Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7312989 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı trojan

Pres oyunumuzun bozulma nedeni kondisyon mu?

Yeni stoperlerin oyun tarzı mı?

Rakiplerin bizi ezberlemesi sonucu b planı olmayışı mı?

Fiziki şeyler neyse de taktiksel ve mental eksiklikleri duymak istemiyorum artık. Bu mağlubiyetler umarım çok geç kalmadan düşünmelerini sağlar. Hala daha avantajlı olduğumuzu düşünüyorum ama taktiksel anlamda kulübe el verdiğince bir şeyler yapılması lazım.

Çevrimdışı MrtBlgc

Pres oyunumuzun bozulma nedeni kondisyon mu?

Yeni stoperlerin oyun tarzı mı?

Rakiplerin bizi ezberlemesi sonucu b planı olmayışı mı?

Fiziki şeyler neyse de taktiksel ve mental eksiklikleri duymak istemiyorum artık. Bu mağlubiyetler umarım çok geç kalmadan düşünmelerini sağlar. Hala daha avantajlı olduğumuzu düşünüyorum ama taktiksel anlamda kulübe el verdiğince bir şeyler yapılması lazım.

Pres oyunumuzun bozulma sebebi aslında sadece bir etkene bağlı değil. Evet, ligin ikinci yarısını rakiplerimize göre daha geç açmamız ve Atiba'nın hemen hemen her maç ilk 11 oynaması, kendisini dinlendirecek bir oyuncunun kenarda olmaması (Necip malesef yeterli değil) Bunların hepsi birer etken. Ayrıca pres oyununda Quaresma'nın istikrarlı olmamasını da buna ekleyebiliriz bence. Gökhan Olcay ikilisi eğer amaç ilerde basmaksa çok daha verimli. Bu duruma nasıl bir çözüm üretilebilr Şenol Hoca ? Atiba'nın yanına Tolgay'ın gelmesi bence kurgu olarak takımı yine ileriye itecektir. Şöyle bir gerçek var ; Rhodolfo sakatlandıktan sonra toplar defanstan ileriye verimli oynanmıyor. Ne Marcelona ne de Alexis bu konuda o kadar iyi değiller. Fakat Tolgay eğer yavaş yavaş ilk 11'de şans bulmaya başlarsa ileriye doğru atılan toplar daha isabetli olacaktır. Bir süredir bu görevi Atiba hakkıyla yapıyordu ama kendisine yapılan pres oyumuzu malesef bozuyor. Daha oynanacak 12 maç var ve farklı bir Eskişehir galibiyeti takımdaki havayı hemen değiştirecektir eminim.

Çevrimdışı MrtBlgc

Tolga

Beck     Alexis      Marcelo        İsmail

Sosa     Tolgay      Atiba    Gökhan (Q17)

Oğuzhan

M.Gomez

Şenol hoca Tolgay'a ilk 11'de  bu şekilde yer verebilir. Sosa'nın kanatlarda oynadığında da verimli olduğunu biliyoruz, Atl Madrid kariyerinde o bölgede oynadığı bir sürü maç oldu. Böylelikle Atiba'nın üzerinde pres varken topu çok daha iyi oyuna sokan Tolgay da pek tabi bu görevi hakkıyla yapabilir. Ayrıca Oğuzhan da rakip kaleye daha yakın yerlerde topla buluşup etkili olabilir.

Selamlar  :)

Izniniz olursa Besiktas'in son haftalardaki performansi hakkinda sahsi yorumumu eklemek isterim. Goruyorum ki bazilari son haftalardaki performans dusuklugunun sebebini merak ediyor. Bu arada Galatasaray'liyim ama saygili bir sekilde kimseyi kirmadan Besiktas hakkinda bazi konulara deginmek istiyorum. Konuya gelecek olursak , Besiktas'taki bu "son haftalar" problemi iyici kroniklesmeye basladi gibi. Bunun bir takim sebepleri olabilir ;

1. kondisyon yukleme: Eger bir takim sezona cok diri basliyorsa genellike sezon sonuna dogru kondisyon problemleri cekiyor ama bazi kondisyonerler takimin kalici kondisyonu olmasi icin takimin sezon icinde oynadikca kondisyonunun oturmasini saglar ve boylece takimin nefesi sezon sonuna yeter. Besiktas ozellikle son 2 sezondur son haftalarda fizik olarak "bitik" bir goruntu veriyor. Kesinlikle tesaduf oldugunu dusunmuyorum. Ozellikle Oguzhan ve Gomez'de cok bariz ve boyle olunca ne yorgun bir Oguzhan top dagitabiliyor nede yorgun bir Gomez duvar olabiliyor.

2. Oyuncu grubu : Kisa ve oz oyuncu grubu "winner" olmayabilir.

3. Lider "Cirkef" Oyuncu Olmamasi: Her ne kadar cirkef oyuncular sevilmesede " kendi oyuncun haric  :icool:" sampiyonluga oynayan takimlarda her zaman buyuk rol oynarlar. Kisacasi gizli kahraman desek yeridir. Ornegin Melo. Biz Galatasaray'lilar Melo'yu cok sevmemizin sebebi buydu. Hem cok yetenekliydi hemde lider ozellikliydi. Karsindaki rakipleri hem futboluyla hemde mental olarak sindiriyordu. Biliyorum muhtemelen nefret ediyorsunuz ama inanin cok faydali bir ozellik. Tamam insan olarak tartisabiliriz ama unutmayalim ki Futbol profesyonellerin oyunudur. Ozellikle ligimizde iyi olana ekmek yoktur maalesef. Gozlemledigim kadar sizde bu ozellikte oyuncu yok. Etliye sutluye pek karismayan oyuncu yapiniz var gibi. Sakin hakaret olarak algilamayin lutfen ama gercekler...

4. Taraftar Yapisi: Saydiklarim icerisindeki en onemli madde. Bir kac Besiktas'li arkadasim oldugu icin az cok taraftar yapinizi ve dusuncelerinizi biliyorum. Bildigim kadariyla bizim taraftar yapimizdan nefret edersiniz hatta "iyi gun taraftari" lakabini takiyorsunuz. Herkesin fikrine saygi duyuyorum ama bu konuda genel olarak olaya farkli baktigimizi dusunuyorum. Galatasaray taraftari her daim tepkisini hic cekinmeden koyan yapidadir ve cogu basarimizi buna borclu oldugumuzu dusunuyorum. Hic bir yanlisa goz yummadigimiz icin yonetime ve futbolculara hep dusuncelerimizi hep tepki gostererek belirtiyoruz. Bakiniz yonetim muhtemelen kongre karari almak zorunda kalacak , yani vasata tahammul yok. Siz farkli dusunebilirsiniz ve kesinlikle saygida duyuyorum. "biatci" yapimiz olmadigi icin basarisiz olan her zaman gonderilmistir. Buda "winner" yapimizin olusmasinda buyuk rol oynamistir.  Bu yuzdende tarihe bakilidigi zaman Galatasaray her zaman finallerin takimi olmustur. Son haftalarda sampiyonluk yarisini hic kaybetmemisiz. Yanlis anlasilmasin Galatasaray'i ovmek icin soylemiyorum amacim iki camianin taraftar profilindeki farkliliklari dile getirmeye calisiyorum.

Taraftar olarak her ne kadar ulkenin en yaraticisi olsanizda umarim beni yanlis anlamazsiniz ama "winner" karakterde olmadiginizi dusunuyorum. Tekrarliyorum amacim kotulemek degil sadece bir rakip taraftar olarak iyi niyetli bir sahsi tespitim diyelim. Takiminiza son haftalarda tam olarak o Sampiyonluk havasini hissettiremiyorsunuz gibi. Mesela Gokhan Tore'nin performansi nedir oyle? Eski tore ile daglar kadar fark var.Bu performans dususunu dogal bulmuyorum. Sanki kendine hic bakmiyor gibi ama gozlemledigim kadari ile sifir tepki var. Galatasaray'da Sampiyon mucadelesinde boyle oynasa feci tepki alir ve obur oyuncularida uyandirir. 

Ornegin gecen seneki Arena'daki 2-0 macimizda takim olarak Besiktas bizden cok daha iyi oynadi ama yinede 2-0 yendik. Tamamen taraftarin aldirdigi bir mactir. Galatasaray'da bir cok mac vardir boyle taraftarin aldirdigi maclar olarak ama sanki Besiktas'ta bu eksik gibi. Her takim her zaman top performans gosterecek diye bir sey yok ve bazi maclarda taraftar maclari aldirir. Iste bu sizde eksik gibi. Inonu yikilmadan oncede boyleydi. Belki ben yanlis gozlemledim ama genel olarak bir kac mac harici aklimda kalan yok gibi...

Yine tekrarliyorum amacim Besiktasi'a hakaret etmek degil sadece iyi niyetli bir tespit  :)
[ Son Düzenleme: 04 Mart 2016, 06:12:23 lonewolf1905 ]

Çevrimdışı bjkferhat

Yazın töreyi 10 milyona satıp, bu parayı sadece ve sadece sol bek ve stoper için kullanmalıyız! NET!
Kimse vermez bu oyuna 10 milyon.
5 veren bile bulamayız

Çevrimdışı SaHMeRDaN

Türkiye'de futbol kazanmaktır. Bunun için de her yol mubahtır.
Bildiğin Gs li karakteri.
Baştan sona kadar Gs li olun winner olun diyor yahu.

Çevrimdışı sallapati

ko
Selamlar  :)

Izniniz olursa Besiktas'in son haftalardaki performansi hakkinda sahsi yorumumu eklemek isterim. Goruyorum ki bazilari son haftalardaki performans dusuklugunun sebebini merak ediyor. Bu arada Galatasaray'liyim ama saygili bir sekilde kimseyi kirmadan Besiktas hakkinda bazi konulara deginmek istiyorum. Konuya gelecek olursak , Besiktas'taki bu "son haftalar" problemi iyici kroniklesmeye basladi gibi. Bunun bir takim sebepleri olabilir ;

1. kondisyon yukleme: Eger bir takim sezona cok diri basliyorsa genellike sezon sonuna dogru kondisyon problemleri cekiyor ama bazi kondisyonerler takimin kalici kondisyonu olmasi icin takimin sezon icinde oynadikca kondisyonunun oturmasini saglar ve boylece takimin nefesi sezon sonuna yeter. Besiktas ozellikle son 2 sezondur son haftalarda fizik olarak "bitik" bir goruntu veriyor. Kesinlikle tesaduf oldugunu dusunmuyorum. Ozellikle Oguzhan ve Gomez'de cok bariz ve boyle olunca ne yorgun bir Oguzhan top dagitabiliyor nede yorgun bir Gomez duvar olabiliyor.

2. Oyuncu grubu : Kisa ve oz oyuncu grubu "winner" olmayabilir.

3. Lider "Cirkef" Oyuncu Olmamasi: Her ne kadar cirkef oyuncular sevilmesede " kendi oyuncun haric  :icool:" sampiyonluga oynayan takimlarda her zaman buyuk rol oynarlar. Kisacasi gizli kahraman desek yeridir. Ornegin Melo. Biz Galatasaray'lilar Melo'yu cok sevmemizin sebebi buydu. Hem cok yetenekliydi hemde lider ozellikliydi. Karsindaki rakipleri hem futboluyla hemde mental olarak sindiriyordu. Biliyorum muhtemelen nefret ediyorsunuz ama inanin cok faydali bir ozellik. Tamam insan olarak tartisabiliriz ama unutmayalim ki Futbol profesyonellerin oyunudur. Ozellikle ligimizde iyi olana ekmek yoktur maalesef. Gozlemledigim kadar sizde bu ozellikte oyuncu yok. Etliye sutluye pek karismayan oyuncu yapiniz var gibi. Sakin hakaret olarak algilamayin lutfen ama gercekler...

4. Taraftar Yapisi: Saydiklarim icerisindeki en onemli madde. Bir kac Besiktas'li arkadasim oldugu icin az cok taraftar yapinizi ve dusuncelerinizi biliyorum. Bildigim kadariyla bizim taraftar yapimizdan nefret edersiniz hatta "iyi gun taraftari" lakabini takiyorsunuz. Herkesin fikrine saygi duyuyorum ama bu konuda genel olarak olaya farkli baktigimizi dusunuyorum. Galatasaray taraftari her daim tepkisini hic cekinmeden koyan yapidadir ve cogu basarimizi buna borclu oldugumuzu dusunuyorum. Hic bir yanlisa goz yummadigimiz icin yonetime ve futbolculara hep dusuncelerimizi hep tepki gostererek belirtiyoruz. Bakiniz yonetim muhtemelen kongre karari almak zorunda kalacak , yani vasata tahammul yok. Siz farkli dusunebilirsiniz ve kesinlikle saygida duyuyorum. "biatci" yapimiz olmadigi icin basarisiz olan her zaman gonderilmistir. Buda "winner" yapimizin olusmasinda buyuk rol oynamistir.  Bu yuzdende tarihe bakilidigi zaman Galatasaray her zaman finallerin takimi olmustur. Son haftalarda sampiyonluk yarisini hic kaybetmemisiz. Yanlis anlasilmasin Galatasaray'i ovmek icin soylemiyorum amacim iki camianin taraftar profilindeki farkliliklari dile getirmeye calisiyorum.

Taraftar olarak her ne kadar ulkenin en yaraticisi olsanizda umarim beni yanlis anlamazsiniz ama "winner" karakterde olmadiginizi dusunuyorum. Tekrarliyorum amacim kotulemek degil sadece bir rakip taraftar olarak iyi niyetli bir sahsi tespitim diyelim. Takiminiza son haftalarda tam olarak o Sampiyonluk havasini hissettiremiyorsunuz gibi. Mesela Gokhan Tore'nin performansi nedir oyle? Eski tore ile daglar kadar fark var.Bu performans dususunu dogal bulmuyorum. Sanki kendine hic bakmiyor gibi ama gozlemledigim kadari ile sifir tepki var. Galatasaray'da Sampiyon mucadelesinde boyle oynasa feci tepki alir ve obur oyuncularida uyandirir. 

Ornegin gecen seneki Arena'daki 2-0 macimizda takim olarak Besiktas bizden cok daha iyi oynadi ama yinede 2-0 yendik. Tamamen taraftarin aldirdigi bir mactir. Galatasaray'da bir cok mac vardir boyle taraftarin aldirdigi maclar olarak ama sanki Besiktas'ta bu eksik gibi. Her takim her zaman top performans gosterecek diye bir sey yok ve bazi maclarda taraftar maclari aldirir. Iste bu sizde eksik gibi. Inonu yikilmadan oncede boyleydi. Belki ben yanlis gozlemledim ama genel olarak bir kac mac harici aklimda kalan yok gibi...

Yine tekrarliyorum amacim Besiktasi'a hakaret etmek degil sadece iyi niyetli bir tespit  :)

winner oyuncularınızla fenerbahçeyi yenin yeter bize  :D
akhisar 5lik yapıyordu ama sizi... ben pek ümitli değilim o maçtan... sabri reyiz de sakatlanmış...
sizin sadece taraftar da maç kazandırabiliyor.. tamam işte .. fb maçı tt arenada... 3 puanı alın gelin.. haydi aslanlarım..koçlarım  :bandit:

Türkiye'de futbol kazanmaktır. Bunun için de her yol mubahtır.
Bildiğin Gs li karakteri.
Baştan sona kadar Gs li olun winner olun diyor yahu.
Hocam ben Gs'li gibi olun demedim ki sadece Turkiye'de sampiyonluk istiyorsaniz daha sert olmaniz demek istedim. Bunlar sadece Gs'ye ait degil Fb'de boyle. Yinede dedigim gibi amacim terbiyesizlik etmek degil sadece bir tespit. Fikirlerine sonuna kadar saygi duyuyorum. Sonucta burasi bir Besiktas forumu...

Eger ileriye gitmissen ozur dilerim.
[ Son Düzenleme: 04 Mart 2016, 07:11:45 lonewolf1905 ]

ko
winner oyuncularınızla fenerbahçeyi yenin yeter bize  :D
akhisar 5lik yapıyordu ama sizi... ben pek ümitli değilim o maçtan... sabri reyiz de sakatlanmış...
sizin sadece taraftar da maç kazandırabiliyor.. tamam işte .. fb maçı tt arenada... 3 puanı alın gelin.. haydi aslanlarım..koçlarım  :bandit:
Winner oyuncu mu kaldi hocam :)

Ayrica ben mevcut kadrodaya dayanarak bu ornekleri vermedim. Bizim kadronun miladi dolmus. Bize karsi her takimin forvetleri yildiz oluyor  :s20:

Bizdeki oyuncularin cogu karaktersizlerin onde gideni. Winner derken genel olarak demek istedim yoksa mevcut kadromuzda ne kalite nede winner karakterli oyuncu yoktur. Taraftar kazandirabiliyor derken tabi kalitede olacak biraz ama yinede en kotu bir beraberlik diyorum fb maci. Bakalim...
[ Son Düzenleme: 04 Mart 2016, 07:14:10 lonewolf1905 ]

Çevrimdışı sallapati

Winner oyuncu mu kaldi hocam :)

Ayrica ben mevcut kadrodaya dayanarak bu ornekleri vermedim. Bizim kadronun miladi dolmus. Bize karsi her takimin forvetleri yildiz oluyor  :s20:

Bizdeki oyuncularin cogu karaktersizlerin onde gideni. Winner derken genel olarak demek istedim uoksa mevcut kadromuzda ne kalite nede winner karakterli oyuncu yoktur. Taraftar kazandirabiliyor derken tabi kalitede olacak biraz ama yinede en kotu bir beraberlik diyorum fb maci. Bakalim...

bragadan perşembe dönecek fbden pazar günü en az 1 puan almanız lazım  :D

bragadan perşembe dönecek fbden pazar günü en az 1 puan almanız lazım  :D
En iyisi 3 puanda anlasalim  :D

Çevrimdışı Ahmet Kömürcüler

En iyisi 3 puanda anlasalim  :D

Dostum merhabalar,

Sizin başınızda sene sonuna kadar paf takım antrenörü mü olcak yerine biri düşünülüyor mu :)
Tolunay Hoca boşa çıktı belli olmaz :)
2015-2016 ve 2016- 2017 sezonları Şampiyonu BEŞİKTAŞ!

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin..

-Mustafa Kemal Atatürk

Dostum merhabalar,

Sizin başınızda sene sonuna kadar paf takım antrenörü mü olcak yerine biri düşünülüyor mu :)
Tolunay Hoca boşa çıktı belli olmaz :)

Merhabalar hocam :)

Bizim yöneticilerin açıklamalarından yola çıkarsak "sistem" hocası aranıyormuş. Ersun düşünülüyor ama yabancıda olabilir. Bildiğim kadarı ile yerli olacaksa Ersun , yabancı konusunda hiç bir fikrim yok.

Çevrimdışı Türkay

Eskişehir maçı şampiyonluk için tek umudum.
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Ahmet Kömürcüler

Merhabalar hocam :)

Bizim yöneticilerin açıklamalarından yola çıkarsak "sistem" hocası aranıyormuş. Ersun düşünülüyor ama yabancıda olabilir. Bildiğim kadarı ile yerli olacak Ersun , yabancı konusunda hiç bir fikrim yok.

Ersun'u falan karıştırmayın şimdi ya :D Hagi iyidir hagi :D
2015-2016 ve 2016- 2017 sezonları Şampiyonu BEŞİKTAŞ!

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin..

-Mustafa Kemal Atatürk

Ersun'u falan karıştırmayın şimdi ya :D Hagi iyidir hagi :D

Hagi gelirse burada bayram olacak desene

Çevrimdışı sallapati

Tolunay Hocanın Kayseriden ayrılması kötü oldu... Fb_kayseri maçından beraberlik bekliyordum ben... şimdi zora girdi...

Çevrimdışı sallapati

Eskişehir maçı şampiyonluk için tek umudum.

Samet Aybaba her zaman Beşiktaş a karşı sert oynatmıştır.. O maçtan ben de çekiniyorum.. Emre Güral - Engin Bekdemir ve yeni aldıkları siyahi forvet tehlikeli...

Tolunay Hocanın Kayseriden ayrılması kötü oldu... Fb_kayseri maçından beraberlik bekliyordum ben... şimdi zora girdi...

Tolunay fb'ye ters geliyordu hep. Zaten ne hikmetse her şey fenerin lehine gelişiyor. Size onca küfür ettiler ama yinede seyircisiz ceza almamışlar ama oynadıkları Bursa deplasmanı hemen seyircisiz yapıldı. Anlaşılan sadece fb'ye karşı değil mücadeleniz...

Çevrimdışı Türkay

En azından Tolgay da oynar lig de artık
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Hadi beyler size iyi günler diliyorum. Rahatsızlık verdiysem özür dilerim. Amacım sadece bir kaç tespitimi belirtmekti...

Allah'a Emanet Olun

Çevrimdışı sallapati

Tolunay fb'ye ters geliyordu hep. Zaten ne hikmetse her şey fenerin lehine gelişiyor. Size onca küfür ettiler ama yinede seyircisiz ceza almamışlar ama oynadıkları Bursa deplasmanı hemen seyircisiz yapıldı. Anlaşılan sadece fb'ye karşı değil mücadeleniz...

hakemler , pfdk , medya ellerinde...

Biz Rize deplasmanında çok kötü dayak yiyeceğiz sahada..fb maçında olduğu gibi... şimdiden buraya yazıyorum.. Sebebini sonra yazarım... Kirli ilişkiler dönüyor

Çevrimdışı sallapati

Hadi beyler size iyi günler diliyorum. Rahatsızlık verdiysem özür dilerim. Amacım sadece bir kaç tespitimi belirtmekti...

Allah'a Emanet Olun

haydi hayırlı günler birader

Çevrimdışı eniscan667

GÜNAYDIN 2015-2016 HASAN DOĞAN SEZONUNUN ŞAMPİYON TARAFTARI..

Çevrimdışı fani madida

takımın pili bitmiş arkadaşlar geçmiş olsun. geleneksel olarak mart ayında yine iflas ettik  :s20:
biz 11 arkadaşız, lakin arkamız daha var...