Sergen maç sonu ayaküstü röportajda diyor ki "furbol artık atletik ve güçlü futbolcularla tempolu oynanan bir oyun" Kendi yetiştiği Tüzün felsefesinde fizik kaliteler önemlidir fakat salt fiziğe odaklanmayı eleştirir, futbolcuların karar kalitesini artırmayı, hızlı düşünüp doğru oynamayı öne alır. Doğru felsefen yoksa hiç bir halt yiyemezsin. Sergen açıklamasında inşallah dili sürçmüştür. Biz Sergeni hocası için sevdik, o felsefeyi terketmiş veya hiç anlamamış ise mağlubiyetten daha büyük sorunlarımız var demektir.
Serpil Hamdi Tüzün büyük adamdır. Hemfikirim. Zaten aynı fikirde olmamak ta elde değil, yetiştirdiği üst düzey futbolcuların listesinin uzunluğu bile yeter. Günümüzde futbol 80 ler, 90 lardaki gibi değil, tamamen güç ve fizik ağırlıklı oynanmakta. Koşamayan futbolcu ne kadar hızlı düşünse de forma şansı bulması zor. Ha bu demek değil ki sadece koşu yeterli, tabi ki teknik ve zeka da önemli, yoksa 11 tane atlet bulmak yeterli olurdu. Tahminim, imkanımız olsa Sn Tüzün'e sorsak, O da artık koşamayan, temasta ayakta durmayan kişinin futbolcu olamayacağını söylerdi herhalde.
Bir örnek; Cenk Tosun. Son yıllarda gelen veya oynayanların çoğundan daha iyi golcüdür. Ama İngiltere'den kesin dönüşünden sonra, ne olduysa, 20-25 dakikalık bir kondüsyonla dönünce, sahada kendisinden çok daha yeteneksiz bir dünya topçudan daha fazla sırıtıyordu.