Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7264915 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı 38life

Puan hesaplarını geçin beyler, abiler. Derbi maçlarının psikolojik etkisi okadar büyüktür ki, bazen bu psikoloji şampiyonu belirler. Deplasmanda kaybedersin eyvallah da, şampiyonluk yolundaki rakibine içerde dışarda kaybetmek o takımda psikoloji falan bırakmaz... "Fener bizden daha iyi takım" diye düşünür futbolcular. bu da 26-27. haftadan itibaren lider olsan bile sende büyük panikler oluşturur. "Fener bizi geçecek" paronayasına tutulur ve bunu kendi elinle gerçeğe dönüştürürsün. Gider kapanan bi anadolu takımına yenilirsin fener son 10 maçında 10da 9 yapar şampiyon olur.

Hem medyanın beynine hemde futbolcuların beynine "Beşiktaşın Fenerbahçeden daha büyük olduğu" gerçeğini kazımak için fener maçını kazanmamız şart!.. Fener maçını kazanamazsak Beşiktaş için konuşulan tek bir sıfat olacak: "Yetersiz!"

Çevrimdışı Serhat Akkaya

eğer senin matematik bilgin buysa hiç bir sınıfı geçememen lazımdı
şimdi ligin ilk iki haftası başak şehir ve anteple oynadık yenildik fb gs oynadıkları iki maçı kazandı 6 puan önde olurlar
ligin ilk iki haftası maçlarımız gs ve fb ile iki maçıda kaybettik onlarda iki maçlarını kazandı 6 puan önde olurlar ama senin matematiğine göre 12 puan önde olmaları gerekir :D
şimdi birinci durum ile ikinci durum arasında ne fark var ilkinde sıradan takımlarla maç yapıyorsun
ikincisinde iki derbi oynuyorsun ama her iki durumdada 6 puan geride kalıyorsun.
bir maçın galibiyet değeri 3 puanken sen 6 puan diye konuşursan gerçekleri saptırmış olursun buna popilstlik denmez ben bu güne kadar hiç hatırlamıyorum derbi kazandık diye bize 6 puan verildiğini gerçekler derki ligde 34 maç var hepsini kazanırsan 102 puan alırsın ama sen diyorsunki ligde 34 maç var 15 takım hepsini kazanırsa 102 puan alır ama Beşiktaş gs fb hepsini kazanırsa 114 puan alır senin matematik bizim matematikten farklı kurallarla işliyor :D  @Serhat Akkaya
kardeşim kapitalizmin pazarlama taktiklerine bu kadar kanmayın derbilerin bir tek futbol pazarını büyütme açısından önemi var
malını satmak istiyorsan süslersin derbilerde satmak istedikleri futbolun süsleri
Abi anlamamazlıktan gelip kelime oyunları yapma lütfen :) Sen de gayet farkındasın derbileri kazanırsak olacak puan durumunun ama ısrarla lafını yememek için aynı düşüncende ısrar ediyorsun. Yukarıda yazdım derbileri kazansaydık biz kaç puanda olacaktık fb ve gs kaç puanda olacaktı. Durum böyleyken halen dediklerimi manipüle edip farklı noktalara çekmen komik geliyor kusura bakma :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

R.Madrid-Barcelona bile yoğun maç trafiğinde zaman zaman puan kaybedebiliyorlar kolay gözüken maçlarda.

O zaman da ne oluyor birbirleriyle oynadıkları maçlar şampiyonu belirliyor.

Sonuçta her dönem formda olamıyorsun ve bu yüzden de rakibinle oynadığın maçlar önem arz ediyor.

Yani derbileri kazanmayıp geri kalan maçları kazan şampiyon ol demek o kadar kolay değil her yerde bu böyle.

Tabi bir de işin psikolojik tarafı da var elbette.
Yok sanki ligde 6 tane rakibimiz var. Altı üstü 2 tane rakip var onları yeneceksin farkı açacaksın bu kadar basit. Geçen seneki durum ortadayken halen derbiler önemsiz demek çok mantıksız.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Tolga

100.yılda 85 puan topladık ve bunun içinde 4 derbi galibiyeti var yani 12 puan.

Aynı sezon 2. olan Gs 77 puan toplamıştı.

O sezonda geçen sezon ki gibi derbi galibiyeti almadan sezonu bitirseydik ;

Gs 83 puanla şampiyon biz de 73 puanla 2. bitirmiştik olurduk.

Son 15 yılda derbi kazanmadan şampiyon olan bir takım görmedim.

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Hakan Bilgin

100.yılda 85 puan topladık ve bunun içinde 4 derbi galibiyeti var yani 12 puan.

Aynı sezon 2. olan Gs 77 puan toplamıştı.

O sezonda geçen sezon ki gibi derbi galibiyeti almadan sezonu bitirseydik ;

Gs 83 puanla şampiyon biz de 73 puanla 2. bitirmiştik olurduk.

Son 15 yılda derbi kazanmadan şampiyon olan bir takım görmedim.

1994-95 sezonunda derbi kazanmadan şampiyon olmuştuk bjk: 2 gs:3 gs:3 bjk:1 fb:1 bjk:1 fb:0 bjk:0
gerçi 20 sene olmuş:)
Beşiktaşlı duruşu reflekstir esas duruşa benzemez en acı tarafıda sonradan öğrenilmez

Çevrimdışı Serhat Akkaya

1994-95 sezonunda derbi kazanmadan şampiyon olmuştuk bjk: 2 gs:3 gs:3 bjk:1 fb:1 bjk:1 fb:0 bjk:0
gerçi 20 sene olmuş:)
ama hepsini kaybetmemişiz dikkat ettiysen. 2 tane beraberlik var.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Hakan Bilgin

ama hepsini kaybetmemişiz dikkat ettiysen. 2 tane beraberlik var.
o sene normalde berabere kalmamıza ragmen şampiyon olamazdık. gesenin meşhur tezahuratı bile yapılmış antep samsun antalya arka arkaya 3 de 0 çekmeseydi yine olamazdık bu takımlara puan kaybı bize resmen oturdugumuz yerden puan kazandırıyor gibiydi.rakip gs idi ve iki maçı alamamıştık sonra ligi trabzon ikinci bitirdi gerçi ama sonuçta gesenin anadolu takımlarına verdiği puanlarla ipi göğüslemiştik
Beşiktaşlı duruşu reflekstir esas duruşa benzemez en acı tarafıda sonradan öğrenilmez

Çevrimdışı OrhanAker

iki senedir rakiplerinin senin nasıl üstünde kaldığına bakalım.

(En kötü ihtimal ) 2014-2015 sadece içerde feneri yensen puanlar 71-72 öndesin galatasaray 77 ile şampiyon oldu 5 puan var arada ,4 derbiden 0 çekmişsin..Fenerin yerine şamp.ligi ön elemedesin
2013-2014 sadece galatasarayı içerde yensen 65-62 öndesin.Fener 74 ile şampiyon arada 9 puan var.. Ersunlu fener hani yere göğe sığdırılmayan oyun..Direk şamp.ligindesin galiba bu sezon  :)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Eylül 2015, 14:21:52
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
eğer senin matematik bilgin buysa hiç bir sınıfı geçememen lazımdı
şimdi ligin ilk iki haftası başak şehir ve anteple oynadık yenildik fb gs oynadıkları iki maçı kazandı 6 puan önde olurlar
ligin ilk iki haftası maçlarımız gs ve fb ile iki maçıda kaybettik onlarda iki maçlarını kazandı 6 puan önde olurlar ama senin matematiğine göre 12 puan önde olmaları gerekir :D
şimdi birinci durum ile ikinci durum arasında ne fark var ilkinde sıradan takımlarla maç yapıyorsun
ikincisinde iki derbi oynuyorsun ama her iki durumdada 6 puan geride kalıyorsun.
bir maçın galibiyet değeri 3 puanken sen 6 puan diye konuşursan gerçekleri saptırmış olursun buna popilstlik denmez ben bu güne kadar hiç hatırlamıyorum derbi kazandık diye bize 6 puan verildiğini gerçekler derki ligde 34 maç var hepsini kazanırsan 102 puan alırsın ama sen diyorsunki ligde 34 maç var 15 takım hepsini kazanırsa 102 puan alır ama Beşiktaş gs fb hepsini kazanırsa 114 puan alır senin matematik bizim matematikten farklı kurallarla işliyor :D  @Serhat Akkaya
kardeşim kapitalizmin pazarlama taktiklerine bu kadar kanmayın derbilerin bir tek futbol pazarını büyütme açısından önemi var
malını satmak istiyorsan süslersin derbilerde satmak istedikleri futbolun süsleri

@Necmi abi naptın sen :D

Diyelim ki 2 derbiyi de kazandın Fener'e karşı lig sonu

Beşiktaş 80

Fenerbahçe 74 puanla ligi bitirdi 6 puan farkla şampiyon olduk.

Diğer ihtimalde 2 derbiyi de kaybettik.

Fenerbahçe 80

Beşiktaş 74 puan aldı Fener 6 puan farkla şampiyon oldu.

Arada 12 puanlık bir fark var iki sezon arasında. Çünkü sadece 3 puan almış olmuyorsun rakibinin de o hafta 3 puanını alıyorsun.

X takımı yenmiş olsan o hafta Fener de y takımı yeneceği için anlamı yok. Ama rakibini yenince bu net oluyor. O yüzden 6 puanlık maç kavramı kesinlikle doğru bir kavram benim gözümde de.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Necmi

Abi tabikide her maç 3 puan ama fenerbahçenin bu seneki rotasyonu çok geniş yani ligde anadolu takımlarına zor puan kaybederler. Hem derbileri alsan hem rakibinin 3 puan almasına engel olup hemde sen 3 puan alıyosun. Geçen sene bizim farkı açamama sebebimiz derbilerdi. İlk yarıdaki gs derbisi kazansak sezon sonu çok farklı olurdu. Ayrıca fenerden falan da korkmuyoruz zaten şu beşiktaşın üzerindeki 3. Damgasını kaldırmak istiyoruz bunun yoluda derbilerden geçiyor. Yani derbinin diğer maçlardan farkı yok demek biraz popülistlik oluyor

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gerçekten kendini kandırıyorsun adamların rotasyonu acayip geniş ama ligin dördüncü haftası ellerinde stoper olmadığı için

topaldan stoper çıkardılar :D fernandao sakatlanırsa yerine koyacakları forvetleri yok ama rotasyonları geniş caner oynamadığında
yerine koyacakları sol bek yok ama kadro derinlikleri var öylemi adamların elinde bir sürü oyuncu var ama hepsi orta sahada öbeklenmiş
kalite seviyesi vasatın üstünde oyuncular ama diğer mevkileri kesinlikle sakat verdiğinde boş kalır kalede buna dahil şimdi bu kadro derinliği nerde ben anlayamadım
neden görmek istemiyorsunuz adamlar ligin dördüncü haftasında stopersiz kaldılar herkes soruyor fernandao sakatlanırsa yerine kimi oynatacaklar
diye RVP dolduramaz orayı
bizde kanatlar olcay töre quaresma kerim
forvet gomez cenk
10 numara sosa oğuzhan
sol bek tosiç motta ismail
sağ bek beck serdar
stoper rudolhfho miloseviç pedro ersan
kale tolga günay
libero Atiba necip burası en zayıf halkamız Tolgay ve veli gelirse buda ortadan kalkar
şimdi soruyorum hangi oyuncumuz sakatlanır yada ceza alırsa yerine giren gideni aratır
bizim oyun düzenimizi bozar bence hiç biri işte kadro derinliği budur gidenin yerine koyabileceğin aynı değerde oyuncu
olması buda istikrarı getirir ama fenerde bu yok bazı bölgeleri yığdılar ama bazı bölgeler süzgeç tamamen yanlış bir transfer politikası
şimdi dua etsinler fernandao geçen seneki performansını göstersin ve RVP sakatlanmasın diye çünkü bunların yeri dolmuyor
adamların stoperde vasat bile olsa koyabileceği oyuncu yok geriye gelmeyen bir ileri uç durun bakalım puana ihtiyacı olan takımlar saldırmaya başladığında
yere göğe sığdıramadığınız feneri göreceğiz o savunma hattı ne yapacak bu arada fenerin orta sahada bayağı yumuşadı
teknik kapasitesi yüksek ama sıfır dirençli oyunculardan kurulu savaşçı orta sahalar dağıtır bunları siz neyin kafasını
yaşıyorsunuz bu takımda bir şey yok sadece lafla götürüyorlar oda ucu ucuna bu senenin tehlikeli takımları bursa trabzon antalya
bunlarla yapılacak maçlar önem taşıyor kırılmayı önlemek bunları yenmekten geçiyor trabzona yenilmemiz bu açıdan önemli
şimdi rakiplerde yenilsin diye bekleyeceğiz trabzona bu seferde trabzon kabaracak biz çok kötü bir 3 puan kaybettik
quaresma sağ olsun @brkntcnr
popülistlik kelimesini bence doğru kullanmak lazım mutlaka derbi kazanmalıyız demek popülizm oluyor derbileri kazanalım şampiyon oluruz
demek hayalcilik oluyor
şimdi derbi kazanırsanız mutlu olacaksınız böyle demek yerine derbi kazanamazsak şampiyon olamayız deme yoluna giderseniz popülizm
yapmış olursunuz yada oyuncular debi maçlarına asılır varlarını yoklarını ortaya koyar kazanırlar taraftar mutlu sonra diğer maçlarda
yatarlar şampiyonluk gitti işte popülizm budur taraftarı mutlu eder ama esas sonuca gitme eyleminden uzaklaşır sende olsun şampiyonluk
gelmedi ama hepsini yendik biz hepsinden daha güçlüyüz dersiniz popülizm budur.

Çevrimdışı Hakan Bilgin

olcayın gecen seneden aldığı kırmızı kartın cezası kaç maç bilgisi olan varmı?

Çevrimdışı Kadir G.

6. hafta kesinlikle kaybetmememiz lazım. Kazanmak zorundayız demiyorum o her zaman bu kulüp için geçerli fakat derbi kazanamıyoruz çok büyük dezavantaj.

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi naptın sen :D

Diyelim ki 2 derbiyi de kazandın Fener'e karşı lig sonu

Beşiktaş 80

Fenerbahçe 74 puanla ligi bitirdi 6 puan farkla şampiyon olduk.

Diğer ihtimalde 2 derbiyi de kaybettik.

Fenerbahçe 80

Beşiktaş 74 puan aldı Fener 6 puan farkla şampiyon oldu.

Arada 12 puanlık bir fark var iki sezon arasında. Çünkü sadece 3 puan almış olmuyorsun rakibinin de o hafta 3 puanını alıyorsun.

X takımı yenmiş olsan o hafta Fener de y takımı yeneceği için anlamı yok. Ama rakibini yenince bu net oluyor. O yüzden 6 puanlık maç kavramı kesinlikle doğru bir kavram benim gözümde de.
sen ne yaptın olasılıklar üst üste konup toplanmaz 74 80 bir olasılıktır 80 74 başka bir olasılıktır
iki farklı olasılığı toplayıp oniki demek nasıl bir mantık benim bir çocuğum var falanca kişininde iki çocuğu
var şimdi ben falanca kişinin karısıyla evli olsaydım 3 çocuğum olurdu demek gibi bir şey bu
şimdi feneri iki maçtada yenersem ligi fenerin 6 puan önünde bitireceğim mantığı nasıl bir mantık
anadolu takımlarıyla oynayacağın iki maçı kaybedersen ne olacak senin dediğin hesap diğerleri olduğu sürece yapılmaması gereken
bir hesaptır fenere iki maç kaybedersem altı puan kaybederim feneri iki maçta yenip başka iki takımdan iki malubiyet alırsam
gene altı puan kaybederim işin özeti ligi iki malubiyetle bitirirsem puanım 96 olur bu malubiyetlerin kime olduğunun hiç bir önemi yok.
tek fark ben feneri yenersem fenerin 34 maç kazanmasını engellemiş olurum bu oynadığın her takım için aynı kural içinde geçerli
ama bunun psikolojik faktörü var siz aslında demek istiyorsunuzki fener yada gs şampiyon olacak bizim şampiyon olmamız için bunları yenmemiz
şart onlar zaten mükemmel takım bütün maçlarını kazanacaklar yada biz zaten onların kaybettiklerinden fazla kaybedeceğiz
o nedenle onları yenemezsek önlerine geçemeyiz kusura bakmayın ama bu benim kelime lugatımda eziklik oluyor
bende derbi kazanmak isterim olursa mutlu olurum çünkü etrafımdakileri kızdırırım  :D ama gelipte bunu kazanamazsak şampiyon olamayıza getirmem
kendimi neden kandırayım içinizde bir ukte var kendinizi tatmin etmek istiyorsunuz bunu böyle diyemiyorsunuz
işi dolandırıp bize böyle olmadığını iknaya çalışıyorsunuz
kardeşim şampiyonluk için 102 puanı alman gerekiyor alamıyorsan rakibinin kaybettiğinden daha azını kaybetmen gerekiyor
daha azını kaybette kime kaybedersen kaybet önemi yok gene şampiyon olursun :bandit:  @Çağrı gerçek olan budur
geri kalan anlattığınız her şey masaldır.

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Eylül 2015, 14:59:42
  • Beşiktaş / Bodrum
sen ne yaptın olasılıklar üst üste konup toplanmaz 74 80 bir olasılıktır 80 74 başka bir olasılıktır
iki farklı olasılığı toplayıp oniki demek nasıl bir mantık benim bir çocuğum var falanca kişininde iki çocuğu
var şimdi ben falanca kişinin karısıyla evli olsaydım 3 çocuğum olurdu demek gibi bir şey bu
şimdi feneri iki maçtada yenersem ligi fenerin 6 puan önünde bitireceğim mantığı nasıl bir mantık
anadolu takımlarıyla oynayacağın iki maçı kaybedersen ne olacak senin dediğin hesap diğerleri olduğu sürece yapılmaması gereken
bir hesaptır fenere iki maç kaybedersem altı puan kaybederim feneri iki maçta yenip başka iki takımdan iki malubiyet alırsam
gene altı puan kaybederim işin özeti ligi iki malubiyetle bitirirsem puanım 96 olur bu malubiyetlerin kime olduğunun hiç bir önemi yok.
tek fark ben feneri yenersem fenerin 34 maç kazanmasını engellemiş olurum bu oynadığın her takım için aynı kural içinde geçerli
ama bunun psikolojik faktörü var siz aslında demek istiyorsunuzki fener yada gs şampiyon olacak bizim şampiyon olmamız için bunları yenmemiz
şart onlar zaten mükemmel takım bütün maçlarını kazanacaklar yada biz zaten onların kaybettiklerinden fazla kaybedeceğiz
o nedenle onları yenemezsek önlerine geçemeyiz kusura bakmayın ama bu benim kelime lugatımda eziklik oluyor
bende derbi kazanmak isterim olursa mutlu olurum çünkü etrafımdakileri kızdırırım  :D ama gelipte bunu kazanamazsak şampiyon olamayıza getirmem
kendimi neden kandırayım içinizde bir ukte var kendinizi tatmin etmek istiyorsunuz bunu böyle diyemiyorsunuz
işi dolandırıp bize böyle olmadığını iknaya çalışıyorsunuz
kardeşim şampiyonluk için 102 puanı alman gerekiyor alamıyorsan rakibinin kaybettiğinden daha azını kaybetmen gerekiyor
daha azını kaybette kime kaybedersen kaybet önemi yok gene şampiyon olursun :bandit:  @Çağrı gerçek olan budur
geri kalan anlattığınız her şey masaldır.

@Necmi abi yanılıyorsun :D

Eğer salt istatistik ile konuşacaksak senin puanın rakibin ile eşitse rakibinin 3 puan önüne geçmek istiyorsan bunun bir yolu vardır. Senin kazanman ve rakibinin kaybetmesi. Bu da 1/3. 1/3'ten 9 da 1 ihtimaldir olasılıkta.

Bunun bir diğer yolu da rakibinle maç yapman ve onu yenmendir. 1/3 yani 3 te 1 ihtimaldir.

Yani derbi olmayan maçlar üzerinden rakibine 3 puan fark atma ihtimalin aslında derbiye göre 3 kat daha düşük ihtimaldir.

Bu yüzden derbiyi kazanıp şampiyonluğa ilerlemek çok büyük fark yaratır. Bunu 6 puan için düşünürsen hele 1/81'e 1/9 gibi bir fark çıkar ortaya. Derbiler en az 2 kat önemlidir zaten bu yüzden 6 puanlık maç denir.

Senin mantığından bakarsak lotonun çıkma ihtimali 1/49.48.47.46.45.44 değil 1/2.2.2.2.2.2 olur :D Her rakam ya çıkar ya çıkmaz gibi :D

[ Son Düzenleme: 15 Eylül 2015, 15:01:28 Çağrı ]
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Necmi

Abi anlamamazlıktan gelip kelime oyunları yapma lütfen :) Sen de gayet farkındasın derbileri kazanırsak olacak puan durumunun ama ısrarla lafını yememek için aynı düşüncende ısrar ediyorsun. Yukarıda yazdım derbileri kazansaydık biz kaç puanda olacaktık fb ve gs kaç puanda olacaktı. Durum böyleyken halen dediklerimi manipüle edip farklı noktalara çekmen komik geliyor kusura bakma :)
kardeşim ligde rakibini yenersen elbette avantaj kazanırsın
ben burda komiklik yapmıyorum ciddi ciddi gerçeklerden bahsediyorum
şampiyon olmak için kazanmak zorundasın ama derbi kazanmazsan şampiyon olamazsın
mantığı saçmalıktır. şimdi diyorsun ki rakibi yenmek avantajdır ama neye göre bu sene rakibinin
fener olacağına hükmediyorsun ihtimalleri gerçek gibi satmayın tutki bu sene biz şampiyonluk yarışını
trabzonla yaptık ne olacak bütün derbileri kazansak biz kazandık ama evimizde trabzona yenildik
gidip evlerindede yenildik şimdi derbileri kazandık diye şampiyonmu olacağız. sizin anlamak istemediğiniz
her 3 puanın aynı derecede önemi vardır. derbi diye bir kavram yok bu pazarlamadırantepden aldığın 3 puan fenerden alacağın 3 puandan
daha az değerli değildir. Bak başka bir örnek vereyim Trabzonun 7 şampiyonluğumu var peki bu şampiyonlukların kaçında
derbi galibiyeti var adamlar hiç derbi oynamıyorlarki sadece şampiyon oldukları sene yarıştıkları rakiplerini geçmeleri şampiyon olmak için yeterli olmuş
benim kızdığım konu her sene başında renklileri bir numaralı şampiyonluk adayı görmeniz
ve sürekli sidik yarıştırma içinde olmanız sıyrılın bu psikolojiden Beşiktaş büyük takımdır sahaya çıkıp her takımı yenmek için oynar
hiç bir takım Beşiktaş için diğerinden daha fazla bir önem taşımaz her maçın karşılığı 3 puandır ve almak gerekir
alamadığın her 3 puanda şampiyonlukta yarıştığın rakibinin 3 puan kaybetmesini beklemek demektir. Bu trabzon olur
bursa olur fener olur gs olur hiç farketmez kiminle yarışıyorsan yarış sahaya çıkıp kazanmak zorundasın
ben derbilerin özel bir statüye sokulmasına ve bu renklilerin kahraman yapılmasına karşıyım öyle bir yargı oluşmuşki
sizde anlayamıyorum diyelim bu sene gs koptu şimdi gs ile oynadığın maçlar size göre 12 puanmı yapıyor kopan bir takımın
diğer takımlardan farkı ne oluyor diyelim fenerde koptu biz trabzonla yarışıyoruz şimdi derbi galibiyetleri 12 puanmı yapıyor
hangi mantıkla konuşuyorsunuz sizin teorinizin temeli rakibin renkli olmasından geçiyor ihtimali ikiye indirgiyorsunuz
bende bu gerçekçi değil ihtimal 34 diyorum ligin altında mersin var ve daha 30 maç var adamlar çıkar hepsini alır 91 puanla
şampiyon olur lig devam ettikçe ihtimallerin sayısı azalır

Çevrimdışı Ensar

Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Eylül 2015, 15:34:46
  • Beşiktaş / Bodrum
Oha ulan nasıl attı onun ayağının içiyle

Tam iç değil ön iç. Vuruş anında ayağını soldan sağa döndürebilirsen sen de atarsın :evillol:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Ensar

Tam iç değil ön iç. Vuruş anında ayağını soldan sağa döndürebilirsen sen de atarsın :evillol:
Abi olay bunu ronaldo değil olcayin yapması

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi yanılıyorsun :D

Eğer salt istatistik ile konuşacaksak senin puanın rakibin ile eşitse rakibinin 3 puan önüne geçmek istiyorsan bunun bir yolu vardır. Senin kazanman ve rakibinin kaybetmesi. Bu da 1/3. 1/3'ten 9 da 1 ihtimaldir olasılıkta.

Bunun bir diğer yolu da rakibinle maç yapman ve onu yenmendir. 1/3 yani 3 te 1 ihtimaldir.

Yani derbi olmayan maçlar üzerinden rakibine 3 puan fark atma ihtimalin aslında derbiye göre 3 kat daha düşük ihtimaldir.

Bu yüzden derbiyi kazanıp şampiyonluğa ilerlemek çok büyük fark yaratır. Bunu 6 puan için düşünürsen hele 1/81'e 1/9 gibi bir fark çıkar ortaya. Derbiler en az 2 kat önemlidir zaten bu yüzden 6 puanlık maç denir.

Senin mantığından bakarsak lotonun çıkma ihtimali 1/49.48.47.46.45.44 değil 1/2.2.2.2.2.2 olur :D Her rakam ya çıkar ya çıkmaz gibi :D

evet loto gibi kutuya ya sana kazandıran rakam düşer yada kazandırmayan burda iki olasılık var
ve bu iki olasılık herkes için farklıdır yani lotoda 20 oynadıysam bunun iki olasılığı var ya gelecek yada gelmeyecek
gelmediğinde geri kalan 48 rakamın hangisinin geldiğinin bir önemi varmı bakarsın 20 gelmedi dersin
hala derbi diyor dostum siz gerçekten eziksiniz :D  desene fenerle gs ligden düşseler bizim bir daha şampiyon olma ihtimalimiz
bile kalmıyor çünkü onlar olmayınca derbi kazanamayacağız bizim dışımızdada bir tek ankara takımının şampiyon olma ihtimali var
çünkü bizim dışımızda bir onlar derbi oynuyor :kop: :kop:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Eylül 2015, 15:41:05
  • Beşiktaş / Bodrum
evet loto gibi kutuya ya sana kazandıran rakam düşer yada kazandırmayan burda iki olasılık var
ve bu iki olasılık herkes için farklıdır yani lotoda 20 oynadıysam bunun iki olasılığı var ya gelecek yada gelmeyecek
gelmediğinde geri kalan 48 rakamın hangisinin geldiğinin bir önemi varmı bakarsın 20 gelmedi dersin
hala derbi diyor dostum siz gerçekten eziksiniz :D  desene fenerle gs ligden düşseler bizim bir daha şampiyon olma ihtimalimiz
bile kalmıyor çünkü onlar olmayınca derbi kazanamayacağız bizim dışımızdada bir tek ankara takımının şampiyon olma ihtimali var

Hayır @Necmi abi ligden düşerlerse aynı durumu Trabzon ve Bursa için  düşünürsün burada ilk 3'te sürekli rekabet ettiğin takımlar önemli :D

Sadece bunun için ikili avreaj diye bir şey getirdi Uefa. En basiti puanlar eşit olunca buna bakıyorlar böyle genel bakarsa genel averaja bakması gerekirdi ama genel değil özel iki maç önemli diyip bunu getirdiler.

Son hafta Gs ile aranda 3 puan olsa ve iki takım da anadolu takımıyla oynuyor olsa %99 şampiyon lider olan olur. Ama derbi olursa böyle bir durum kalmaz çünkü o maçta sen 3 alırken rakibin de 3 kaybeder :D

Ha derbi kazanmadan 28 maç kazanalım her sene dersen ben hemen imzamı atarım altına ama maalesef olmuyor :D
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Ensar

Abi realist olacagım diye gerçeklikten uzaklaşıyorsun , hayat sadece matematikten ibaret değil , gs maçında olduğu gibi bi anda 70 bin kişinin önünde geri dusersin taraftar sahaya dalar daha da o takım toparlayamaz psikolojik olarak , bu sadece bir örnek , derbilerin psikolojik üstünlük kısmını inkar edemezsin , saygılar :)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 15 Eylül 2015, 15:42:19
  • Beşiktaş / Bodrum
Abi olay bunu ronaldo değil olcayin yapması

Birazdan rüzgar şeyetti diyenler çıkar  :evillol: :evillol:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Ensar

Birazdan rüzgar şeyetti diyenler çıkar  :evillol: :evillol:
Bence manyetik bir çekim alanı oluştu orda :D

Çevrimdışı Tolga

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...