O zaman şöyle söyleyim abi 35 bonservis 3 maaş verelim. Onada tamamım ben. Maaşı çok abartmak iyi değil. Aynı maliyet olur. 8-10 maaşlar mantıklı değil. Misal J.duran 20 maaş alacak bir adam değil bence. Taraftara şirin gözükmek için böyle maaşlar vermemeliyiz.
ben de hep senin gibi düşündüm. maaş kısmından kısmak lazım ki futbolcudan para kazanabilelim. ama olmuyor işte. ligin kalitesi, takımın kalitesi engel oluyor. gs ve fb öyle bir rakamlara çıktılar ki maaş bütçesinde bizi de etkiliyor. gs icardiye 10+, saneye 10+, osimene 25 civarında yıllık veriyor. kadrosundaki diğer topculara da ortalama 4-5m veriyor. fener durana 21, taliscaya 15, stoperlerine 8 veriyor. kereme de 5-6 bahsediyorlar.
biz sadece orkuna 5 ve abrahama 6 verdik (yıllar içinde 7ye yukselecek o da). bizim "pahalı" denen topcularımız bu ikisi. ndidi muhtemelen 4 anlaşmışlardır. yani hepsini toplasan rakibin tek maaşına yetmiyor. söz konusu sancho için 9m bahsedilen rakam. birer tane 5,7,9 milyonluk adam olabilir diyorum ben de. aksi halde nasıl olacak. adamlar habire dunyanın en iyi takımlarından 11 oyuncusu alacaklar biz ise kumeye dusmemeye veya alt ligin iyi oyuncularını alıp A+ seviyede katkı bekleyecez. (rafa da gecen seneden 6 alıyor)
makas nasıl açıldı sanıyorsunuz. adamlar yedekte tuttukları adamlara 7-10m bonservis ve 3-5m maaş verebiliyorlar. bizde 2 tane kalbur üstü yatırım için kendi taraftarımız demediğini bırakmıyor. hala orkunun maaş, abrahamın toplam maliyeti falan konusuluyor.
sancho 9m alıyor zaten united'dan. biz adama daha fazla para da önermiyoruz. aldıgını teklif ediyoruz. zaten bize gelmez ama yine de vasat üstüyle yetinme olayına karşı olmamız gerekir diye yazdım bunları.