"Dün Orkun Kökçü rakip yarı sahada 40’ta 37 isabetli pas atmış.
Ona en yakın oyuncumuz 17 pas isabeti ile Rafa. Diğerleri 12-13 civarı!
Orkun Kökçü kiminle pas yapacak? Ki tek başına 40’ta 37 yapmış, yanına 1 oyuncu sokamamışız!"
https://x.com/FixAnaliz/status/1974924898352209925
Kusura bakma ama Gs golü attıktan sonra hemen geri çekildi. O sırada biz orta sahada topu döndürmekle yetiniyorduk…bir sağa bir sola pas, ama hiçbir dikine deneme yoktu. Rakip yarı sahasındaydık ama üretkenlik sıfırdı. Bu esnada istatistikler bizim lehimize görünmüş olabilir, ama oyunun genelinde pres yediğimiz her an panikledik ve iki pas yapamadan topu şişirdik maalesef.
Alanya maçında da aynı tablo vardı..tıpkı geçen haftaki Kocaeli maçının son 60 dakikasında olduğu gibi.
Bence tek sebep olmasa da takımı en çok bozan oyuncu Abraham. Hele topu rakibe bırakıp kontra oynamak istiyorsak, Abraham’la bu sistem hiç işlemez. Yazık verilen bonservis ve maaşa :/ o paraya Romulo alınsa bugün çok farklı şeyler konuşuyor olurduk.
Üstelik bu kadar yatırım yapılan bir oyuncuyu şu anda yedek kulübesine çekmek de teknik ekip için kolay değil. Büyük ihtimalle ancak ligden tamamen koptuğumuzda ya da takım kaosa girdiğinde böyle radikal kararlar alınacak/alinabilir. .
Rafa da pas konusunda ciddi eksik. Her maç en az üç topu gereksiz topuk pası denemeleriyle kaybediyor. Bana kalsa Rafa’yı rakip kaleye daha yakın oynatırım Abraham’ın yerine. Çünkü gole en yakın oyuncumuz o, ve topu bitirici pozisyonlarda onunla buluşturmak gerekiyor - orta sahada değil.
Orkun–Ndidi ikilisinin önüne de Rafa’nın yerine Bilal’i koyarım. Hem orta saha direncini artırır hem de Bilal, sırtı dönük oynarken topu daha iyi saklayabiliyor ve pas istasyonu oluşturabiliyor. Sol kanatta da maalesef ya “süper yıldız” diye getirilen ama sahada kaybolan Jota’yı ya da Devrim’i denemek dışında çare yok.
Şu anda görünen o ki, ne içeride ne dışarıda, rakip kim olursa olsun oyuna hükmedemiyoruz ve set oyununu hiç oynayamıyoruz.
Bakalım teknik ekip buna bir çözüm bulabilecek mi, yoksa her aynı şekilde devam mı edecek.
Bu arada Orkun’u gerçekten çok seviyorum ve çok daha iyi olacağını düşünüyorum ama dünkü maçta özellikle ikinci yarıda o da oldukça silik bir görüntü çizdi. Hala tam hazır olduğunu düşünmüyorum. Gs geriye çekildiğinde özellikle Bilal, Rafa ve Cengiz savunma arkasına sürekli koşu gösterdi ama Orkun bir tane bile denemedi; ya ayakları gitmedi ya da riske girmedi bilemiyorum. Oysa önceki maçlarda bunları yapabileceğini bize göstermişti.