yazilan Kadrolara bakiyorum da en iyi ihtimalde bile Kadroda yetersizlikten ötürü, kazanma istegi olmayan, hatta profesyonellik bakimindan zayif olan Oyuncular olacak.
mesela Konoplyanka cok üst düzey Oyuncu olsa bile o Winner karakterini göremiyorum. ayni sey Transfer dedikodusu gecen bir kac oyuncu icin gecerli.
Oyuncularin sadece kalitesine dikkat ettigimiz göze batiyor. elbette her seyi bir arada bulmak zordur ancak neden basarili olamadigimizi anlamamak elde degil.
hepimiz Kono'nin yani sira Stoper ve Sag Bek üzerine odaklandik ama özellikle Ofans ile Defansin baglantisini kuran bölgede herhangi bir Sorumluluk alamayan Veli, Oguzhan, Atiba, Tolgay gibi Oyuncular var. bu Oyuncularda zaten hirs yok. bir de alternatifleri olmadigi icin vazgecilmez olduklarini anlayinca keyiflerinin istedigi gibi hareket ederler.bunun ne kadar büyük bir Risk oldugunu artik görmek lazim. Kanatta ki Töre'den bahsetmiyorum bile. Adam resmen ilk firsatta satmamiz icin herseyi yapti. bizim Taraftar da hala gitmesinden korkuyor. bazi Oyuncularla olmayacagini görmek icin canimizin daha ne kadar yanmasi gerekiyor?
kaliteli Winner bulamiyorsan Kadroya en azindan bunlarla rekabet edebilecek birilerini eklemen gerekiyor. bunun icin fazla paraya bile gerek yok. mesela Trabzon'da oldukca kaliteli olan Constant var. Karakterini bilme. orada ne oldugunu da bilmem ama Adam oradan kopmak üzere gibi. 1-2 Milyona kapip alacaksin. Töre gibi para edecek ama hakkini vermeyecek Oyunculari da hemen elden cikarmak gerekiyor. tabi ki bu bölgeye yerinde Transfer yapmak sartiyla. böylece Kadro'nun kalitesini düsürmeden karakter yapisini da pozitif etkilemis olursun. tek tasla iki kusu vurmus olursun.
yapilmasi gerekenler sunlar:
1.) Töre'ye ne kadara teklif geliyorsa satilmalidir.
2.) yerine belli bir kalitede, isimizi görecek bir Winger alinmalidir.
3.) Ba'dan sonra Ersan ile Atinc da satilabiliyorsa satilmalidir. (ki zaten niyetimiz o)
4.) 2 Stoper, 1 Sag Bek, 2 Orta Saha, ve 1 Forvet alinmalidir.
5.) Günay kaleye gecmelidir.
Ba, Ersan, Atinc'tan gelecegini umdugumuz parayla bu Transferler rahatlikla yapilir.