Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5708044 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Deniz

kimyasallarla temizlenebilir ama bırak eskisin taş eskidikçe güzelleşir millet şömine yapar ama kirlenmesin diye kullanmaz aslında güzelliği içindeki küller isler değilmidir. Neden antika değerli oluyor da birebir aynısını yapsanda onun kadar değerli olmuyor @Deniz
Haklisin abi.ben disardan bir yazi yazılırsa temizlenir mi diye sormak istemistim aslinda..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

Haklisin abi.ben disardan bir yazi yazılırsa temizlenir mi diye sormak istemistim aslinda..
daha önce konuşmuştuk bunu diye hatırlıyorum deniz yazı yazılırsa bu sprey boyayla olur ve küfeki çok emici bir taştır işin özeti temizlenmez hiç bir doğal taş mermer ve granit türevi yağlı bi maddeye direnç gösteremez sıvıysa emer bu yağlı bir sıvıysa zaten temizlemek mümkün değil hadi diyelimki kimyasallarla temizledin ama işin maliyeti taşı değiştirmekten daha pahalıya çıkar bunu çok değerli antik bir eserde yapabilirsin maliyet göze alınır ama böyle bir işde deymez taşı söker yerine yenisini takarsın

Çevrimdışı Deniz

daha önce konuşmuştuk bunu diye hatırlıyorum deniz yazı yazılırsa bu sprey boyayla olur ve küfeki çok emici bir taştır işin özeti temizlenmez hiç bir doğal taş mermer ve granit türevi yağlı bi maddeye direnç gösteremez sıvıysa emer bu yağlı bir sıvıysa zaten temizlemek mümkün değil hadi diyelimki kimyasallarla temizledin ama işin maliyeti taşı değiştirmekten daha pahalıya çıkar bunu çok değerli antik bir eserde yapabilirsin maliyet göze alınır ama böyle bir işde deymez taşı söker yerine yenisini takarsın
Peki bu taslardan istedigimiz her zaman bulabilir miyiz?mesela 10 sene sonra 1 kamyon kufekiye ihtiyacimiz oldu.ayni model tasi piyasada bulabilir miyiz yoksa bulamama ihtimalimiz de var mi bu modeli?
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

Mabedimiz açıldıktan sonra yönetimin işi daha zor. Küftekileri ve cam korkulukları korumak kolay olmayacak.  kendi taraftarımız ayrı dert, rakipler ayrı dert. Stadyumun etrafı 7/24 güvenlik tarafından korunmalı(normal günlerde 30-40 kişilik bir ekip yeterli olur sanırım).  Kırılmaz cam olacak demeyin, burası Türkiye.
yok o camı kıramazsın bunu bizzat başakşehir stadında test etmiş bulunmaktayım üç sıra üstten balıklama uçtum kafayı geçirdim banamısın demedi işin ilginçi o vurmaya beton olsa kafayı kesin patlatırdım ama aşırıbir can yanmasıda olmadı sanırım esneyerek darbe şiddetini emdi hem beni hem kendisini korudu :D @jokerhm

Çevrimiçi Necmi

Peki bu taslardan istedigimiz her zaman bulabilir miyiz?mesela 10 sene sonra 1 kamyon kufekiye ihtiyacimiz oldu.ayni model tasi piyasada bulabilir miyiz yoksa bulamama ihtimalimiz de var mi bu modeli?
ne modeli ya taş yeraltından çıkıyor mamül madde değil koca koca bloklar halinde çıkıyor bunu 500 yıl öncede kullanıyorlardı 500 yıldır olan bir taş herhalde biz kullandık diye ortadan yok olmaz @Deniz

Çevrimdışı haluk.m

yok o camı kıramazsın bunu bizzat başakşehir stadında test etmiş bulunmaktayım üç sıra üstten balıklama uçtum kafayı geçirdim banamısın demedi işin ilginçi o vurmaya beton olsa kafayı kesin patlatırdım ama aşırıbir can yanmasıda olmadı sanırım esneyerek darbe şiddetini emdi hem beni hem kendisini korudu :D @jokerhm

Geçmiş olsun,  ama benim demek tam olarak o değil. Özellikle dış kısımlarda o camı da kendilerini de parçalarlar. Nasıl yaparlar bilmiyorum fakat zarar vermek için her yolu deneyeceklerine eminim.

Çevrimiçi Necmi

Geçmiş olsun,  ama benim demek tam olarak o değil. Özellikle dış kısımlarda o camı da kendilerini de parçalarlar. Nasıl yaparlar bilmiyorum fakat zarar vermek için her yolu deneyeceklerine eminim.
bildiğim kadarıyla o cam üstünden geçebileceğin bir yükseklikte olmayacak  zaten yolla temas edilen alanlara koymazlar ordan sabit giriş olur daha çok düşme riski olan yerlerde konur ordanda kimse atlamaya vs cesaret edemezler zaten artık sahipsiz bırakılmaz stad sürekli gece gündüz güvenlik olacaktır zaten bildiğim kadarıyla kulelerden birinide güvenlik kullanacak birde bir şeyi ne kadar lüks yaparsan o kadar korunur zarar verilme şimdi gidip avm lerde bunları kırmaya çalışıyorlarmı artık bir çok yerde kullanılmaya başladı sonuçta belli oranda hasar göze alınır ve değiştirilir turnikeler içerde olacağı içinde kimse oralardan tırmanmaz normal girişleri kullanır :)
Beşiktaşarena grubuyla maç seyretmek hayati tehlike arz ediyor en son seyrettiğim maçta on cm çaptan büyük bir morluk oluşmuştu bacağımda işin garibi nasıl olduğunuda bilmiyorum çok sakatlar :o_o: @jokerhm

Çevrimiçi Necmi

Bordeaux stadı A4 kağıt gibi.Yazıp çizeni çok olur.

ben beğenmedim bunun yerine mat kaplama kullansalardı daha şık dururdu bence

Çevrimdışı haluk.m

bildiğim kadarıyla o cam üstünden geçebileceğin bir yükseklikte olmayacak  zaten yolla temas edilen alanlara koymazlar ordan sabit giriş olur daha çok düşme riski olan yerlerde konur ordanda kimse atlamaya vs cesaret edemezler zaten artık sahipsiz bırakılmaz stad sürekli gece gündüz güvenlik olacaktır zaten bildiğim kadarıyla kulelerden birinide güvenlik kullanacak birde bir şeyi ne kadar lüks yaparsan o kadar korunur zarar verilme şimdi gidip avm lerde bunları kırmaya çalışıyorlarmı artık bir çok yerde kullanılmaya başladı sonuçta belli oranda hasar göze alınır ve değiştirilir turnikeler içerde olacağı içinde kimse oralardan tırmanmaz normal girişleri kullanır :)
Beşiktaşarena grubuyla maç seyretmek hayati tehlike arz ediyor en son seyrettiğim maçta on cm çaptan büyük bir morluk oluşmuştu bacağımda işin garibi nasıl olduğunuda bilmiyorum çok sakatlar :o_o: @jokerhm

Yeni olunca insan endişeleniyor, cillop gibi stadı mahvedecekler diye  :D Bir kaç sezon içinde ancak alışırız.
Kapalının methini duyunca üst katlarda maç izlemek yürek ister.  Biz Ankara ve diğer şehirlerde olanlar senede bir kaç maça gelebilirsek şanslıyız.  :bawling: 

Forum ekibine tavsiyem  :evillol: (can güvenliği önce gelir)

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Şu iç detaylarla ilgili bilgiler gelse iyi olur artık. takılan prekastları saymaktan iflahımız kesildi, başkada işlem yok zaten incelenecek. Ara ara çatı kolon ve kiriş.

Ne bileyim stat da prekastların alt kısmı yani dışarıdan görünen kısmı boya mı olacak yoksa bu bordo stadının gibi birşey mi yapılacak.

Turnikeler tam olarak nerede olacak, eski açık yeni açık da yeterli alan vardır da o alan kapalıda yok gibi geliyor bana(içeride olursa)

Kolonların arasındaki camlar siyah cam mı olacak, boyu ne olacak, bir görsel hazırlandımı bununla ilgili?

Dış peyzaj ne durumda olacak, herhalde nettir projeler, stad bitti gelin bakın yapın denmeyecektir.

Çatı kolonlarının birbiriyle arasında bir cam olacak mı? Yoksa o aralar boş mu bırakılacak?

Güvenlik nasıl sağlanacak stadda, Maç günleri dışında stada yaklaşım mesafesi ne olacak? eski stadda, stad duvarına yaslanıp uyuyanlar vardı normal gecelerde, şimdi nasıl olacak?

Kaç adet büfe olacak, stad içinden bahsediyorum yani.

Çevrimdışı İhsan

İhsan ben makina mühendisiyim emekliyim ve 1*5 yıldır  yapı denetim kuruluşunda makina proje ve uygulama denetçisi olarak çalışıyorum.Bu ülkede kaliteyi belirlemek için bizim stadyum dahil her inşaatta  uygulanan yöntem yapı denetim laboratuarlarında,beton döküm aşamalarında alınan nümuneleri testlerden geçirmektir.Standartlara uygunsaenkısa sürede beton dökümüne  devam edilir.Uygun değil  kalitesiz ise  yıktırılır,yeniden döktürülür.Göz ile  yapılacak kontrol diye  bir  yöntem yok.Dökülen betonun  evsafı,kalitesi  yeterli ise,uygundur.Direncine bakılır  yeterli ise  uygundur.O tırtıklı  Görüntüsü  onu  kalitesiz  yapmaz  abicim.

Coşkum hocam
Ben kalitesiz iş yapılmış dedim, kalitesiz malzeme kullanılmış demedim. Buradan Malzemenin kalitesi bilemem.
Kusura bakmayın ama stadın erken bitmesi bu kadar önemli olmasaydı böyle işçilik kabul edilemezdi. Bu arada göz ile yapılan testler (ölçü, yüzey vs. gibi) kontröller çok yaygındır. Üstelik konu Beşiktaş olunca daha dikkatli yaklaşıyoruz  :construction:
Come to Beşiktaş

Çevrimiçi Necmi

Coşkum hocam
Ben kalitesiz iş yapılmış dedim, kalitesiz malzeme kullanılmış demedim. Buradan Malzemenin kalitesi bilemem.
Kusura bakmayın ama stadın erken bitmesi bu kadar önemli olmasaydı böyle işçilik kabul edilemezdi. Bu arada göz ile yapılan testler (ölçü, yüzey vs. gibi) kontröller çok yaygındır. Üstelik konu Beşiktaş olunca daha dikkatli yaklaşıyoruz  :construction:

nesi kalitesiz betonda boşluklarmı var demirmi görünüyor nedir kalitesizlik kalıpları sökerken kenarların kırılmış olmasımı ben orda betonda boşluk göremiyorum demir falan görünmüyor işçilik kalitesizliği derken ne anlıyorsun ben çözemedim betonda aranan bir standart vardır standartı karşılıyorsa iş düzgün yapılmıştır karşılamıyorsa kiptaş orayı kırdırıp yeniden yaptırır. öyle senin dediğin gibi stad yetişecek diye göz yumulmaz bunda karar mercihi Beşiktaş değil yapı denetim kırın burayı onaylamıyorum der ve o merdiven kırılmadan o inşaatta çivi çakamazsın gerçekten anlamıyorum o işin kalitesiz olmadığını farklı farklı yollardan anlattık peki stadı kötülemekle eline ne geçiyor kalitesiz olmayan bir işi kalitesiz yapınca ne kazanıyorsun hadi haklı olsan derimki haklısın şuna estetik değil desen anlayacağım ama kalitesiz demek orda emeği geçene direk hakarettir insanlar oraya emek harcıyor denetleyici firmalara suç atmaktır bir sürü insan ordan ekmek yiyor her şeydende ötesi stada çamur atmaktırki bu kabul edilecek bir şey değil en kaliteli malzemeyide kullansan kalitesiz bir iş yaparsan o iş kalitesizdir malzeme onu kurtarmaz beton yapının kaliteside sağlamlığıyla ölçülür yeni tarz betonu estetik amaçlı kullanılan yapılarda beton estetiği aranır ama burası öyle bir yapı değil burda aranan sağlamlıktır. Sağlamlığı karşılıyorsa yapı kalitesi uygundur. @İhsan

Çevrimdışı Altuğ

Çevrimdışı AdemG

hmmm, dusundurucu kimse yazmamis uzun bir sure.
altugun bile gunaydini havada kalmis.

Gunaydin..

Çevrimdışı Haldun

günaydın bol prekastlı günler inşallah dünkü gibi sadece 5 tane takılmaz  :)

Çevrimdışı Efe

Sarı vinc prekasta devam ediyor palaletliyede bi bakayim
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Paletli iceri prekast aliyor catisilarda kirisler icin ve orta yuvarlak icin iskele koymaya devam ediyor isler normal seyrinde suruyor
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Haldun

Sarı vinc prekasta devam ediyor palaletliyede bi bakayim
paletli ile sarı vinç aynı anda farklı bölgelerde preast takabilir mi @Efe abi var mı prekast ustası o sayıda

Çevrimdışı Efe

hmmm, dusundurucu kimse yazmamis uzun bir sure.
altugun bile gunaydini havada kalmis.

Gunaydin..
sen yazmissin iste abi buyuk bir olay  :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ilhan

Çevrimdışı Efe

paletli ile sarı vinç aynı anda farklı bölgelerde preast takabilir mi @Efe abi var mı prekast ustası o sayıda
takiyor zaten biri eski acikta takarken digeri numaralida takiyor mesela suan sari vinc prekast takarken paletli prekast aliyor iceri bunlari hep alacali elemanlari yapiyor
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Haldun

takiyor zaten biri eski acikta takarken digeri numaralida takiyor mesela suan sari vinc prekast takarken paletli prekast aliyor iceri bunlari hep alacali elemanlari yapiyor
anladım demek ki içerde yeterli prekast olsa paletli prekast almak zorunda olmasa dışardan 10 günde bitecek demek ki..

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Herkese  günaydın.Adem kardeş Altuğ da  çok erken demiş günaydın diye be abi.Anca  kendimize  geldik.  :D

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

anladım demek ki içerde yeterli prekast olsa paletli prekast almak zorunda olmasa dışardan 10 günde bitecek demek ki..
Şu rampa  açıldığı anda  işler  inanılmaz  hızlanır  çarşışimşek.Tüm vinçler asli görevine  döner ozaman.

Çevrimdışı Haldun

dün sohbet geç vakitlere kadar sürmüş millet en az öğlen 1 den evvel kalkmaz   :)