Avrupa ligi final maçını izliyorum şuan;
Dnipro taş gibi futbol oynuyor, helal olsun büyük başarı yakaladılar.kupayı alsalar da alamasalar da alkışı hakettiler!
Şimdi asıl anlatmak istediğim meseleye geliyorum.Bu Dnipro takımından seneye en az 5 futbolcu Avrupa nın çeşitli büyük kulüplerine gider.Bu gariplerim de futbol sahnesinden en az bi 10 yıl silinirler sonra bir jenerasyon daha tutturup dönebilirlersee ne ala.yoksa geçmiş olsun!
Peki ama neden, çünkü bu yıl final oynayan takımın tesisleşme, profesyonelleşme, şirketleşme, kalıcı büyüme, vitrin takımı olma, başarı alışkanlığı vb konularda atılımı yok.Bu yıl ortalama 50.000 kişiye oynar seneye 3-4 bin ortalama anca...çünkü seneye bu takım liginde oynayacağı x takımı maçında seyircisi rakibi beğenmez maça gitmez.başarıya doymuştur, çünkü hedefi küçüktür ve en önemlisi o 50.000 ortalama rakiplerin büyüklüğü nedeniyle ve geçici süreliğine yakalanmıştır.çünkü seyirci kendi mütevazi takımını değil rakibin o anlı şanlı, şöhretli, yıldız futbolcularını ve büyüklüğünü izlemek için stada gitmiştir.çünkü bugüne kadar elediği o büyük takımlar yılda 500.000 forma satmaya, devasa sponsorluk anlaşmaları yapmaya, ortalama 50.000 e oynamaya devam etmektedir.gariban dnipro ise çöküş içindedir başarı artık çok uzaktır.
Arkadaşlar, değerli büyüklerim sevgili kardeşlerim; eğer dnipro olmak istiyorsanız, liverpool,arsenal,milan,barcelona vb maçlarında 70.000 kişiyle stadı doldurun, gençler maçında 3000 kişi yeterlidir.size 32-33-34 lük eskitmeleri yıldız diye kakalayanlara destek olun, devasa tesisler,devasa sponsorluk anlaşmaları vs yapanları da sonuna kadar aşağılayın bunlar beceriksiz deyin, çilek getirmiyorlar diye kızın.
Amaaa en azından bir porto, bir ajax, bir juventus olmak istiyorsanız, çileklerin buraya gelmesi için yalvarmak yerine onların menajerlerinin kulübümüze futbolcumu alın diye yalvarmasını istiyorsanız, lütfen sizin için bu renkler için bu forma için risk alanlara elini taşın altına sokanlara, geç de olsa eksikleri de olsa dünyanın en güzel stadını yapanlara sahip çıkın.yenilse de, 3. De olsa, çilekler de almasa o sradı her maçta 70.000 falan istemiyorum sadece 41.903 kişi doldurun; bakın bu kulüp bu arma nerelere gelecek, bizler o çilekler için bu formayı sevmedik, o şöhretler için o stadı doldurmayalım.
Unutmayın o stad 5 sezon boyunca her maç 41.903 kişiye oynasın, bunu bir yere not edin vodafone lar, toyotalar,vb hepsi sponsorluk için kapımızda yatacak.o forma her yıl 500.000 satsın bakın bakalım forma reklamları şimdikinin kaç katına verilecek.Lütfen sizden rica ediyorum, özellikle de İstanbul taraftarımızdan, bu yıl gördüğümüz o sahipsiz, başakşehir vari takımı bize bir daha izlettirmeyin.o stadda boş tek bir koltuk olmadan 4-5 sezon geçirelim, rakip ayırt etmeyelim, o formaları tüketelim.bakın bu kulüp önümüzdeki 10 yıl içinde nerelere geliyor.lütfen bu yazdıklarımı unutmayın.hepinizi çok seviyorum.herkese sevgiler...