2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12915521 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı TALAT

beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı 38life

Evet gökhan zaten aklı başında ne yapacağını düşünebilen bir adam. Kafamı geçiyorsun sen ? Takım arkadaşına silah çeken başka bir ortamda silahlı saldiri içinde kalan bir adam bu. Ama yok bizde goygoycu çok. Eminim sen quaresmayi karsilamayada gitmissindir. Gokhanda az biraz karakter olsa geçen sene satmazdi bizi. Son haftalar ihanet etti besiktasa. Hiç unutmayacağım .

Son haftalarda Gökhan mı ihanet etti bu takıma? Son haftalarda Beşiktaşı satan iki isim vardır Biri Demba Ba diğeri Bilic!

Silah olayının bu konuyla bir alakası yok. Ben "deli veya çocuk olmayan" herkes böyle düşünür dedim ve hala arkasındayım. Bi insan hata üzerine verilen desteğe "nasıl olsa hataya destek veriyorlar diyip yan gelip yatmaz. (deli veya çocuk ise yapar)

Hayatımda hiçbir futbolcu için havaalanına veya başka biryere gitmedim.

Bizim yere goge sigdirilamayan "iki yonlu" sol acigimiz bir zahmet West Brom gibi takimda oynayan Calum Mcmanaman'i izleyip, sol acik nasil oldugunu ogrensin ve omru boyunca "basarili" bir futbolcu olmak istiyorsa Turkiye sinirlari disina cikmamasi gerektigini gorsun.

Daglar kadar fark var arkadas. WBA gibi takimin orta sahasi bile hemen kafasini kaldirip ileriye bakiyor, bizdekiler hala yan pas geri pas. Seviye yerlerde.
Sadece mcmanaman değil bir kaç oyuncu daha oynayabilecek durumda bizim 11 de direkt olarak wba da. Biz isim olarak kaale almıyoruz ama ingilterede çok rahat bizim takimlarimizda oynayıp fark yaratabilecek oyuncular var. Benim en gözde oyuncularimdan biri de mahlez. Boyle adamları bizim bulup oynatmamiz lazım ama hep lafta işte.

Çevrimdışı 38life

Bak abi hareket doğru ben olsam bende yapardım ama bi yandan da düşünüyorum son yıllar da çok arttı bu hareketler , ya ben beşiktaşlı futbolcuyu saha da eli belinde görmek istemiyorum , koşacak savaşacak durmayacak savsaklamayacak taç atarken bile ciddiye alacak çok şey mi istiyorum , beşiktaşlı futbolcu yerde yatmayacak adam gibi oynayacak , kale atışını geciktirmeyecek bunlara sığınmayacak , şerefiyle oynayacak hakkıyla kazanacak , çok şey mi istiyorum

Kardeşim sen sahada 11 tane Olcay istiyorsun ama malesef bu ütopya. Ütopyalar uğruna elimizdeki gerçekleri satamayız!

Çevrimiçi Mehmet57

Bu futbol. Savas degil. Akilli, yetenekli olup bunu belirli fizik ozelliklerle birlestiren oyuncu lazim bize.

Ben savasci falan istemiyorum. Yetenekli adam istiyorum. Maraton kosucusu degil, futbolcu.

Top ayagina geldiginde panik yapmayan, kontrolu iyi, zekali futbolcu.

Bize ne olursa bu "savascilardan" oluyor.

Çevrimdışı TALAT

Kardeşim sen sahada 11 tane Olcay istiyorsun ama malesef bu ütopya. Ütopyalar uğruna elimizdeki gerçekleri satamayız!

futbolcuların geri gelmelerini istemek, eli belinde durmasını istememek neyin ütopyası. var mı dünya futbolunda artık böyle adamlar. belki messi. bak bakalım avrupa futbolunda ütopya mı yaşıyorlar gerçek mi o zaman anlarsın

Çevrimdışı Ferhat Türk

Bu futbol. Savas degil. Akilli, yetenekli olup bunu belirli fizik ozelliklerle birlestiren oyuncu lazim bize.

Ben savasci falan istemiyorum. Yetenekli adam istiyorum. Maraton kosucusu degil, futbolcu.

:claps: :claps:
Beşiktaş'ım sevmişiz seni...

Çevrimdışı Ensar

ya ne alakasi var ,barcelona topu kaybedince ac kurtlar gibi saldiriyor da bize gelince niye savaşci sorun oluyor ,sacmalmissin biz sanki kazma istiyoruz dedik
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimiçi Mehmet57

Su EPL ne guzel.

Hazard topu dudukten once kullandi, Clattenburg hic sorun yapmadi yeniden kullandirdi.

Adamlar futboldan anliyor, empati, anlayis gosterebiliyorlar. Futbolda kucuk, aniden olan enstatanelerin cok etkiliyici olabilecegini biliyorlar.

Ama bizde? Ver karti. Sanada madalya takarlar. Hiyar herifler.

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı 38life

futbolcuların geri gelmelerini istemek, eli belinde durmasını istememek neyin ütopyası. var mı dünya futbolunda artık böyle adamlar. belki messi. bak bakalım avrupa futbolunda ütopya mı yaşıyorlar gerçek mi o zaman anlarsın

"eli belinde durmak" ifadesi üzerinden gideceksek işler değişir. Ama az önceki sıralanan isteklerden en hafifiydi bu :) sürekli mücadele eden savaşan vs. tanımlamalar yapıldı. Ben dünya üzerinde 11 oyuncusu da hatta 5ten fazla böyle oyuncusu olan takım görmedim hiç. Gayet de avrupa maçlarını falan seyrediyorum :)

Çevrimdışı ONUR KOLCU

ya ne alakasi var ,barcelona topu kaybedince ac kurtlar gibi saldiriyor da bize gelince niye savaşci sorun oluyor ,sacmalmissin biz sanki kazma istiyoruz dedik

Mecazi Anlamda kullanmış , Necip mesela savasıyor ama  yetenek yok topu ayagına alınca ne yapacagını bilmiyor.

Sabri mesela 100 mt derece yapar ama futbol zekası düşük. 

Çevrimdışı 38life

Gökhan Töre'nin kaçırdığı pozisyon ile ilgili

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Su EPL ne guzel.

Hazard topu dudukten once kullandi, Clattenburg hic sorun yapmadi yeniden kullandirdi.

Adamlar futboldan anliyor, empati, anlayis gosterebiliyorlar. Futbolda kucuk, aniden olan enstatanelerin cok etkiliyici olabilecegini biliyorlar.

Ama bizde? Ver karti. Sanada madalya takarlar. Hiyar herifler.

Dünkü yediğimiz kırmızı kart dünyanın hiç bir yerinde verilmeyecekti , üzerinde BJK forması oldugu için yedi Qauresma kırmızı kartı.

Çevrimiçi Mehmet57

Hayir. Barcelona "ac kurt" gibi saldirmiyor. Pozisyon bilgisi cok ust duzey oyunculardan olustugu icin nerde duracaklarini bildikleri icin zorlanmiyorlar, topu kapiyorlar.

Sene oldu 2015, hala deli dana gibi bos press yapmanin defansif oyuna zerre katkisi olmadigini anlamayan Besiktas taraftari var.

Çevrimdışı 38life

Hayir. Barcelona "ac kurt" gibi saldirmiyor. Pozisyon bilgisi cok ust duzey oyunculardan olustugu icin nerde duracaklarini bildikleri icin zorlanmiyorlar, topu kapiyorlar.

Sene oldu 2015, hala deli dana gibi bos press yapmanin defansif oyuna zerre katkisi olmadigini anlamayan Besiktas taraftari var.

+1

Çevrimdışı legendmaster

28 kişilik kadronun en az yarısı bu takımda oynayabilecek kapasitede değil bu takımın istediğimiz noktaya gelebilmesi için daha çok uzun yıllar gerekecek

Çevrimdışı Ensar

ya nasıl carpitiyorsun sözlerimi var ya , pozisyon su bu diyorsun deli dana gibi kosmanin ise yaramadığını anlamayan gibi laflar kullanıp küçümsemeye çalışıyorsun , çok biliyosun ya avrupada ki koşu mesafelerini de biliyorsundur sen , ben deli dana gibi kossunlar dedim sanki ,ben durmasinlar savsaklamasinlar tac atarken bile ciddiyetle atsin dedim , sanki amatorce kossun saha da dedim , maliz ya biz

Çevrimdışı Tolga

Kırmızı kart durumlarına göre Şenol Hoca'nın A-B-C planı var mı çok merak ediyordum fakat dün bu konuda beklediğimi bulamadım.

Bilic'in planı olmadığını geçen sene gördümüştük zaten.(Bu sorun aslında Türkiye'deki her takım için geçerli)

Daha ayrıntılı açıklamak gerekirse ;

10 kişi kalan bizim takım

Öndeyken planımız nedir, berabereyken planımız nedir, yenik durumdayken planımız nedir.

10 kişi kalan rakip takım ise

Öndeyken planımız nedir, berabereyken planımız nedir, yenik durumdayken planımız nedir.

Şenol Hoca'nın bu konuda 2 kamp dönemi boyunca bir plan oluşturması gerekirdi.

Umuyorum ileriki haftalarda bu konuda özel bir çalışma yaptırır takıma.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı TALAT

yıl olmuş 2015 hala bazı şeyleri anlamıyorsunuz. ayıp ama  :kop:

Onur Küçük

• Ziyaretçi

İyi futbolcu olmak için gerekli özelliklerin toplamı kimde en çoksa o iyi futbolcu olur. Tabiri ile yetenekli ama savaşçı olmayan bir futbolcu yerine yetenekleri vasat ama savaşçı futbolcu tercih edilir çünkü  yetenekleri vasat ama savaşçı olan futbolcunun takıma faydalı olan özellikleri diğerinden daha fazladır. Bizim toplumda çalışkan insanlar değil zeki ama tembel insanlar sevilir. Yetenekler daha ön planda tutulur. Zeki olan insanı daha çalışkan olması için motive etmek yerine pohpohlarız . Sonra elit seviyedeki pozisyonlara gelindiğinde o zeki insan tökezler çünkü başarı için sadece zeka yetmez , çalışmakta lazımdır aynı zamanda ama  o noktaya varana kadar iş çoktan geçmiştir o zeki insan sürekli pohpohlanıp çalışkan olması için motive edilmediğinden. Belki de o zeki kişinin pozisyonuna ondan daha az zeki ama daha çalışkan birisi geçmiştir. Olcay'a takıntılılar çünkü Olcay yetenekleri vasat ama futbolda temel eğitimini düzgün almış, çalışkan, özverili futbolcu. Olcay'a burun kıvırıyorlar çünkü  bazılarının hayal dünyalarına göre bir insana yeterli futbol eğitimi verirsen ve o kişiye de çalışkan , özverili bir karakter yüklersen herkes birer Olcay Şahan olabilir. Bu nedenle Olcay Şahan sıradandır  hatta burun kıvırılması gereken futbolcudur . Olcay Şahan olmak bu kadar kolaysa neden etrafımızda bu kadar Olcay Şahan türü futbolcu göremiyoruz? Olcay yetenekleri vasat futbolcudur ama savaşçıdır. Özellikleri toplamıyla yetenekli ama savaşçı olmayan birçok futbolcudan da takıma daha faydalıdır. Yetenekli ve savaşçı özellikteki komple bir futbolcu ise apayrı bir olay.

Çevrimiçi Mehmet57

ya nasıl carpitiyorsun sözlerimi var ya , pozisyon su bu diyorsun deli dana gibi kosmanin ise yaramadığını anlamayan gibi laflar kullanıp küçümsemeye çalışıyorsun , çok biliyosun ya avrupada ki koşu mesafelerini de biliyorsundur sen , ben deli dana gibi kossunlar dedim sanki ,ben durmasinlar savsaklamasinlar tac atarken bile ciddiyetle atsin dedim , sanki amatorce kossun saha da dedim , maliz ya biz

Dogru okusan bukadar celallenmezdin.

Avrupa'da ve bizdeki fark Avrupa'da temponun cok daha yuksek olmasindan dolayi bunun kosu mesafesine yansimasi cok da sasirtici olmaz, oyle degilmi?

Ben kac zamandir diyorum; gunumuz futbolunda geri gelmeyen yok. Bu abartilacak bir kalite olmamasindan ziyade, mecburi bir gorevdir gunumuzun futbolunda.

Evet, bizde bircok oyuncu bos yere kosuyor. Kosmanin defansa cok faydasi oldugunu dusunen taraftar kitlesi var. Dogru, faydali olabilir bunu akilli bir sekilde yaparsan.

Futbolu guzel yapan ozelliklerin eksikliginden dolayi cok kosarak bu acigi kapatmaya calisan cok oyuncu var bizim takimizda. Ne yazik ki bunlara da "Savasci" deyip yere goge sigdiramayan taraftar var.

Aslinda bu taraftarlara az bile bu yenilgiler.

Çevrimdışı Ensar

Avrupa'da ve bizdeki fark Avrupa'da temponun cok daha yuksek olmasindan dolayi bunun kosu mesafesine yansimasi cok da sasirtici olmaz, oyle degilmi?

Ben kac zamandir diyorum; gunumuz futbolunda geri gelmeyen yok. Bu abartilacak bir kalite olmamasindan ziyade, mecburi bir gorevdir gunumuzun futbolunda.

Evet, bizde bircok oyuncu bos yere kosuyor. Kosmanin defansa cok faydasi oldugunu dusunen taraftar kitlesi var. Dogru, faydali olabilir bunu akilli bir sekilde yaparsan.

Futbolu guzel yapan ozelliklerin eksikliginden dolayi cok kosarak bu acigi kapatmaya calisan cok oyuncu var bizim takimizda. Ne yazik ki bunlara da "Savasci" deyip yere goge sigdiramayan taraftar var.

Savaşcı deyipte necip demedik bizde , aynı fikirdeyiz ama kullandığın sözler aşağılayıcı tavırda , aç kurtlar gibi demeseydik de şok pres deseydik daha havalı daha bilgili mi gözükecektik yani , varsın olmasın abi , konunun çıkış noktasına geri dönersek söylemek istediğim şey beşiktaş sıradan bir futbol kulübü değildir , değerlerimize sahip çıkmalıyız ve beşiktaş futbolcusu da bu değerlerin dışına çıkmayacak , transferler o kültüre uygun yapılmalı , yatan sallanan adamın işi olmamalı , bunlara karşı misin sen

Çevrimdışı TALAT

bir şey söylemiyim diyorum ama dünden beri yazılarını okudum. futboldan iyi anlarım, hala anlamayanlar var tarzı yazıp duruyorsun. sana mı sorcak insanlar savaşçı koşan futbolcu mu istediklerini, sırf yetenek oyuncu mu istediklerini. bir de böyle düşünen adamlar küçük görmeye çalışıyorsun. ne istiyorlarsa kendi düşünceleri sana mı kalmış taraftara akıl vermek, ezmeye çalışmak. adam belli ki olcay tarzı adamları görmek istiyor takımda. futboldan anlamamak mı bu. kendi düşüncesi bu.

Çevrimdışı legendmaster

İyi futbolcu olmak için gerekli özelliklerin toplamı kimde en çoksa o iyi futbolcu olur. Tabiri ile yetenekli ama savaşçı olmayan bir futbolcu yerine yetenekleri vasat ama savaşçı futbolcu tercih edilir çünkü  yetenekleri vasat ama savaşçı olan futbolcunun takıma faydalı olan özellikleri diğerinden daha fazladır. Bizim toplumda çalışkan insanlar değil zeki ama tembel insanlar sevilir. Yetenekler daha ön planda tutulur. Zeki olan insanı daha çalışkan olması için motive etmek yerine pohpohlarız . Sonra elit seviyedeki pozisyonlara gelindiğinde o zeki insan tökezler çünkü başarı için sadece zeka yetmez , çalışmakta lazımdır aynı zamanda ama  o noktaya varana kadar iş çoktan geçmiştir o zeki insan sürekli pohpohlanıp çalışkan olması için motive edilmediğinden. Belki de o zeki kişinin pozisyonuna ondan daha az zeki ama daha çalışkan birisi geçmiştir. Olcay'a takıntılılar çünkü Olcay yetenekleri vasat ama futbolda temel eğitimini düzgün almış, çalışkan, özverili futbolcu. Olcay'a burun kıvırıyorlar çünkü  bazılarının hayal dünyalarına göre bir insana yeterli futbol eğitimi verirsen ve o kişiye de çalışkan , özverili bir karakter yüklersen herkes birer Olcay Şahan olabilir. Bu nedenle Olcay Şahan sıradandır  hatta burun kıvırılması gereken futbolcudur . Olcay Şahan olmak bu kadar kolaysa neden etrafımızda bu kadar Olcay Şahan türü futbolcu göremiyoruz? Olcay yetenekleri vasat futbolcudur ama savaşçıdır. Özellikleri toplamıyla yetenekli ama savaşçı olmayan birçok futbolcudan da takıma daha faydalıdır. Yetenekli ve savaşçı özellikteki komple bir futbolcu ise apayrı bir olay.
aynen öyle yetenek sokak futbolunda en önemli kriterdir profesyonel dünyada temelinde çalışma, mücadele yoksa hiçbir şeye yaramaz insanların geçmişi genelde sokakta oynadıkları futboldan ibaret olduğu için böyle sanıyorlar