Besiktas taraftarinin en az %30'unun medya ve rakip taraftar kamuoyu tarafindan Sergen Yalcin ve Senol Gunes'e azili dusman kesilmesi kadar uzucu bir durum yoktur.
Bakin bugun 100.000 Besiktasliyla anket yapsak desek ki 'ye 10 uzerinden puan verin: Samet Aybaba, Bilic, Senol Gunes, Valerian, Yere Yatsana Avci, Sergen, GVB, Ole
Oylamada Sergen ve Senol Gunes'e nefretlerinden dolayi o kadar cok 0-1-2-3 veren olur ki, bu son 10 hocadan en kotuleri Sergen ve Senol Gunes secilir.
Bu dusman olan arkadaslar en kucuk basarisizlikta hocalara karsi kamuoyunu olusturdu ve gitmeleri gerekti. Donmesin diye de sacma sapan hocalara bile cok uzuun sure eyvallah cektiler. Besiktaslilar onlara son 15 senede basariyi yasatan hocalarla barismadan duzelemez.
Biri gelsin kurtarsin kusursuz bir anlayis olmayabilir. Ama dogru liderle cok sey duzelir. Bakalim Alimpijevic'e. 3 kurusla ne isler basariyor. Ergin Ataman, Ufuk Sarica diger orneklerdi. Ergin Ataman'la sampiyon oldugumuz yil Fikret Orman-Cebi yonetimi az para ayirsaydi, sponsor bulsaydi Besiktas Basketbol subesi cok daha buyuk ve Besiktasli cocuklari mutlu eden bir brans olabilirdi uzun yillar boyunca.
Senol Gunes ve Sergen Yalcin gelmesin, tamam. Ama hakaret etmeyelim su adamlara ya. Bunlar senin cok degerli figurlerin.
- Senol Gunes ile ilgili gene hakaret, 74 yasinda yedigini hatirlamazmis. Bu adam 72 yasinda da coplerden kadroyu aldi Amir-Gedson-Salih vs ligin 2.yarisi belki sampiyonluk yarisina yetisiyordu. ANC'nin Besiktas'a ihanet transfer sezonu yasandi. Gene ligde kotu gitmiyordu Senol hoca, 1-2 mac hakem hatasiyla puan verdik, Gedson sakatlandi 2-3 yenildik hemen istifa verdi tazminat falan pesinde kosmadi.
- Sergen Besiktas'i gelip oldukca kotu bir durumda cer-copu toparlayip sampiyon yapmadan once de TV'de konusuyordu, hatta jurilik bile yapmisti.
Sergen'i istememek tamam. Ama bu adam takimda 2 sene calisti, 3 sezon.
1.sezon copleri topladi 3. yapti, daha erken gelse belki daha da iyi olacakti.
2.sezon son 7-8 yilin en muazzam TSL sampiyonlugudur. 3 takim tam reyting herkes kapisirken aldi. Fatih Terim, Emre Belozoglu kariyerleri bitti.
3.sezon ANC ve yonetiminin Besiktas'in agzina etmesi olarak yasandi. Sergen'de hic geri gelmeseydi efsane olarak kalirdi o sezonu, ama geldi o takim haliyle sorumludur basarisiz sezondan. Ha o sezon Haaland'li Dortmund'a karsi oynadigin oyun falan cok daha iyiydi bu Ole'nin ezilmesinden.
Bu Sergen-Gunes-Alimpijevic-E.Ataman tipi lider antrenorlerden nefret eden bir sozde modern futbol, kariyer, okul, dil bilme, 3lu savunma, gecis vs sayiklayan bir scout kitle var. Bunlara inanmayin arkadaslar. Inanip da Besiktas'in basarili adamlarini yermeyin.
Bugun vasat alti gozuken 5-10 tane topcuyu 11e 18e abone yapar duzgun hocalar. NSakala-Wellington-Larin-Ersin vs bugun yedek olamaz denirdi. Duzgun hoca rakibin 9-10 kisiyken Inonu'de o maclari kazanir. Altyapi topcusuyla bile kazanir. Menajer-oyuncu dinamiklerinden korkup kadro cikaran gvb-ole yerine o kadroyu-camiayi yonetecek hoca lazim bize.
Fikret forumdaşım,
Tam olarak söylemek istediğimi anlatamamış olabilirim. Neticede yazarak düşünceyi ifade etmek zor olabiliyor.
Uzun uzun yazarak anlatmaya çalışabilirim ama yazı uzun olunca da insanlara sıkıcı geliyor.
Yalnız şunu kabul etmem: Ben Şenol Güneş'e hakaret etmedim. Her ne kadar son gelişinde başarısız transfer politikasının müsebbiplerinden biri olması (Amartey seçimi, Rebiç'i katkı sağlayacak oyuncu olarak tanımlaması vs) sebebiyle kendisine kızgın olsam da 2 sene üst üste şampiyon olmuş TD'ümüze ben şahsen hakaret etmem. Yaşınız genç gördüğüm kadarıyla, bana inanın 74 yaşındaki bir adamın sabah ne yediğini hatırlaması başarıdır, bu yaşta kişinin çişini tutabilmesi ise en büyük başarısıdır.
Bunu Şenol Güneş özelinde demiyorum ki, diyemem çünkü yanında veya yakınında değilim. Kendisi çok sağlıklıdır umarım ama şunu iyi biliyorum o yaştaki insanların büyük çoğunluğunun durumu budur, aksi istisnadır. Genel manada konuşuyorum artık o yaşa gelmiş kişiler için 'acaba sabah ne yediğini hatırlıyor mu' derken.
Bizim taraftarımızın bir bölümü 10 yıl önceki Şenol Güneş'i hatırlıyorlar. Misal GS'de Okan bugün tökezlese FT sesleri yükselecek. Ama o 2000 senesindeki FT yok, o çeyrek asır geride kaldı. 75 yaşında adam atıyorum Dublin'den dönecek, Trabzon deplasmanına gidecek, sonra da sağlıklı karar alacak, 20 yaşındaki topçuyla sağlıklı iletişim kuracak; imkansız değilse bile çok çok zor. Lucescu var denebilir, istisnadır. FB nin Aragones'i vardı maçta uyurdu, alay konusu olurdu. O kadar normaldi ki uyuması.
65 yaş bir insanın normalde çalışma hayatının bittiği yaştır. Bunu hukuk söylüyor, 66 yaşında çalışırken karşılaşacağınız iş kazasında tazminat hakkınız bile kısıtlıdır. Kanun amiyane tabirle şunu şöyler; 'ne işin vardı da çalıştın'. Ama bizde siyasette ve sporda yaş limiti yok, 80 - 90, Allah ne verdiyse artık.
Daha fazla uzatmayayım, anlatabilmişimdir diye umuyorum.