2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12909865 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

Övünç, Beşiktaş transferi kapattı dedi.

hadi yönetimi övelim.

Bak o zaman ümitlendim şimdi alabiliriz birisini.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vallahi veli cebinden beş tane lawal çıkarır @Çağrı

Çok arayacağız bu sene.

Veli..

Tolgay..

Yaktılar ciğerimizi be. :duman:

Bu arada bana ceza aldıran gence selamlar.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı 38life

Tamamen önyargısız analizini yapmaya çalışayım, çoğunuz izlemiş olsanız da.

Dribling yeteneği Kucka gibi bir ortasaha için üst düzey, şutları ve pasları vasatın üstünde teknik olarak.

Hızlı sayılabilir, dönüşleri iyi, güçlü ve devamlılığı ile dengesi yüksek. Fiziki açıdan elimizdeki en iyi oyuncu olur tartışmasız.

Ancak çok fazla top tutması, markajının yakın olmaması, agresif ve sert olmaması, oyun aklının Veli kadar düşük olması, konsantrasyonun çok düşük olması gibi akla dayanan tonla eksiği var

-Ki biz oyun aklı olan bir oyuncu arıyorduk.
Güzel analiz. Konsantrasyon konusunda Beşiktaşta farklı olacağına inanıyorum. Besiktasta düşük konsantrasyon ile oynama şansı yok. Bunu o da biliyordur.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

haber dgru mu yalan mi bilmem de ozan transferi siralarinda konusuluyordu bole bir sey

Ortada hic bir teklif yoktu, Bursalilar'in ortaligi kizistirmak icin yaptiklari ismarlama haberler. Kaynaklara bakarsan bazi gazetelere gore 7 milyondan basliyor 12 milyon euroya kadar gidiyor hayali teklifler. Neticede FB 7 milyona aldi, Valencia bu parayi vermis olsa on kere giderdi. Oyuncuya ilgi gosterdilerse de Topal'i GS'den 4.5-5 milyona alan Valencia Ozan'a 3-3.5'dan fazla vermez.

Çevrimdışı Ersoy

Birisi Başkana iletsin Velinin 1 aya döneceğine inandık almasın Lawali. Lawali alacağına o paranın daha altına mis gibi stoperler var en azından ama nerde...

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı Kadir G.

Güzel analiz. Konsantrasyon konusunda Beşiktaşta farklı olacağına inanıyorum. Besiktasta düşük konsantrasyon ile oynama şansı yok. Bunu o da biliyordur.

Sorun şu ki o yüzden oynayamayacak zaten.

Çevrimdışı talha

Konsantrasyon,Zeka, Çalışkanlık,Uyum ve Hırs doğuştan gelen kalıcı özelliklerdir. Bunlar hayatta değişmez.

Aynı yanlışı adı malum ile yaptık yine yapmamalıyız. Konsantrasyonu çok düşün oyun içi kayboluyor.
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı can1903

Bu arada transferi şampiyon olmak için değil aradaki puan farkını açmak için istiyoruz 👏👏👏
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı TALAT

Ortada hic bir teklif yoktu, Bursalilar'in ortaligi kizistirmak icin yaptiklari ismarlama haberler. Kaynaklara bakarsan bazi gazetelere gore 7 milyondan basliyor 12 milyon euroya kadar gidiyor hayali teklifler. Neticede FB 7 milyona aldi, Valencia bu parayi vermis olsa on kere giderdi. Oyuncuya ilgi gosterdilerse de Topal'i GS'den 4.5-5 milyona alan Valencia Ozan'a 3-3.5'dan fazla vermez.

yok yanlis anladin  ozani biz alip valencia ya bir sene sonra stma gibi seyler konusuluyodu twitte bahsedildigi gibi. yani o zamanlarda konusuluyodu boyle bi sey
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı Çağrı

Fernandes de çıkarken çok top kaptırıyordu. Savunma bloğu ağır. Bunu yaparsa topu atacağımız gerçeği var bir de.

Maç sıkışmadığı sürece böyle işlere kalkışmaması lazım o zaman eldekilerden iyi ama beklentimizin çok altında bir günü kurtarma değil günü sıvama projesi olarak tarihte yerini alır.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

hadi yönetimi övelim.

Ovunc salliyor. Bir degil birkac transfer sorusturmasi yuruyor. Valdes saglik kontrolunden de gecti ama son dakikada yonetim sozlesme sartlarinda degisiklik yapmak istedi, Senol Hoca'yla alakasi yok, son bir blof yapiyoruz tutarsa daha uygun sozlesme sartlariyla Valdes olacak oyuncunun fazla talibi yok ve transfer sezonu kapanmak uzere. Blof tutmazsa kaleci olmayacak. Orta sahada tek alternatifle ugrasmiyoruz, yonetim mutlaka orta saha istiyor.

Çevrimdışı kartal43

Birazdan yönetim yancıları Lawal guzellemelerine başlayacak twiter da hazır olun

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Herkes eteğindeki taşları döktüyse ben de birkaç kelam edeyim bu transfer sezonunun değerlendirmesi olarak .
 Bu aslında uzun bir konu . Öyle ki üzerine kitaplar yazılacak kadar uzun bir konu . Kabataslak olarak problemi ortaya koymak lazım forum formatına uygun olarak.
Mesele merkez orta sahaya , defansa , kaleye oyuncu alamamak değil ; mesele 'Kalite' ve kalitenin 'yönetimi' . Kulüp/yönetim bunun farkına varmadıkça ya da varsa bile bunun gereklerini yerine getirmedikçe sürekli problemler baş gösterecek , problemler baş gösterdikçe insanlar birbirini suçlayacak , problemin özünden sapılacak , suçlamalar ile para,vakit,enerji kaybı yaşanacak . Mesele Orman vs. Adalı mevzusu değil . Mesele daha derin . Yöneticiler kalite ve kalitenin yönetimi için bunun gereklerini yapmadıkça, kulübü oyuncakları gibi kullandıkça sadece kişiler değişecek , problemler ise yerinde kalacak.
Kalite için değişik tanımlamalar mevcut . Bize uyacak bir tanımlama da ' Kalite,müşterilerin(taraftarın) ihtiyaçlarını ve mantıklı beklentilerini tam ve sürekli olarak karşılayabilecek ürün ve hizmetleri(stad,kadro, başarı gibi) en ekonomik bir şekilde üretmektir. Yönetici ilk önce kalitenin tanımını yapıp hedeflerini(şampiyonluk, Avrupa'da başarı gibi) ortaya koyacak . Bir sonraki aşama kalite için ortaya konacak anlayış . Amaç 'Sıfır hatayı(transferde başarı,alt yapıdan gelecek oyuncunun A takıma monte edilebilmesi gibi)' hedefleyen , olası sorunları düşünüp bunlar oluşmadan önleyen yönetim . Bu hedeflerin gerçekleşebilmesi için en tepedeki yöneticinin her şeye direk müdahil olup,karıştığı dikey değil, organizasyon içinde bulunan herkesin yaptığı iş için insiyatif alabildiği yatay , her pozisyonda uzmanının hakim olduğu, önce insan diyip müşterinin(taraftar) tatminini hedefleyen , her pozisyonda bulunan bireyin diğer pozisyonlar ile sürekli iletişimde olduğu, değişimci,yenilikçi,doğru işleri yapmaya odaklı bir organizasyonun oluşturulması geliyor. Organizasyonda sıfır hata için organizasyon içinde grup oluşturup bu grupları oluşturan insanların her biri temsil ettikleri kişiler ile istişare yapıp , olası sorunlar hakkında konuşması daha sonra bu sorunların kalite grubu içinde değerlendirilip gerekli önlemlerin alınması gerekiyor .
Yönetimin burada görevi 'Kalite' ve kalitenin 'Yönetimi' için başta bu vizyonu ortaya koyabilmek daha sonra bu vizyonun gereklerinin sağlanması için elinden geleni yapmak. Bunun için gerekli yapı ve organizasyon oluştuktan sonra bunun düzgün işleyip işlemediğini kontrol etmek .

Üç buçuk yılda bunlar maalesef yapılamadı . Fikret Orman gidip yerine X kişisi gelse bile bu vizyondan uzak olacaksa biz her sene aynı problemleri konuşmaya devam edeceğiz. 
[ Son Düzenleme: 30 Ağustos 2015, 19:06:40 Onur Küçük ]

Çevrimdışı Çağrı

Fenerbahçe ve  Galatasaray ile ilgili her şeyi spor toto kısmında tartışabilirsiniz.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Mehmet57

Bakın sadece size 5 saniyede lawali özetleyecem:

Videonun 3:31 dakikasını açın ve bu adamın yaptığına bakın işte lawal bu,Orta sahada gereksiz çalım ve top kayıpları.Bu adamın katkısı olmaz aksine zararı olur.

Bize tolgay gibi üreten adam lazım.Gereksiz bölgelerde gereksiz çalımlara girip top kayıpları yapan değil.Lawal kesinlikle ihtiyacımız olan oyuncu tipinde değil.Bizde yeterince bireysel oynayan çalım seven oyuncu var (GT7 Q7 ) bir de bunlara lawali eklemek son derece mantıksız olur.

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2015-2016/2/eskisehirspor-4-2-sivasspor-mac-ozeti

Orta sahada iki kez ust uste topu kapip, kaleye gidip Gekas'a attiran da Lawal.

Dogru, Cagrinin analizine bir neviye katiliyom ama bunun hoca talimati ile alakali da oldugunu dusunuyom. Eses Lawal'in ayagina bakiyor. Nasil biz bir donem Fernandesin ayagina bakarken onun da bu toplari kaybetmesi gibi.

Lawal'in top kapma beceresi ve ikili mucadelelerdeki ustunlugu Atibadan yuksek.

Bakin, press yapmak Allah vergisi veya yetenek degil. Oyuncuda gram disiplin ve o kondisyon varsa zaten orta sahada cok kosar, press yapar hoca talimati ile. Bu Senol hocaya kalmis. Bence Lawal yazilan bircok oyuncudan daha ustun.

Çevrimdışı 38life

Fernandes de çıkarken çok top kaptırıyordu. Savunma bloğu ağır. Bunu yaparsa topu atacağımız gerçeği var bir de.

Maç sıkışmadığı sürece böyle işlere kalkışmaması lazım o zaman eldekilerden iyi ama beklentimizin çok altında bir günü kurtarma değil günü sıvama projesi olarak tarihte yerini alır.
Eskisehirdeki gibi oynarsa adı onlibero olsa da bize gol yedirmeme olarak hiçbir katkısı olmaz aksine gol yedirme konusunda katkısı olur. Esesde kahraman olmaya çalışıyor o biraz. Besiktasta kahraman olmaya çalışamaz. Yemez... Aklı varsa.

yok yanlis anladin  ozani biz alip valencia ya bir sene sonra stma gibi seyler konusuluyodu twitte bahsedildigi gibi. yani o zamanlarda konusuluyodu boyle bi sey

Dogru degil sehir efsanesi. Valencia Ozan'a ne bizim ne Fener'in verdigi paralari vermeyi kabul etmez. Twitde iddia edenler Ozan'i 7'ye alip 4'e satacagimizi iddia ediyorlarsa orasini bilmem.

Çevrimiçi Necmi

Bazen tartışmanın alevlendiği yer, olması gerektiği yerde olmayabilir. Konu konuyu açar, orada gelişir. O orada bu burada konuşulacak kaygısını anlayabiliyorum çünkü asıl mevzudan uzaklaşıp kendi başlıkları boş kalıyor ama siz de hak verirsiniz ki tartışmanın başladığı yerden diğer tarafa taşınması da çok mümkün olmuyor. Olduğu noktada başlayıp orada gelişmesinde bir sakınca da görmüyorum. Fakat sanırım bazı arkadaşlar haklı olarak transfer başlığında bu tip yazıları görmek istemiyorlar. Bu mesajları silmek yerine olması gereken yere taşımak daha doğru bir çözüm olmaz mı? Sonuçta doğru ya da yanlış değerli ya da değersiz, içinde hakaret ya da aşağılayıcı tavırlar olmadığı sürece, sunulan fikirlerinde yönetimce silinmesi de doğru yöntemmiş gibi gelmiyor. Sebepleriniz haklı olabilir ama uygulamanız yanlış gibi. (Bu durumu inat haline getirenler için uygulamanız hakkında bir şikayetim de olmaz orası ayrı)

Bu önerimsi yazıdan sonra konudan çok kopmamak için, bu takıma orta saha kaleci ve stoper transferlerini yapmamak hata değil yanlıştır. Bu ister yönetime bağlı olsun ister hocaya bağlı olsun ortada bariz bir yanlış vardır. 50 maçlık bir yarışta 3 4 orta saha ile herhangi bir sakatlık dahi olmasa direnmemiz mümkün değil. Performans dalgalanmaları olduğu zaman bizim çok bilmiş taraftarımızın futbolculara nasıl yükleneceklerini şimdiden hayal edebiliyorum. Ondan sonra Ozzie çalışmayan, Necip yetersiz, Atiba yaşlı, Sosa vurdumduymaz gibi eleştirilerle Şenol Hocanın aşıladığı öz güven yerine şüphe gelecektir ve biz yine sonralara doğru havluyu atacağız.

Hala az da olsa vaktimiz var, belki de yönetim tüm bu lafları yutturur bana. Razıyım, olsun da.

@Orhan_ sistemde mesaj taşımanın mümkünü olsa zaten yaparız silmek bizimde işimize gelmiyor bazen çok güzel yazılmış bir yazıyı bile
silmek zorunda kalıyoruz. zaten konusuna yazılmasını istememizin nedenide o tip yazılan mesajların çöpe gitmemesi için
bizim için her Beşiktaşlı kardeşimizin fikri değerlidir. mesela talha her gün 30 tane birbirinin aynı ve konu dışı mesaj atıyor
hadi kalkta silme yunus emre dökmecinin quaresma aşkı yüzünden 20 sayfa sildik bir iki arkadaşında sırf yönetime sallamak için burda nöbette beklediğini
düşününce buna mecburuz yoksa bunların içinde transfer haberi bulmakta zorlanırız. yoksa kimin kimi sevdiği veya sevmediğini
umursamıyorum ama konuştukları insanlar Beşiktaş kimliği taşıyorsa buna saygılı bir üslupta konuşmak zorundalar.

Çevrimdışı 38life

Konsantrasyon,Zeka, Çalışkanlık,Uyum ve Hırs doğuştan gelen kalıcı özelliklerdir. Bunlar hayatta değişmez.

Aynı yanlışı adı malum ile yaptık yine yapmamalıyız. Konsantrasyonu çok düşün oyun içi kayboluyor.
Konsantrasyon kişinin iradesine bağlıdır. Ben dandik bir firma ile iş görüşmesine giderken konsantrasyonum düşük olur. Ama ciddi bir firmaya gidiyorsam tam kapasite konsantrasyon ile orada bulunurum. Futbolcu için de aynısı geçerli . Ama gerizekali ise o başka. Ayağına gelen fırsatı teper.

Çevrimdışı Çağrı

' Kalite,müşterilerin(taraftarın) ihtiyaçlarını ve mantıklı beklentilerini tam ve sürekli olarak karşılayabilecek ürün ve hizmetleri(stad,kadro, başarı gibi) en ekonomik bir şekilde üretmektir.

Katılmakla beraber açarsak arz talep ilişkisine de girmek durumunda kalırız.

Beklenti vardı, yapıldı. Taraftarın sevgilisi geri geldi ve sesler kesildi. Amaç da zaten buydu. Şuan herkesin sesi en yüksek çıkması gerekiyorken adamı getirirken sosyal medyaya saldıranların%20'sini bir araya toplayamazsın.

Atatürk çok güzel söylemiş zamanında hakedenler hakedildiği gibi yönetilmeye mahkumlardır diye.

O yüzden konu Türkiye'yse doğru bir yönetim yapısı gelirse, taraftarın beklentisini de karşılamamalı. Çünkü o beklentide mantık filan yok. Temel beklenti şampiyonluk ise ona yönelik mantıklı hamleleri yapmalı sadece.

Özetle transferde,

Popülizm : 3 Orman : 0 Maç bitti.

Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı MehmetRKıratlı

hadi yönetimi övelim.
Gereksiz adamlara para kaptırmak daha mı iyi sizce?Romao gibi

Çevrimdışı Çağrı

4 yorumunuzu da okudum ben size sorayım.

45 gündür alternatif üretemeyip adı herkesçe bilinen menajer önerisi oyuncular ile anlaşamayıp son gün Romaolara Lawallara kalmak mı doğru ve desteklenmesi gereken yönetim biçimidir?
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı talha

Romao kadar olan kısmı yönetenler suçlu değil mi

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

O da kötü o da kötü. Şimdi ne lüzumu var kötüyle kötüyü savunmanın?

Biri 4 ay biri 2 ay önce sakatlanan 2 ilkonbir oyuncusunun yerini dolduramıyosun, bu sa-vu-nu-la-maz.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Çağrı

Birilerine bir şey olsa da risk alıp Miguel Veloso'yu görseler en azından sezonu kurtarsak orta alanda.

10 ay kaldı sözleşme sonuna. 5-6 milyona olmayacak iş değil 4 sene adam bakmayız Tolgay ile oynadığında.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli