abi neden ikili tartisma gibi algilaniyorki gecen haftalardan bi konu vardi onu yazdim hakaret yok asagilama yok kufur yok neden mod onayi gelsin talha o donem büyük sözler soylemisti hatta moda alinmistim o zaman arkadas büyük laf etmisti bende gelirse hatirlatirim demistim hatirlattim

tamam büyük laf etti diyelim belkide yanlış şeyler söyledi hata yaptı varsayalım
peki bunu daha sonra suratına vurmak bir erdemmi. Hoşgörü her zaman olması gereken bir şey
insan oğlu hatalarıyla güzeldir. Bizler robot değiliz mükemmel hiç değiliz aynı yazılımı kullanmıyoruz
sen hata gördüğünü bir başkası doğru kabul eder. Herkesin fikri vardır kabul etmesekte saygı duymak zorundayız.
Bende Quaresma transferinin takım için yapılmadığını söylüyorum hatta açık ve net söyleyeyim taraftar içinde yapılmadığını
düşünüyorum. Bu transfer Başkanın Çebiyi taça atma operasyonuydu. Diye düşünüyorum. Dikkatli incelerseniz
transferler pek Şenol Güneşin oyun tarzına uygun değil orda bir savaş var ve bu savaş Beşiktaşa zarar verir ve kendini
bilen insan buna alet olmaz. Ben geçen sene onun üzerinde forma aldım her maç kartal yuvalarından alış veriş yaptım
ama bu sene işin doğrusu bu kadar gönlüm olmayacak bu transfer yanlıştır. Bu yanlış hatayla yapılan bir şey değil
bilinçli olarak yapılıyor. Beşiktaşın sokağa atılacak 5-6 M Avrosu yok. Quaresma tutar tutmaz benim sıkıntım bunla ilgili değil
çok yanlış bir şekilde hemde oyuncunun onurunu zedeleyecek derecede yanlış gönderildi. Şimdi tekrar kalkıp işe yaramaz dediğin
ahlaksız olarak lanse ettiğin adamı tekrar alırsan elbette bunun tepkisi olacak hesabıda sorulacak ya o zaman Beşiktaşı zarara uğrattın
yada şimdi uğratıyorsun Beşiktaşın başına öyle bir bela sardınki resmen bütün sezon boyunca tartışılacak bir ikilik yarattın basının
eline fırsat verdin Beşiktaşı itibar açısından zora soktun şimdi bir oyuncu disiplinsiz desen sana inanacak bir tek kişi bile bulamayacaksın.
Beşiktaş kulübünü yönetenlerin daha dikkatli olmak zorunda olduklarını bilmeleri gerekiyor. Quaresma ya gelince belki hatalarından dönecektir
adamda öyle bir yetenek varki isterse seni tek başına şampiyon yapar. Lakin 32 yaşında ve bu güne kadar gittiği hiç bir kulüpte bunu yapamamış
daha doğrusu yapmamış bu gün herkesin eleştirdiği olcayla aynı istatisliklere sahip ve olcayın yaşını bir düşünün ve futbol hayatını kesinlikle
quaresmadan çok daha iyi istatistiklerle bitirecek yani işin neresinden bakarsan bak riski yüksek bir transfer ve sen buna hem bonservis ödüyorsun
hemde garanti para ödüyorsun tamam yap ama maç başı anlaş zaten oynamak isteyen iyi niyetli olan bunu kabul eder üstelik daha fazlasını ver
oynarsa bunu hakedecektir. Benim anladığım +1 anlaşma ikinci yıl 30 maç oynarsa otomatik yürürlüğe girecek yani istersen değil anlaşma gereği ikinci yılında 30 maç forma giyerse 3. yıl otomatik olarak 1.7 M Avro olarak uzayacak bu oyuncu geldi oynamak istiyorum dediği bir anlaşma değil yap düşük anlaşma gerisini maç başı ver daha fazla ver çünkü o formayı kaparsa bunu misliyle hakeder. ama en riskli oyuncuya garanti para veriyorsun yani yatarsa bu parayı iki sene ödeyeceksin.
Böyle bir riske girilmez giriyorsanda sırf birilerine inat için yapıyorsundur. Beşiktaş inatla yönetilmez. Bize Fikret Ormancı diyorlardı
neden bu güne kadar yaptıkları bir çok şeyi savunduk ama anlaşılmayan bir konu var savunduğumuz şeyler Beşiktaşın menfaatine olduğu için savunduk.
Yanlış yaparsada en sert şekilde eleştirmeyide biliriz. Yarın yaptığı doğruları gene savunacağız. Ama burda bunun için kimseye laf yetiştirmiyoruz.
Doğrumuzu söyleriz ikili diyaloğa girmeyiz. Burda hiç bir Beşiktaş taraftarını kimsenin üzmeye mahçup etmeye hakkı yok. Söylediklerinden dolayı
hesap sormayada hakkı yok zaten yanlış bir şey dediğinde forum yönetimi gereken müdahaleyi yapacaktır o nedenle senin çıkışın ve üslubun yanlış.
Quaresma transferini isteyebilirsin ama bunu Beşiktaş menfaatleriyle düşünerek nedenler koyarak istersin burdaki konuşmalar ergen muhabbetiydi
bunu hakaret olarak söylemiyorum savunan hiç kimse bunu neden sorgulayarak yapmadı olayı Beşiktaş menfaatleri üzerinden değerlendirmedi
babasından oyuncak isteyen çocuk gibi davrandı bir çok arkadaşda buna tepki koydu on gün bıraktım müdahale etmedim ama işin cılkı çıktı
sonuçtada müdahale etmek zorunda kaldık karşılığıda bir çok atılma ve mod onayıyla sonuçlandı.ve bundan sonrada Quaresmayla ilgili hiç bir diyeloğa izin verilmeyecek bu transfer bitti artık bizim oyuncumuz bu saatten sonra destek olacağız tabi yanlışlarıda eleştireceğiz ama seviyeyi koruyarak yoksa bu nedenle bu forumdan daha çok atılan olur buna izin vermemek gerekiyor.
@murat_