Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5705345 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı salih

Maliyet Değil Anıtlar Kurulunun gozu Kör olsun :icool: @salih
Yonetimin böyle bir şey yapacağına ihtimal dahi vermiyorum , Herşeyin en kalitelisini kullanan , Lavabolarda Seramik yerine Mozaik kullanan , Yine Lavabolarda Vitra marka kullanan yönetim Bunun maliyetinden mi kaçacak :iscrewy:
Bu kesinlikle Anıtlar Kurulunun işi , Baksana Tek tek numaralandırıp yeniden takılacakmış :iscrewy:
kurumlara saygı :) :D

Çevrimdışı ZEKI

Anıl sorunun cevabını zaten necmi abi vermiş durumda herseyi acık ve net mi soyleyelim :)))

Çevrimdışı murat

Yeterince Masraf yaptık zaten @salih
Sen o Eski açıktaki duvarın kufekilerinin halini gordunmu hiç :alala: Çok eski ve Çok Pis , Kotu gözüküyor ...
Birde sutunlara kaplanan kufekilere bak :iscrewy:
Bi taraf Şırnak bi taraf Paris olacak anlayacağın , Goruntu olarak çok kotu duracak maalesef :by2:
restorasyon denen bir şey var yunus emre.bu işler çocuk oyuncağı değil.biz 10 sene gerekli izinlerle uğraşmıştık. :tabe: sökülüp yerine takılsın o taşlarda temizlenir.bu iş için özel ekipler ve ürünler var.

Çevrimdışı Deniz

Restorasyonun en önemli adımı temizlemedir.İnternette 2 dk araştırıp görebilirsiniz aynı taş aynı şekilde yerine konmayacak.
Yeter ki tarihi dokuyu korusunlar restorasyon yapacam diye rezillik yapmasınlar.
Böyle restorasyon yapacaklarına yapmasınlar.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı SDemirsoy

@Yunus Emre Dökmeci o taşlar temizlenir öyle bırakılmaz camiilerde falan görmüyor musun 300 senelik taş yepyeni oluyor bende eski taşların konmasından yanayım :)

Çevrimdışı Deniz

Araştırmaya üşenen arkadaşlar için :
RESTORASYON TEKNİKLERİ
SAĞLAMLAŞTIRMA
a. Anıtın yapıldığı malzemelerin sağlamlaştırılması
Kerpiç malzemenin sağlamlaştırılması
Ahşap mimari öğelerin korunması
Taş öğelerin sağlamlaştırılması
b. Taşıyıcı sistemin sağlamlaştırılması
Kesit genişletme, mantolama
Destekleme – payandalama
C. Çemberleme, bağlantı çubukları- gergi uygulanması
BÜTÜNLEME (REİNTEGRASYON)
YENİLEME ( RENOVASYON, REHABİLİTASYON)
ÇAĞDAŞ EK
YENİDEN YAPIM (REKONSTRÜKSVON)
TEMİZLEME
Bezeme temizliği

Cephe temizliği
1. Mekanik temizlik
2. Kimyasal temizlik
3. Suyla yıkama
4. Emici kil ve kağıt hamurları uygulama
5. Emici jeller uygulanması
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Anıl

Anıl sorunun cevabını zaten necmi abi vermiş durumda herseyi acık ve net mi soyleyelim :)))
09.15 mi yani @ZEKI abi :)

Çevrimdışı SDemirsoy

Resimdeki camii 1492 yılında yapılmış Makedonya Üsküp de taşları orjinal tam 523 sene olmuş temizlenmiş gerekli yerlerde tadilat görmüş @Yunus Emre Dökmeci

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Harika, işte bu ya. Eylül sonundan itibaren zor deyin, ekim  deyin. Ne öyle, ilk maç buradayız lafları.

Lakin bunları deyip de, herşey planına uygun gidiyor demek de, bence hepsinden güzel.

Ne güzel bir plan değil mi arkadaşlar? Ağustos ortasında lig açılacak ama bizim planlarımız eylül sonu ekim başı gibi stadı açmak, plan dediğin de böyle olur zaten. Fantastik.

son prekastlar döküleli neredeyse 20 25 gün oldu, halen numaralının üst katı tamamen duruyor. Ama olsun planlı, sistemli bir işleyiş var. Ne demek 15-20 gün önce bitirmek? sizi çılgınlar sizi.

Misal küfekilerin ne acelesi var ki? sezon açıldığında bitmemiş olsada olur sonuçta.

Yani 1 işi 10 işçi 10 günde yapıyorsa 100 işçi aahhh aman neyse, girmeyelim o işlere.

Çatı deseniz tamamiyle bilinçli sistemli gidiyor, aheste aheste gitmesi iyidir.

Başkan geçen ağustosta açıyordu stadı, hadi dedik loca satacak camiayı umutlandırıyor yalan olduğunu bildiğimiz halde, eyvallah dedik.

Sonra çıktı, son maçları yeni stadımızda oynayacağızlar başladı.. Hadi dedik tamam onada tamam, camiaya umut pompalıyor.

Sonra yeni sezonu arenada açacağız lafları, eh en sonunda topyekün 29 ekim cumhuriyet bayramında fitleştiysek, hayırlı uğurlu olsun.

Çevrimdışı BORAN

vodafone facebook hesabına göre çatının iç halkasına tutturulacak skorbordlar ,ortada değil yani.

toki arena gibi mi olacak yani ?

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

@SDemirsoy @Deniz @MURAT Abi Eğer temizlenebiliyorsa ve Sutunlardaki kufekilerle aynı renge getirilebilecekse Zaten problem yok :ok:
Benim korkum Şuanki renginde kalması , Ozaman Duvardakiler farklı sütunlardakiler farklı renk olacak ve kotu gozukecek Oyuzden Canım sıkıldı ama Dediginiz gibi Sutunlardakilerle aynı renge getirilebilecekse problem yok :ok:
[ Son Düzenleme: 08 Nisan 2015, 21:54:44 Yunus Emre Dökmeci ]
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı SDemirsoy

Harika, işte bu ya. Eylül sonundan itibaren zor deyin, ekim  deyin. Ne öyle, ilk maç buradayız lafları.

Lakin bunları deyip de, herşey planına uygun gidiyor demek de, bence hepsinden güzel.

Ne güzel bir plan değil mi arkadaşlar? Ağustos ortasında lig açılacak ama bizim planlarımız eylül sonu ekim başı gibi stadı açmak, plan dediğin de böyle olur zaten. Fantastik.

son prekastlar döküleli neredeyse 20 25 gün oldu, halen numaralının üst katı tamamen duruyor. Ama olsun planlı, sistemli bir işleyiş var. Ne demek 15-20 gün önce bitirmek? sizi çılgınlar sizi.

Misal küfekilerin ne acelesi var ki? sezon açıldığında bitmemiş olsada olur sonuçta.

Yani 1 işi 10 işçi 10 günde yapıyorsa 100 işçi aahhh aman neyse, girmeyelim o işlere.

Çatı deseniz tamamiyle bilinçli sistemli gidiyor, aheste aheste gitmesi iyidir.

Başkan geçen ağustosta açıyordu stadı, hadi dedik loca satacak camiayı umutlandırıyor yalan olduğunu bildiğimiz halde, eyvallah dedik.

Sonra çıktı, son maçları yeni stadımızda oynayacağızlar başladı.. Hadi dedik tamam onada tamam, camiaya umut pompalıyor.

Sonra yeni sezonu arenada açacağız lafları, eh en sonunda topyekün 29 ekim cumhuriyet bayramında fitleştiysek, hayırlı uğurlu olsun.

abi başkan stadı ilk dediği zaman ağustosta açsaydı bu sefer niye erken açtı stadın oturması lazımdı falan da diyecekmişsin gibi sanki :D

abi başkan stadı ilk dediği zaman ağustosta açsaydı bu sefer niye erken açtı stadın oturması lazımdı falan da diyecekmişsin gibi sanki :D

Vaktinden önce biten şeyide sorgularız samet  :icool:

2 sezon normaldir, 2 sezondan sonra kaçan 2 maç dahi olsa benim için başarısızlıktır. Yok efendim konumu zormuş bilmemneymiş, geçeceğiz o işleri.
Başkanlık makamı bahane makamı değildir.

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi şimdi tüm işlerin plana uygun gittiği ve hatta çatının plandan önde bile gittiği bu program ne zaman bitiş gösteriyor :ssss:
:upto: :upto: :upto:

Çevrimdışı SDemirsoy

@SDemirsoy @Deniz @MURAT Abi Eğer temizlenebiliyorsa ve Sutunlardaki kufekilerle aynı renge getirilebilecekse Zaten problem yok :ok:
Benim korkum Şuanki renginde kalması , Ozaman Duvardakiler farklı sütunlardakiler farklı renk olacak ve kotu gozukecek Oyuzden Canım sıkıldı ama Dediginiz gibi Sutunlardakilerle aynı renge getirilebilecekse problem yok :ok:
tam anlamıyla aynı renk olmaz şuan ki taşların temizlenmiş ve işlem yapılmış halini gördüğünde şaşırırsın zaten @Yunus Emre Dökmeci

2 sezon normaldir, 2 sezondan sonra kaçan 2 maç dahi olsa benim için başarısızlıktır. Yok efendim konumu zormuş bilmemneymiş, geçeceğiz o işleri.
Abi yanlış anlamada Senin her yorumun da İgneleyici ve Hep Eleştiri...
Hiç Yapıcı yorumunu görmedim , Aslında Haklısın bizde dayanamıyoruz bir an önce Bitsin istiyoruz ama biz bitsin diyince bitmiyor işte :s20: :s20: :s20:
Ne kadar Dayanacak gucumuz kalmadıysa da #Sabret mekten başka Çaremiz yok :by2:

Çevrimdışı Deniz

@Yunus Emre Dökmeci birebir aynı renge gelmesini bekliyorsan bekleme boşa sonuçta o kule küfeki taşından yapılmamış, malzeme farklılığı var.Küfeki o kuleye ve o bölgeye en uygun şekilde tarihi dokuyu yansıtacak taş olduğu için seçildi.Yani aynısını bekleme,görüntü yakın olacak.

Çevrimiçi Necmi

aslında açık ve net söyledim :alala: @ZEKI  anıl bu aralar fazla ders çalıştı herhalde beyinde sulanma belirtileri var :kop: :kop: :kop: okuduğunu anlamıyor

Çevrimdışı ZEKI

@Yunus Emre Dökmeci birebir aynı renge gelmesini bekliyorsan bekleme boşa sonuçta o kule küfeki taşından yapılmamış, malzeme farklılığı var.Küfeki o kuleye ve o bölgeye en uygun şekilde tarihi dokuyu yansıtacak taş olduğu için seçildi.Yani aynısını bekleme,görüntü yakın olacak.
Goruntu Aynı renge yakın olsun da onada Razıyım @Deniz
Şuanki renginde kalmasın yeterki :iscrewy:
Restorasyonun saglamlaştırma Ve tarihi dokuyu koruma , Temizleme olduğunu tabiki biliyorum ama bi an Şuanki renginde kalacagını duşundum ve Şoka girdim :bandit:

Çevrimiçi Necmi

esas vaktinden önce bitenin sorgulanması gerekir zaten uç uca vakit verilir birde erken biterse ben sorgularım

Abi yanlış anlamada Senin her yorumun da İgneleyici ve Hep Eleştiri...
Hiç Yapıcı yorumunu görmedim , Aslında Haklısın bizde dayanamıyoruz bir an önce Bitsin istiyoruz ama biz bitsin diyince bitmiyor işte :s20: :s20: :s20:
Ne kadar Dayanacak gucumuz kalmadıysa da #Sabret mekten başka Çaremiz yok :by2:

Yapıcı Yorum olmaz, Yapıcı yorum yaptım diye düşündüğün şey övgüdür. Eleştiri, yapıcıdır. Daha iyisi olsun diye eleştirilir. Daha kötüsünü yapın diye eleştirmezsin kimseyi.

Çevrimdışı ZEKI

aslında açık ve net söyledim :alala: @ZEKI  anıl bu aralar fazla ders çalıştı herhalde beyinde sulanma belirtileri var :kop: :kop: :kop: okuduğunu anlamıyor
zor bu besiktasli genclerin isi zoor..ders calis test coz..tek eglenceleri besiktas, oda eglenceden cok kahir veriyor.

Çevrimdışı murat