Cok net yazayim belki yonetimden falan okuyan vardir.
Yonetimin vizyonu soyunma odasinin halinden belli. Allahtan boyle bir catiyi yapacak yandas bir firma yok, hemen yabancilara, isin ehline vermisler ayni cim isleri gibi.
Quaresmanin satilmasi da ayni boyle bir vizyonsuzluk olur. Simdi quaresmaya cikarip biri 25milyon euro verirse satarsin ama 5-6 milyon euroya quaresmayi satmak gerizekaliliktir. Quaresma kalibresinde turkiyede baska oyuncu yok. Belki devamli karsilastirildigi icin naninaninaani denilebilir ama quaresmadan daha iyi bir performans gostermesine ragmen(kariyerinde) nani bir marka degildir.
Quaresma son yillarda dunya futboluna gelmis en fantastik oyunculardan biridir. En yeteneklilerden, en degisik karakterlilerden biridir. Uc noktada bir futbolcudur.
Daha once yazdim ben sirk futbolcularini sevmem ve begenmem ama alinmasina karsiydim, ikinci sefer gelmesine de karsiydim ama ilk sefer gonderilmesine de karsiydim ve suan satilmasina da karsiyim.
Besiktasa geldiyse bu cocuk bunun etinden sutunden tirnagindan toynagindan pohundan faydalanacak ve nemalanacaksin.
Gomez besiktasta oynuyor diye besiktas maci seyreden 8-10 tane alman vardir yahut komsusu turk olan bazi almanlar ara sira komsuya soruyordur, yahut gelip izliyordur.
Sosa besiktasta oynuyor diye besiktasi takip eden arjantinli de sadece veron herhalde.
Quaresmayi ise cogu portekizlinin disinda butun dunya takip eder. Bana ruslar sorar, ukraynalilar sorar(adamlar boykoyuda soruyorlar hemde seviyorlar) ispanyollar zaten takip ediyor.
Kendi fanboylari olan bir futbolcudan bahsediyorsunuz.
Adi gecen o futbolculardan hic bir tanesinde quaresma kalibresi, karizmasi, markasi yok. Daha iyi futbolcu olabilirler, daha basarili olabilirler ama taraftarin kalbinde quaresma etkisi yapmazlar.
Quaresmanin gonderilmesini en once vodafone istemez sonra diger sponsorlar cunku hep bir tik alti bir tik ustu diyorsunuz ya quaresma denilen adamin bir tik ustu ronaldo iste.
Her futbolcu icin soyluyorsunuz, susu olsa bu futbolcuya benzeyecek, busu olsa bu futbolcuya benzeyecek yahu quaresma dediginiz adami karsilastirabileceginiz futbolcu yok, alinmasin derseniz anlarim desteklerim ama hepimizin satilmasina karsi cikmamiz lazim. Bu adamin besiktasin imajina katkisini anlayamadiginiz gibi yurtdisinda en az 8-10 milyon insan fazladan besiktasin adini duydu ve formasini gordu.
Ismailin, mustafa pektemegin oldugu bir kadroda bu adamin elestirilmesi ise ayri bir tartisma konusu. Quaresma suan elestirilecek son adam bu takimda.
Sosa, arjantin meselesi var konusabiliriz
Tore, satilacak deniyor
Ozzy, teklif bekleniyor
Kerim, satilacak deniyor
Olcay, yeteneksiz deniyor
Atiba, dikkat ederseniz kimse gelecek yilin kadrosuna koymuyor
Ismail, necip, pektemek belli
Alexis, beck, marcelo elestiriliyor
Gomez, durumu belirsiz
Cenk, oynar mi oynamaz mi tartisiliyor
Tolga boyko gunay yerlerde zaten
Veli, tolgay, rodolfo ve aras fazla konusulmuyor sadece veli gitsin deniyor
Su takimda soyle bakinca en problemsiz adam quaresma. Adamin hic bir problemi yok, gitmek istemiyor, sozlesmesi var, performansi super. Daha ne istiyorsunuz arkadasim.
Quaresmanin iceri kat edip daha fazla sut atani zaten ronaldo.