Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5707593 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı TayfurU

Arkadaşlar geçen gün bir belgesel izledim, dallas cowboys un stadyumunun yapım aşaması hakkındaydı orada bahsedilen bir şey dikkatimi çekti belki ileride uygun şartlar oluşursa  bizde böyle bir şey yaparak kapasite arttırımı yapabiliriz diye düşündüm. Yaptıkları şey koltukları raylı sistem gibi yapıyorlar ve istedikleri zaman bir sıradaki koltukları sıkıştırarak ilave koltuk ekleyebiliyorlar onların kapasitesine göre hatırladığım kadarıyla +7000-8000 civarı ekstra koltuk eklenebiliyordu.

Belgesel =>
[ Son Düzenleme: 13 Nisan 2015, 23:18:29 Yunus ]

Çevrimdışı Tolga

Stadımızın baya sağlam olduğunu hatta Türkiye'nin en sağlam stadı olacağını düşünüyorum o kadar demir boşa kullanılmadı yani :ok:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Serkan7738

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Arkadaşlar geçen gün bir belgesel izledim, dallas cowboys un stadyumunun yapım aşaması hakkındaydı orada bahsedilen bir şey dikkatimi çekti belki ileride uygun şartlar oluşursa  bizde böyle bir şey yaparak kapasite arttırımı yapabiliriz diye düşündüm. Yaptıkları şey koltukları raylı sistem gibi yapıyorlar ve istedikleri zaman bir sıradaki koltukları sıkıştırarak ilave koltuk ekleyebiliyorlar onların kapasitesine göre hatırladığım kadarıyla +7000-8000 civarı ekstra koltuk eklenebiliyordu.

Belgesel =>
Bu stadın maliyeti yanlış hatırlamıyosam 1 milyar $'ın üzerindeydi :money:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı TØLGA

Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Stadımızın baya sağlam olduğunu hatta Türkiye'nin en sağlam stadı olacağını düşünüyorum o kadar demir boşa kullanılmadı yani :ok:
1.ci Derecede Deprem bölgesi olan ve Dolgu alan olan Dolmabahçe ye Sağlam olmayan bir yapı yapılacagını duşunen Zihniyet var !
Beşiktaş İnşaat A.ş Hiç bir şey bilmiyor , Devletin Kiptaşı hiçbir şey bilmiyor , Çuruk Kolonları Test etmeden teslim alıyor Sanıyorlar bazıları !!!!
Yahu yapılan Her kolonu , Her Tablayı Devletin Kiptaşı ve Beşiktaş inşaat A.ş inceliyor ve Onay verirse teslim alınıyor , Aksi olursa Teslim almıyor bir daha yaptıryor duzelttiriyor !
O kadar Fore kazık boşuna mı çakıldı , Tonlarca Demir Boşuna mı yapıldı !!
Ne kadar Çok biliyorsunuz ! Allah aşkına bilmeden , Araştırmadan Yorum yapmayın !!şuan Turkiyenşn en sağlam yapılarndan birisi yapılıyor oraya !!
Hem Devletin , Hem anıtlar kurulunun hemde Medyanın gözleri önünde yapılan bir yapının saglam olmaması gibi bir durum Soz konusu olabilir mi sizce !!
Eleştiriken Bir kez daha Düşünün, Hatta 2 kez 3 Kez düşünün.....
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Efe

Bu ulke de herkes herseyi cok iyi biliyor yav...

hemde ne bilmek biri diyor stad 2016 da açılır nerden biliyorsun biri diyor 2016 haziran vahimi geldi sana diğeri diyor şu gün açılır bizde dedik yanlış yaptık tek gerçek tarih iş planının bitişindeki tarihtir onuda gördüm ama televizyonlarda forumlarda şugün biter bugün biter demek sadece sallamak oluyor herkes tek bişeye odaklanacağınına ileri geri konuşmaktan ne anlıyorlar bilmiyorum açıkçası :bandit:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmetx

emeğe saygı eleştirerek olmaz varsa bir hata burda kanıtlanması lazım fotoğraflardan görerek burda hata var demisi kolay stad sanki tahta bina yapanlarda gecekondu yapanlar inşattan anlamayanlar burda gelip atıp tutuyor yazmıyim diyorum bide üstüne üsteliyorlar cevap veriyorlar  stadın içine sokup bi tane kolonunun yanına götürsen dili tutulacak burda orası öyle burası böyle diyorlar adamı deli ediyorlar istanbulun göbeğine  40 kişinin denetlediği bi yapıya bu zamana kadar söylenen hataları hiç kimse görmedi bazı kişiler doğa üstü gözleriyle fotoğraflardan gördü inanılır gibi değil ama bu onlara göre hatalı yapı her biri 8 ton olan bilmem kaç tane prekastı sanki tüğ taşır gibi üstünde tutuyor konuşurken biraz düşünün be arkadaş :bandit:

efe sen benim ne yazdığımı anlayamamışsın kardeşim.bir de üslubun hiç güzel değil.
[ Son Düzenleme: 13 Nisan 2015, 23:49:50 ahmetx ]
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Rebel_Eagle1903

Can sıkıntısına geçen sene nisandan bu nisana aylık değişim gifi yaptım   :biggrinking:

“Çok üzüntülerimiz oldu hepsini yuttuk, oturduk. Beşiktaş’ı üzmesinler” Süleyman SEBA

Çevrimdışı ahmetx

Ahmet hocam Coskun abi zaten gerekli aciklamayi yapti, nasilsa onlari gormeyecegiz.
Evet mesele gayet güzel anlaşıldı.Coşkun abiye teşekkürler.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ZEKI

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Evet mesele gayet güzel anlaşıldı.Coşkun abiye teşekkürler.
Fazla detaya  girmedim.Bazı adımları atlayarak  yazdım aslında.Gerek de  yok.Sadece alınan beton örnekler değil demir çubuklarda  teste  tabi  tutuluyor çekme kopma testi.Ahmetçim bazen oluyor öyle yanlış anlaşılmalar.Şu rampa zemini ne zaman  mukavemet  kazanıyor  arkadaş.cevap verebilecek varmı.

Çevrimiçi Necmi

Kalitesiz iş yapılmış ve hatalar bariz. Görmek için süpermen olmaya gerek yok.
Kaplama işleri hataları örtecek olması hataların yok olacak anlamına gelmez.

hata demek için hatanın ne olduğunu bilmek gerekir. Betonun pürüzlü dökülmesi hata değildir hatta bazen öyle olması istenir. orda kaymak gibi bir yüzeyde elde edersin bu çok zor bir şey değil ama bazen yüzeyin böyle olmasını istersin mesela bu gün bir arkadaş prekastlara neden çentik atıldığını sordu bende cevap verdim oralara basamak koyacaklar yapıştırma şapının tutması için pürüzlü yüzey gerekir pürüzsüz yüzeyde sağlıklı olmaz dedim o yüzdende prekastlara çentik atıyorlar burdada projede oraların kaplanacak olması öngörüldüyse orda prüzsüz beton kullanmazlar basamak ların kaba betona daha sağlam tutması için yapılmış bir yöntemdir. Sizde çok biliyorsunuz ya her gördüğünüz gözünüze estetik görünmeyen şey kötüdür damgasını yapıştırın tamam orda pürüzsüz betonda yaparsın işte o zaman yanlış iş yapmış olursun çünkü oraya kanacak basamaklar o kullanım yoğunluğunda altı ay sonra kabarır yerinden kalkar orda o kadar mühendis işi bilen başkan o işin kötü olduğunu görmeyecek  ama burda siz resim inceleyerek uzman olduğunuz için hemen göreceksiniz orda kaymak gibi beton yapsalar mermerciler ellerine keskiyi çekici alıp o betonu kırarlar işi sağlam yaparlar yada üşenirler vurup giderler büyük ihtimal ikincisi olur o zamanda basamakları toplarsın altı ay sonra işin temel kuralıdır pürüzsüz yüzeye harç tutturamazsın pürüzsüz yüzeyde daha çok dış yüzeylerde betonu o şekilde kullanacaksan tercih edilir nedenide su tutmaması yüzeyden akıp gitmesi su biriken bir şekilde olursa zamanla yağmur don gibi etkenler betonu zayıflatır emilen su  demir erozyonuna sebep olur bir işin nasıl olacağı onun kullanım amacıyla direk ilgilidir yoksa kaliteli veya değil diye sınıflandırılmaz bir betonun kalitesi onun dayanıklılığıyla orantılıdır ve buda ancak testlerde ortaya çıkar gene tekrar ediyorum bir betona bakıpta kalitesiz demen için süpermen olman gerekir şimdi orda kaymak gibi beton olsaydı hepiniz ne güzel yapılmış derdiniz bende hangi dangalak döktü bu betonu derdim :) illaki kaplanmak zorunda beton ne kadar sağlam olursa olsun inen çıkan insanların yarattığı erozyana dayanmaz ya üstü yollardada kullanılan erozyana karşı dayanıklı sıvayla sıvanmalı yada bir kaplama malzemesiyle kaplanmalı bunun içinde pürüzsüz olmamalıki üzerine gelecek malzeme tutsun @İhsan o yüzden ben orda bir hata görmüyorum

Çevrimiçi Necmi

Fazla detaya  girmedim.Bazı adımları atlayarak  yazdım aslında.Gerek de  yok.Sadece alınan beton örnekler değil demir çubuklarda  teste  tabi  tutuluyor çekme kopma testi.Ahmetçim bazen oluyor öyle yanlış anlaşılmalar.Şu rampa zemini ne zaman  mukavemet  kazanıyor  arkadaş.cevap verebilecek varmı.
kazanmış olması gerekir artık yeterince zamanı oldu ama üstüne attıkları katın iskeleri duruyor ve üst katı daha yeni attılar o yüzden iskeleleri sökemediler :D
@Coşkun Mevsim abi.

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

kazanmış olması gerekir artık yeterince zamanı oldu ama üstüne attıkları katın iskeleri duruyor ve üst katı daha yeni attılar o yüzden iskeleleri sökemediler :D
@Coşkun Mevsim abi.
Hani sıcak havada giyilen boğazlı kazak etkisi var ya. :lol: Sahadaki malzemeler işte bende o etkiyi  yapmaya  başladı  hafiftende  Necmi kardeşim.Ondan sordum.

Çevrimiçi Necmi

bugun ıcın mabete cok teşekkürler gazılerın önünde beklerken heyecandan yerımde duramadım ole kaplanmış sütunlara hayran hayran bakıp durdum benı candan karşıladığı ıcın cok sevındım bugun ıslerının planda olmayan bı yoğunluk yaşandığı ıcın ıstedıgım sohbetı yapamadım ama baska zaman ınsallh sımdı her statı gezen arkadaş gıbı göründüğünden cok büyük felan denıcem ama cok büyük bır yapı😊😊😊 ınsaatın her Alanında bızım gormedıgımız yerlerde yoğun calışmalar var bırbırıyle bağlantılı ve takıp eden bizim gördüğümüzden cok farklı nezaman bıter muhendıs degılım bılmem olsamda kesın yargıya varamam cok büyük ısler var ıcerde dısarda be bıze beklemekten baska yapılan zaman Tartışmaları bızı Uzer sadece ıstedıgım gıbı resımler olmadı ama ınsallahh begenılmıstır noktalama ısaretı kullanmadım sevmem hemen sallamayın da :lol:
o küçük işaretleri oldum olası bende sevmemişimdir zaten ne işe yaradıklarınıda bilmem :D

Çevrimdışı snake3315

Dun sorularima net cvp alamadim. Cevap verebilirseniz sevinirim. 1- atesli taraftarimizla, misafir takimin oldugu yeni acik kosede guvenlik zaafiyeti nasil giderilecek? 2-kolonlarin arasi acik oldugu icin turnikeler nerelerde olacak? 3- saha icerisinde arac cikisi icin bir yirtik yeterken neden 3 tane var? Uefa kriteri falan mi?
KİMSE UMUDUMUZU BİZDEN SÖKÜP ALAMAZ...

Çevrimdışı Efe

efe sen benim ne yazdığımı anlayamamışsın kardeşim.bir de üslubun hiç güzel değil.

zaten sana söylemedim niye üstüne alındın ki söylediklerim çok net bir çok kişi gelip bilip bilmeden bişey yazıyor ama ne yazdığını kendileride bilmiyor onlar için söylediklerim   :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

aslında @Coşkun Mevsim abi Beşiktaş yanlış yapıyor yapı denetime o kadar para vereceğine bu arkadaşlardan birini işe alsın onlarda betona bakıp kalitelimi kalitesizmi olduğunu söylesinler :D bu arada yanlış hatırlamıyorsam tarihi en son on gün kadar önce rampadan örnek alınmıştı ve beton C35 seviyesindeydi ve C60 beton döküldü on günde ulaşmışmıdır bu seviyeye bilemiyorum

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

aslında @Coşkun Mevsim abi Beşiktaş yanlış yapıyor yapı denetime o kadar para vereceğine bu arkadaşlardan birini işe alsın onlarda betona bakıp kalitelimi kalitesizmi olduğunu söylesinler :D bu arada yanlış hatırlamıyorsam tarihi en son on gün kadar önce rampadan örnek alınmıştı ve beton C35 seviyesindeydi ve C60 beton döküldü on günde ulaşmışmıdır bu seviyeye bilemiyorum
Çok kişi girer  sıraya.    :lol:   Rampayı  biraz daha  bekleriz  naapalım.

Çevrimdışı asyakartalı

buna kımse dıkkkat etmemıs kapalı arka kolon arasına ray yapmışlar cam korkuluk ıcınmıs sanırım

orası yatay kolon olduğu için küfeki taşı kaplanıcak oraya.onlarda küfekinin alt bağlantı rayları.

Çevrimdışı Efe

Çok kişi girer  sıraya.    :lol:   Rampayı  biraz daha  bekleriz  naapalım.

ay sonu açarlars öpüp başıma koyacağım teferruatlı bi rampa yapımı oldu tünel gibi 20 gün oldu 2 ay aysonu bitsede içeri giriş çıkış başlasa :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı TayfurU

Bu stadın maliyeti yanlış hatırlamıyosam 1 milyar $'ın üzerindeydi :money:

Evet stad maliyeti çok çok fazla ama orada bahsedilen sistem en fazla ne kadar olabilir ki? Eğer ileride uygun şartlar oluşursa bu sistem bana çok mantıklı geldi

Çevrimiçi Necmi

Dun sorularima net cvp alamadim. Cevap verebilirseniz sevinirim. 1- atesli taraftarimizla, misafir takimin oldugu yeni acik kosede guvenlik zaafiyeti nasil giderilecek? 2-kolonlarin arasi acik oldugu icin turnikeler nerelerde olacak? 3- saha icerisinde arac cikisi icin bir yirtik yeterken neden 3 tane var? Uefa kriteri falan mi?
birinci sorunun cevabını valilik ve istanbul emniyeti verir güvenliği sağlayacak olan onlar şu an için ön taraf daha büyük bir güvenlik zafiyeti oluşturur eskiden ön tarafta taraftar yoktu denecek kadar azdı şimdi onbeşbin kadar taraftar girecek ordan ve numaralı girişide ordan olacak en azından yarısı farkındaysanız yanlarda numaralı girişi yok şimdi koskaca bir alanı tutmak ve ordan girişleri zorlaştırmakmı mantıklı yaksa yeni açık tarafında zaten taraftar girişi olmayan bir köşeyi kapatmakmıoralarda restoranları müzeyi Beşiktaş taraftarı kullanacak polis deplasman taraftarı için oraları kordon altına alırsa nasıl olacak bu iş
ikincisi kolonların arası açık değil en son değişmediyse cam korkuluk gelecek oralara ve turnikeler içerde olacak kolonları geçsen bile turnikeleri geçmiş olmayacaksın yani artık kaçak giriş bitti
üçüncüsü onların hepsi araç çıkışı için değil sadece bir tanesi araç çıkışı için kullanılacak  stad yer altında olduğu için acil yaya tahliyesi sorunuda var birde stad aynı zamanda lokasyonun deprem sonrası sığınma yeri olarakta tasarlandı ve giriş çıkışların hızlı olması gerekiyor uefa talimatlarında varmı bilemiyorum ama her çıkışın bir görevi var @snake3315

Çevrimdışı Ersan

fotoğraflara ancak bakabildim ince işçilik çok güzel ilerliyor ince işçiliğin kaba işleri büyük oranda bitmiş görünüyor yeterli sayıda ekip ile içerdeki işçiliğin çocuğunun eylüle yetişeceğini düşünüyorum

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Bazıları Kupalara, Bazıları Şampiyonluğa, Bizim Bu Büyük Aşkımız Sadece BEŞİKTAŞ'IMIZA