[quote Yasaklı Link link=topic=1004.msg114001#msg114001 date=1417772095]
Ya ne alakası var Obitaş yavaş değil ki ben sana bişey söyleyim Obitaş da olsaydı kaba inşaat Ocakta bitmişti çiçeklerin yaptığı inanılmaz ve telafi edilmeyen hatalar şu anda inşaatı bu kadar uzattı. Ayrıca Obitaş tepki koydu tabii ki ihalesiz direkt çiçeklere verildiği için ve ayrıca başkan bedenini koydu diye herşeyi doğru mu yapmış oluyor sen uzaktan sadece iç güdüsel olarak yazıyorsun ben her gün statdayım.
[/quote]
İnanılmaz ve telafi edilemeyen hatalar nelerdir ya, cidden bilmediğimiz bir husus varsa söyle bilelim. Ne tepkisi koydu Obitaş, bıraksaydı madem o zaman inşaatı. Nedenini biliyorsak konuşalım bu şekilde varsayımlar üzerine Obitaş böyle yaptı, Çiçekler şöyle yaptı, Başkan böyle yaptı olmaz. O dönemde oluşan genel kanı Obitaş'ın ağır hareket etmesi üzerine numaralı tribün inşaatının Çiçekler'e kaydığı yönünde. Yok böyle değil diyorsan açıkla bilelim bizde, malum her gün stada gidiyorsun ya.
He birde Mustafa, Obitaş yazarkan gösterdiğin özeni Çiçekler ve Başkan yazarken de gösterirsen bence biraz ön yargılarından arınmış olursun.
bold pilot şampiyon attı geneldede ekürisi airman diye bir attı yanlız ALLAH hiç bir canlıyı kusursuz yaratmamış bold pilotun yağmurlu ve agir çimde hiç koşamazdı... bende bilmem anlatabildimmi?
Allah hiç bir canlıyı şüphesiz kusursuz yaratmamıştır, lakin Çiçekler İnşaat bir canlı değil Tüzel Kişiliktir. Mecazı direkt olarak anlamaya çalışmak bazen anlam bozukluklarına neden olabilir, neyse şöyle izah edeyim. Bu stadyum yapımı belirli tarihli bir yarış ise Çiçekler İnşaat Bold Pilot'tur, Obitaş ise Airman'dır. Çiçekler Obitaş'ı yanına aldı koşuyorlar işte.
Biz Obitaş'ın da avukatıyız Çiçekler İnşaatın da, her kim haklarını yemeye çalışırsa karşısına çıkarız. Farkımız da burada zaten.
Obitaş'ı haksız yere eleştirenlerin genel bir tezi var neymiş efendim Obitaş tek tribün yapıyormuş da Çiçekler 3 tribün yapıyormuş. Bunu bir kıyaslama aracı olarak kullanmanız kadar tuhaf bir durum olamaz. Ben de diyorumki adama sorarlar, 1 tek tribün ihalesi alan bir firma nasıl olurda 3 tribün yapabilir diye. Zaten bu soruyu anlayabilen herkes Obitaş'ın başarısının farkında.
İlk cümlenin noktasına virgülüne katılıyorum. Çiçekler olmaz böcekler olur, Obitaş olmaz abitaş olur. Ben orada espiri yapmıştım. (bknz: gülücük)
Yok ben Obitaş'ı haksız yere eleştirmedim, gördüğümü, bildiğimi ve okuduğumu yorumluyorum. Bunlar benim için yeterli bilgiler. Ben inşaat mühendisi değilim, olaya teknik olarak veya sözleşme anlamında hakim değilim. En başında da dedim, biri çıkar Obitaş şunu yaptı der haklıdır. Ben sadece Obitaş'ın yavaş olduğunu ve inşaatı eş zamanlı bitirmek adına Çiçekler'in de onlara uyum sağladığını söylüyorum, bu benim şahsi fikrimdir. Son olarak sorduğun soruyu ısrarla anlamak istemiyorum.