Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6373680 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Serhat Akkaya

ama yaptın kim dedi %42 diye %35 anca tutar yeni açık beton miktarıyla bu açıklanmaz adamlar kullandıkları betonun yarısını temele döktüler büyük dediğin yeni açık eski açıktan sadece oniki metre daha büyük ama emin ol işçilik olarak hemen hemen aynıdır. böyle yanlış bilgiler vermeyin eski açık genişlik 65 metre yeni açık genişlik 77 metre toplamda eski açıktan %20 daha büyük ama diğer tarafta iki tribün var ve bunlardan biri stadın en zor işçiliği olan numaralı tribün ve ikinci en zor işçiliğe sahip eski açık tribün ve bunlar hep kalıp işçiliğiyle yapılıyor merdivenler asansörler tek yüz perde çekirdek perde kolonların çoğunluğu kare olduğu için hazır kalıp kullanılmadı @Yunus Emre Dökmeci
Bazen yeni açık inşaatı öyle abartılıyor ki duyan da 42 bin kişinin neredeyse 20 bini yeni açıkta oturacak sanır  :D Tüm Localar diğer tribünlerde, dediğin gibi asansörler, basın tribünü, moda merkezi ve bi sürü yapı da diğer tribünlerde durum böyleyken yeni açığı başlı başına stadın yarısıymış gibi göstermek kendi açımdan biraz abesle iştigal oluyor.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı SDemirsoy

Çarşamba Saat 01:00 da Gazilerdeyim @anilt :money:
şu toplanma işini haftasonu falan da yapalım @Necmi abi malum çalışan kesimiz saat 1 de oraya nasıl gelelim biz :D

Çevrimdışı SDemirsoy

obitaş inşaatın %100 ünü yapıyor siz ne konuşuyorsunuz :D

Çevrimdışı ozan062

yok bizim kullandığımız taş çok daha kaliteli ve pahalı taş piyasasında renk ne kadar beyaz ne kadar homojen o kadar para demektir. küfegide beyaz ve çok homojen bir taş dünya piyasasında yer etmemesinin nedeni az miktarda çıkması çoğu ocak istanbulda şehirleşme yüzünden kapandı tekirdağ tarafında çalışan az ocak var ihraç ürünü taşla Türkiyede satılan taş arasında kalite farkı yoktur özellikle avrupa ihracatında 16 tonuluk ve belli ölçülerde standart kütükler gider küp gibi olmalı şekli bozuk veya avrupa standartına uymayan ölçülerde Türkiye piyasasında eritilir birde moloz tabir ettiğimiz daha küçük ebatlı ve şekilsiz taşlar iç piyasaya girer bunlarda taş olarak kalite farkı olmaz hepsi yer altından aynı ocaktan çıkıyor kimine göre kalitesiz sayılan homojen çıkmayan kütükler bazılarına göre tercih edilir dekorasyon malzemesi olabiliyor. yani bence kalite farkı diye bir şey yok tamamen tercih meselesi ama birde sakat olan kütükler oluyor fiyat olarak daha ucuz oluyor bunlarda kesim esnasında sakat kısımlardan ayrılıyor firesi bol olduğu için ve kesimde uğraşıldığı için ikinci sınıf üçüncü sınıf ayrılır. yoksa hepsi aynı dayanıklılığa sahiptir. Bazılarının içinde fosil çıkar değersizleşir bazılarıda fosil çıktığı için değerlidir :D yani toplumun o dönemdeki zevkiyle ilgili bir durum

süper:)) :ok: :ok:
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı serti67

@Necmi  abi bugünkü Kufeki yapılan alanı degerlendirrisen cok yavaş değilmi tabi resimlerin haricinde biyerde çalışma yoksaa
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

Çevrimiçi Necmi

Mehmet kardeşimizden akşam fotoları...

Çevrimdışı yigitcan1903

Obitaş Çiçekler değil de
Kaba bitsin kaba
Teşekkür edip el sallayalım artık
Tribünler bitsin

Çevrimdışı Serhat Akkaya

obitaş inşaatın %100 ünü yapıyor siz ne konuşuyorsunuz :D
Evet açıklıyorum; Çiçekler Obitaş'ın taşeronudur  :evillol:
Korku akıl katilidir.

Çevrimiçi Necmi

Çevrimdışı Türkay

gökhan türkmenden alınıtı

bu arkdaşın fotolarına bakın sözlerine bakmayın  :bandit: :bandit:

Höh boyutlar devasa
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı beşiktaşk

öncelikle yazı alıntıdır. Serkan Çakar diye bir arkadaş yazmış sadece sizin düşüncelerinizi merak ettim

Stadın Yetişme Zamanı

Arkadaşlar hepimiz stadımızın yeni sezona yetişeceğimiz konusunda mutabıkız gibi ancak bende biraz karamsarlık hali başladı. Rica etsem inşaat mühendisi veya teknikeri veya bu işlerden anlayan başka dostlarımız varsa bizi aydınlatıversinler. Şöyle ki:
-Şu anda 15.01.2015 tarihindeyiz.
– Eski açığın numaralı tribünler ile birleştiği taraf ile yeni açığın numaralı tribünler ile birleştiği tarafın, tüm stadın prekastları ile beraber tamamlanması sanırım 45 günü bulacak. O halde 01.03.2015 tarihine geldik.
-Peki stadın zemininden mevcut mıcırlar iş makinaları, vinçler, demirler ve diğer aletler tamamen kaldırılmadan saha zeminine döşenecek dreraj ve yerden ısıtma sitemlerinin fiilen döşenebilmesi mümkün değil. Sayılan bu alet edavatın sökülüp saha zemininden tamamen kaldırılması işleri için 15 gün desek: 15.03.2015 tarihine geliriz.
-Bu arada hepimiz gördük ki olumsuz kış şartlarında(Kar, fazlaca yağmur ve rüzgarlı havalarda) iş güvenliği açısından son derece yerinde bir kararla çalışmalar yapılmıyor. Uzmanların bu kışın sert geçeceğine yönelik değerlendirmelerini nazara alırsak takriben 15 gün civarı hava muhalefeti nedeniyle çalışmalarda aksamaları göze almalıyız ki o halde tarihimiz: 01.04.2015 olmakta.
– İnşaat mühendisi ve mimarlardan öğrendiğim kadarıyla zeminin yerden ısıtma ve drenaj işlemleri takriben 30-45 gün arası sürmekte ki bu halde tarihimiz: 15.05.2015 olmakta.
– Peki stadın çatı öncesi işlerini 01.03.2015 olarak kabul etmiştik. Bu tarihte 15 günlük hava muhalefetini de eklediğimizde çatı montajına başlanabilecek tarihin 15.03.2015 olacağını kabul edeceğiz. Birçok uzman çatı işinin en iyi ihtimalle 3 ayda tamamlanabileceğini öngörüyor. Ve yine aynı uzmanlar bu 3 aylık tahminin oldukça iyimser bir tahmin olduğunu da ekliyor. Hadi biz bu süreyi kabul edelim ve bu hesaba göre 15.06.2015 tarihine gelelim (Bu arada da 01.04.2015 tarihinde başlayan zemin ısıtma ve drenaj çalışmaları ile ayrıca stadın küfeki kaplamaları ve iç ince işleri de ayrıca devam ediyor).
-Nerede kalmıştık: 15.05.2015 tarihinde zemin ısıtma ve drenaj bitti. Bundan bir ay sonra 15.06.20158 tarihinde de çatı tamamen sona erdi.
-Drenaj 15.05.2015 tarihinde bittiğinden çimlendirme çalışmalarına aynı gün başlanabilir. Hibrit çim fidelerinin 18-25 santime kadar toprakla bütünleşmesi ki bunun yanısıra toprağın sapa sağlam kuruması(Yani futbol oynarken şimdiki gibi toprağın kalkmaması için ) için kaç ay süre gerekiyor? Öğrendiğim kadarıyla en az 3 ay. O halde geldik 15.08.2015 tarihine.
-Bir önceye dönelim çatı 15.06.2015 tarihinde bittikten hemen sonra diyelim ki koltuk montajı başladı. O da sürsün 2 ay. Dolayısıyla çatı-koltuk montajı ile zeminin çimlendirilmesi işi aşağı yukarı 15.08.2015 tarihinde birbirleriyle paralel giderek ynı anda tamamlanmış sayılır.
– Tüm bu söylediklerime tanıdığım opsiyonlar dışında tek bir aksama ihtimalini saymadığınız tarihte 15.08.2015 tarihine ulaşıyoruz.

-Peki hepimiz elimizi vicdanımıza koyarak cevaplayalım: Ülkemizde bu saydığım planlama içinde bitirilebilmiş tek bir inşaat örneği gördünüz mü ? Ben görmedim, duymadım. Dolayısıyla ben istemeyerek de olsa eminim ki bu saydığım planlama içinde 2-4 ay arası bir gecikme olması TÜRKİYE ŞARTLARINDA inşaat sektörü içinde son derece normal bir durum sayılmalıdır.
-Bu nedenle ben yeni stadımızın 01.01.2016 tarihinden önce fiilen açılır duruma getirilebileceğini pek öngöremiyorum.

Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların bizleri aydınlatacak görüşlerini bekliyorum.

Ancak benim için bu durumun hiçbir önemi yok. İster 2015 Ağustosu ister 2016 Ocağı.
– Herkese, selamlar, sevgiler ve saygılar…

Çevrimdışı yigitcan1903

Bizim bloğun devam prekastları başlamış

Çevrimdışı Türkay

Sonun da numaralıda da prekast başlamış  :bandit:

Çevrimdışı SDemirsoy

bizim oradan bir fotoğraf bu taşlara yazı yazıldı mı çıkmıyor tahmini 1980 lerde yazılan bir yazı bunlar çıkarılması için çalışmalara şahit oldum çıkmıyor malesef bunlar mermer bir de küfeki de hiç çıkmaz
[ Son Düzenleme: 16 Ocak 2015, 17:35:26 SDemirsoy ]

Çevrimdışı Türkay

Küfekiler Allah'a emanet olacak görünüşe göre. Zaten insanlar duyarsız bizim burda kaya mezarları var taa kaç yüzyıldan kalma içerde geceleri bira içiyor keşler duvarlara yazı falan yazıyolar

Çevrimdışı ozan062

bizim oradan bir fotoğraf bu taşlara yazı yazıldı mı çıkmıyor tahmini 1980 lerde yazılan bir yazı bunlar çıkarılması için çalışmalara şahit oldum çıkmıyor malesef bunlar mermer bir de küfeki de hiç çıkmaz

onun için değiştirilecek:))

cozumu var fakat bu sefer yukarıdaki eskimeden dolayı tam istediğimiz kıvama gelecek ama o yeni takılan bembeyaz:D
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Altuğ

Uzun zamandir forumu takip ediyordum. Artik ben de yorumlarimi katmak icin uye oldum. Herkese selamlar ve emek verenlere tesekkurler.

Hoşgeldin @Yiğit

Çevrimdışı Cenk Mert İnanç

dostum bizde de buna benzer bir durum var .Teyzemiz kapısının yanındaki tarihi çeşmeyi millet su içerken rahatsız olduğu bahanesiyle saksıya çevirdi.

Suyu kesirtirdi,suyun dokulduğu yere toprak döktürüp çiçek ekti.

Hayat bizim buralarda maalesef böyle.

bu tarz yazıları taştan basınçlı su ve ilaç yardımıyla sökmeye çalışıyorlar.

300 senelik bir tarihi esere sprey boyayla yazı yazanları amerikada olsa sallandırırlar .Ama kime ne anlatacaksın .

Çevrimdışı sallapati

Bu tarihi eserlere yazı yazanlar o.çocuğudur.net

Çevrimdışı FARUK

@beşiktaşk
zeminin drenaj işleri çatı gerilmeden ve o vinçler çıkmadan  başlamaz
şubat ayı kaba tribün inşaatı bitişi olmalı
şubat ayı itibari ile kabası ve prekastı biten yerlerde çatı imalatına başlamamız lazım (iskeleler çelik halatlarrın serilmesi vs)
mart ayı çatı işleri devam ederken prekast bitmeli
nisan ayı artık son çatı parçaları tamamlanmalı ( 3 ay ayırdık çatı montajına)
mayıs ayı çatı gerilmesi tamamlanmalı (15-20 günde gerilebiliyor aksamalarla 1 ay)
artık haziran temmuz ağustos 3 ay zemine ayrılır
bu sırada çatı membranları döşenir
koltuklar vs.
zaten ince işçilik için bir engel yok şuandan itibaren en az 8 ay zamanı var
bu şekilde ağustosta bitebilir bunlar tahmini sürelerdir benim kafamdaki

Çevrimdışı ErsinA.

öncelikle yazı alıntıdır. Serkan Çakar diye bir arkadaş yazmış sadece sizin düşüncelerinizi merak ettim

Stadın Yetişme Zamanı

Arkadaşlar hepimiz stadımızın yeni sezona yetişeceğimiz konusunda mutabıkız gibi ancak bende biraz karamsarlık hali başladı. Rica etsem inşaat mühendisi veya teknikeri veya bu işlerden anlayan başka dostlarımız varsa bizi aydınlatıversinler. Şöyle ki:
-Şu anda 15.01.2015 tarihindeyiz.
– Eski açığın numaralı tribünler ile birleştiği taraf ile yeni açığın numaralı tribünler ile birleştiği tarafın, tüm stadın prekastları ile beraber tamamlanması sanırım 45 günü bulacak. O halde 01.03.2015 tarihine geldik.
-Peki stadın zemininden mevcut mıcırlar iş makinaları, vinçler, demirler ve diğer aletler tamamen kaldırılmadan saha zeminine döşenecek dreraj ve yerden ısıtma sitemlerinin fiilen döşenebilmesi mümkün değil. Sayılan bu alet edavatın sökülüp saha zemininden tamamen kaldırılması işleri için 15 gün desek: 15.03.2015 tarihine geliriz.
-Bu arada hepimiz gördük ki olumsuz kış şartlarında(Kar, fazlaca yağmur ve rüzgarlı havalarda) iş güvenliği açısından son derece yerinde bir kararla çalışmalar yapılmıyor. Uzmanların bu kışın sert geçeceğine yönelik değerlendirmelerini nazara alırsak takriben 15 gün civarı hava muhalefeti nedeniyle çalışmalarda aksamaları göze almalıyız ki o halde tarihimiz: 01.04.2015 olmakta.
– İnşaat mühendisi ve mimarlardan öğrendiğim kadarıyla zeminin yerden ısıtma ve drenaj işlemleri takriben 30-45 gün arası sürmekte ki bu halde tarihimiz: 15.05.2015 olmakta.
– Peki stadın çatı öncesi işlerini 01.03.2015 olarak kabul etmiştik. Bu tarihte 15 günlük hava muhalefetini de eklediğimizde çatı montajına başlanabilecek tarihin 15.03.2015 olacağını kabul edeceğiz. Birçok uzman çatı işinin en iyi ihtimalle 3 ayda tamamlanabileceğini öngörüyor. Ve yine aynı uzmanlar bu 3 aylık tahminin oldukça iyimser bir tahmin olduğunu da ekliyor. Hadi biz bu süreyi kabul edelim ve bu hesaba göre 15.06.2015 tarihine gelelim (Bu arada da 01.04.2015 tarihinde başlayan zemin ısıtma ve drenaj çalışmaları ile ayrıca stadın küfeki kaplamaları ve iç ince işleri de ayrıca devam ediyor).
-Nerede kalmıştık: 15.05.2015 tarihinde zemin ısıtma ve drenaj bitti. Bundan bir ay sonra 15.06.20158 tarihinde de çatı tamamen sona erdi.
-Drenaj 15.05.2015 tarihinde bittiğinden çimlendirme çalışmalarına aynı gün başlanabilir. Hibrit çim fidelerinin 18-25 santime kadar toprakla bütünleşmesi ki bunun yanısıra toprağın sapa sağlam kuruması(Yani futbol oynarken şimdiki gibi toprağın kalkmaması için ) için kaç ay süre gerekiyor? Öğrendiğim kadarıyla en az 3 ay. O halde geldik 15.08.2015 tarihine.
-Bir önceye dönelim çatı 15.06.2015 tarihinde bittikten hemen sonra diyelim ki koltuk montajı başladı. O da sürsün 2 ay. Dolayısıyla çatı-koltuk montajı ile zeminin çimlendirilmesi işi aşağı yukarı 15.08.2015 tarihinde birbirleriyle paralel giderek ynı anda tamamlanmış sayılır.
– Tüm bu söylediklerime tanıdığım opsiyonlar dışında tek bir aksama ihtimalini saymadığınız tarihte 15.08.2015 tarihine ulaşıyoruz.

-Peki hepimiz elimizi vicdanımıza koyarak cevaplayalım: Ülkemizde bu saydığım planlama içinde bitirilebilmiş tek bir inşaat örneği gördünüz mü ? Ben görmedim, duymadım. Dolayısıyla ben istemeyerek de olsa eminim ki bu saydığım planlama içinde 2-4 ay arası bir gecikme olması TÜRKİYE ŞARTLARINDA inşaat sektörü içinde son derece normal bir durum sayılmalıdır.
-Bu nedenle ben yeni stadımızın 01.01.2016 tarihinden önce fiilen açılır duruma getirilebileceğini pek öngöremiyorum.

Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların bizleri aydınlatacak görüşlerini bekliyorum.

Ancak benim için bu durumun hiçbir önemi yok. İster 2015 Ağustosu ister 2016 Ocağı.
– Herkese, selamlar, sevgiler ve saygılar…

Çok fazla detaya girecek teknik bilgim yok ancak yurt dışında müteahhitlik hizmeti veren ve bir çok ACİL projeyi zamanında bitirmiş bir firmanın 6 yıllık çalışanı olarak şunu söyleyebilirim; PARA olduktan sonra inşaat sektöründe yapılmayacak veya yetişmeyecek iş yok.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

şu toplanma işini haftasonu falan da yapalım @Necmi abi malum çalışan kesimiz saat 1 de oraya nasıl gelelim biz :D
Bizde Çalışan kesimiz ama izin gunumuz haftaiçi maalesef @SDemirsoy , Benim için iyi oldu :iscrewy:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı ALBATROS

[ Son Düzenleme: 16 Ocak 2015, 18:03:27 ALBATROS ]

Çevrimdışı ilhan

Arkadaşlar gece çalışma falan mı olacak stat çok aydınlık bu akşam. :iscrewy:

Çevrimdışı Caner

Obitaş Çiçekler değil de
Kaba bitsin kaba
Teşekkür edip el sallayalım artık