Sun Tzu'nin, Savaş Sanatı adlı eserini okuyordum ki bazı stratejilerini bizim takıma uyarladım.
*İlk sen vur. Çünkü ilk vuruş, iki vuruştur. (1-0'dan sonraki Beşiktaş)
*Onun az olduğu yerde sen çok ol. (Forechecking)
*Çevik ol. Hızlı ve esnek ol. Büyük balık küçük balığı her zaman yiyemez ama hızlı balık yavaş balığı her zaman yer. (Yüksek tempo ve hızlı pas oyunu)
*Hiçbir zaman ikinci bir şans verme. (Atak devamlılığı ve ikinci toplar)
*En iyi savunma saldırıdır. Rakibini devamlı savunmada kalmaya zorla.
*Orta alan/saha (meydan) hakimiyeti sende olsun.
Şenol Güneş / Pereira
Savunmada yetenekli general, gerçekte yerin en gizli kovuklarında saklanır; saldırıda yetenekli general göğün en yükseklerine çıkar. Göğün en yükseklerine yıldırım gibi çıkan hem kendini korur hem de tam bir zafer kazanır.
Usta saldırı, karşıtlarının nasıl savunacaklarını bilmedikleri saldırıdır; usta savunma, karşıtlarının nasıl saldıracaklarını bilmedikleri savunmadır. Bu nedenle savunmada usta olanlar, kale duvarları nedeniyle ustalaşmış değildirler.
Ve Fb...
Stratejisi olmayanlar sadece yenilgiyi bekler.
------------------------------------------------------------
Sun Tzu şampiyonluğun şifrelerini vermiş.
bilim, gerçekler, filozoflar, sözleri, aslına bakarsanız hayata dair alıntılanabilecek pek çok şey mümkün hem de tüm dünya ülkelerinde sadece tek bir ülke hariç. Türkiye!!! bizde bilimmiş, gerçekmiş, felsefeymiş hepsi fasa fiso. acı ama gerçek bu arkadaşlar. forumdaki pek çok arkadaştan yaşça büyüğüm ve çoook ilginç şeyler gördüm yaşadım. size bir anımı anlatayım. 2004 senesi Serdar Bilgili başkan YD asbaşkan takıma operasyon yapılıyor kıtır kıtır kesiliyoruz resmen bu arada iç çatırdamalar var yönetimde. YD'nin eniştesi vardı Kıvanç Oktay oda yönetimde önce o istifa etti ardından YD etti sezon sonuna doğru. istifanın ertesi günleriydi YD'nin babasına tlf geldi karşıdaki kim bilmiyorum ama gemiş olsun demek için aramış YD'nin babası ED "saol teşekkür ederim (Bilgiliyi kastederek) nasıl göreve getirdiysek kendisini indirmesini de biliriz son günlerini yaşıyor" demişti. takip eden ilk maçta kapalıdaki bedava biletle maça giren taraftar grubu Bilgili'ye 90 dk küfür etti ve sonrasında Bilgili de istifa etti ardından YD başkan oldu ve operasyon tamamlandı. bunu nereden biliyorsun diyenler olabilir ogün YD'nin babası ED telefonla konuşurken kendisi ile aynı odada masasının önündeki koltukta oturuyordum, konuşmayı direkt dinlemiştim.
gelelim fenerin stratejisi konusuna; çoook sağlam bir stratejileri var. YD, fenerasyon, MHK, satılmış rakipler ve külliye. sarı civcivlerin bence baya sağlam bir stratejisi var!