stad kazlıçeşmede olsaydı şeklindeki yorumları okudum da, bizim stad arazisi ile kazlıçeşmenin parasal ve lokasyon karşılaştırılması yapılamaz diye düşünüyorum. bana göre lokasyon olarak dünyanın en iyi yerinde çok da güzel bir stad yapıyoruz. herkesin bu konuda farklı bir fikri olabilir ama asıl önemli nokta unutulmamalı.
bir arkadaş semt takımı olgusunu sevimsiz bulduğu gibi bişi yazmış. ordan devam edeyim. beşiktaş semt takımıdır derken, beşiktaşı bir semte sıkıştırarak küçültme gibi bir bakış açısı yok burada o yüzden semt takımı söylemini yanlış anlamamak lazım.
ister kazlıçeşmeyi düşünün ister seyrantepeyi, ki seyrantepe ile bu net olarak ortaya çıktı ki maç günü "metroyla vs. ile stada gel, maçını izle geri dön" soğukluğundan ve bir çeşit "robotumsu taraftarlık seçeneğinden" de kurtulduk biz.
tüm ulaşım kolaylıkları bir yana, maç öncesi stad etrafında, beşiktaşta vs. arkadaşlarınla toplanıp, maç öncesi gırgırını şamatanı yapabileceğin, demlenebileceğin, takım otobüsünü stada uğurlayabileceğin, o güzelim yolda çoşarak stada yürüyeceğin ve maç sonunda yine aynı şekilde takılabileceğin kısacası sadece stadyumda değil maç öncesi ve sonrasında ne kazlıçeşmenin ne seyrantepenin yaşatamayacağı hissettiremeyeceği mutluluğu bırakmadık biz.
iş arasında fırsat bulup acele şekilde yazdığımdan çok da iyi anlatamadım derdimi ama dünyanın en pahalı arazisi üzerinde dünyanın en mükemmel stadını da verseler stadımızdan vazgeçmem kendi adıma.
ki zaten böyle bişi veremezler, zaten buna sahibiz