Hocam tamam da bu biraz da "herkesin" boyko'yu bilmemesiyle veya az bilmesiyle ilgili. Mandanda ve Ospina tanınırlığı çok daha yüksek kaleciler.
Boyko uzun süre yedekti, geçen sezon uefa finali oynadı. Napoli'ye karşı turu geçerken tam anlamıyla kader adamı oldu tek başına ayakta tuttu takımını ve finale taşıdı. Ospina'nın bu tarz bir başarısı yok mesela.
Boyko'nun refleks noktasında eksileri olabilir çok fazla izlemediğim için bilemeyeceğim ama Ospina'ya göre 15cm daha uzun olması da pozisyonuna göre ciddi avantaj yaratabilir.
"Ayakları kötü" eleştirisine gelince buradan kasıt nedir bilmiyorum, kesin yargı verecek kadar izlemedim ama eğer topu istediği mesafeye atabiliyorsa ayaklarının isabeti oranı çok da önemli bir parametre değil benim için, iniesta pası atmayacak sonuçta kaleciden bahesiyoruz.
Ben menajer kazığı olacağını sanmıyorum, bence biraz fazla hafife alıyoruz daha yeni avrupa ligi finali oynamış kaleciyi.
Ospina konusunda referans cordoba onun dışında ben öyle tek başına kurtardığı maç bilmiyorum kötü kalecimi değil elbette
Boyko için ayak yok derken ben cordoba dışında ayağı iyi olan kalecide görmedim cordoba asist yapardı. yok topu orta sahanın ötesine
geçirmekse bunu tolga haricinde herkes yapar

Muslerayı konuşuyoruzda onunda ayağının iyi olduğu söylenemez. Bizim maçta
68 metreyi tutturamadı topu sürekli taça gitti. Hatta konuşuyorduk bunun içine Tolga kaçmış diye. siz hiç Musleranın ileri çıktığını görüyormusunuz
oda çizgi kalecisi. kutunun sınırlarına gelmesi çok ender olan olaydır. bu onu kötü kaleci yapmıyor. Ben boykoyu mandandadan iyi
tanıyordum geçen sene biz talip olana kadar benim öyle bir kalecinin varlığından haberim yoktu.

Ospina sevdiğim bir kaleci ama boykomu ospinamı derseniz ben hangisi bize daha az maliyetli olursa o olsun derim. kalite
birbirinin ayarında bence boyko hava hakimiyeti olarak bir adım önde çizgide olsun karşı karşıyada olsun ikiside aynı ayarda.
Bizimde havadan zaafımız düşünülünce boyko bende daha ağır basıyor. Diğer taraftan boyko biraz savruk ve panik atak
oynuyor gibi geldi. Hatta çağrıyada söyledim bunu ama yok dedi gayet sağlam duruyormuş. Kim alınırsa alınsın ortada Beşiktaş ve
Türkiye ligi gerçekleri var. Başka yerlerdeki performanslara bakarak değerlendirmek çokta doğru sonuç vermez. Heleki EPL ile
bizim ligimiz mukayese edilmez ne ospinanın ingilteredeki performansı nede boykonun dniprodaki performansı ölçü değil.