Teknik direktör göndereceksen önce iki tane kanat, 6 numara, sağ bek ve stoper alacaksın. Adamı svensson-rashicayla, sol kanatsız shaktar maçına sokup ne vermesini bekliyorsun?
En azindan Shakhtar'a karsi bir oyun plani olmasini, hazirlik maclarinda ve Shakhtar macinda birbirinin kopyasi gollerin yenmemesini bekliyorum.
Adamlar 5. dakikada ana planini belli etmisken mac boyunca surekli sag kanattaki adami birebirde birakip oradan pozisyon bulup bilmemkac gol atmalarina karsi bir onlem almasini bekliyorum.
Mesela Emirhan'u alip 3-5-2'ye gecersin, veya Rashica'yi sol aciga alip Jurasek'e destek vermesini isteyebilirsin.
Mesele sadece Shakhtar maci da degil. Gecen sene Anadolu takimlarina karsi da hicbir sekilde bir oyun plani sunmadi. Mevcut ligde Anaolu takimlarina karsi topu birakarak sampiyon falan olamazsin. Pres yapmadan, agizlarina agizlarina basmadan sampiyon falan olamazsin. Mevcut ilk 11 onu yapamiyorsa onu yapabilecek oyunculari denersin. En azindan birsey degistirirsin.
Son 3 sene gelmis hocalarin tamami ayni felsefe'yi takip ediyor, ayni formasyon'da oynatiyor takimi, ayni hatali oyuncu tercihlerinde bulunuyor. Birseyler islemiyorsa en azindan birseyleri degistirmeyi denersin. O dedigim degisim de 1.70'lik Rafa'yi forvete cekip 1.90'lik Mustafa Hekimoglu'nu kanada atmak degil.
Ole gitsin demiyorum, ama elestirilmesi cok normal. Kendi sahanda Konya'ya Rize'ye falan oyun ustunlugu kurman icin de bu takimin 50 milyon euro'luk transfere de ihtiyaci yok. Once bunlari yapalim, ondan sonra uzun vade'de GS ve FB'nin ulastigi puan ortalamasina yaklasamazsin, yarismaci olamazsin eyvallah. Ama daha cok basit seyleri yapamiyorken o bahsettigin 4-5 transfer geldikten sonra yapabilir mi hic emin degilim. O isigi bana vermiyor.