Ben söleyeyim ;
1- ) Boyko , yaz ki transfer bütçesiyle alındı , o zaman tüm futbol takipçileri Beşiktaşın kaleci ihtiyacını söylüyordu ama kaleci ihtiyacımız yok dendi ... 6 ay geçti ve kaleci alındı . Devre arası olduğundan Mandanda Ospina gelmedi ve gelenin adapte sorunu yaşandı . Ve transfer bütçesi aynı bütçeden .
2- ) Ersan kendi istediği için , mevcut maaşının 3-3.5 katı bir maaş söz konusu o0lduğu için ve kendisi için bulunmaz bir piyango bileti olduğu için gitmek istediğinden gitti , bu para maaşlara ayrılsın diye bir olgu bununla çıktı . Yani Ersan böyle bir istekte bulunmasa kalacaktı . O paranın mecburiyetten ( futbolcu gitmek istemesi) geldiğini düşünürsek , bu bütçenin önemli kısmıyla Ersan üzeri stoper alınabilinirdi fakat Ersan yerine Alexis alındı , Marcelo son dakika gitmek istediğini kulübüne bildirdi ve Kulubü bizimle iletişime geçip - yazın istiyordunuz bu istek devam ediyor mu diye bağlantıya geçti . Kısaca Marcelo böyle bir isteği Kulübüne iletmemiş olsa sadece Alexis gelmişti.
Kısaca ucuz etin yahnisi acı olur bu böyledir .
Ama şuan destek olma zamanı , bunları hep yazın konuşuruz.
Yani diyorsun ki; evet uygun fiyata şans eseri iyi bir stoper bulduk ama adam gibi bir kaleci alınsa idi bir problem kalmayacaktı. güzel.
Verdiğin cevap benim "bu kulüp nasıl para bulacak? Bu borçlar nasıl kapanacak?" soruma cevap değildi ama benim referans verdiğim gönderideki soruma dolaylı olarak iyi bir cevap olmuş.
O gönderide şu yazıyordu; "Adamlarin bir hafta beki aliyor 3 puani 1 hafta yedek bekleri. Bizim yedekler zaten bek bile degil ilk 11dekiler kariyerlerinde ulasamiyor adamlarin yillik asistlerine. Kupalar iyi futbolcularla kazanilir. Biz daha cok rakiplerin kupa torenlerini izleriz ucuz diye oyuncu almaya devam ettikce."
Senin verdiğin cevaba göre, sadece adam gibi bir kaleci alsaydık dahi transferde sadece bonservise EUR 35 milyon harcayan, yılda EUR 50 milyondan fazla maaş ödeyen FB ile aynı seviyede iş yapabiliyoruz.
Demek ki neymiş, para bulmadan akılcı planlama ile de başarı yakalanıyormuş. Demek ki her fırsatta yönetimi, TD'yi, kulübü ölümüne eleştirmemek gerekiyormuş. Eğer para olsa daha iyi transferler yapılabilirmiş ama para olmadığı için başarılı scouting işleri ile oyuncu bulunmaya ve verim alınmaya çalışılıyormuş.
O halde ben yine sorumu tekrarlayayım;
gerçekten öneri bekliyorum. bu kulüp nasıl para bulacak? Bu borçlar nasıl kapanacak?