Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5722633 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Tolga

@Fatih yeni statta 16-17 metre'de olacak ki bence en ideal yükseklik, san mames'dekinin aynısı olacak ;)
Eğer böyleyse buna en çok ben sevinirim herhalde :biggrinking:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Dogan

@Dogan ingiltere'de belli bir standard yok ki, stad ve tribün yapısı ile alakalı bir durum. M.city satdı ile Everton stadı veya Wembley hepsi farklı açı ve yükseklikte, İspanya'da Barcelona ile Real Madrid canlı yayınları da bariz farklı, almanya'da 2006 dünya kupasından sonra allianz arena hariç belli bir standadrda ki en kötüsü de allianz arena. en iyi açı ve yüksekilkler dünya kupası maçlarının oynandığı stadlardır onlar örnek alınmalı. ayrıca nasıl ki canlı yayında dil seçeneği var 3d seçeneği var farklı kamera seçeniği de gayet olabilir.
ingilterede nasil olmaz abi.hepsi birbirine benziyo.bi aston villa farkli.fulham stadinda adamlar o aciyi yakalamak icin kamerayi koyduklari yere bak.nedn böyle yapiliyo sence adamlar liglerini pazarliyo ligtv gibi olsa kimse izlemez  :iscrewy:

Edit:Bizde olsa cikar catinin üstünden ceker zaten yapilmadi degil Sekil A inonu stadi

Çevrimdışı zbrnsky

Çevrimdışı Sedat_BJK

Eski stadlarda kamera acisi felanmi dusunen vardi diyecem ama ç.rize'nin stadi yeni bildigim kadariyla. Bilmem kac dakika taraftarin ensesini izledik. Umarim bu yeni donem stadlarda kamera koyulacak alanlar imce hesaplanmistir. Gerekirse 3-5 taraftardan feragat edilecek, sonucta ekran basinda izleyen daha fazla kisi var.
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı rubi_tobin

@rubi_tobin Vodafone Arena yapısındaki stadlarda Pilot ve ofsayt kameralarını nereye koyuyorlar? Tribünde özel bir yer mi yapılıyor?
Öncelikle ideal bir yükseklik ve konum bilgileri var (Her yayın grubu farklılık içerir ama çoğu benzerdir). Tabi kesin rakamlar değil. Stat mimarisine uygun olanını tercih ediyorsunuz. Mesela pilot kamera için 16-22 metre arasında 22-29 derece ideal denmiş.
Sonrası yayıncının işi objektife göre uygun bir tele değeri ve yakınlığı ile çekim yapıyor.

Tüm sabit kameralar için ideal değerler ve konumlar belirlenmiş durumda. Stadınızın tasarımına göre bunları tercih etmeniz gerekir.
Baştan amerikayı keşfetmeye gerek yok.

Ne kadar çok olursa yayın için o kadar güzel olur. Bu çağda da aksi düşünülemez.

Federasyonumuzunda bazı kriterleri vardır. Ama çok detaylı değil. Ama saha zeminine ben karışmam diyen federasyondan da fazlası beklenmez.
http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/002011/TFF/temsilciler/FMT-MEDYA-DENETIM-LISTESI.pdf

Hatta Uefa nın stat kategorilerine göre belirlediği değerler vardır. İşte tek kamera için min. 1400Lux ışık kaynağı der. Zorunlu değildir ama uymak bir değerdir.
Şeref'inle oyna Hakkı'ınla kazan.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

ingilterede nasil olmaz abi.hepsi birbirine benziyo.bi aston villa farkli.fulham stadinda adamlar o aciyi yakalamak icin kamerayi koyduklari yere bak.nedn böyle yapiliyo sence adamlar liglerini pazarliyo ligtv gibi olsa kimse izlemez  :iscrewy:

Edit:Bizde olsa cikar catinin üstünden ceker zaten yapilmadi degil Sekil A inonu stadi
Ordada taraftarın görüş açısını mahvetmiş :iscrewy:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı haruntsn

Çevrimdışı Dogan

Ordada taraftarın görüş açısını mahvetmiş :iscrewy:
Kardeşim ben zaten öyle yapilsin demiyorum anlatmak istedigim adamlar sırf o kaliteyi yakalamak icin yaptığı seylere bakin  :iscrewy: stadta 40 bin kisi izler tv basinda milyonlarca kisi hangisini tercih edicen sen?

Çevrimdışı Erdem Çözer

Öncelikle ideal bir yükseklik ve konum bilgileri var (Her yayın grubu farklılık içerir ama çoğu benzerdir). Tabi kesin rakamlar değil. Stat mimarisine uygun olanını tercih ediyorsunuz. Mesela pilot kamera için 16-22 metre arasında 22-29 derece ideal denmiş.
Sonrası yayıncının işi objektife göre uygun bir tele değeri ve yakınlığı ile çekim yapıyor.

Tüm sabit kameralar için ideal değerler ve konumlar belirlenmiş durumda. Stadınızın tasarımına göre bunları tercih etmeniz gerekir.
Baştan amerikayı keşfetmeye gerek yok.

Ne kadar çok olursa yayın için o kadar güzel olur. Bu çağda da aksi düşünülemez.

Federasyonumuzunda bazı kriterleri vardır. Ama çok detaylı değil. Ama saha zeminine ben karışmam diyen federasyondan da fazlası beklenmez.
http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/002011/TFF/temsilciler/FMT-MEDYA-DENETIM-LISTESI.pdf

Hatta Uefa nın stat kategorilerine göre belirlediği değerler vardır. İşte tek kamera için min. 1400Lux ışık kaynağı der. Zorunlu değildir ama uymak bir değerdir.

Eyvallah bu bilgiler de süper oldu ama asıl merak ettiğim tam olarak konumu. Yani mesela Vodafone Arena'da tribünlerin bi yerlerinde kamera koyma noktaları mı var?
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı Dogan

Neyse bu konu fazla uzamasin fazla zira cok can sıkıcı bi durum kendimizi ne kadar paralasak ta bisey degismeyecek o zihniyet asla ve asla degismeyecek..

Asil sorun maraton programini sansal buyuka nin sunmasi bence  :kop:

Çevrimiçi Necmi

@keremfrat1  kardeşim fotoların kendileri ve detayları süper.
Sanki benim fotolardan sonra birşeyler kapmışsın gibi.
Eline sağlık süperler hatta boynuz kulağı geçmiş.
 :claps:  :claps:  :claps:
:alala: şimdi burda ayak üstü keremimi övdün kendinimi pohpohladın :evillol: @rubi_tobin

Çevrimdışı Deniz

@keremfrat1 yeni localardan da bir kaç foto alalım sana zahmet ..Kaç tanesi yapılmış,kaç tanesi inşaat halinde onları da öğrenirsen çok güzel olur .. :)
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı TØLGA

havalandırma işleri flen gayet iyi gidiyor ama loca işleri baya yavaş yada bize foto gelmiyor diyemi böyle düşünüyoruz  :alala:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı rubi_tobin

İngiltere bu konuda en katı kural uygulayıcı. İngilterenin içe kapanıp futbol gelişimi için yaptığı çalışmalar neticesinde (ki Üniversite kürsülerindeki proftan taraftar lokallerindeki biracı abiye kadar herkesin dahil olduğu uzun çalışmalı bir proje) dikkat edilmesi gereken önceliklerden biri futbolun sevdirilmesi başlığında TV seyrinin iyileştirilmesi konusudur. Bunun içindir ki yakın çekim yapıp estetik hareketleri, mücadeleyi, formadaki teri herşeyi göstermek isterler. (Yoksa sahadaki dizilimi görsen ne katar sana, bizim işimiz değil ki bu ahkam keseriz ama bizimkisi lakırdı.) Öyle seversin bir sporu, oyunu. Bakarsın sol taç çizgisinin oradan  terse bir top çıkarır. Ters kanattaki topun gelişine vurur. Gol olur olmaz ayrı ama. Ama o kamera geçişleri yakın detaylar ile bir anda pozisyonda bulursun kendini ve beklenmedik bir yerden çıkan oyuncu biter vuruş olur, aksiyona dahil olursun. Sinemada sinematografi denen şey gibidir.
Böyle olunca rekabetten öte sporu seversin, sporcuyu seversin, ilgin merakın artar. Kör bir seyirden ötesi olursun.

Küçük bir not bizde kamerayı oraya koyarsa bir güzel dayak yer o platformuda mezar taşı yaparlar.

Çevrimdışı rubi_tobin

Eyvallah bu bilgiler de süper oldu ama asıl merak ettiğim tam olarak konumu. Yani mesela Vodafone Arena'da tribünlerin bi yerlerinde kamera koyma noktaları mı var?
Paylaşılan projelerin bazılarında kamera yerleri net olarak belli. Bizim görmediğimiz başka projeler varsa ve onlarda da varsa bilemiyorum.
Ama tabi bu projede görünmesi mümkün olmayan saha içi yerleşimlerde olacaktır.

Çevrimdışı Deniz

Ya ingiltere ligini izliyorum adamlar maç sırasında nasıl koşular yapıyorsa tepe kamerasından çizip gösteriyor,ofsayt çizgisi çekiyor,bir oyuncu penaltı atıyorsa son 10 penaltısını kalenin neresine vurmuş,kaçı girmiş kaçı kaçmış onu gösteriyor.

bizim lig tv bunları bırakın maç sırasında göstermek maçtan sonra bile gösteremiyor.Bu adamların yaptığı yayınla bizimkini sadece kamera açısıyla kıyaslamak hata olur.cidden dağlar kadar fark var arada..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı rubi_tobin

:alala: şimdi burda ayak üstü keremimi övdün kendinimi pohpohladın :evillol: @rubi_tobin
@Necmi abi bu hilal taktiği geri çekilir gibi yapıp @keremfrat1 ı kuşatıyorum. Zafer kaçınılmaz ama kazanan tüm forum ahalisi  :halay:

Çevrimdışı Serhat Akkaya

@keremfrat1 yeni localardan da bir kaç foto alalım sana zahmet ..Kaç tanesi yapılmış,kaç tanesi inşaat halinde onları da öğrenirsen çok güzel olur .. :)
Yeni loca mı yapılıyor  :iscrewy: Benim resimlerde gördüğüm sadece loca iskeletlerin yapıldığı.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı rubi_tobin

Ya ingiltere ligini izliyorum adamlar maç sırasında nasıl koşular yapıyorsa tepe kamerasından çizip gösteriyor,ofsayt çizgisi çekiyor,bir oyuncu penaltı atıyorsa son 10 penaltısını kalenin neresine vurmuş,kaçı girmiş kaçı kaçmış onu gösteriyor.

bizim lig tv bunları bırakın maç sırasında göstermek maçtan sonra bile gösteremiyor.Bu adamların yaptığı yayınla bizimkini sadece kamera açısıyla kıyaslamak hata olur.cidden dağlar kadar fark var arada..
Adamlar battılar idare TMSFde bu saatten sonrada birşey beklenmez. Yayıncılık konusunda ara giderek açılıyor. Gerçi yayınlanan şeyde futbolmu oda ayrı konu.

Çevrimdışı Deniz

Adamlar battılar idare TMSFde bu saatten sonrada birşey beklenmez. Yayıncılık konusunda ara giderek açılıyor. Gerçi yayınlanan şeyde futbolmu oda ayrı konu.
Abi zaten bu futbolun bu kadar kalitesiz olmasındaki en büyük sebep bu lig tv.yıllardır Türk futboluna balta koyan en büyük unsur..

Çevrimdışı Deniz

Yeni loca mı yapılıyor  :iscrewy: Benim resimlerde gördüğüm sadece loca iskeletlerin yapıldığı.
8-10 tane işçi çalışıyordu loca yapmak için getirtilmişti.Haftalardır boş durmuyorlardır sanırım yapıyorlardır diye ümit ediyorum  :alala:

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Kardeşim ben zaten öyle yapilsin demiyorum anlatmak istedigim adamlar sırf o kaliteyi yakalamak icin yaptığı seylere bakin  :iscrewy: stadta 40 bin kisi izler tv basinda milyonlarca kisi hangisini tercih edicen sen?
Abi tabiki ben kendi tvden izlediğime bakarım ama düşünsene kombine almışsın koltuğun belli ama kaleyi göremiyosun :kop:
İhtilal olur :kop:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı ALI RIZA

Ekip kurarsan ekibini ona göre yazılım istatistik verileri hazırlar :) biz rahat toplumuz gereksiz şeylere kafa yormuyoruz... Misal BJK son 10 penaltısını versin 3 sezon önce den hesaplamaları lazım :)
adamların penaltıcı duran topcusu herseyleri hazır yılda 2-3 oyuncu alıyorlar bizler gibi 11 baştan yaratmıyorlar kamera acıları ofsayt gol çizgisi ayarları muazzam 5 milyar para vermiyorlar bu sisteme...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

8-10 tane işçi çalışıyordu loca yapmak için getirtilmişti.Haftalardır boş durmuyorlardır sanırım yapıyorlardır diye ümit ediyorum  :alala:
Valla Kerem'in fotolarında tek gördüğüm loca iskeletleri, loca yapılsaydı en azından bi bilgi sızardı.
Korku akıl katilidir.