Onerme: Sergen son sezonunda basarisiz oldu, o gunden bugune de gidip baska takimi sampiyon yapmadi.
Valla konu Sergen Yalcin veya Senol Gunes olunca bambaska standartlar aranmaya baslaniyor.
Ole Besiktas'a gelirken son calistigi takimi sampiyon mu yapmisti?
GVB gelirken son takimini sampiyon yapip mi geldi?
Valerien? Fernando Santos? Avci?
Yahu son takimini sampiyon yapmis olsa Ole zaten Man. United'da kalirdi. Sergen ikinci sampiyonlugu almis olsaydi zaten Besiktas'ta kalirdi.
1. sezonu yarimdi Sergen'in dagilmis takimi aldi toparladi, kotu kadro, pandemi falan filan iyi puan topladi 3. oldu.
2. sezonunda imkansiza yakin bir sampiyonlugu aldi ki 3 buyuk de yarisirken ve ANC'ye ragmen.
3. sezonunda da basarisiz oldu.
Ole gibi tazminatimi isterim diye basin aciklamasi yapmadi. GVB-Valerien-Santos yada Abdullah Avci gibi 3 sene tazminat yemedi.
Son gs sezonu kotuydu diye Fatih Terim'i bir daha getirmeseydi gsnin su an 3-4 sampiyonluk eksigi olurdu. Jurgen Klopp'un son Dortmund sezonu 7.likle bitti. Liverpool simdi son sezonu kotu hocayi, o sezon Dortmund'da bir turlu istedigini yapamayan adami getirmemeli miydi? Sergen Klopp eder demiyorum burada. Mantiginizdaki hatayi gorun. Evet Sergen'in basarili ve basarisiz sezonu oldu Besiktas'ta. Zaten basarisiz olmasaydi halen basinda olurdu takimin.
'Sozlesme yenilemeyip butun yaz tatil' bunu Ahmet Nur Cebi mi girip yazdi diye tekrardan bakmam gerekti.
Ben Sergen Yalçın bizden ayrıldıktan sonra ne yaptı da tekrar bize gelmeyi haketti diye soruyorum, bana başka başarısız hocaların örnekleriyle geliyorsun. Ben Ole'ci, Valerien'ci, Gio'cu şucu bucu değilim ki onları savunayım.
Bir hocanın başarılı olması için illa şampiyon olması gerekmiyor. Beşiktaş için hedef şampiyonluktur, Avrupa'da ilerlemektir. Antalya için ise ligde ilk 8'e vs. girmektir. Bunları yapan hoca başarılıdır, yapamayan başarısızdır.
Sergen bizden ayrıldıktan sonra çalıştırdığı tek takım olan Antalya'yı sezonun 16. haftasında 5. sıradayken devralmış, ligi 10. sırada bitirmiş.
Sergen dönemindeki bütün başarısızlıkları ANÇ'ye yıkıyorsun (ki bazılarında %100 haklısın, ANÇ Beşiktaş tarihinin en rezil, en hain başkanıdır) ama Ole dönemi için tamamen hocayı suçluyorsun, aylardır şu takıma iki kanat getiremeyen yönetimin en ufak kabahati yok. Burada bir tutarsızlık yok mu?
Televizyonlarda ahkam kesmekten, at yarışı reklamlarında oynamaktan başka bir icraati olmayan adamı Beşiktaş'a kurtarıcı olarak görüyorsunuz. Kulübü küçük düşürdüğünüzün farkında bile değilsiniz.