Süleyman Seba (Onursal Başkan)
×
Süleyman Seba (Onursal Başkan)

Beşiktaş Forum|Süleyman Seba (Onursal Başkan) Baba Hakkı & Süleyman Seba Süleyman Seba, 5 Nisan 1926'da Sakarya'nın Hendek ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Sakarya'da okuduktan sonra

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Süleyman Seba (Onursal Başkan)  [Okunma sayısı 44248 defa] Süleyman Seba (Onursal Başkan)

Çevrimdışı Çağrı

  • Kara Kartal
  • *
  • 26 Temmuz 2014, 12:20:12
  • Yaş: 35
  • Mesaj: 29976
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Baba Hakkı & Süleyman Seba




Süleyman Seba, 5 Nisan 1926'da Sakarya'nın Hendek ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokulu Sakarya'da okuduktan sonra İstanbul'a gelen Seba, lise eğitimine, Kabataş Erkek Lisesi'nde başladı. Bir süre sonra, Kabataş Lisesi'nin futbol takımına girmesiyle, futbol yaşantısındaki ilk adımı atmış oldu. Son derece yetenekli olan genç oyuncuyu Beşiktaş'lı yöneticilerin keşfetmesi uzun sürmedi. 1943 yılında Beşiktaş genç takımına çağırıldı. Beşiktaş'ta da kaliteli futbolunu devam ettiren Süleyman Seba, o yıl genç takımın şampiyon olmasında büyük rol oynadı. Kısa süre sonra başarılı futbolu ödüllendirildi ve Beşiktaş genç takımı kaptanlık pazubandının sahibi oldu.


1945 yılında, Beşiktaş A takımına alındı. 1946'da Kabataş Erkek Lise'sinden mezun olan Süleyman Seba, babasının isteği üzerine Mimar Sinan Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fransız Filolojisi Bölümü'ne kaydını yaptırdı. 1947 yılında İnönü Stadyumu'nun açılış maçında İsveç'in AIK takımına attığı gol, bu stadyumda bir Türk futbolcusunun attığı ilk gol olarak tarihe geçti. 1950 yılında Beşiktaş Futbol takımının Amerika'ya davet edilmesiyle, babasını üzmek pahasına, okulunu bırakarak, çok sevdiği Beşiktaş'la bir ay süreyle Amerika'ya gitti.


1954 yılında menisküs geçirip futbolu bırakmak zorunda kalana kadar, 8 sene Beşiktaş forması altında ter döktü ve 44 gol kaydetti.

1957 yılında Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne üye oldu. İlk kez 1963 yılında Selahattin Akel'in sonraları sırasıyla; 1964'te Hakkı Yeten, 1968'de Talat Asal, 1970'de Ağası Şen ve 1977'de Gazi Akınal'ın oluşturdukları listelerde yönetim kurulunda yönetici olarak görev yaptı.


1984 yılında başkan olarak ilk kez kulübe adımını atan Süleyman Seba ise ne şampiyonluktan ne de kulübü birinci sayfaya taşımaktan bahsediyor. İlk iş olarak kulübün demirbaş listesini istiyor. Listedeki 2000 demirbaştan çoğu kazanılan kupalar olmak üzere 1000’e yakını ortada yok. Türkiye’nin en eski takımı, kendi kupalarını, tarihini bile kaybetmiş. O gün, Seba kulüpten dışarı adımını attığında ise cebinde 5 kuruş bile yok. Ama birinci sayfalara manşet olsun diye değil, gerçekten tarih yazmak için her şey Süleyman Seba’da var. - Ali Ece


1980'li yıllarda Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Müdürlüğü yaptığı dönemde, Beşiktaş'ın kötü gidişini gördü ve çok sevdiği Beşiktaş için bu görevi bıraktı. 1 Nisan 1984'de Mehmet Üstünkaya ile girdiği başkanlık yarışını kazandı ve 16 yıl sürecek başkanlık görevine başlamış oldu. Başkanlığı süresinde Beşiktaş Futbol takımı; 5 Lig Şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası ve 6 TSYD kupası kazandı. Sportif başarıların dışında Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne birçok tesis kazandırdı. Bunlardan bazıları Akaretler Kulüp Binası, Fulya Stadı ve kamp tesisleri, BJK Plaza, Yeşilköy, Pendik ve Çilekli tesisleri oldu. Seba döneminde, BJK Koleji kuruldu ve BJK İnönü Stadı 49 yıllığına kiralandı.




Beşiktaş Ekol Olduğu Döneme Seba'nın Milne İle Sözleşme İmzalaması Sonrası Merhaba Demiştir. İlk 2 yıl şampiyon olamayan Milne'nin tüm baskılara rağmen arkasında duran Seba daha sonra gelen üstüste 3 şampiyonlukla ne kadar doğru bir karar verdiğini tüm taraftara göstermiştir. Bu dönemde sayısız kupa kazanan Beşiktaş Seba'nın mütavazi tavırlarıyla tüm kamuoyunda sempati kazanmıştır. O zamanlar Beşiktaş, şampiyonluk için Galatasaray ile çekiştiğinde lige erken havlu atan Fenerbahçeliler, Beşiktaş şampiyon olsun, Galatasaray yarıştan kopup Beşiktaş, Fenerbahçe ile çekiştiğinde ise Galatasaraylılar sözbirliği etmişçesine Beşiktaş şampiyon olsun isterdi.




Tarih 30.05.1993. İki takım son haftaya 63'er puanla giriyorlar. Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni İnönü'de 3-1 yenerken Galatasaray, başkentte gerekli olan 8-0'lık galibiyeti Ankaragücü'nden alarak averajla şampiyon oluyor. Maçı sattığı söylenen kaleci Zalad'a kimse dokunamıyordu. İşte, Onursal Başkan Süleyman Seba, o tarihi sözünü o zaman da söylemişti: "Şerefli ikincilik kirli şampiyonluktan daha iyidir."

1986 - 87 Şerefli İkincilik (BEŞİKTAŞ)



Beşiktaş'ın şampiyon olamadığı dönemde taraftar baskısının iyice artması sonucu belki de Çarşı grubu yaratıcılığını ilk kez kötü anlamda kullanmış ve '' Ahmet Dursun Seba Gitsin '' tezahüratı yapmış , daha sonra bu tezahüratı yapanların bile derin pişmanlık duyduğu olay gerçekleşmiştir. Akabinde vizyon sahibi olduklarını iddia eden, bir zamanlar Seba’nın yanında çalışma şerefine ulaşmış ama Seba misyonundan biraz olsun nasiplenememiş insanlar tribünleri ikiye ayırdılar. Çoğumuz o tribünlerden yükselen sese inanamadık. Birileri “Yeter artık Seba.” dedi. Bir dahaki kongrede, ilk seçildiği günkü gibi heyecanlı olan Süleyman Seba elleri titreye titreye veda konuşması yaptı.

Seba 13 Şubat 2000 tarihinde BJK Mali ve Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla başkanlık görevine veda etti. Beşiktaş'a yıllarca başarıyla hizmet eden Süleyman Seba'ya "Onursal Başkanlık" unvanı verildi ve camianın daima birleştirici gücü olarak görüldü.

Süleyman Seba Veda Konuşması


Seba'nın emsalsiz saygınlığı üzerine

Dönemin en yetenekli Türk oyuncularından Oktay Derelioğlu Seba'nın dikkatini çekmişti. Trabzonspor'dan futbolcuyu almak için o dönemin başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı arayarak Oktay'ı isteyen Seba'ya Yılmaz'ın cevabı

''Ben sana nasıl hayır derim Süleyman Abi gelin alın.'' olmuştur.

Bunun üzerine bonservisini soran Seba'ya yine verilen cevap şudur.

''Ben sizinle para konuşamam isterseniz gelin bedava veririm Süleyman Abi. ''



Seba'nın Diplomatik Zekâsı Üzerine

Beşiktaş Kıbrıs Rum kesimi ekibi Apoel ile eşleşmiştir ilk maç İstanbul'da oynanacaktır ancak iki ülke arasında soğuk rüzgarlar esmektedir. Apoel fax çekerek eğer siz ikinci maça gelecekseniz biz ilk maça geliriz diye belirtmiştir. Seba'nın geleceğiz yanıtı üzerine Apoel başkanı tarih verin hangi yolla ne zaman geleceksiniz demiştir. Rum kesiminin amacının Beşiktaş'ın Rum tarafına inip onları bir ülke olarak tanımasını sağlamak olduğunu anlayan Seba'nın cevabı. Müsterih olun geleceğiz olmuştur.

Apoel ilk maça gelmiştir. İkinci maç merakla beklenirken Seba'nın müthiş zekası devreye girmiştir. Beşiktaş fax ile Kıbrıs'ın Türk kesimine ineceğini ve yürüyerek sınırı geçeceğini belirtmiştir. Apoel yetkilileri duruma çok kızmıştır. Yöneticilerden birisinin ya bizi sınırdan almazlarsa sorusu üzerine Seba'nın yanıtı nettir:

''Almasınlar ne olsa ilk maçı oynadık.''

Seba ve Beşiktaşlılık Duruşu Üzerine

1980’li yılların ortasında bir maçın hakemi Beşiktaş’a açık açık gol atarken, artık bugün olduğu gibi haklı olarak isyan eden futbolcular, başkanın yanına çıkmış, federasyon ve hakemi şikâyet etmişlerdi. Ama Süleyman Seba, bir dahaki maça PAF takımıyla çıkacağız deyip Avrupa mağlubiyet rekorunu kırdıktan sonra sözde as takımla çıkmadı. Metin Tekin’i karşısına aldı ve en güzel Türkçesiyle “Sizler Beşiktaş’ta oynuyorsunuz. Bir tek maçta bile sizin yerinizde olmak için tüm bir hayatını verecek milyonlarca fakir insan var. O yüzden siz öyle bir mücadele edeceksiniz ki hakemi bile yeneceksiniz.”

Aynı Metin Tekin, o odadan çıktı, Erman Toroğlu’nun yönettiği bir maçta Beşiktaş bir körün bile fark edebileceği “tas kebabı” gibi 5 metrelik ofsayttan gol yediğinde, sahadaki Süleyman Seba oldu: “Hocam, hadi rakip sahaya, yani kendi sahana geç de biz de santra yapalım” O maçı Beşiktaş 5-1 kazandı. Süleyman Seba varken, Beşiktaş şimdilerle karşılaştırınca hep kazanmaya devam etti. Ama 10-0’lık tarihi maçtan sonra o günün en çok gol atan oyuncusu Ali Gültiken’in kendisiyle röportaj yapmak isteyen gazeteciye söyledikleri, binlerce golden ve puandan çok daha tarihi bir zaferdi: “Lütfen burada konuşmayalım, rakip arkadaşlarımız da bu işten ekmek yiyorlar… Onların yanında sevinemem, büyük saygısızlık olur.”

Seba İnönü'nün açılış golü kendi anlatımı ile



Süleyman Seba Belgeseli - Bir Yudum İnsan



Evet arkadaşlar. Bunlar da Benim Ağzımdan Dökülenler Olsun.

Seba Beşiktaş'tır. Beşiktaş ise Seba. Beşiktaşlılık Duruşu Aslında Seba Duruşudur. Seba Öğretmiştir. Seba Gibi Onurlu , Seba Gibi Mütevazi , Seba Gibi Duyarlı , Seba Gibi BEŞİKTAŞLI Olmaktır Beşiktaşlılık Duruşu. Sen Ölemezsin ki Seba. İstesen de Yapamazsın. Çoktan Ölümsüz Oldun Çünkü. Senin Matemin Uzun Sürecek. Çok Uzun Sürecek BABA. Biz Ağlamaya Alışığız Sevinmek İçin Sevmedik Çünkü. Ama Senin İçin Ağlamak Beşiktaş İçin Ağlamak Gibi Değilmiş BABA. ÇOK YAŞA SÜLEYMAN SEBA.


Son Olarak Seba'nın En Önemli Öğüdüdür. Beşiktaşlı Olmak İçin Önce Buradan Başlayın.

Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

Fenerbahçeli Bir Dostumuzun Kaleminden ;

Bir ki üç gol yetmez...

Kemal Sunal'ın filmde Beşiktaşı'ı tutmasını dert etmediğimiz günlerdi.
Hani şu sokakta bulduğu veledi öz evladı gibi büyüttüğü film.
Yine fanatiktik aslında en harbisinden.
Maçka parkında abilerimiz çatışırdı "kapalı"yı almak için.
Biz o sırada yan yana sırada beklerdik.
Kavganın bile hukuku vardı.
Yar yanağından gayrı her şeyin bölüşüldüğü günler,
Tribünün bile, yarı yarıya.
Yandan bir beste gelirdi, karşılık verirdik sıcağı sıcağına.
Küfür yok muydu, vardı. Kavga yok muydu, vardı.
Ama başka türlüydü işte. Nefret ciğerimizi söndürmemişti henüz.
Bu Beşiktaş benim ömrümü yedi be abi.
Yatılı yıllarımda bir Hakan Tecimerli maçı bilirim kazandığımız.
Bir ki üç gol yetmez diye başlarlar, beşe giderlerdi bazen.
Metin Ali Feyyazı onlardan çok biz ezberledik.
Sonra Uche attı da biraz sevindik.
Çok kinlendik de hiç beddua etmedik ama.
Güzel adamdı başkanları.
Böyle, mahalle bakkalının önüne sandalye atan amcalar gibi,
Ya da ne bileyim mezun olduktan sonra gidip elini öptüğün emekli öğretmen gibi.
Mahmut hoca işte yav, Yaşar Usta.
Sonra defalarca yendik biz Beşiktaş'ı.
Kupalar aldık, onlar da yendi bizi.
Başkanlar geldi gitti, efsane topçular, heykeller filan.
Sonra çok değişti futbol çok, hayat gibi.
Hani yarışmacı arkadaşlara başarılar dilenen günlerden,
Rakip kaybedecek ki biz kazanacağız, gerçekçi olalım günlerine.
Önce Kemal Sunal gitti.
Hababamla Fener maçlarına kaçan güzel adam.
Sonra Vedat Okyarlar, Kazım abiler.
Lefter gitti be abi.
Pazar günü oynanan maçı ilk kez Çarşamba günü sinemada izleyen nesille cep telefonundan canlı maç izleyen gençler yan yana ağladı.
Silindir gibi geçti üstümüzden endüstriye bulanmış futbol.
Ömrünü adadığı stattan ağlayarak gitti Seba.
Bir gün omzumuza aldığımıza teneke bağladık ertesi gün.
Gözümüz tabeladan gayrısını görmedi.
Polis copu inerken rakibe ooh ooh çektik topyekün.
Vicdanı hep birlikte öldürdük.
Eskiden iki turşucunun kavgasıydı rekabetimiz.
Bir Vecihi öfkemizi yatıştırmaya yeterdi.
Sevgiye umuda dair ne varsa birer birer yitiyoruz her gün.
Üç beş ağaç için dirensek de hep birlikte,
Bugün yüreğimiz toptan aveme.
Siyah beyaz film günlerinin,
En asil siyahıyla en temiz beyazını kaybettik şimdi.
Ömrünü çubukluya adamış bir adama,
Bu yazıyı yazdırabilen adam yok artık.
Madem ki sizinkisi bir aşk hikayesi,
Siyah beyaz filim gibi biraz.
Unutmayın bu adamı kardeşim.
Kupalara değil Beşiktaşa sahip çıkın.
Heykelini dikmeyin dört bir yana; dimdik durun onun gibi.
Sözün özü, mesele Sebaya ağlamak değil kardeşim, Sebayı anlamak.
Sebaları yaşatmadıkça hayatta ne desek boş.
Güle güle git Süleyman başkan, Baba hakkıya kral Metine, Efsane Leftere selam söyle.
Triko çubukluyla taştan kalelerde top oynayan çocukların hakkı sana helaldir.
Sen de hakkını helal eyle.
[ Son Düzenleme: 14 Ağustos 2014, 16:12:03 Çağrı ]
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Altuğ


Çevrimiçi Necmi


Çevrimdışı MUSTAFA_


Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı ALI RIZA


Çevrimdışı SDemirsoy



Çevrimdışı Mehmet Hedo

Paralı yönetici olmamasına karşın pür-i pak Beşiktaş aşkı, yüreği ve basiretiyle efsaneleşen, herkesin saygısını ve sevgisini kazanan Onursal Başkanımıza Allah rahmet eylesin.   

Çevrimiçi Samet Ç


Çevrimdışı Oktay

ben süleyman sebayı ilk izmirde 1995 senesinde altay-beşiktaş maçı öncesi gördüm ...izmir bölge  jandarma komutanını ziyarete geldiler ( komutan emekli olunca beşiktaşa yönetici oldu)  ertuğrul sağlamla da vardı hatta  bende ozaman orda askerdim..hey gidi günler diyorum

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa


Çevrimdışı ZEKI

Süleyman amca diye hitap edecegim cunku babamin arkadasiydi, kendisi ile cok kez yuz yuze gorusmuslugumuz oturup konusmuslugumuz vardi. Klübe uye olmamda beni cok tesvik etmisti.  Amerikan Hastanesine ziyaretine gittigimde iceri girememistim.  :bawling:
Mekanin cennet olsun Suleyman Amca, Allahin rahmeti uzerine olsun
[ Son Düzenleme: 14 Ağustos 2014, 18:44:02 ZEKI ]

ysariusta

  • Ziyaretçi


Bugün birinden duydum, Cumhuriyetin yetiştirdiği ilk çocuklar. Başkanda öyleydi. Yitip gidiyorlar. Arkalarında onların değer verdiği ilkelere hiç umursamayan bir nesil kalıyor. Onların duymaya bile tahammül edemeyecekleri bir üslupla bir hayat yaşıyoruz. Ne biliyim o nesli düşünce hayıflanmamak elde değil. Yaşayacak diyoruz ya hani, unutmayacağız. İlkeleri miras kalacak. Yalan! İlk Meclis binasında müze var şimdi Ankara'da. İçinde bir yemek takımı var. Gümüş çatal kaşık vb. Ruslar Kars antlaşması sırasında Kazım Karabekir Paşaya armağan etmişler. Oda getirmiş, mecliste yok diye oraya koymuş. O dönemin devlet başkanlarının yanına bugün olanları koymak mümkün mü? Onlara ne kadar sahip çıktık ki. Üzgünüz işte. Herkesin evinden bir büyüğünü kaybetti.

Çevrimdışı Efe

Beşiktaşı düştüğü bataklıktan çıkarıp en parlak gunlerini yaşatan başkan... :bawling:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı AvrupaKartalı

arkadaslar, feyyaz ucarin büyük Baskanimiza yazdigi mektubu ariyorum, yardimci olabilen varmi?
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimdışı A_Aydin

arkadaslar, feyyaz ucarin büyük Baskanimiza yazdigi mektubu ariyorum, yardimci olabilen varmi?
Feyyaz UÇAR'ın Büyük Başkana yazdığı mektup

"GİTME BÜYÜK BAŞKAN GİTME, ÇÜNKÜ BEN SANA GELEMEDİM"

"Ayda yılda bir gelirdi. Yeter de artardı bu geliş. Hepimizi karşısına alır, lafını ortaya söylerdi. Unutulmayacak sözler miydi yoksa onun sözleri mi unutulmazdı, anlamazdık. Sık değiştirmediği kahverengi ceketinin üst cebindeki mendili hep biz kirletirdik. ya akan burnumuzu ya da kaçan gollerin ardında döktüğümüz gözyaşlarımızı silerdi o mendil. Çocuktuk işte... ama büyük başkan bizi adam yerine koyar o şanlı formayı ısrarla bize giydirirdi. Adalelerimiz gözüksün diye kısa tuttuğumuz şortumuzu ve malzemeci Ahmet abimizden "ne eeedecen" deyip verdiği tozlukları giyip, çivili kramponlarımızı da yandan bağladığımızda hakikaten koca adamlar gibi dururduk. Aslında bizi adam yapan o formaydı. "Şeyini şey yaptınız" dediğinde biz neyi kastettiğini bilirdik. Lafını kısa keser, söylediğini de unutmazdı. Belki de hiçbir şeyi unutmadığı için unutulmaz olacak sayın Seba. Ekranı da pek sevmezdi. Ne önünü ne de arkasını. Onu yazmak o kadar zor ki... niye ki bu çabam? Onu altın harflerle yazan tarihten daha iyi anlatamam ki... Ben, Metin-Ali'nin Feyyaz'ı, Rıza'nın ön direk takipçisi, Şifo'nun pas duvarı, Les Ferdinand'ın çapraz koşucusu, Samet abinin kibarı ben... Seni o aramıza giren herkesten çok seviyorum ve biliyorum ki sende bu başına buyruk, inatçı evladını seviyorsun... Gitme büyük başkan sakın gitme... Çünkü ben sana gelemedim..."

Çevrimdışı AvrupaKartalı

Feyyaz UÇAR'ın Büyük Başkana yazdığı mektup

"GİTME BÜYÜK BAŞKAN GİTME, ÇÜNKÜ BEN SANA GELEMEDİM"

"Ayda yılda bir gelirdi. Yeter de artardı bu geliş. Hepimizi karşısına alır, lafını ortaya söylerdi. Unutulmayacak sözler miydi yoksa onun sözleri mi unutulmazdı, anlamazdık. Sık değiştirmediği kahverengi ceketinin üst cebindeki mendili hep biz kirletirdik. ya akan burnumuzu ya da kaçan gollerin ardında döktüğümüz gözyaşlarımızı silerdi o mendil. Çocuktuk işte... ama büyük başkan bizi adam yerine koyar o şanlı formayı ısrarla bize giydirirdi. Adalelerimiz gözüksün diye kısa tuttuğumuz şortumuzu ve malzemeci Ahmet abimizden "ne eeedecen" deyip verdiği tozlukları giyip, çivili kramponlarımızı da yandan bağladığımızda hakikaten koca adamlar gibi dururduk. Aslında bizi adam yapan o formaydı. "Şeyini şey yaptınız" dediğinde biz neyi kastettiğini bilirdik. Lafını kısa keser, söylediğini de unutmazdı. Belki de hiçbir şeyi unutmadığı için unutulmaz olacak sayın Seba. Ekranı da pek sevmezdi. Ne önünü ne de arkasını. Onu yazmak o kadar zor ki... niye ki bu çabam? Onu altın harflerle yazan tarihten daha iyi anlatamam ki... Ben, Metin-Ali'nin Feyyaz'ı, Rıza'nın ön direk takipçisi, Şifo'nun pas duvarı, Les Ferdinand'ın çapraz koşucusu, Samet abinin kibarı ben... Seni o aramıza giren herkesten çok seviyorum ve biliyorum ki sende bu başına buyruk, inatçı evladını seviyorsun... Gitme büyük başkan sakın gitme... Çünkü ben sana gelemedim..."


cok tesekkür ederim abi.
[ Son Düzenleme: 14 Ağustos 2014, 20:43:37 AvrupaKartalı ]
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimdışı Geovani

Ruhun şad olsun SÜLEYMAN BABAMIZ büyük başkanımız nurlar içinde yat gösterdiğin ilkeler ışığında BEŞİKTAŞIMIZI yukarılara çıkarmayı bizlerede nasip et...ÇOK ÖZLEYECEĞİZ ÇOK....özelliklede o güzel türkçenle FİTBOL demeni...
BEŞİKTAŞA ADANMIŞ HAYATLAR

Çevrimdışı SDemirsoy

RAHAT UYU BAŞKANIM BEŞİKTAŞIN ÇOCUKLARI BEŞİKTAŞI ÜZMEZ


Çevrimdışı Yakup

Haber sitemizdeki köşe yazılarım için

http://haber.besiktasarena.com/author/yakup

Hayat kadar güzel işte BEŞİKTAŞ, BEŞİKTAŞ kadar güzel işte hayat....

Çevrimiçi murat





merhum başkanımızın en sevdiği şarkı.

Çevrimdışı A.Ozkul

Fikret Ormanın konuşması sırasında yapılan "Seba yapsana, Seba yapsana, stadın adını Seba yapsana" tezahürat

http://www.ntvspor.net/video-galeri/seba-yapsana-stadin-adini---

Büyük Başkanın naaşı stada girerken

http://www.ntvspor.net/video-galeri/olumle-yasami-ayiran-cizgi---

Çevrimdışı Tolga

hepimizin tekrardan başı sağolsun herkes yaşarken efsane olmaz ama büyük başkanımız yaşarken efsane oldu.bjklı,fblisi,gslı,farklı siyasi görüşlerden herkes bugün oradaysa zaten söyleyecek pek fazla birşey de yok.SÜLEYMAN SEBA bile dedikten sonra başka birşey demeye gerek kalmıyor.Büyük başkanımızın bu kulübe verdiği emekler onun bize öğrettiği Beşiktaşlılık duruşuna şimdi daha çok daha sıkı sıkıya sarılarak korumalıyız.Son olarak bazı kendini bilmez spor yorumcusuyum diye ortalarda gezen ve bjkımızın büyüklüğünü sorgulayanlar herhalde bugün bjkımızın ne kadar büyük olduğunu görmüşlerdir.Büyük kulüpler sadece aldıkları kupalardan dolayı büyük olmazlar SÜLEYMAN SEBA gibi efsaneleri de camiaları içinde bulundurduklarından büyük olurlar ve olmuşlardır her neyse keşke SÜLEYMAN SEBA başkanımız yeni statta ilk golü atan kişi olabilseydi hepimizin çok istediği birşeydi ama maalesef olmadı.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimiçi Necmi

hepimizin tekrardan başı sağolsun herkes yaşarken efsane olmaz ama büyük başkanımız yaşarken efsane oldu.bjklı,fblisi,gslı,farklı siyasi görüşlerden herkes bugün oradaysa zaten söyleyecek pek fazla birşey de yok.SÜLEYMAN SEBA bile dedikten sonra başka birşey demeye gerek kalmıyor.Büyük başkanımızın bu kulübe verdiği emekler onun bize öğrettiği Beşiktaşlılık duruşuna şimdi daha çok daha sıkı sıkıya sarılarak korumalıyız.Son olarak bazı kendini bilmez spor yorumcusuyum diye ortalarda gezen ve bjkımızın büyüklüğünü sorgulayanlar herhalde bugün bjkımızın ne kadar büyük olduğunu görmüşlerdir.Büyük kulüpler sadece aldıkları kupalardan dolayı büyük olmazlar SÜLEYMAN SEBA gibi efsaneleri de camiaları içinde bulundurduklarından büyük olurlar ve olmuşlardır her neyse keşke SÜLEYMAN SEBA başkanımız yeni statta ilk golü atan kişi olabilseydi hepimizin çok istediği birşeydi ama maalesef olmadı.
Merak etme ilk golü bu gün attı, bu sefer golü hepimiz yedik

Çevrimdışı klassblok