Necmi abi kabullensen de kabullenmesen de İsmail'in fiziksel olarak ciddi kusurları var. İsmail ileri çıktığında geriye dönmede sıkıntı yaşıyor. Dayanıklılığı problem . Diğer bekimiz Beck ileri çıktığında geriye daha rahat dönmesinin sebebi dayanıklılığının daha üst seviyede olması. İsmail dayanıklılığını bu saatten sonra kısıtlı olsa da artırabilir ama bundan önemlisi madem dayanıklılık sorunu var o zaman yapacağı oyunu iyi okumak özellikle önündeki takım arkadaşı olan açığı iyi takip etmek , takım arkadaşının özelliklerini , oyununu bilerek kafasına göre değil doğru zamanda ileri çıkmak . İsmail 27 yaşına geldi halen bunu öğrenemedi. Reaksiyon zamanlaması keza sıkıntı . Önünden top , adam geçtiğinde vücudu geç cevap veriyor. Defansındaki sıkıntının tek nedeni iyi pozisyon alamayıp kademeye girememesi , yanlış kararlar almasıyla alakalı değil . Dayanıklılık , reaksiyon zamanlamasının geç olması gibi fiziksel kusurları diğer önemli etmenler. Bir beki diğer oyunculardan ayıran önemli özelliklerinden biri de fiziksel olarak üst seviyede olması. İsmail'in fiziksel manada göze batacak derecede kusurları mevcut. Bekin asli görevi defanstır ama ofansif oynayan takımda bekin sadece defans yapması beklenmez . Oyunu iyi okuması , önündeki açığı iyi tanıması,doğru zamanda ileriye çıkıp açığına yardımcı olması , oyun sıkıştığında ve önündeki açık oyunu açmakta zorlandığında ofansif olarak rol alması beklenir. İsmail ofansif bek olduğu için kendisinden beklenen bu . Bunları yapamıyor. Altyapısı eksik İsmail'in ofansif beklikten anladığı önündeki açığı takip etmek, oyunu okuyup doğru zamanda çıkmak yerine kafasına göre ileri çıkıp birşeyler yapmaya çalışmak şeklinde. Bizim açık oyuncularımızda sıkıntı olduğu için bu sene beklerimizden ofansif manada daha fazla katkı bekledik. Gelecek sene Aras geldiğinde oyunu takip ederek doğru zamanda Aras'ın kanadında oyun sıkıştığında Aras'a yardımcı olmak için ileriye çıkmalı, oyunu açmalı.
İsmail mevzusunu Caner mevzusuyla bağlantılı ele almıyorum. İsmail kendini geliştirmeyen , geliştirmemekte inat eden , yedek kaldığında daha da gerileyeceğini bildiğimiz ve bu şekilde takıma faydadan çok zarar verecek bir oyuncu. İsmail eline geçen fırsatı düzgün kullanamadı. Bu tipte oyunculara tolerans gösterilmemeli. Hadi elimizde sıfır seçenek var diyelim . O zaman da bu oyuncu 3 yıllık , milyon avroluk sözleşmeyle ödüllendirilmemeli. İnsanlar buna isyan eder ve etmekte haklılar. Bu isyanın nedeni İsmail ve yaptıkları.
benim kabullenip kabullenmememle bir alakası yok zaten kabullenecek adam onu takımda tutacak
senin bu saydıkların benim bir kulağımdan girer diğerinden çıkar hikaye derim orda başlarında Şenol Güneş var
bizler ne ondan daha iyi futbolu biliyoruz neden ondan daha iyi takımı ve oyuncuları tanıyoruz yani takımın başındaki
hoca kalacak dediğinde kalır. Gidecek dediğindede gider. Yani ben istediğim kadar kabul edeyim yada etmeyeyim
burda boş muhabbetten başka bir şey olmaz Senin başarı kıstaslarından daha önemli olan Şenol hocanınkilerdir.
adam ortaya kariyerini koymuş ismail onun için yetersizse kendi kariyerini riske atamaz o nedenle bırakalım artık işin başında olanlardan
daha iyi bildiğimizi söyleyip durmaktan. Fizik olarak yetersiz diyorsun ben sakatlıktan döndüğünden beri çıplak gözle izliyorum
hiçte fizik olarak yetersiz görmüyorum o nedenlede sorunu mental diyorum.
sürekli al al demek boşa konuşmaktır bunu söyleyenler şu anda tek bir oyuncuya bile bonservis veremeyeceğimizi biliyormu
ismaili gönderirsen iki sol bek alman lazım serdarı gönderince birde sağ bek birde en az stoper alınmalı
sosa giderse birde onun yerine 10 numara bunları nereye alıyorsun millet sosayı 8-10 M a satıyor bırak o rakamları
sosayı sattığında ldığın paraya onun boşalttığı mevkiği bile dolduramazsın Töreyi satıyorlar 20 ye tabi millet kuyruk oldu bekliyor almak için
ben söyleyeyim 10 a bile satamayız. Takımlar insanların hayalleriyle yönetilmiyor. bir oyuncuyu göndermeden önce
yerine alacağını düşünmen gerekiyor çok bilmiş futbol dahileri Eren i 600 bine alıp oynatıyorlar almaya kalk bakalım rize ne çekecek oyuncu ne isteyecek görürsünüz. ismaili göndermek kolayda bırak ondan daha iyisini onun ayarında biri bile çok daha fazlaya mâl olur.
Gerçekler acıdır. Birde takım şampiyonluğa giderken transfer konuşmakta nedir onu anlamıyorum elinde devam etmeye mecbur olduğun oyuncuları
kötülemenin yerin dibine sokmanın sana nasıl bir kazancı olacak. Bu gün fenerliler oyuncularını ıslıkladı ben şahsen memnun oldum
bu onları daha sitrese sokar buda daha fazla hata yapmalarını sağlar neymiş bu gün ntv spor ve milliyet gibi Beşiktaş düşmanı
basın kuruluşları ortaya laf atmış vurun takıma bu yaptığınız sadece Beşiktaşa zarar verir adamlarında amacı bu zaten Beşiktaş taraftarının en hassas olduğu isimleri ortaya atıp beşiktaş taraftarının dikkatini şampiyonluk hedefinden saptırıp yönetim ve oyunculara döndürmek.
Bizim ergenlerde her topa atladığı gibi bunada atlıyorlar.
şampiyonluğa giden takımda Beşiktaş oyuncusuna sallamak bir tek rakibe yarar. Bizede büyük zarar verir.
Basının bu oyununa nasıl geliyorsunuz bende bunu anlamıyorum Ben resmi sitede okumadım sözleşme
yapıldığını borsa bildirimide görmedim her hangi bir yöneticidende duymadım ne yani Beşiktaş düşmanı basının
ortaya attığı haber yüzünden kendi oyuncumamı sallayayım yıpratayım.