Bence bizim mimarların yaptığı daha güzel, bu resmi görünce anladım ben, orta çizgiye denk getirmemişlerde ne olmuş, ortada iki çıkış arası 10 tane koltuk var.
Bizde ortaya denk gelmiş ama diğer iki çıkış sağa ve sola kaydırıldığı için en kaliteli izleme bölgesinde koltuk sayısı artırılmış. İyi ki koydun bu fotoyu.. 
@sozkul abi;
1. Varan : O zaman Bizde neden sağa sola 2 tane çıkış kapısı arasına 10 koltuk koyuyoruz diyelim...!
111 adlı resim de bakın normalde kapalı 105 m olarak hesaplarsak 17 m bir çıkış kapısı olur yaklaşık 6 adet çıkış kapısı oluyor...! 222 nolu resimde yaptım...! Şimdi tam orta çıkış kapısı koyarsan zaten altı çatallı merdiyen olacagı için koltuk kaybediyorsun üstelik...! 1 çıkış fazladan kapısı yapmayıp çatal merdiven koyarsan extradan zaten o çıkış kapısı kaplagını alanı tamamlamış olursun Kapalı için...!
2. Varan : Yeni Açık üst ile Eski açık üst kat birbirinden faklı boy olarak Yeni açıkta extra balkon var loca olmadığı için Taraftar sayısı Eski açığa göre 2-3 bin + kişi daha fazla Bakarsak Eski açık ile yeni açık üst katlar köşeler dahil olmak üzere Çıkış kapıları Aynı hizada Madem koltuk kayıptan bahsediyoruz iyi de eski açıkta fazladan çıkış kapıları olmuş oluyor ve Yeni açıkla aynımış gibi gösterek...!
Ambulans çıkışları üstünde çıkış kapısı extra koltuk kaybı değil mi ? 3-5 sıra yukarda çıkış kapısı...! ve o alan hiçe çıktı...! O zaman Koltuk kazanacagımız yerde koltuk kayıpları daha çok yapmış oluyoruz...! Çatallı merdivenler eklersek daha çok kayıp yaşamış oluyorz...!
Resim 1 sizin gördügünüz ve görmek istemediğiniz resimler 1. resimde mevcut orta çıkış kapısı kenarlardaki çıkış kapısına göre 2 prekast uzaklıta ama diğer kapılar 1 prekast mesafede...!
Resim 2 de ise 105 metre göre 6 çıkış kapısı ve kapalı 105 metre hizasına göre ayırım yaptıgım yerler...!
Mavi renktekiler ahnı hizada çıkış kapıları...!
Ve ayrıca Siyah yuvarlak altına aldıgım çıkış kapısı eski açık alt köşedeki yer Koltuk kaybı oluyor diyoruz ya sanırım orayısı da görmeyen gözler İçinde mevcut... Gördükleriniz ile yetinelim...! Hata kusur görmeyelim...!
Resim 2 çıkış kapıları dar olarak görenlere Resim 3 ve Resim 4 Geniş yaptım bakalım fark var görecekler mi ?
Not: Yanyanaya Çıkış kapılarına aldanmayın isterseniz Ne kadar yükseğe çıkarsanız 2 nokta birbirine yaklaşır...!