Beşiktaş'ımıza böyle kaleci lazım

Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Eylül 2015, 13:48:43
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Maalesef son zamanlarda planjon denilen şey ortadan kalktı. Kalecilerde hedef topu tutma değil tokatlayarak uzaklaştırma , dışarı tokatlama olarak oluştu. Bu tokatlamaların çoğu rakibin önünde düşüyor. Çok yumuşak ve üzerlerine gelen toplar dahi tokatlanıyor. Neyse video izlendiğinde çeşitli özellikleriyle bir kalecinin nasıl olması gerektiği anlaşılır sanırım. Beşiktaş'ımıza böyle kaleci lazım

Abi sen de koya koya Dünya'nın nerdeyse gelmiş geçmiş en iyi kalecisini koymuşsun ama :D
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Eylül 2015, 13:49:59
  • Beşiktaş / Bodrum
1.850 adet biletin satıldığı öğrenildi.

Olimpiyat'ta maç biletler 15 Lira.
Kombinelerle taş çatlasın 25 bin olacak sanırım.

Eğer İnönü'ye döndüğümüzde kale arkası 50 lira olduğunda pahalı diyen çıkarsa gerçekten ıslak odunla döverim.

Maça gelmeyebilirsin ama 15 liralık bileti almana engel değil bu. Hesap açın para gönderelim demek öyle gevrek bir laf oldu ki artık görüyoruz durumu işte.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Eğer İnönü'ye döndüğümüzde kale arkası 50 lira olduğunda pahalı diyen çıkarsa gerçekten ıslak odunla döverim.

Maça gelmeyebilirsin ama 15 liralık bileti almana engel değil bu. Hesap açın para gönderelim demek öyle gevrek bir laf oldu ki artık görüyoruz durumu işte.

@Çağrı nın içine @Necmi  kaçmış  :evillol:
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı atalay

Birçok spor otoritesi ve kuruluşuna göre "Dünyanın Gelmiş Geçmiş" En iyi kalecisinden bahsediyorsunuz. Topu tokatlama konusunda birinci ders tehlikeli bölgenin yani havuzun dışına doğru tokatlamak. Bunun antrenman tekniği var zaten. Ayrıca her topta blokaj yapılmaz; risklidir.

En iyi konusunda şahsi fikrim budur.

Çevrimdışı LuceGel

Umarım yırtık filan yoktur.

Yoksa kadro zenginliğinden tekrar Paf takıma gönderdiğimiz  Belçikalı olsa 40 milyon euro bonservis edecek olan ortasaha oyuncumuz Eslem'i yukarı çekmek durumunda kalabiliriz.
Eslem in 40 M € luk potansiyelimi var?Yani altyapıyı Belçikada geçirmiş olsamı demek istedin?Benimde beğendiğim bir yetenek ama  :alala:
Birgün değil hergün BEŞİKTAŞ...

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Eylül 2015, 14:08:39
  • Beşiktaş / Bodrum
Eslem in 40 M € luk potansiyelimi var?Yani altyapıyı Belçikada geçirmiş olsamı demek istedin?Benimde beğendiğim bir yetenek ama  :alala:

Ben demedim abi bunu bi abimizin yazısından alıntı, benimki ironi.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Abi sen de koya koya Dünya'nın nerdeyse gelmiş geçmiş en iyi kalecisini koymuşsun ama :D

@Çağrı yukarıda yazdığım gibi planjon kalktı, kale direği üzerine gelen yumuşak toplar bile kornere tokatlanıyor. Hatta kaleci direk üzerine gelen toplarda bile vücudunu paralel yaparak zıplıyor ve uçuyormuş havası veriyor. Bizim eski cenk gönen sık yapıyordu bunu. Yorumunu yazarsan sevinirim ve @atalay
[ Son Düzenleme: 09 Eylül 2015, 14:11:36 Hasan Tahsin ]
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Eylül 2015, 14:12:11
  • Beşiktaş / Bodrum
Dasaev dev bir kaleci olmamasına rağmen olağanüstü hava hakimiyeti varmış.

4 sene kadar kalecilik yapmıştım, ki sonradan ortasaha oynamak isteyen herkese bir süre olsun kalecilik yapmayı öneririm oyun vizyonu açısından.

Adamın havadan sektirdiği top yok denecek kadar az, inanılmaz bir özgüven, boyuna rağmen müthiş çabuk ayaklar.

Evet tekniği bir Neuer hatta Ter Steigen değil ama kalecilik kelimesini Lev(Dev) Yaşin ile doldurabilen efsane adamlardan.

@Hasan Tahsin abi kalecinin ayakta kalanı makuldur derdi antrenörüm. Voleyboldaki ''deplase'' terimiyle çalıştırırdı beni. Ayakların yeterince çabuk olursa uçmadan çoğu topu çıkarırsın mesele zor olanı basit göstermek derdi.

Gerçekten ben en çok buna bakıyorum. Gereksiz uçan kalecilere ciddi bir antipatim var. Onur Kıvrak'ı da bu sebepten Şenol Güneş çokça eleştirmişti zamanında bunu tribün yer ben yemem kalede adam gibi dur diye.
[ Son Düzenleme: 09 Eylül 2015, 14:14:15 Çağrı ]
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

@Çağrı yukarıda yazdığım gibi planjon kalktı, kale direği üzerine gelen yumuşak toplar bile kornere tokatlanıyor. Hatta kaleci direk üzerine gelen toplarda bile vücudunu paralel yaparak zıplıyor ve uçuyormuş havası veriyor. Bizim eski cenk gönen sık yapıyordu bunu. Yorumunu yazarsan sevinirim ve @atalay

Cenk Gönen ve Hakan Arıkan bu konuda patolojik vakalar. Cenk, plonjon yaparken bile olduğundan yarım metre daha fazla direğe yakın uçuyordu; böylelikle absürt goller yiyordu. Hakan, zaten bütün topları havuza tokatlıyor yada sektiriyordu. Bknz: Liverpool maçı.

Bizim kalecilerin genel sorunu; yan top, alan kaleciliği, ayaklar ve blokaj tekniği.

Yoksa adımlama tekniği, refleks, timing yada benzeri problemler fazla yaşamıyorlar.
[ Son Düzenleme: 09 Eylül 2015, 14:20:38 atalay ]

Çevrimdışı LuceGel

Ben demedim abi bunu bi abimizin yazısından alıntı, benimki ironi.
Benki yıllarca altyapıdan oyuncu canlı takip etmeye çalışırım bir tek Sergende manevi doyuma ulaşmıştım  :D Oğulcan Engin ,Batuhan,Serdar Özkan ve Muhammed Demirci bunlar bitirdi beni  :icool: .Eslemide takipteyim ama çocuk geri gidiyor  :)
Birgün değil hergün BEŞİKTAŞ...

Çevrimdışı Türkay

deneme 123

Edit: Forumun saatinde bi yanlışlık mı var? 14 gösteriyor
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı atalay

Dasaev dev bir kaleci olmamasına rağmen olağanüstü hava hakimiyeti varmış.

4 sene kadar kalecilik yapmıştım, ki sonradan ortasaha oynamak isteyen herkese bir süre olsun kalecilik yapmayı öneririm oyun vizyonu açısından.

Adamın havadan sektirdiği top yok denecek kadar az, inanılmaz bir özgüven, boyuna rağmen müthiş çabuk ayaklar.

Evet tekniği bir Neuer hatta Ter Steigen değil ama kalecilik kelimesini Lev(Dev) Yaşin ile doldurabilen efsane adamlardan.

@Hasan Tahsin abi kalecinin ayakta kalanı makuldur derdi antrenörüm. Voleyboldaki ''deplase'' terimiyle çalıştırırdı beni. Ayakların yeterince çabuk olursa uçmadan çoğu topu çıkarırsın mesele zor olanı basit göstermek derdi.

Gerçekten ben en çok buna bakıyorum. Gereksiz uçan kalecilere ciddi bir antipatim var. Onur Kıvrak'ı da bu sebepten Şenol Güneş çokça eleştirmişti zamanında bunu tribün yer ben yemem kalede adam gibi dur diye.

Koyu kısımlara aynen katılıyorum. Bende kalecilikten 10 numaraya evrilmiştim ve inanılmaz bir oyun görüşü sağlıyor bu durum.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Eylül 2015, 14:19:50
  • Beşiktaş / Bodrum
Benki yıllarca altyapıdan oyuncu canlı takip etmeye çalışırım bir tek Sergende manevi doyuma ulaşmıştım  :D Oğulcan Engin ,Batuhan,Serdar Özkan ve Muhammed Demirci bunlar bitirdi beni  :icool: .Eslemide takipteyim ama çocuk geri gidiyor  :)

Türkiye'de oyuncu zaten geç gelişiyor abi. Geç gelişmek sıkıntı değil yeter ki gelişsin diyebilir miyiz? Bir noktada çöküyor. Fizik.

Bir oyuncunun fiziği 23 yaşına kadar %90 tamamlanıyor. Hız, hızlanma, çeviklik gibi özellikler. 23-28 arası mental ve teknik olarak gelişiyor oyuncu. Bu da fizik olmayınca rekabet etmeye yetmiyor.

Eslem de fizik olarak çok zayıf. Henüz 17 yaşında göreceğiz ne kadar ileri gidebilecek. Ama öncelikle oyunculara birisinin tren kaçarsa istediği kadar koşsun yakalayamayacağını anlatması gerek.

Her özellik her yaşta kazanılmaz bunun bilinci verilmeli.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı 38life

Veli müjdesi!

Omzundaki sakatlık nedeniyle son 1 yılda 3 kez ameliyat olan Veli Kavlak'ın dönüş tarihi belli oldu

Orta sahanın dinamosunun tedavi sürecinin beklenenden iyi gittiği kaydedildi. Veli'nin Ekim başında yeniden formasına kavuşacağı belirtildi. 27 yaşındaki futbolcu da "Artık futbol oynamak istiyorum. Sakatlığım döneminde çok çalıştım, hazır döneceğim. Beşiktaş'a borcum var" dedi.

Haber Kaynağı: Fotomaç

Çevrimdışı Hasan Tahsin

@Çağrı @atalay teşekkür ederim. Ben numara yapan kaleciye illet oluyorum yani basit olanı zor gösterene  :ok:
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Eylül 2015, 14:24:43
  • Beşiktaş / Bodrum
Koyu kısımlara aynen katılıyorum. Bende kalecilikten 10 numaraya evrilmiştim ve inanılmaz bir oyun görüşü sağlıyor bu durum.

O zaman daha da net anlaşabiliriz.

Gerçekten olmuş bir kaleci, önündeki 4'lüyü olduğu gibi yönetiyor zaten. Ofsaytı bozmamak için çizgiyi öne taşıma, pozisyon yerleşimi, adam paylaşımı, sesim kısılırdı maç içinde bağırmaktan.

Uzun bir adam değildim bundan evrildim hatta evriltildim. Solak olduğum için sol iç ortasahada denendim. Oyunun merkezine yerleşince kalecilik yapmayan kişi arkasını toparlayamıyor, oyun sadece önden ibaret zannediyor çoğu lider ortasahada bu eksik.

Yapan nadide adamlar vardı Veron, Redondo ve tabi ki Pirlo gibi.

Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Doğukan E.

@Çağrı @atalay teşekkür ederim. Ben numara yapan kaleciye illet oluyorum yani basit olanı zor gösterene  :ok:
Abi Muslera da biraz olsada bu kalecilerin arasına giriyormu sizcede?

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Eylül 2015, 14:25:58
  • Beşiktaş / Bodrum
Veli müjdesi!

Omzundaki sakatlık nedeniyle son 1 yılda 3 kez ameliyat olan Veli Kavlak'ın dönüş tarihi belli oldu

Orta sahanın dinamosunun tedavi sürecinin beklenenden iyi gittiği kaydedildi. Veli'nin Ekim başında yeniden formasına kavuşacağı belirtildi. 27 yaşındaki futbolcu da "Artık futbol oynamak istiyorum. Sakatlığım döneminde çok çalıştım, hazır döneceğim. Beşiktaş'a borcum var" dedi.

Haber Kaynağı: Fotomaç

Mucize olmazsa Ekim sonu hatta Kasım başı.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı 38life

Çevrimdışı atalay

O zaman daha da net anlaşabiliriz.

Gerçekten olmuş bir kaleci, önündeki 4'lüyü olduğu gibi yönetiyor zaten. Ofsaytı bozmamak için çizgiyi öne taşıma, pozisyon yerleşimi, adam paylaşımı, sesim kısılırdı maç içinde bağırmaktan.

Uzun bir adam değildim bundan evrildim hatta evriltildim. Solak olduğum için sol iç ortasahada denendim. Oyunun merkezine yerleşince kalecilik yapmayan kişi arkasını toparlayamıyor, oyun sadece önden ibaret zannediyor çoğu lider ortasahada bu eksik.

Yapan nadide adamlar vardı Veron, Redondo ve tabi ki Pirlo gibi.

Aynen. Sadece arkayı görmek değil; oyunun tamamını ve hataları çok net görebiliyorsun.

Fakat oyun aklı ile alakalı bir durum bu. Ben kalecilerin iyi teknik adam olamamalarına şaşırıyorum.

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Abi Muslera da biraz olsada bu kalecilerin arasına giriyormu sizcede?

Valla konunun uzmanları @Çağrı ile @atalay   Bana kalırsa girmiyor . Konsantresi ve refleksleri çok iyi ama yeterli değil. gs efsanesi olur o kadar :)

Ama bir tafarel girer çünkü tafarel defansı iyi yönetiyordu ya da defansla uyumluydu. Benim gördüğüm kaleci olarak kalenin her tarafını koruyamazsın . Bu yüzden belli bir köşeyi defansa bırakır ve koruma alanını daraltırsın. Çoğu top üzerine ya da yakınına gelmek zorunda. Eğer top defans oyuncusunun bacakları arası ya da yanından geçerse  yapacak bir şeyin yoktur. Bizim Oğuzhan bu tip goller atmıştır. Şutları sert olmamasına rağmen kalenin bir tarafını koruyan defansın ayak dibine vurur ve top geçerse kalecinin yapacak bir şeyi yoktur. Dediğim gibi ismini yazdığım ve yazmayı unuttuğum diğer kardeşlerim cevabını versin. Benimki göze hoş gelen yanılma olabilir  :ok:
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı enemy1903

bilet fiyatı 1 lira olsa yine o stadyum dolmaz.karşıdan geliyorum,ts maçında gece 2'de anca eve varabildim.

Çevrimdışı Tolga

Beşiktaş'a transferi gerçekleşmeyen ve yoluna Liverpool'da devam eden Brezilyalı orta saha oyuncusu Lucas Leiva, açıklamalar yaptı.

Beşiktaş'ın orta saha için düşündüğü isimlerin başında gelen ancak transferi gerçekleşmeyen Liverpool'un Brezilyalı oyuncusu Lucas Leiva'dan itiraf geldi.

Liverpool'un resmi internet sitesine açıklama yapan Lucas Leiva, "Dürüst olmak gerekirse, transfer dönemi çok yoğundu. Son birkaç yıldır her transfer döneminde adımın gitmekle anıldığını düşünüyorum. Tabii ki, yola devam etmeniz gerektiğini düşündüğünüz anlar oluyor ve gitmeye çok yakındım ancak sahip olduğum bir şey var, o da bu kulübe her zaman bağlı olmak" diyerek Beşiktaş'ın kapısından döndüğünü ifade etti.

"Uzun zamandır buradayım ve seçme şansım olsa, her zaman Liverpool'u seçerdim" diyen Brezilyalı orta saha oyuncusu, "Geleceğiniz belirsiz olduğunda, başka bir çözüm düşünmek zorunda kalabilirsiniz ancak bunun olmamasından dolayı mutluyum ve 8 yıldır yaptığım gibi bu kulüp için mücadele etmek için buradayım" ifadesini kullandı.

Lucas Leiva, "İyi bir sezon geçirmeyi ve Liverpool'u ait olduğu yere taşımayı iple çekiyorum. Tam anlamıyla kendimi adadım. Uzun zamandır buradayım ve gerçekten bu kulübü seviyorum. Şimdi, sadece performansıma ve ve teknik direktör ile teknik heyetin benden istediği şekilde yardım etmeye odaklanmam gerekiyor. Bu sezon, kulüp için önemli bir oyuncu olmayı umut ediyorum" diye konuştu.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Hasan Tahsin

bilet fiyatı 1 lira olsa yine o stadyum dolmaz.karşıdan geliyorum,ts maçında gece 2'de anca eve varabildim.
Bu maç ts maçından 5 saat önce olduğuna göre akşam 9 da evdesin demektir  :)
Tek Büyük Beşiktaş