Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7313636 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Becki tokatlamak istiyorum suan İsmaili de adamların bekleri uçurtma ya
mayke ya da van der wiel gelecek dertler bitecek  :)

Çevrimdışı enderersoy15

Barcelonaya bi kac hafta once bi macta 8  10 arasi faul yapilmis rakip 2 kirmizi kart konya bize 30 civari faul yapti 2 sari... sonra neymis takim kotuymus ulan adamlar top oyniyamiyprki her saniye faul neymis konya iyi defans yapmis adamlar her atagi faul ile durdurup hizli akinlari keserse zaten 11 kisi def yapar pozisyon vermez tore sosa q17 oguzhan gibi oyunculara sik sik yaptiklari fauller oyuncuyu oyundan dusurdugu gibi oyun hizinidi dusuruyor tempo olmuyor hakem kart vermeyincede adamlar rahat faul yapmaya devam ediyor. Bu hakemler bu futbol yoneticileri ile isimiz zor hatta imkansiz umarim sampiyon oluruz

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim takima 2. Yari yaptiklari bu. Bizim takim iyi gidince yapacak biseyleri kalmadi son çare yavaş yavaş dogruyorlar.  Şenol hoca takimi ilk yaridan daha iyi oynatiyor kesinlikle ama hakemler ahhhh iste durdur bakalim her hizli hucumu. Kart verme. Sonrada bjk bitti de konya macinin 12 dakikasindan sonra yeter dedim fb maci oyle kac mac daha durdurabilirsin bu takimi gorecegiz tff.... Mhk  de tff de bunun hesabini veremez. Biz bu oyunu da bozacağız.
Hadi inşallah

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı solar

Sinan Engin kendini ve takimi rezil ediyor yine.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı murat baltacı

ya şu rezil fenere bakıyorum derbiyi kazanmış özgüvenli falan deniyodu goller dışında pozisyonları yok kaç senedir futbolu takip ediyorum akhisar bize oynadığı gibi oynasın fener beraberlik bile alamazdı ordan.

Zaten zemin bozuk oyunu kitle kontradan bitane çak bitir feneri normalde bunu yapmaları lazım ama bakıyorum fenerli oyuncular göstere göstere şut çekiyo akhisarlı oyuncular yanlarına bile yaklaşmıyo kaleciye bakıyorum şaka gibi bi dk önce aynı şut gelmiş direği sıyırmış aynı şut bidaha geliyo gol oluyo akhisar bizle oynarken şenerin çektiği şutu çektirmeden faul ile pozisyonu bozuyodu ikinci golde o çalımı yese bile faul ile atağı kesiyodu fenerle oynarken gayet relax lig bitmiş gibi oynamaları sinirimi bozuyo ikinci golden önce alperin yaptığı faulde cabası.

Bunları görünce insanın şampiyonluğa olan inancı motivasyonu bozuluyo işte yoksa adil şartlarda oynansın fenere fark atıp şampiyon oluruz. Bu fener çok puan kaybeder daha İnşallah biz toparlanır kendi oyunumuza döneriz dönersek çok kolay bi şampiyonluk olacak eminim.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı Ogün

Bos verin. Kimse ciddiye almiyor zaten onlari.

Çevrimdışı solar

Ne diyo?

Konu Besiktas - Galatasaray macinda gs bize yatar mi fener sampiyon olmasin diye. Bu öyle sey olmaz diyor, verdigi örnek de su: Besiktas sampiyon oldugu sene Aziz Yildirim buna "Ben Besiktas sampiyon olsun istiyorum" demis. Besiktasin 3-0 kazandigi mactan sonra da bir kac fenerli oyuncu "Biz de Besiktas sampiyon olsun istiyoruz" demis. Ama Fener yatmamis cok pozisyona da girmis. Bu takimi rezil etmeye calistigi kismi.

Kendini rezil ettigi kisim ise sampiyon oldugumuz seneki iki maci da Fener kazandi, bahsettigi mac bir sezon sonra Bursa'nin sampiyon oldugu seneden.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Konu Besiktas - Galatasaray macinda gs bize yatar mi fener sampiyon olmasin diye. Bu öyle sey olmaz diyor, verdigi örnek de su: Besiktas sampiyon oldugu sene Aziz Yildirim buna "Ben Besiktas sampiyon olsun istiyorum" demis. Besiktasin 3-0 kazandigi mactan sonra da bir kac fenerli oyuncu "Biz de Besiktas sampiyon olsun istiyoruz" demis. Ama Fener yatmamis cok pozisyona da girmis. Bu takimi rezil etmeye calistigi kismi.

Kendini rezil ettigi kisim ise sampiyon oldugumuz seneki iki maci da Fener kazandi, bahsettigi mac bir sezon sonra Bursa'nin sampiyon oldugu seneden.

Boş konuşmakta üzerine yoktur.

Konuştukları dağlar kadardır, içinde anlatılan fındık kadar...
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı can1903

Sinan Engin Beşiktaş'a gelsin %1000 şampiyonuz dön artık be reisss  :evillol:
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı can1903

Sinan Engin Beşiktaş'a gelsin %1000 şampiyonuz dön artık be reisss  :evillol:
Nedense bu adamı cok seviyorum yüklenmeyin beyler bana :D Aşk değil sevgi değil başka bişey bu.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Nedense bu adamı cok seviyorum yüklenmeyin beyler bana :D Aşk değil sevgi değil başka bişey bu.

E aşk olmayıversin bi zahmet :kop:

Çevrimdışı Kartalizm06

Sezonun geri kalanını daha iyi geçirmek için Tolgay,  Veli, Kerim ve Cenk'in daha fazla süre almaları gerek. fbnin avantajı rotasyonu daha geniş tuttular. Bizim değişiklikler bile ezberlendi.

Hazır Töre yok, Olcay formsuz hoca bu 4lüden 2sini 11e alması 2sini 2. yarı kullanması lazım.

Artık seri galibiyetlere başlamamız lazım önümüzdeki haftadan sonra fbden önce maç yapmaya başlayacağız. Onlar bizim kaybetmemizi bekleyecek. Psikolojik üstünlüğü ele almamız gerek.
Şampiyonluk hasretiyle çok çile çektik,
Geceleri uyumadan sabahlar ettik,
Uçurumlara düşmeden tut elimizi,
Şampiyon ol BEŞİKTAŞIM mesut et bizi!

Çevrimdışı Sedat_BJK

Gunaydin Arena Kartallari. Gun siyah beyaz.  Besiktasin maci oldugu gunler daha bir umut dolu.
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı EagleForce

Adamlarin bir hafta beki aliyor 3 puani 1 hafta yedek bekleri. Bizim yedekler zaten bek bile degil ilk 11dekiler kariyerlerinde ulasamiyor adamlarin yillik asistlerine. Kupalar iyi futbolcularla kazanilir. Biz daha cok rakiplerin kupa torenlerini izleriz ucuz diye oyuncu almaya devam ettikce.

Çevrimdışı eniscan667

Futbolcularımız da herşeyin varkında.Umarım üzerlerinde baskı yoktur.

Çevrimdışı panic13

Adamlarin bir hafta beki aliyor 3 puani 1 hafta yedek bekleri. Bizim yedekler zaten bek bile degil ilk 11dekiler kariyerlerinde ulasamiyor adamlarin yillik asistlerine. Kupalar iyi futbolcularla kazanilir. Biz daha cok rakiplerin kupa torenlerini izleriz ucuz diye oyuncu almaya devam ettikce.

FB bu yıl sadece bonservise 35 milyon harcadı. Yıllık EUR 50 milyon üzeri maaş ödüyorlar. Biz maaşları ödemek için Ersan'ı sattık (ki kendisi de gitmek istiyordu). Aynı zamanda stad yapmaya çalışıyoruz.

Kulübün transfer yapabilmesine para bulması için bir önerin varsa duymak isterim. Veya kupa kazandıracak daha iyi oyuncu alabilmemiz için önerilerin nedir? 3 tane sayman yeterli.

Bu arada laf falan çevirmiyorum, gerçekten öneri bekliyorum. bu kulüp nasıl para bulacak? Bu borçlar nasıl kapanacak?
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Kemal

FB bu yıl sadece bonservise 35 milyon harcadı. Yıllık EUR 50 milyon üzeri maaş ödüyorlar. Biz maaşları ödemek için Ersan'ı sattık (ki kendisi de gitmek istiyordu). Aynı zamanda stad yapmaya çalışıyoruz.

Kulübün transfer yapabilmesine para bulması için bir önerin varsa duymak isterim. Veya kupa kazandıracak daha iyi oyuncu alabilmemiz için önerilerin nedir? 3 tane sayman yeterli.

Bu arada laf falan çevirmiyorum, gerçekten öneri bekliyorum. bu kulüp nasıl para bulacak? Bu borçlar nasıl kapanacak?

Ben söleyeyim ;

1- ) Boyko , yaz ki transfer bütçesiyle alındı , o zaman tüm futbol takipçileri Beşiktaşın kaleci ihtiyacını söylüyordu ama kaleci ihtiyacımız yok dendi ... 6 ay geçti ve kaleci alındı . Devre arası olduğundan Mandanda Ospina gelmedi ve gelenin adapte sorunu yaşandı . Ve transfer bütçesi aynı bütçeden .

2- ) Ersan kendi istediği için , mevcut maaşının 3-3.5 katı bir maaş söz konusu o0lduğu için ve kendisi için bulunmaz bir piyango bileti olduğu için gitmek istediğinden gitti , bu para maaşlara ayrılsın diye bir olgu bununla çıktı . Yani Ersan böyle bir istekte bulunmasa kalacaktı . O paranın mecburiyetten ( futbolcu gitmek istemesi) geldiğini düşünürsek , bu bütçenin önemli kısmıyla Ersan üzeri stoper alınabilinirdi fakat Ersan yerine Alexis alındı , Marcelo son dakika gitmek istediğini kulübüne bildirdi ve Kulubü bizimle iletişime geçip - yazın istiyordunuz bu istek devam ediyor mu diye bağlantıya geçti . Kısaca Marcelo böyle bir isteği Kulübüne iletmemiş olsa sadece Alexis gelmişti.

Kısaca ucuz etin yahnisi acı olur bu böyledir .

Ama şuan destek olma zamanı , bunları hep yazın konuşuruz.

Çevrimdışı panic13

Ben söleyeyim ;

1- ) Boyko , yaz ki transfer bütçesiyle alındı , o zaman tüm futbol takipçileri Beşiktaşın kaleci ihtiyacını söylüyordu ama kaleci ihtiyacımız yok dendi ... 6 ay geçti ve kaleci alındı . Devre arası olduğundan Mandanda Ospina gelmedi ve gelenin adapte sorunu yaşandı . Ve transfer bütçesi aynı bütçeden .

2- ) Ersan kendi istediği için , mevcut maaşının 3-3.5 katı bir maaş söz konusu o0lduğu için ve kendisi için bulunmaz bir piyango bileti olduğu için gitmek istediğinden gitti , bu para maaşlara ayrılsın diye bir olgu bununla çıktı . Yani Ersan böyle bir istekte bulunmasa kalacaktı . O paranın mecburiyetten ( futbolcu gitmek istemesi) geldiğini düşünürsek , bu bütçenin önemli kısmıyla Ersan üzeri stoper alınabilinirdi fakat Ersan yerine Alexis alındı , Marcelo son dakika gitmek istediğini kulübüne bildirdi ve Kulubü bizimle iletişime geçip - yazın istiyordunuz bu istek devam ediyor mu diye bağlantıya geçti . Kısaca Marcelo böyle bir isteği Kulübüne iletmemiş olsa sadece Alexis gelmişti.

Kısaca ucuz etin yahnisi acı olur bu böyledir .

Ama şuan destek olma zamanı , bunları hep yazın konuşuruz.

Yani diyorsun ki; evet uygun fiyata şans eseri iyi bir stoper bulduk ama adam gibi bir kaleci alınsa idi bir problem kalmayacaktı. güzel.

Verdiğin cevap benim "bu kulüp nasıl para bulacak? Bu borçlar nasıl kapanacak?" soruma cevap değildi ama benim referans verdiğim gönderideki soruma dolaylı olarak iyi bir cevap olmuş.

O gönderide şu yazıyordu; "Adamlarin bir hafta beki aliyor 3 puani 1 hafta yedek bekleri. Bizim yedekler zaten bek bile degil ilk 11dekiler kariyerlerinde ulasamiyor adamlarin yillik asistlerine. Kupalar iyi futbolcularla kazanilir. Biz daha cok rakiplerin kupa torenlerini izleriz ucuz diye oyuncu almaya devam ettikce."

Senin verdiğin cevaba göre, sadece adam gibi bir kaleci alsaydık dahi transferde sadece bonservise EUR 35 milyon harcayan, yılda EUR 50 milyondan fazla maaş ödeyen FB ile aynı seviyede iş yapabiliyoruz.

Demek ki neymiş, para bulmadan akılcı planlama ile de başarı yakalanıyormuş. Demek ki her fırsatta yönetimi, TD'yi, kulübü ölümüne eleştirmemek gerekiyormuş. Eğer para olsa daha iyi transferler yapılabilirmiş ama para olmadığı için başarılı scouting işleri ile oyuncu bulunmaya ve verim alınmaya çalışılıyormuş.

O halde ben yine sorumu tekrarlayayım;

gerçekten öneri bekliyorum. bu kulüp nasıl para bulacak? Bu borçlar nasıl kapanacak?

Çevrimdışı Kemal

Yani diyorsun ki; evet uygun fiyata şans eseri iyi bir stoper bulduk ama adam gibi bir kaleci alınsa idi bir problem kalmayacaktı. güzel.

Verdiğin cevap benim "bu kulüp nasıl para bulacak? Bu borçlar nasıl kapanacak?" soruma cevap değildi ama benim referans verdiğim gönderideki soruma dolaylı olarak iyi bir cevap olmuş.

O gönderide şu yazıyordu; "Adamlarin bir hafta beki aliyor 3 puani 1 hafta yedek bekleri. Bizim yedekler zaten bek bile degil ilk 11dekiler kariyerlerinde ulasamiyor adamlarin yillik asistlerine. Kupalar iyi futbolcularla kazanilir. Biz daha cok rakiplerin kupa torenlerini izleriz ucuz diye oyuncu almaya devam ettikce."

Senin verdiğin cevaba göre, sadece adam gibi bir kaleci alsaydık dahi transferde sadece bonservise EUR 35 milyon harcayan, yılda EUR 50 milyondan fazla maaş ödeyen FB ile aynı seviyede iş yapabiliyoruz.

Demek ki neymiş, para bulmadan akılcı planlama ile de başarı yakalanıyormuş. Demek ki her fırsatta yönetimi, TD'yi, kulübü ölümüne eleştirmemek gerekiyormuş. Eğer para olsa daha iyi transferler yapılabilirmiş ama para olmadığı için başarılı scouting işleri ile oyuncu bulunmaya ve verim alınmaya çalışılıyormuş.

gerçekten öneri bekliyorum. bu kulüp nasıl para bulacak? Bu borçlar nasıl kapanacak?

Bu dediğin nüansı, yani 35 m transfer bütçesi 50 m yıllık maaş ödeyenle aynı başarıyı yakalama olayını , baharda şampiyon olursak söyleyebiliriz ki inşallah söyleriz .

Söyleyemezsek ve sığınacağımız limanda senin dediğin gibi bu algı olursa, o zaman adamlar üzerine koysunlar seneyede Robben gelsin ondan sonraki sene başkaları gelsin , parayı basıp basıp şampiyon olsunlar bizde izleyelim ? Bumudur yani ?

Bence bu sığınacağımız liman olmamalıdır . İlk etapta yazdığım gibi bizde , bizde varolan kronik sorunlara ZAMANINDA ve GEREKLİ TEDAVİYİ uygulayarak transfer yapmalıyız .  Boyko ve Alexis hatta ve hatta Tosic ,  yanlış tedavi sonucu hastalığı ilerleten ilaçlardır , bunlar bu reçeteye uymuyorlar .

Düzeltiyorum Boyko kısmı geç tedavi.
[ Son Düzenleme: 07 Mart 2016, 10:10:19 Kemal ]

Çevrimdışı panic13

Bu dediğin nüansı, yani 35 m transfer bütçesi 50 m yıllık maaş ödeyenle aynı başarıyı yakalama olayını , baharda şampiyon olursak söyleyebiliriz ki inşallah söyleriz .

Söyleyemezsek ve sığınacağımız limanda senin dediğin gibi bu algı olursa, o zaman adamlar üzerine koysunlar seneyede Robben gelsin ondan sonraki sene başkaları gelsin , parayı basıp basıp şampiyon olsunlar bizde izleyelim ? Bumudur yani ?

Bence bu sığınacağımız liman olmamalıdır . İlk etapta yazdığım gibi bizde , bizde varolan kronik sorunlara ZAMANINDA ve GEREKLİ TEDAVİYİ uygulayarak transfer yapmalıyız .  Boyko ve Alexis hatta ve hatta Tosic ,  yanlış tedavi sonucu hastalığı ilerleten ilaçlardır , bunlar bu reçeteye uymuyorlar .

Düzeltiyorum Boyko kısmı geç tedavi.

Herşey mükemmel demiyorum zaten, imkanlar dahilinde en iyisi yapılmaya çalışılıyor diyorum. Yönetim meselesi maddi veriler yanında birazda algı meselesidir. bu yönetim, yaptığı hamleler ile genelde Beşiktaş için en iyi çıkar ne ise onu yapmaya çalıştığı konusunda geçer not almıştır. Bir takım yaptığı her transferden %100 verim alamaz, bizde de doğal olarak hatalar oluyor. Burada yönetimin duruşu önemlidir. Hatalarına rağmen transfer konusunda başarısız bir yönetimimiz yok.

bununla birlikte bizim taraftarın en büyük yanılgısı şu; Biz (Beşiktaş camiası), kulis/medya desteği/devlet desteği/eyyam... gibi konularda GS ve FB ile şu anki şartlarda mücadele edemeyiz. Bizi küçük gördüğümden dolayı değil, rakiplerin başarı için nasıl midesiz hareketlere girdiğini bildiğim için bu tespiti yapıyorum. Bunu kabul edip mücadele öyle başladığımız, yani kendi gücümüzün rakiplerimize göre aslen nerede olduğunu tam olarak kestirdiğimiz zaman mücadele de daha kolay olacak, başarı da daha hızlı gelecek.

Çevrimdışı tangaz

aslında bu noktada 2 yol var.

birincisi bizim kulübün yaptığı ucuz yabancı oyuncu transferlerini mevcut iyi yerlilerle harmanlayıp sistemle şampiyonluğu kazanmayı denemek.

ikincisi risk alıp borca girip pahalı klas yabancılarla mevcut yerlileri harmanlayıp sistemi mükemmelleştirmeyi denemek.

birinci planda risk pek yok uefa ffp riski minimal düzeyde ama başarı kesin değil (özellikle bu coğrafyada) ikinci plan ciddi anlamda riskli ama başarıyı kaliteli oyuncular sağlıyor bizim takımda Gomez febede Kjaer ciddi transfer başarıları ve ben ikinci planı destekleyen taraftayım.

başarı kısa yoldan şampiyonlar ligi gelirleri die başlayarak yeni para girdilerinin önünü açan bir formül...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Kemal

Herşey mükemmel demiyorum zaten, imkanlar dahilinde en iyisi yapılmaya çalışılıyor diyorum. Yönetim meselesi maddi veriler yanında birazda algı meselesidir. bu yönetim, yaptığı hamleler ile genelde Beşiktaş için en iyi çıkar ne ise onu yapmaya çalıştığı konusunda geçer not almıştır. Bir takım yaptığı her transferden %100 verim alamaz, bizde de doğal olarak hatalar oluyor. Burada yönetimin duruşu önemlidir. Hatalarına rağmen transfer konusunda başarısız bir yönetimimiz yok.

bununla birlikte bizim taraftarın en büyük yanılgısı şu; Biz (Beşiktaş camiası), kulis/medya desteği/devlet desteği/eyyam... gibi konularda GS ve FB ile şu anki şartlarda mücadele edemeyiz. Bizi küçük gördüğümden dolayı değil, rakiplerin başarı için nasıl midesiz hareketlere girdiğini bildiğim için bu tespiti yapıyorum. Bunu kabul edip mücadele öyle başladığımız, yani kendi gücümüzün rakiplerimize göre aslen nerede olduğunu tam olarak kestirdiğimiz zaman mücadele de daha kolay olacak, başarı da daha hızlı gelecek.

2. paragrafına katılıyorum .

İşte bu yüzden FB 4 hata yapıyorsa bu transfer işlerinde biz 1 hata yapmalıyız bu parayla - lobiyle mücadele edebilmemiz için , inan 2 hata yapıldı mı sırıtıyor böyle bir lüxümüz yok .  Alexis gibi - Tosic gibi - Tolgaya mahkum edilmek gibi hatalar bizde ölümcül yaralar açabiliyor çünkü hata yapma opsiyonumuz çok çok az bu maddi koşullarda bunu demek istiyorum .

Çevrimdışı firewater

Ben bu saatten sonra yönetimi transfer konusunda eleştirmem. şampiyonluk giderse tek sorumluları teknik heyet ve futbolculardır.

Ligde bu stoper ve kalecilerle de 12 de 12 rahatlıkla yapılır. Yeter ki hücum gücümüzü sağlayan oyuncular iyi konsantre olup kendilerine baksınlar. Teknik heyette o gün hangisi iyiyse onu oynatsın.

Çevrimdışı panic13

aslında bu noktada 2 yol var.

birincisi bizim kulübün yaptığı ucuz yabancı oyuncu transferlerini mevcut iyi yerlilerle harmanlayıp sistemle şampiyonluğu kazanmayı denemek.

ikincisi risk alıp borca girip pahalı klas yabancılarla mevcut yerlileri harmanlayıp sistemi mükemmelleştirmeyi denemek.

birinci planda risk pek yok uefa ffp riski minimal düzeyde ama başarı kesin değil (özellikle bu coğrafyada) ikinci plan ciddi anlamda riskli ama başarıyı kaliteli oyuncular sağlıyor bizim takımda Gomez febede Kjaer ciddi transfer başarıları ve ben ikinci planı destekleyen taraftayım.

başarı kısa yoldan şampiyonlar ligi gelirleri die başlayarak yeni para girdilerinin önünü açan bir formül...

"Büyüyerek başarılı olacağız" dediğin gibi doğru bir hamle. Yalnız risk de büyük. Türkiye şartları için pek doğru bir model değil. Biz de finansal ve şampiyonluk meseleleri dışarıdan çok müdahale gören işler. Geçen sene sadece bir Saray ziyareti lig şampiyonunu değiştirdi. Lig TV fikstürden, şampiyonluk mücadelesine kadar herşeye doğrudan müdahele ediyor. Bizim ülkede yeterince güçlü değilsen yapacağın her hamle yanına kar kalabilir. Bak bu yıl bile Aziz Yıldırım kaybettiği her puandan sonra istisnasız ağladı ve aynı şeye vurgu yaptı "EUR 70 milyon para harcadım, bunu yedirmem". Bununla nasıl mücadele edeceksin? bununla akılla ve zekice politikalarla mücadele edeceksin. Gerektiğinde para harcayacaksın (bknz: Adam gibi kaleci transferi), gerektiğinde alttan alacaksın (bknz: feda yılında yaptıklarımız). Türkiye adaletin ve hukukun yerlerde süründüğü, çoklukla orman kanunlarının geçerli olduğu bir memleket, bunu akıldan çıkarmamakda fayda var.