Bence bizim camiada herkes rahat, large hatta
Yahu takim 4-5 haftadir tekme manyagi oldu, Baskan aciklama yapiyor fb maci sonrasi. o aciklamalar mactan once yapilacak. Aciklama da oyle duzgun falan degil zaten, rezillik.
Futbolcular bikti biraz, yoruldular tekme yemekten.Haksizliklara belli bir yere kadar bas kaldirabilirsiniz daha sonra artik elinizi kaldirmaya gucunuz yetmez zaten caniniz da istemez.
Kadro kalitemiz iyidir burada biraz fazla genc arkadas var, oraya bunu alalim, buraya bunu alalim, diye uzuyor gidiyor.
Bu sene bu kadro ile bitecek bu kesin.
Elestirirken biraz insafli olmaz lazim. Mesela ben Ismail`e takmis durumdayim. hali saha macinda kaleye cagirmam ismaili. futbolcu falan degil yahu kac senedir bekliyoruz. ama agam pasam ismail soforlu arabaya biniyor, soforu de arabayi taraftarin ustune kiriyormus.
En cok elestirilen Quaresma nedense, yok oyunumuzu bozuyormus, bilmem ne. Yahu digerleri duzgun oyunlarini oynayabilse zaten Quaresma oynar onlarla top diye, siz quaresmanin pas yapamayacagini falan mi saniyorsunuz?
Quaresmanin futbol bilgisi dusuktur sadece, tek eksigi.
adam 3-4 mactir ayakta kalan tek oyuncu, ustelik hem istek, hem guc var adamda. Adam 33 yasinda yahu.
Olcay elestiriliyor, olcayin topsuz oyun aliskanligi ve bilgisi Oguzhan dahil kimsede yok bu takimda, tamam biraz kazmadir Olcay ama yahu zaten bu futbol bilgisinde, kazma olmayanlar Bundesligada oynuyor. Ben olcay i o bayernli muller mi ne varya ona benzetiyor. nefret ettigim bir futbolcu herif, ismail gibi kil oluyorum ama adam devamli dogru zamanda dogru yerde topla bulusuyor. Koy mesela bu mulleri real madride falan 3-4 mac sonra kadroya giremez bence.
Alexise cok tepki var. Ispanyol adam adapte olabilirse oynar ama adaptasyonu uzun surer. Cok duzgun bir ayagi var, hizli, hamleli normal bir stoper adam. ne yapacak 3-5 kisiyi calimlayip ver kaclarla rakip cezasahasina girip muhtessam sol ayaginlan doksana gol mu atacak. Stoper yahu alacak verecek, basacak, dogru yerde duracak. Biraz sudan cikmis balik havasi var su zamanlarda.
Bayiliyorum bu turk kafasina. Hirvatlar ile milli mac yapariz, kim ki lan bu hirbolar. 20 yillik ulke falan. son 15 yilin kafasi bir milyon ulkede. Cekler ile oynariz yok bunlar futbolcu mu, kaptanlari besiktasta oynuyor falan. izlandayla oynarsin kim bunlar koy takimi falan.
yahu duyan futbolda almanyayiz falan sanacak.
Bu futbolcular icinde yapiliyor. Alexis, Tosic, Marcelo bunlar ilk aklima gelenler bu saydigim adamlarin hepsi ama hepsi bizim milli takimda oynayan stoperlerden daha iyidir. hatta gonderdigimiz pedro ve milosevic bizim ligdeki iyi sayilan butun turk stoperlerden daha iyi futbolcudur.
Kolombiya milli takiminda oynuyordu adam tamam agir bir futbolcuydu. Ronaldo da agirdi ama dogru sistemle yardiriyordu bizim takim.
itin seesine sokup cikardiniz adami. Kolombiya diyorum, milli takim diyorum. fifa siralamasinda kacincidir onlar?
Milosevic isvec milli takiminda oynadi ve oynayacak, cocugu oraya hazirliyorlar. biz 2 mac hata yapti begenmiyoruz.
lutfen ruyadan uyanin arkadaslar. Dunyada bizim ligimizi ne seyreden ne ipleyen var. takimlarimizda avrupada ilk 50 seviyesinde falanlar.
cikip oyle bu stoper soyle boyle yapacak bir durumumuz yok.
Bizim her zaman elimizdeki oyunculardan maksimum verim almamiz lazim.
Mesela pedro agir, biraz sistemi adapte edersin. Tosic dengesiz, onundeki oyuncuyu ona gore secersin oynatirsin bu adamlari.
Simdi daha once yazdim. Turkiye liginde 3 lu oynanir, bunu lucescu denedi daum denedi cok mantikli bencede. ben hoca olsam direkt 3lu oynarim. solbek zaten yok takimda problemi nasil cozersin, o mevkiyi kaldirirsin sistemden.
arkada hizli ve duzgun ayakli Alexis ile Marcelo oynar, aralarina Atibayi atarsin. Atiba takim defanstayken supurucu gibi oynar, top bizdeyken direkt ortasahayi yediler.
sag tarafta beck oynar, sag ic sosa ortada tolgay sol ic tore sol taraf olcay oynar
Quaresmayi bu 5linin onune serbest atarsin Gomez tek forvet.
bu benim dusuncem tabii.
mesela Pedro olsa ortaya pedroyu atarsin.
yarim santraforla oynayan rakipleri 4 kisi geride bekliyor.
oyun zora girdi atarsin quaresmayi cizgiye, oguzhani one.
Senol Gunesin elindeki malzemeden biraz daha iyi helva yapmasi gerekiyor ve kucuk rotusleri cok basarisiz. oyun kurgulari hatalari.
mesela fb macinda caner ve gg bastiriyor geliyor. hemen sogutturman lazim oyunu iki futbolcunu yatirirsin yerde, orta alanda karsilarsin rakibi. rakip basiyorsa pasla cikmayi birakirsin hemen, uzun top baslarsin ki prese yakalanma. bu iki bekin arkasina az yuksek top atarsin bir daha gelemez adam.