Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7289823 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı panic13

2003-2004 sezonu ile ilgili ilk iddiaları milliyet'in spor yazarlarından biri sarkastik bir dille anlatıp (yularıda @mylife1903 ün anlattığı gibi ama daha detaylı) yazıyı en sonunda

"bunların tamamı hayali tabii... (yoksa hayal olmasını mı isterdiniz?)"

türü bir cümle ile bitirmişti. dünya futbol tarihinde hiçbir takım o şekilde formdan düşüp arka arkaya puan kaybetmemiştir. Özellikle ligin son maçı olan Rize maçında yaşananlar (rize kümede kalmaya oynuyordu) tam ibretlikti. Hatırladıkça midem bulanır.

O tezgahta kimlerin parmağı var ise, net ettilerse Allah onlar 1000 katını çıkarsın.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı tangaz

İyi diyorsun Çağrıda şu an burada yazan 10kişi fakat stad inşaatı başlığı bin kişi ve konu köşedeki koltuklar düzeltilsin. Sence köşedeki koltuk dizaynımı önemli yoksa başladığı aşikar olan fener lobisinin nasıl engelenceğini konuşmakmı?

Bu arada Yazın için aklına sağlık.

kesinlikle katılıyorum koltuk eğriymiş taş kırıkmış bunlar her türlü düzelecek yada önemsiz şeyler esas mesele burada konuşuluyor şuan...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı mylife1903

Demirören'ler iktidar ile o zaman yakınlaşıp planlar yaptıysa kulübü 10 yıl yoketmek için zaten ne denir bilmiyorum.

Bu işler biraz dönemsel Fenerbahçe ile Galatasaray arasında.

2004 yılında Galatasaray mali krize girdi Fenerbahçe 5 yıl boyunca ligi resmen sömürdü. Ardından şike operasyonu ile Fener'i o çukura attılar bu kez Galatasaray 5 yıl sömürdü.

Şimdi yine Galatasaray mali krizde muhtemelen 5-6 yıl sürecek. Senaryo ortada. Tüm bunlar olurken sosyal medya bu derece aktif değildi herkes her şeyi görüyor artık bu kez de izin verirsek zaten kimseye bir şey söyleme hakkımız kalmaz bizim.

2002 yilinda kimse bizim yuzuncu yilimizda sampiyon olabilecegimize inanmiyordu.Serdar Bilgilinin yaptigi en onemli istir Takimin basina SAMPIYON bir hoca getirmek. Ama bu tavsiyeyi ona Husnu Gureli ve Ibrahim Altinsayin verdigi, belirtilir denir duyumu alinmistir.
Sadece rahmetli Kazim Kanat Besiktasa inanmisti.

Kazim Kanatin sarti cok agirdi. Besiktas ya sampiyon olacak ya da buyuklugu tartismaya baslanacak.

O yil yapilan bir diger buyuk hata ise vergi borclari konusunda oldu. Husni Gureli Besiktasin rakiplerinden cok cok ama cok az borcu olmasina ragmen borclarin silinmesine karsi cikmadi, piskin piskin siritarak destek verdi.
Husnu Gureli Ayni hatayi 2004 yilinda da yapti istanbulda oynanamayan Chelsea macini Lucescu Bukrese aldirmak istedi, kucuk semt stadi ve taraftar orada Lucescuyu milli sef gibi goruyor ama dedik ya taraftari iyi agirlamak lazim, bilet satamazsin vs. ama Almanyada yolunmaya hazir kaz gibi duran gurbetcilerimiz var Schalke stadi var, ustune 2-3 milyon euro klube kalir hesabi ile mac oynandi ve 0-2 kaybettik. gene de sans yuzumuze guluyordu ama Besiktasliyiz iste. PEruzzi 95+ da topu seyretti ve elendik.

2002 yilinda havuz payinin ikiye bolunmesi anlasmasi yavas yavas yapilmaya baslandi. daha onceleri Besiktasin maclari cumaya alinmaya baslamisti bile.

butun (Hakaret Yasak)₅ bu pay icin yapiliyor, butun kurgular butun sikeler ve operasyonlar.

Çevrimdışı panic13

Teşekkür ederim. Biraz gündüz saati diye olabilir forumu açtığımızda sadece stat forumu gibiydi hatırlıyorum burada akşamları bile 5-6 kişi kendi aramızda konuşurduk özellikle @Tolga hatırlar.

Sonra zamanı geldi burada 120 kişi gördüm ben. Olacak, oluyor. Stat bittiğinde burası tamamen Beşiktaş forumuna dönüşecektir. Artık algı ve kamuoyu oluşturabiliyoruz burada.

Hepinize teşekkür ederim ben öyle paylaşımlar görüyorum ki adama para versen savunmaz forumu o kadar, içtenlik böyle bir şey. Doğru yerde olduğunu düşünüyor, buranın çıkarı olmadığını biliyor o yüzden korumak istiyor.

Güzel şeyler yapıyoruz çok hızlı büyüyoruz özellikle son zamanlarda. Eskiden köşe yazısı yazardım 250 kişi okurdu en fazla. Şimdi 1000'leri geçiyor. Ne kadar Beşiktaşlı'ya katkımız dokunursa, sahiplendirebilirsek o kadar koruruz kulübümüzü.

Beşiktaş sadece futbol takımı değil çünkü biliyoruz sivil toplum örgütü aslında.

@Çağrı dün yazacaktım unuttum, senin yorumuna istinaden eklemek isterim.

Artık ekşi veya diğer futbol forumlarını okurken 10 dakikadan fazla katlanamıyorum, bir an önce buraya gelip en taze ve güzel yorumları okumak için can atıyorum. forumun geldiği seviye, beklentilerimden bile yüksek. Demekki herkesin bizim forumumuz gibi kaliteli bir yapıya ihtiyacı varmış.

Emeği geçen herkese, hepimize teşekkürler.

Çevrimdışı panic13

2002 yilinda kimse bizim yuzuncu yilimizda sampiyon olabilecegimize inanmiyordu.Serdar Bilgilinin yaptigi en onemli istir Takimin basina SAMPIYON bir hoca getirmek. Ama bu tavsiyeyi ona Husnu Gureli ve Ibrahim Altinsayin verdigi, belirtilir denir duyumu alinmistir.
Sadece rahmetli Kazim Kanat Besiktasa inanmisti.

Kazim Kanatin sarti cok agirdi. Besiktas ya sampiyon olacak ya da buyuklugu tartismaya baslanacak.

O yil yapilan bir diger buyuk hata ise vergi borclari konusunda oldu. Husni Gureli Besiktasin rakiplerinden cok cok ama cok az borcu olmasina ragmen borclarin silinmesine karsi cikmadi, piskin piskin siritarak destek verdi.
Husnu Gureli Ayni hatayi 2004 yilinda da yapti istanbulda oynanamayan Chelsea macini Lucescu Bukrese aldirmak istedi, kucuk semt stadi ve taraftar orada Lucescuyu milli sef gibi goruyor ama dedik ya taraftari iyi agirlamak lazim, bilet satamazsin vs. ama Almanyada yolunmaya hazir kaz gibi duran gurbetcilerimiz var Schalke stadi var, ustune 2-3 milyon euro klube kalir hesabi ile mac oynandi ve 0-2 kaybettik. gene de sans yuzumuze guluyordu ama Besiktasliyiz iste. PEruzzi 95+ da topu seyretti ve elendik.

2002 yilinda havuz payinin ikiye bolunmesi anlasmasi yavas yavas yapilmaya baslandi. daha onceleri Besiktasin maclari cumaya alinmaya baslamisti bile.

butun (Hakaret Yasak)₅ bu pay icin yapiliyor, butun kurgular butun sikeler ve operasyonlar.

+1903 ile katılıyorum bu yorumuna. Bir üstteki gönderime yazacaktım ama laf kalabalığı yapmak istemedim. Aziz yıldırım henüz 2000 yılında bu işlerin kokusunu aldı, stadı yeniledi, havuza baskı yapmaya başladı. 2010-12 yılına kadar hem Beşiktaş hem GS devamlı ekonomik sıkıntılar ve stadsızlık ile boğuşur iken, store, yayın hakları ve staddan gelen gelirlere rağmen FB doğru düzgün başarılı olamadı. yıldırım'ın yerinde futboldan daha çok anlayan bir adam olsaydı FB'bin bu son 15 yılda en az 8-9 şampiyonluğu olurdu. Büyük fırsat teptiler.

Çevrimdışı mülkübey

Gurcan bilgicin su anda a spordaki taraflı yorumlarını bir dinleseniz var ya offf satılmış fenerliler
Sen zafere inanırsan , zaferde sana inanır .

Çevrimdışı firewater

kesinlikle katılıyorum koltuk eğriymiş taş kırıkmış bunlar her türlü düzelecek yada önemsiz şeyler esas mesele burada konuşuluyor şuan...

walla ben twiter da malum sitenin yazarlarına ve birçok hesaba yükleniyorum ama bir benim yüklenmemle değil bu işler.

Şu an renkliler olsaydı algının kralı dönüyordu sanal ortamda. Neyse umarım korktuğumuz başımıza gelmezde bu hafta bi operasyona kurban gitmeyiz. Zaten gidersek hep beraber stad inşatında avunuruz yapacak bişey yok.

Çevrimdışı atalay

03-04 sezonunda saha içinde önce Cem Papila, ardından Bülent Uzun fişi çekti. Kaybedilen neredeyse her maçta fahiş hata yapan yardımcı hakemler Selçuk Kaya yada Serkan Gençerler idi. Yönetimsel kısmı Serdar Bilgili; soyunma odasını da Sinan Engin halletti. Bunların yanına bir-iki tane de kaşar oyuncu eklerseniz sonuç normal. 

Çevrimdışı firewater

Gurcan bilgicin su anda a spordaki taraflı yorumlarını bir dinleseniz var ya offf satılmış fenerliler

Şu an o kadar boş ki meydan çok rahat konuşuyorlar.

halbuki adamın twiterına yüklen bakalım 10bin kişi veya a sporun hesabına yüklen 100bin kişi bak bakalım ne oluyor?

biz ancak bu şekilde baş edebiliriz bu işlerle.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Şubat 2016, 13:51:38
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
+1903 ile katılıyorum bu yorumuna. Bir üstteki gönderime yazacaktım ama laf kalabalığı yapmak istemedim. Aziz yıldırım henüz 2000 yılında bu işlerin kokusunu aldı, stadı yeniledi, havuza baskı yapmaya başladı. 2010-12 yılına kadar hem Beşiktaş hem GS devamlı ekonomik sıkıntılar ve stadsızlık ile boğuşur iken, store, yayın hakları ve staddan gelen gelirlere rağmen FB doğru düzgün başarılı olamadı. yıldırım'ın yerinde futboldan daha çok anlayan bir adam olsaydı FB'bin bu son 15 yılda en az 8-9 şampiyonluğu olurdu. Büyük fırsat teptiler.

Stat, stat, stat. Fenerbahçe'nin tüm olayı budur. 2000 öncesine bakın, Beşiktaş ve Galatasaray hatta hatta Trabzonspor'un gölgesinde bir 10 yıl. Ne zamanki stadın getirdiği parayı gördü atladı üstüne.

O zaman yayın hakkı sadece 30 milyon dolardı şuankinin 10'da biri. Anelkalar, Ortegalar hepsi stat ile geldi. Ne zamanki Galatasaray stat yaptı gelir olarak Fenerbahçe'yi geride bıraktı 5 yıl domine etti ligi. Şimdi de biz yapıyoruz. Ama bizim bunları yapmamız yetmiyor.

Adam 20 yıldır Türk futbolunun içinde. O kadar sardı ki her yerde kadrosu var Aziz Yıldırım'ın. Gitse Fenerbahçe bir süre ne olduğunu şaşırabilir o derece. Ama işte ilahi adalet mi denir karma mı denir bilmiyorum inadına aldığı oyuncular oynamıyor.

Getirdiği teknik direktörler vasıfsız oluyor top oynatamıyor ve durum aslıdna eşitleniyor. Tek nüans, bizim şampiyon olmamız için iyi olmamız yetmiyor, çok iyi olmamız gerek.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

Harika! @atalay

Bu arada Atalay mütavizilik yapmış, tavsiye etmemiş. Ben edeyim; sadece Beşiktaş'a dair değil, hayata dair bir sürü önemli/pratik  stratejileri de bulabilirsiniz bu kitapta. İş hayatına yeni atılan arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ederim.

"Dostunuzu yakın, düşmanınızı daha yakın tutun."

@panic13 Bu kitabı okuduysan, Sun Bin'den Yitik Savaş Sanatı'nı da oku.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Şubat 2016, 13:58:38
  • Beşiktaş / Bodrum
Kulüp 2003-04 sezonunda kurduğu kadroyu 15 milyon dolara kurdu. O dönem Beşiktaş'ın stat gelirini Bilgili çarşı'yı yeni açığa atıp kapalıyı zenginlere açıp 11 milyon dolara kadar çıkarmıştı.

Yayın hakkı yaklaşık 4-5 milyon dolardı Türkiye'de. Kalanı sponsor forma vs. Asıl geleceğim nokta şu. Kulübün borcu sadece 20 milyon dolardı. Şampiyonlar liginden gelecek olan para ise 12 milyon dolardı yaklaşık.

Yani maddi sıkıntı adına en ufak bir şey yoktu kulüpte. İstediği her yerden kredi alabilirdi gerekse bile ki gerekmezdi. Ancak oyuncuların paraları ödenmedi. İlhan Mansız ve Ahmet Dursun devre arası 10 milyon dolar için satıldı kimse niye satıldıklarını anlamadı.

Yerine bitmiş Ilie'yi getirdiler. Lucescu'yu hatırlıyorum o zaman bütçe vermediler ben de güvendiğim adamı getirdim dedi. Kulüp haraç mezat yokedildi resmen her dalıyla taşıyla. Nitekim sene sonu ne olduysa Bilgili ayrılmadan tüm maaşlar ödendi hem de kredi alınmadan.

Lucescu nerdeyse yalvardı Demirören seçilince bana 1 sene daha verin size bir kadro kurayım burayı 10 yıl domine ederiz futbol imparatorluğu kurarız ve Fenerbahçe'yi bitiririz diye. Demirören dinlemedi. Bosque'yi getirdi transferler yaptı 6 ay içinde kulüp Bosque'nin gönderilmesi ve transferler ile 1 senede tam 60 milyon dolar borçlandırıldı. İşin özeti budur.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Mehmet K

Şu yazılanların bir çoğunu hayal meyal hatırlıyorum ben ama siz yazdıkça detayları daha da fazla öğreniyorum ve bu sene şampiyon olursak nasıl zor durumda kalacaklarını bir kez daha görüyorum..

Çevrimdışı Mehmet K

Şenol hoca da farkında bu sezonun öneminin. Bu güzel işte..

Şenol Güneş: "Bu sezon bizim için bir eşik. Şampiyonluk ipini göğüslersek 2-3 seneye ambargo koyarız"

Çevrimiçi Akil Emre

Beşiktaşta yöneticilik yapanlar, Sebadan sonra başkan olanlar, Beşiktaş içindeki dinazorlar, Gerçekten şu takımı bizim sevdiğimizin 1/100'ü kadar sevse, sahiplense ,yapılan hakszılıklarda dik dursa , 3 kuruş menfaat için kendi çıkarı için takımımızı sabote etmese, çok başka yerlerde olurduk.

Yine de bazı şeyler için geç değil , ben fb nekadar kollanırsa kollansın puan kaybedeceğini ve şampiyon olacağımızı düşünüyorum.

Başkanı çoğu zaman eleştirsemde burda olması gereken kişidir. İşallah bu sene şeytanın bacağını kıracağız.

Çevrimdışı mylife1903

Şu yazılanların bir çoğunu hayal meyal hatırlıyorum ben ama siz yazdıkça detayları daha da fazla öğreniyorum ve bu sene şampiyon olursak nasıl zor durumda kalacaklarını bir kez daha görüyorum..

Besiktasin sampiyonlugu turk futbolunda abse drenajidir. Butun pislikler atilir, anadolu takimlari bile yahu besiktas sampiyon olabiliyorsa biz bile sampiyon olabilir, diye dusunurler. Bu yuzden turk futbolunun dinamikleri izin vermez bizim sampiyon olmamiza. 

Kadroya falan fazla takilmayin. Ne gd ne fb kadrolari gorduk sampiyon olan.

Sevinmek icin sevmedik zaten

Çevrimdışı kartal74

2003-2004 sezonu ile ilgili ilk iddiaları milliyet'in spor yazarlarından biri sarkastik bir dille anlatıp (yularıda @mylife1903 ün anlattığı gibi ama daha detaylı) yazıyı en sonunda

"bunların tamamı hayali tabii... (yoksa hayal olmasını mı isterdiniz?)"

türü bir cümle ile bitirmişti. dünya futbol tarihinde hiçbir takım o şekilde formdan düşüp arka arkaya puan kaybetmemiştir. Özellikle ligin son maçı olan Rize maçında yaşananlar (rize kümede kalmaya oynuyordu) tam ibretlikti. Hatırladıkça midem bulanır.

O tezgahta kimlerin parmağı var ise, net ettilerse Allah onlar 1000 katını çıkarsın.
o yazıyı fanatik gazetsinde necil ülgen yazmıştı vakti zamanında.ilginç olan necil ülgen  iyi bir fenerlidir,aziz yıldırımla da arası iyidir

Çevrimdışı panic13

@panic13 Bu kitabı okuduysan, Sun Bin'den Yitik Savaş Sanatı'nı da oku.

@atalay teşekkür ederim tavsiyen için. en kısa zamanda edineceğim. Benden de sana tavsiye nizam-ül mülk'ün siyasetnamesi. Bu eserler kadar olmasa da devlet ve insan namına çok etkili tavsiyeler ve kıssalar yer alıyor.

Çevrimdışı tangaz

2003-2004 dönemi için o sıra 10-12 yaşlarında olan forum üyesi arkadaşlardan bazıları Bilgili ve yönetimine sallıyor bazen işin iç yüzünü bilmeden. bakın birkaç yıl önce Fatih Altaylıyı bir röportajında dinlemiştim. konu GS yöneticiliği dönemine geldi. yöneticilik yıllarında Beşiktaştan randevu aldığını (randevusu 03-04 sezonudur) kulübe girer girmez avrupai yönetimi görüp projelerden vs çok etkilendiğini çıkar çıkmaz kendi kulübüne dönüp bırakın fenerle sidik yarışı yapmayı Beşiktaş müthiş bir yola girmiş durumda engelleyemezsek 2 sene sonra fenerle sürekli ikincilik yarışı yaparız öteyede geçemeyiz diyor. aslında Altaylı'nın bu cümlesi bile o kadar çok şeyi özetliyorki...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Serhat Akkaya

@atalay teşekkür ederim tavsiyen için. en kısa zamanda edineceğim. Benden de sana tavsiye nizam-ül mülk'ün siyasetnamesi. Bu eserler kadar olmasa da devlet ve insan namına çok etkili tavsiyeler ve kıssalar yer alıyor.
O zaman siyaset, politika ve dünya üzerine bir tavsiyede de ben bulunayım Frank Herbert'ın Dune serisi.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı panic13

o yazıyı fanatik gazetsinde necil ülgen yazmıştı vakti zamanında.ilginç olan necil ülgen  iyi bir fenerlidir,aziz yıldırımla da arası iyidir

@kartal74 harikasın.

Genç nesil beşiktaşlı dost ve kardeşlerimizin neler yaşadığımızı daha iyi anlamaları için yazıyı aşağıya aynen kopyalıyorum (bu yazıdan sonra Çağrı'nın yazısını da tekrar okuyun. Sahne aynı, roller farklı);

http://www.fanatik.com.tr/yazarlar/necil-ulgen/yasanmamis-olmasi-gereken-bir-oyku/5764

Yaşanmamış olması gereken bir öykü

ohiba purosunundan çektiği derin nefesi hızla dışarı doğru üfledi. Plazanın 12’inci katındaki odasından dışarı bakarken, esmer yüzü camdan dönen dumanların içinde kısa bir süre kaybolur gibi oldu. Tam 6 saat olmuştu başkanla konuşalı. “Hâlâ bir cevap yok. Neler oluyor?” diye düşündü.

Sabah aldığı telefondan sonra hiç bu kadar korkmamıştı. Hattın diğer ucundaki sesin, o, insanın vücut kimyasını bozan tonu ve söylediklerini hafızasında tekrarladı. -Bana tam 100 milyon dolara mal oldun. Ya bu parayı getirirsin, ya da sen bilirsin. “Sen bilirsin.” Dağın kenarında bağırıp, yankılanan sesini dinler gibi beyninde büyüdü büyüdü. -Sen bilirsin. Borsadaki operasyonu yöneten arkadaşına okkalı bir küfür savurdu yeniden. Bilmeliydi. Evet, o kesin bilmeliydi. Speküle ettikleri kağıtların kime ne yapacağını, onun gibi bir uzman atlamamalıydı. Mafyanın 100 milyon dolarına mal olmak... İçinin titrediğini hissetti yeniden. Masif gül ağacından yapılma çalışma masasına döndü. Deri koltuğuna oturmaktan son anda vazgeçti. Eğilip diafondan sekreterine seslendi. - Bana bir duble daha viski ver. Bir türlü oturamıyordu yerine. Şu başkan da nerede kalmıştı. Böyle bir konuda en büyük rakibin başkanına ricacı olmak yeterince canını sıkıyordu ama ondan başka bu işi çözebilecek kimse de aklına gelmemişti. En azından şu anda sıkılacak bir canı vardı. Mafyaya kaybettirdiği 20 milyon dolara karşılık kendisinden 100 istenmesine de kızıyordu aslında ama bu konuda pek de yapacağı bir şey yoktu. Mesaj çok net gelmişti. - Biz o parayla 100 kazanırdık. Sen de bize 100 vereceksin. Sabah başkanla konuşurken, “Lütfen” dedi, “Bu işi 20’ye bitir. Ondan sonra dile benden ne dilersen.” Karşı tarafın isteği de mafya kadar sendeletti onu. Ama ağzından “Tamam” çıkmıştı bir kere. Gitti cep telefonunun çekip çekmediğini bir kere daha kontrol etti. Uzun zamandır “Ya arayıp da ulaşamıyorsa” psikozuna girmişti. Geçici bir tik gibi 5 dakikada bir cebini kontrol ediyordu. Artık hava kararmak üzereydi. Camın yanına gidip tekrar dışarı baktı. Trafiğin akşam keşmekeşi yeni yeni başlıyordu. Telefondan “groove” melodisinin tonu gelmeye başladığında yüreği yerinden çıkacakmış gibi oldu. Arayan oydu. Ondan başkası olamazdı, çünkü bu hattı sırf bu iş için alalacele aldırmıştı ve bu numara da ondan başkasında yoktu. Doğruca “Başkan” diye açtı telefonunu. “Merhabalar” dedi karşısındaki ses. Bu aksan oldum olası komiğine gitmişti ama şimdi gülecek hiç hali yoktu. - Ne oldu? diye sordu. “Tamam” dedi. “20’ye 20. Teslimatı 3 gün içinde yapacaksınız. Gerisi konuştuğumuz gibi. Bana verdiğin sözü unutma.” “Tamam” dedi kısık bir sesle. Bütün gün hiç oturamadığı deri koltuğuna adeta çökerken. “Tamam anlaştığımız gibi.” Telefonu kapattıktan sonra biraz evvel sekreterinin bıraktığı “Maccallan” dolu bardaktan iri bir yudum çekti. Rahatlamıştı ama şimdi başkana verdiği sözü nasıl tutacağını düşündü. Nasıl yapmalıydı da onca puan farkı kapanmalıydı. Aklında bu işi becerebilecek tek bir kişi vardı. Telefonu eline aldı ve numaraları çevirmeye başladı..... *** Yukarıdaki hikayenin gerçekle alakası yoktur. Ya da olmaması gerekir.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Şubat 2016, 14:22:20
  • Beşiktaş / Bodrum
Besiktasin sampiyonlugu turk futbolunda abse drenajidir. Butun pislikler atilir, anadolu takimlari bile yahu besiktas sampiyon olabiliyorsa biz bile sampiyon olabilir, diye dusunurler. Bu yuzden turk futbolunun dinamikleri izin vermez bizim sampiyon olmamiza. 

Kadroya falan fazla takilmayin. Ne gd ne fb kadrolari gorduk sampiyon olan.

Sevinmek icin sevmedik zaten

Bunı son 20 yıl için diyebiliriz ancak 1996'ya kadar bununla baş edebilmişiz. O sene şampiyonluk sayıları 11-10-9'du yanılmıyorsam.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

@panic13 Teşekkürler. Siyasetname'yi okumuştum. Siyasetname demişken, Platon'un Devlet, Machiavelli'nin Prens'ini; Nizam-ül Mülk demişken, Maalouf'un Semerkant'ını; bu kitabı okuduktan sonrada Alamut Kalesini okumanı tavsiye ederim.  :D 

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

bu konuyla alakalı olarak yazarlar ve kitap önerileri gibi bir başlık açmamız nasıl olur @Necmi abi @Çağrı ??

Çevrimdışı panic13

@panic13 Teşekkürler. Siyasetname'yi okumuştum. Siyasetname demişken, Platon'un Devlet, Machiavelli'nin Prens'ini; Nizam-ül Mülk demişken, Maalouf'un Semerkant'ını; bu kitabı okuduktan sonrada Alamut Kalesini okumanı tavsiye ederim.  :D

@atalay tavsiyelerin için teşekkür ederim :) bunların hepsinin tedrisatından geçtim diyebilirim :) Bugünlerde eski futbolcu abimiz, modern zamanlar feylezofu Albert Camus ve Borges üzerine çalışıyorum.

@Serhat Akkaya Dune okuduğum ilk sürreal fantastik eserlerden birisidir. 15-16 yaşlarımda hayal alemlerinde baya derin izleri taşımıştı :) Bu bağlamda sana Alper Canıgüz'ün Gizli Ajans adlı eserini tavsiye ederim. O da güldürü ile fantastik edebiyatın enteresan bir harmanı :)

[ Son Düzenleme: 12 Şubat 2016, 14:39:14 panic13 ]