Herkes normalde yapılması gerektiği gibi detaya inmiş ve sorunları ayrı ayrı ele almış. Ben herkesten farklı olarak biraz daha genellemeye gideceğim.
Ben olaylara daha değişik açılardan da bakmaktan hoşlanıyorum . Dün sahada gördüklerim sadece bireysel hatalar değil aynı zamanda eğitimsizlik, bilinçsizlik . Örneğin Töre'nin atamadığı golün açıklamasını fizik dersinde bulabiliriz. Etki tepki, momentum, esnek/esnek olmayan çarpışma bunlar fizik dersinde gördüklerimiz . Töre gelen topun açısını değiştirmek için ya topun geliş açısından zıt bir açıyla topa hızlı gelmesi gerekirdi .Öyle bir imkanı yoksa topa vuracağı konumu da hesap ederek hızını düşürerek topa çok hızlı gelmemesi gerekirdi başta . İkinci olarak topun yönünü düzgün ayarlamak için esnek olmayan bir çarpışma olacak biçimde topa ayağının düzgün , yumuşak yeri ile vurması gerekiyordu ayak içi gibi , topun kaleye gidiş yönünü ayarlamak için de topun geliş açısına göre de ayağının uygun konumda olması gerekiyordu . Gökhan Töre yeteri kadar fizik bilse ve aldığı teorik bilgiyi pratiğe dökecek kadar antrenmanlarda alıştırma yapsa dün o pozisyonu gol olarak bitirmez miydi? Şimdi size soruyorum bizim için , Gökhan Töre için , alt yapı hocaları için fizik dersi ne ifade ediyor? Ben fazla birşey ifade ettiğini zannetmiyorum .
Quaresma'nın yaptığı kırmızı kart için Töre kadar uzun bir yoruma gerek yok . Quaresma'nın yaptığı hareketin açıklamasını psikoloji ve ahlak felsefesinin iş ahlakı kısımlarında bulabiliriz . Quaresma psikolojik destek alsa , felsefe dersini görüp ahlak felsefesi içerisinde iş ahlakını ele alsa ,ahlakın manasını, kurallar manzumesini bilse ve bu kuralların neden gerekli olduğunu ders içerisinde görse acaba dün kırmızı kartı görür müydü?
Şenol Hoca dün basitçe analiz ve geometriden sınıfta kaldı .
Yönetim ise basitçe değil genel olarak yönetim dersinden bütün olarak sınıfta kaldı.
Ben tek tek bireysel hatalardan öte genel bir bilinçsizlik durumu görüyorum .