Kalan 14 maçımızda 5 Pazartesi, 1 Salı(Trabzon(erteleme)), 2 Pazar, 6 Cumartesi var.
14 maç toplamında%43 Haftaiçi
%57 Haftasonu
%36 Pazartesi
%14 Pazar
%43 Cumartesi
-Maçlarımız 3 hafta üst üste Pazartesi günü olacak.
Fener'in ise kalan 13 maçında 10 Pazar 1 Cumartesi 2 Pazartesi(Beşiktaş, Başakşehir(d))
13 maç toplamında%85 Haftasonu
%15 Haftaiçi (Pazartesi)
%77 Pazar
Beşiktaş maçı haricinde%94 Haftasonu
%6 Haftaiçi (Pazartesi)
%83 Pazar
-1 maç Pazartesi...
Yine ilginçtir;
İstanbul içinde oynayacağımız 9 maç var(Gençlerbirliği, Eskişehir, Fenerbahçe(d), Galatasaray(d), Kasımpaşa(d), Antalya, Bursa, Kayseri, Osmanlıspor).
Bu maçların 5'i Pazartesi günü; Galatasaray Pazar; Bursa, Kayseri, Antalya maçları Cumartesi.
İstanbul içindeki maçlarımızın %56'sı Pazartesi. Bu istatistik pek bir şey vermiyor çünkü deplasman maçlarının Pazartesi olması taraftar olarak bizim için herhangi bir olumsuz yanı yok. O yüzden İstanbul içi iç saha maçlarına bakmamız gerekecek. 6 iç saha maçımız var 3'ü Pazartesi. Haftasonu takımımızı statta desteklemek istesek maçlarımızın sadece %50'sine gidebiliriz. %50 bir takımı taraftarından koparmak için, coşkusunu kırmak için hiç de azımsanacak bir oran değil.
Pazartesi de olsa küçük bir stadı dolduramayacak durumda değiliz bu nedenle stadın dolmaması gibi bir sorunumuz gözükmüyor, ve buradan çok fazla zarar görebileceğimizi düşünmüyorum. Yine de haftasonu maç coşkusu ile haftaiçi bir değil, az da olsa bir olumsuzluk var abartmadan yazdım.
Taraftarı Pazartesi tam olarak koparamayacaklarından burada seyircisiz oynama cezası almamak için de akıllı davranmamız lazım. Kutuya gönderecekleri 20 tane piyonla bize ceza aldırmaları bile beklenebilir. O yüzden 1 kişi tek başına küfür ediyorsa karışmayın 2-3 kişi aynı küfrü ediyorsa Beşiktaşlı olma ihtimali de olsa dalın veya size dalarlarsa fazla alınmayın her şey Beşiktaş için

Diğer bir ilginç nokta ise maç sıklığı ile alakalı. Beşiktaş'ın 14 maçından 3'ü bir önceki maçtan 5 gün sonra, 1'i 4 gün, 1'i 3 gün sonra. Erteleme maçını da göz önünde bulundurursak küçük bir sıkışma olması normal ancak bu 3 ve 4 günlük sıkışmanın sebebi ise Eskişehir maçının Pazartesi olması. Bu maç Cuma veya Cumartesi olsa 5-4 günlük maç arası olacaktı ve o arada fikstür bu kadar sıkışmayacaktı. Bunu da abartmıyoruz diyelim hava şartlarıyla bu şekilde çözüldü ve Beşiktaş için ekstra bir güzellik yapıp eskişehir maçını geri çekecek kadar anlayışlı bir kurum da yok. Biz de buna razıyız.
Fenerin maçlarına baktığımızda ise mükemmel bir şekilde 7'şer gün arayla dizilmiş maçlar. Sadece 1 maç 6 gün sonra. Üstelik zorlu Bursa ve Beşiktaş maçları arasında 9 gün farkları var. Avrupa maçının denk geldiği haftaya bu kadar mükemmel bir anlayışla 9 gün fark verilmesi, hem maçlarının %85'inin haftasonu, %77'sinin Pazar günü olması, hem de bu maçların ip gibi 7'şer gün arayla dizilmesi aslında bizim yok dediğimiz kurumun yerine göre ne kadar anlayışlı bir kurum olduğunu gösteriyor. Bursa'nın seyircisiz oynama cezasını, aldıkları penaltıları, hakemlerin ikramlarını da dışarda tutalım.
*Sadece sıradaki maçlarımıza bakarken 3 maç Pazartesini görünce tamamını inceledim. Dikkatle yazmaya çalıştım hata olduysa kusura bakmayın.