Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7266806 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimiçi COB

Sende mi Arnavutluk vatandaşısın?

Sırbistan maçında kesin olaylar çıkar.

Ben Kosova vatandasiyim ama Arnavutluk ve Turkiye de benim vatanim. 

Çevrimiçi Necmi

Yine umut pompalıyorlar Veli 2 aydan önce dönemez dönmemeli. Dönmesi daha büyük sorunlara sebebiyet verirse sorumlusu kim olacak. Şu an acil bir durum, sakatlık vesaire olmadığı sürece acele edilmesinin anlamı yok Kasım ayında tam sağlıklı olarak takıma katılsın yeterli.
iyide adamın sakatlığı spordan kaynaklanan bir sakatlık değilki dönememesinin nedeni
tekrar sakatlanma riski olmaz sezon öncesi çalışmalara katılmadığı için form düşüklüğü olur.
adam topa eliyle vurmuyor tekrar nüksedecek bir durum değil gerçi @Çağrı daha iyi bilir ama
tedavi edilmişse konu kapanmıştır bundan sonrası ne kadar çabuk form tutacağı ile ilgili durum
söz konusu olur.

Çevrimiçi COB

Bu sadece spor müsabakası. İyi oynayan hakeden kazandığı sürece etnik, siyasi ve dini bir anlam ifade etmemesi lazım :)

Bize ifade ediyor cunku yakin tarihte soykirima ugradik hem biz hem bosnaklar.

Insallah sorun falan cikmaz, bir cuval incir berbat olur.

Çevrimiçi Necmi

Dünya vatandaşıyım diyorsun yani  :D

Çevrimiçi COB

Yok ben turk kulturuyle buyudum,  evimde türkçe konusuyorum ama milli kokenim arnavut. Yani benim için Kosova ne ise Arnavutluk ve Turkiyede odur.

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Sözcü spor haberleri olarak (Küfür Yasak)₆'yı kaynak alıyor. Bilen bilir (Küfür Yasak)₆ tam bir gs medyasıdır. Almayın aldırmayın

Zaten artık Beşiktaş için takip edilecek bir gazete bulmak imkansız en iyisi kendin beğendiğin yazarları takip edeceksin.

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Bize ifade ediyor cunku yakin tarihte soykirima ugradik hem biz hem bosnaklar.

Insallah sorun falan cikmaz, bir cuval incir berbat olur.

Neler yaşadığınızın belki küçük bir kısmını biliyorum üniversite yurdunda kosovalı bir arkadaşla aynı odada kalıyorduk. Bu savaş değil sadece futbol. Özellikle sırplar bunu anlasa iyi olur her spor karşılaşmasınada bir gerginlik başlıyor, değişmeleri lazım. Umarım hiçbir sorun olmaz temiz futbolla Arnavutluk kazanır :)

Çevrimdışı atalay

Bende Kosova/Priştine'lı sayılırım; o yüzden sordum.

Çevrimdışı Abdullah

iyide adamın sakatlığı spordan kaynaklanan bir sakatlık değilki dönememesinin nedeni
tekrar sakatlanma riski olmaz sezon öncesi çalışmalara katılmadığı için form düşüklüğü olur.
adam topa eliyle vurmuyor tekrar nüksedecek bir durum değil gerçi @Çağrı daha iyi bilir ama
tedavi edilmişse konu kapanmıştır bundan sonrası ne kadar çabuk form tutacağı ile ilgili durum
söz konusu olur.
Abi mesele sakatlığın neyden kaynaklığı değil bir ameliyat geçirdi ve tedavinin bir süreci var mevcut doktorumuzun bu hataya düşeceğini sanmıyorum ama geçmişte bu hatalar yapıldı oyuncu 2 maç önce oynasın diye rehabilitasyon sürecine yeteri kadar önem verilmedi oyuncu 2 hafta önce döndü ama 3-4 ay daha sakatlandı. Şu an o bölgede bi sakatlık bi aciliyet yok zaten bu yüzden acele etmeye tedavi sürecini gereksiz yere kısaltmaya gerek yok başta 2-3 ay en az dendi gerekli süre tamamlanmadan erken iyileşti diye dönmesi saçma olur ki erken iyileşecek bi durum yok. Zaten varsayımlar üzerinden konuşuyoruz Sarper hoca tam iyileştiğinde müsaade edecektir çalışmalara başlamasına.  :)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Eylül 2015, 15:41:52
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
söz konusu olur.

Omuz operasyonu olduğu zaman her türlü kitliyor @Necmi abi. Koşarken tüm omzunu da kullanıyorsun pasif olsa da çok can yakar.

Şuan omzunun rehabilitasyonu devam ediyordur muhtemelen devamında kondisyon antrenmanları başlar. Ekim sonu Kasım başı tam kapasite döner diye tahmin ediyorum.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Necmi

Omuz operasyonu olduğu zaman her türlü kitliyor @Necmi abi. Koşarken tüm omzunu da kullanıyorsun pasif olsa da çok can yakar.

Şuan omzunun rehabilitasyonu devam ediyordur muhtemelen devamında kondisyon antrenmanları başlar. Ekim sonu Kasım başı tam kapasite döner diye tahmin ediyorum.
eğer düzeldiyse tabiki
bende öyle tahmin ediyorum gs maçına kırmızı görmek için kesin döner
o dönmese bu sefer atiba yer kırmızıyı :D

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Eylül 2015, 15:45:43
  • Beşiktaş / Bodrum
eğer düzeldiyse tabiki
bende öyle tahmin ediyorum gs maçına kırmızı görmek için kesin döner
o dönmese bu sefer atiba yer kırmızıyı :D

:biggrinking: :biggrinking:

Veli dönse de kolay kolay oynayamaz Oğuzhan böyle gittiği sürece  :D
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Necmi

oğuzhan atiba veli yapar bellimi olur

Çevrimiçi Necmi

orta saha diye yırtınıyordunuz şimdi veliyide oynatmıyorsunuz :nerd:

Çevrimiçi COB

Bende Kosova/Priştine'lı sayılırım; o yüzden sordum.

Ben Prizrenliyim.

Priştine Göçmenisiniz heralde.

Çevrimiçi COB

Neler yaşadığınızın belki küçük bir kısmını biliyorum üniversite yurdunda kosovalı bir arkadaşla aynı odada kalıyorduk. Bu savaş değil sadece futbol. Özellikle sırplar bunu anlasa iyi olur her spor karşılaşmasınada bir gerginlik başlıyor, değişmeleri lazım. Umarım hiçbir sorun olmaz temiz futbolla Arnavutluk kazanır :)

Zaten ilk macta "Arnavutlara ölüm" slogani attilar... Balkan mantalitesi...

Umarim biz kazaniriz sorun olmaz. Turkiye ile beraber Euro 2016 ya katilalim bari bir anlami olsun turnuvanin.

Çevrimdışı LuceGel

Oğuzhanın genelinde tüm futbolcular için kondisyon 6 ayda %10 yükselir demiştin,ama bu akciğer ınspirasyon kapasitesi sanırım.Kondisyon dediğimizde tüm kas eklem hatta kemik yapısını katmamız gerekmiyormu.
Birgün değil hergün BEŞİKTAŞ...

Çevrimiçi Necmi

Oğuzhanın genelinde tüm futbolcular için kondisyon 6 ayda %10 yükselir demiştin,ama bu akciğer ınspirasyon kapasitesi sanırım.Kondisyon dediğimizde tüm kas eklem hatta kemik yapısını katmamız gerekmiyormu.
6 ayda %10 olursa %100 e 5 senedemi ulaşıyor :nerd:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Eylül 2015, 16:17:53
  • Beşiktaş / Bodrum
orta saha diye yırtınıyordunuz şimdi veliyide oynatmıyorsunuz :nerd:

Almamız gereken oyuncu tipi Veli değildi çünkü Tolgay'dı :D

Yani veli yerine değil Tolgay yerine oyuncu alacaktık @Necmi abi
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı LuceGel

Hayır mevcudun üzerine diye söylemişti 6 ayda %10 daha artmaz tarzında  :)Bende sadece Akciğerle ilgili değil diye düşünüyorum o yüzden.
Birgün değil hergün BEŞİKTAŞ...

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Eylül 2015, 16:19:50
  • Beşiktaş / Bodrum

Akciğer insprasyon kapasitesi de dahil ama asıl konu o değil.

Kas karbonhidrat  depolarının büyütülmesi. Kaslar ne kadar glikojen depolarsa oyuncu o kadar geç yorulur.

Hayır tabi ki abi :D Oyuncu zaten futbolcu olduysa en az 50 dakikalık yüksek kapasite kondisyonu vardır. Bunu %90'a çıkarmak yaklaşık 2 yıl alır. Bu da belli bir yaşa kadar.

Sonra daha da yavaşlıyor bu durum.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı doganay

Sifirdanda baslamaz heralde , kendisine bir %60 olsa , gerisini tamamlar iste  :D

Çevrimdışı atalay

Ben Prizrenliyim.

Priştine Göçmenisiniz heralde.

Evet.

Bu arada Prizren mimariden, sosyal yaşama kadar Türk kültürünün yoğun olduğu bir kent. Resmi dillerden biride Türkçe yanılmıyorsam; güzel bir yer.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Futbol gibi  uzun süreli anaerobik faaliyetlerde vücut yakıt olarak glikojen kullanıyor. Glikojen karaciğer ve kaslarda depo ediliyor. Glikojen depoların boş olduğunda maçta çabuk yorulup , oyundan kısa sürede düşebiliyorsun. Oğuzhan'ın  kaslarındaki glikojen deposunu artırmak için dayanıklılık yönünde biraz daha kas yapması gerekiyor. Antrenman, beslenme, dinlenmeyi akıllı planlayıp , disiplinli olması gerekiyor.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Eylül 2015, 16:24:21
  • Beşiktaş / Bodrum
Genel de bir bilgi vereyim bunun üzerinden amatör sporcu veya futbolcu varsa takip eden;

Kas büyütmek ve kas kütlesi arttırmak için deli gibi protein almak hiçbir işe yaramaz. Aksine yağlanır deri altı doku.

Mutlaka yeterli karbonhidrat almak durumunda sporcu bu depoları ve kas kütlesini arttırmak için.

Günlük besinin maç ve antrenman günleri minimum %60'ı ideal olarak %70'i karbonhidratlardan gelmeli.

Bununla ilgili tez yazarken Türkiye'de 3 büyüklerde yurt dışından da Premier lig ve Bundesliga ekiplerinden karşılaştırmalı analiz yapmıştım besin planı üzerinden.

Özellikle Arsenal'de oyuncular %71 karbonhidrat tüketiyorken üç büyüklerde bu oran %55 seviyesindeydi. Bazı şeylere şaşırılmamalı.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli