Hidayet o hareketi net bir şekilde bu konu ile ilgili olarak yaptı , o zamanlar ne düşündü yaptı bilemem. Ancak bizzat Divac ile uçakta bu konuyu konuşan bir arkadaşım ki kendisi çok iyi sırpça bilir , Hidayet'in bunu bu şekilde yaptığını o zaman söylemiş kendisine. Neyse , o kısmı benim için mühim değil , sana da bana yazıklar olsun deme hakkın yok , benim fikrim bu şekilde , bu tip konulara işin iç yüzünü az çok bilirsem yorum yaparım , ve benim bildiğim bu kavganın Kosova yüzünden olduğudur. Arnavutların hepsi Müslüman da değildir ayrıca , sırbistanda her sene en az üç dört maç basket , birkaç da futbol maçı oynar bizim takımlarımız , ne zaman kim dayak yemiş kavga çıkmış öyle kayda değer. Haa sırplarda ırkçı yok mu var sürüyle vardır , bizde de var ? Din ekseninde bir kavganın tarafı olmam ben , elimden geldiğince de böyle bir duruş göstereceğim bu hayatta.
Sadece Istanbul da ölen sirp taraftari hatirlatayim yeter.
Ben Kosovaliyim. 3 yil oncesine kadar Kosova'da yasiyordum, savaşi bizzat yasadim ve gördüm. 9 yaşindaydim ozamanlar. Mahallemize yapilan baskinlar, oldurulmek üzere ismimizin yazildiğini cok net hatirliyorum. Köylerde pişen yemeğin içine bebeklerin kollarinin ve ayaklarinin kesilip attiğini biliyorum, gün bu gün halen travma halinde olan tecavüze ugramiş Arnavut kadinlari biliyorum. En kötüsü de babasinin önünde kahkaha atilarak öldürulen çocuklari da biliyorum. Öldürulen Arnavut hristiyanlari da biliyorum.Ve daha neler neler.
Ben bunlari söylerken de Bosnada yapilan insanlik dişi soykirimi hiç konuşmuyorum bile.
Bu katliam ve acilari yaşatirken kullanilan 3 parmak işaretini ben kabul etmiyorum.
Sen ister dini eksende gör yada görme, bizim orada yaşadiğimiz şaka değildi, ve bu bize müslümaniz diye yapildi Israilin Flistinlilere yaptiği gibi, ve hani sende müslümansin ya anlarsin belki...
Aciya sayginiz olsun biraz. Gerçekten anlam vermiyorum bazen...