Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
×
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 306 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5132697 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
Avcı, geçen sezonun ilk maçında yönlendirmeleri istediği gibi kurgulayıp topu Atınç'a kullandırttı. Sonuç: Atınç ve Fabri uzun vurdu. İkinci maçta topu Tosic'e kullandırttı. Sonuç: Tosic uzun vurdu. Geçen sezon Çalımbay topu Tosic'e kullandırırken, geçen maç Pepe'ye kullandırıp, adam adama oynattı. Sonuç: Pepe ve Fabri uzun vurdu.

Lig sonuncusu GB'nin teknik direktörü Mesut Bakkal, Atiba ve Oğuzhan'ın değil Pepe ve Tosic'in top kullanmasına izin verdi ve alan bırakmadı. Sonuç: İleri uzun vurduk. Özellikle iki haftadır geriden oyun kuran oyuncunun Tosic olması zaten sorunun net göstergesi.
[ Son Düzenleme: 14 Ekim 2017, 02:37:21 atalay ]

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

şu tosiçten ne istiyorsunuz bunu anlamıyorum hepsinden daha özverili mücadele ediyor.
hata yapar diyebilirsin ama hiç mücadeleye ihanet etmiyor. maçtada hiç gözüme batmadı.
tabi cenke oziye saydırmaktan bakamamışda olabilirim.

Tosic haftalardir dokuluyor. Leipzig'de cezayi kesemediler o macta da ciddi hatalar yapti. Bu macta ozellikle 1. gole bir daha bakin derim.

Çevrimdışı LVNT.GEMICI

tam tersi profesyonel oldukları için oynamadılar kaçak döğüştüler pozisyona girme sakatlanmayayım diye kendilerini şl maçına sakladılar o maçlar onların değerini arttırıyor
adamların derdi kendilerini şl pazarında pazarlamak.
şu tosiçten ne istiyorsunuz bunu anlamıyorum hepsinden daha özverili mücadele ediyor.
hata yapar diyebilirsin ama hiç mücadeleye ihanet etmiyor. maçtada hiç gözüme batmadı.
tabi cenke oziye saydırmaktan bakamamışda olabilirim.
valla bencede öyle necmi abi, futbolcular maç seçiyor özellikle taliska ya bakın monaca maçında nasıl yardıracak, bugün kimse taliska yı konuşmadı sahada hiç yoktu, birde negredo hakkında sonuna kadar haklısın bu gidişle adamı küstüreceğiz
Birgün Herkes Beşiktaşlı Olmasın Bırakın o Ayrıcalık Bizde Kalsın.

Çevrimdışı LVNT.GEMICI

Bu maçı karabük maçına çok benzettim orada da oynamadık takımda ruh yoktu hasbel kader aldık o maçı
Birgün Herkes Beşiktaşlı Olmasın Bırakın o Ayrıcalık Bizde Kalsın.

Çevrimiçi Necmi

Ozan yapma, nasıl kırmızı verir o pozisyonda? Diğer renklilere o kartın rengi ne olurdu? Babel sadece ve sadece topa bakıyor. İlhan bodoslama mal gibi koşarak gelip babelin ayağına tosluyor. Babel ayağını fazla kaldırdı, kontrolsüz hareketten sarı kart cezası. Herşeyi gören bu hakemler, babelin niyetinin topla oynamak olduğunu göremiyor mu? İkinci olaya gelirsek,  bu kısmı sen de belirtmişsin, zeki yavru denen kazma, tabanıyla, tolgay yerde yatarken baka baka oraya ayağını soktu. Hakem iyi niyetli olsa idi, orada kırmızı kartı koşarken sallaya sallaya gelmeliydi.
ya bu mantıkmı renklilere kırmızı vermemesi o haraketin kırmızı olmadığınımı gösterir.
oyun kuralları belli kafaya yapılan her haraket karttır. elinle görmeden çarpıyorsun neden faul veriliyor görmedin orda oyuncu topa kafasını sokmuyor eğilmiyorda Babel görsün görmesin adamın kafasına tekme atıyor. bunun karşılığı dünyanın her yerinde kırmızıdır. renklilere verilmemesi eyyamdır bize verilmesi değil. zeki yumlunun pozisyonda direk kırmızı ama  bunuda eyyamla falan açıklayamazsın uzatmanın uzatması oynanıyordu kırmızı çıkması sana nasıl bir avantaj sağlayacaktı. hatalı hakem kararı ama eyyam falan değil. Ben maç içinde hakemlik tek bir pozisyon hatırlamıyorum.
Babel çevre kontrolünü yapamadı yanlış bir ayak kaldırma ve karşılığı kırmızı çok anlamsız orda neden o topa öyle riskli hamle yapma ihtiyacı duyuyorsun golmü atacaksın golmü kurtaracaksın. çok anlamsız.
berbat ötesiydik kötüyken kaybedilen puan sonrasıda hakem suçlarsak artık inandırıcı olmaktan çıkarız.
her şeyde adil olmak gerekiyor. yanlış saptamalar sadece kendimizi kandırır. bir pozisyonumuz yok.
hakem eyyamcı olsa penaltıyıda vermezdi öyle ne pozisyonlar oluyor penaltı çalınmıyor.
abartmayalım bazı şeyleri inandırıcılığımızı kaybederiz.

Çevrimdışı f_madida

valla bencede öyle necmi abi, futbolcular maç seçiyor özellikle taliska ya bakın monaca maçında nasıl yardıracak, bugün kimse taliska yı konuşmadı sahada hiç yoktu, birde negredo hakkında sonuna kadar haklısın bu gidişle adamı küstüreceğiz

Umarim Monaco deplasmanina Negredo, Lens ve Medel'le cikariz en azindan Cenk-Quaresma-Tolgay lig macinda diri olurlar.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

Bu arada yukaridaki girdiye ekleme/duzeltme olsun, Oguzhan ve Talisca'nin digerlerine gore gamsiz olduklari dogru fakat sirf gamsizlik degil. Fizik olarak net zayiflar. Haftada 1 mactan fazlasini kaldirmakta zorluk yasiyorlar. Bu da fitness eksikliginden, cok calismalari lazim.

Çevrimdışı kyiv

Cenk butun pozisyonlarin icindeydi, hava toplarina cikti, topu alip iceriye girdi, rakibe basmaya calisti, pozisyona da girdi aslinda (Gokhan'in ortasinda vs) ve bunu kanat olarak oynadigi macta yapmak zorunda kaldi. Negredo'ya ceza sahasi icinde gelen pozisyon Cenk'e gelse o golu atardi mesela, en azindan topu ayagina dolayip rakibe pas vermezdi. Veya ceza sahasi on cizgisinde ayagina gelen hicbir topu ciddiyetsiz bir sekilde ayaginin disiyla rakibe gondermedi. Negredo takimin binbir zorlukla kazanip getirdigi toplari sanki hali saha maciymis gibi keyfe keder kullaniyor. Ustune ustluk surekli olarak rakip defanstan gec hamle yapan bir oyuncu Negredo, haliyle avantajli oldugu paslari dahi kaybediyor. 

Hoca lige onem verip cikmaliydi buna katilirim ama Negredo israri, ozellikle taraftarin gereksiz beklentileri de teknik direktorun ustunde baski yaratiyor. Cenk Besiktas'in birinci forveti olacak kalitede degilse ki degil, Negredo Besiktas'in degil birinci, ikinci forveti bile olamaz. Gercekleri gormedikce cozumu sistemi degistirmekte ariyoruz. 4-4-2 olsun yok 3-5-2 olsun. Olay sadece rotasyon meselesi degil, Negredo oynayabilsin diye Cenk'i kanada atmak, Babel varken Cenk varken Negredo'nun etkisiz oyununa tahammul etmek zorunda kalan hoca. Niye? Cunku burada yazanlar gibi, Negredo muhtesem bir oyuncu, super bir oyuncu o yuzden kesinlikle oynamasi lazim, niyeyse. Yani 8 haftadir iyi kotu zaman aldi Negredo, kanatlardan gelen hangi hava topunda topla bulustu da is yapti? Sadece bu mac degil, oynadigi butun maclara bakin hangi pasi alip da gitti pozisitif bir is yapti? Ayagina gelen toplarin yarisini rakip takima dagitiyor. Iceriye top gelmiyor o yuzden pozisyon bulamiyoruz kismina da katilmiyorum, bu takimda Atiba kafa vurabiliyor, Cenk vurabiliyor, Babel hatta Talisca ceza sahasi icinde topla bulusup olumlu isler yapabiliyor, gol atiyor attiriyor ama ne hikmetse sadece Negredo topla bulusamiyor veya bulusmuyor ve bunun suclusu da Negredo degil takimin geri kalani oyle mi? Kusura bakmayin ama bana gore bu mantikli bir aciklama degil. 

Abou'nun bitiriciligi biraz zayifti ama Abou her pozisyonun icindeydi, Negredo oyle degil. Abou'ya atilan toplar Negredo'ya da atiliyor ama Abou atikligi, pozisyon takibiyle ceza sahasi icinde pozisyona giriyordu, Negredo hicbirsey yapmiyor. Negredo'nun futbol zekasi kotu degil, yetenek olarak ortalama bir sol ayaklinin seviyesinde ancak mucadelede yok, pozisyon takibinde yok, zaten hizli degil, atik degil.  Bu adamin yukunu takimin geri kalani tasiyor ama nedense tek sucsuz isim kendisi.

Bu arada yara aldigimiz butun maclarda Negredo var, onu da belirteyim. Fener macinda Negredo girince oyundan dustuk gerci bu hocanin tercih hatasiydi ama 10 kisi kalan takimda pres dahi yapmadi, Trabzon macinda yine yoklari oynadi, bugun keza. Bu takimin su haliyle 1. forveti Babel'dir, 2.si Cenk, 3.su Negredo.

Lensin bomboş önüne attığı bir pas vardı havadan Negredoya kaleye direk şut atsa kesin pozisyon olacak döndü eveledi geveledi kaptırdı bize böyle bir adam lazım değil ki! Zaten elimizde Mustafa pektemek gibi beceriksiz bir santrafor varken ikincisi fazla.Santrafor dediğin demba badır gelen basit bir topu bile pozisyona dönüştürendir. Hatırlayın geçen sene Başakşehire 3-1 yenildiğimiz maçta attığı golü.Havadan öylesine şişirilen topu göğsüyle önüne düşürüp kendine asist yapmıştı ben ona santrafor derim arkadaş. sıkıştığımda bana kendi pozisyon yaratacak golcü lazım. Daha başlangıçta hataydı Negredonun alınması Guiza örneği varken Torres örneği varken almayacaktık ispanyol santrafor. Bu adamlar ülkeri dışında futbolu unutuyor oynuyamıyor iddaa ediyorum bu negredo sevillaya gitsin devre arasında takır takır atar gollerini ama gelip benim takımımda iş yapmıyorsa bana ne Negredonun kalitesinden.Bana bam bam bam golcü lazım kardeş. Hiç kimse kızmasın Galatasaraydan örnek vereceğim ama kabul edelim Gomis geldi Türkiyeyi tanımıyor etmiyor 1,2,3 atıyor şans geldimi atacaksın sonuncu takıma karşı etkisizsen suç sende.O zaman Negredo geldiğinde 35 demeyecekti kanatlar iyi çalışırsa 35 atarım diyecekti bu iş lafla olmuyor icraat lazım icraat. İşin özü bu son olur umarım İspanyol futbolcu transferi.Bu kadar başarısız isim tesadüf mü sizcede? Guiza,Juanfran,riera,delgado,guti,negredo,soldado...Fransa ligi dururken ispanyadan golcü almak büyük hata.Uyuyor işte Fransızlar ne gereği vardı İspanyol macerası aramaya...

Çevrimiçi Necmi

Yahu yerler operasyonu, hani bizim yuzumuzden yemezler orasi acik ama isin icinde fb lobisi de var simdi. 8. hafta 8 puan fark olmus, lig bitmis, kim izleyecek ligi degil mi (fenerli gibi dusunursek). Hem operasyon yemeseler de iyi oynamiyorlar aslinda, cok savruk bir futbollari var oyun duzeni flan yok azicik kontrollu saldiran bir takim bunlari rahat yener ki bu hafta Konya bile olabilir o takim.

Ama Yusuf Namoglu fanatik gslidir orasi ayri, hakem atamalarindan da goruluyor zaten. Bizim icin en iyi senaryo su anda 2-3 takim birlikte gsye puan olarak yaklasmamiz olur. Birebir mucadele ligin ikinci yarisinda olabilir, biz alir gotururuz o durumda hele ki Avrupa'dan elendiysek.

Yine hocaya cok laf ediliyor ama hem Avrupa'yi hem ligi kaldirabilecek transferler yapilmadi maalesef. Yeni gelenler yoklari oynarken hocanin eli kolu bagli, mecburen rotasyona gidiyor ama bu arkadaslar 8 hafta olmus hala oyun olarak hicbir sey vermiyorlar. Devre arasi duzgun bir forvet + Vida sart.
oyuncular hazır değilse hocaya değilde kime laf edeceğiz neden hazır değiller bunlar kendilerini ispatlamış oyuncu 8 hafta diyorsun hazır olamamışlar sen sekiz haftadır oynatmaz dalga geçer gibi son 4-5 dakikada oyuna sokarsan psikolojik olarak bitirirsin gelenler yokları oynuyorda gelmeyenler varlarımı oynuyor lens yokları oynuyor bir golü var quaresma her maç oynuyor onunda bir golü var sıfır asist sorarsan iyi oynuyor birde quaresmaya verdiğin kadar şansı lense ver görelim dahamı az dahamı fazla
katkı sunacak.yada 8 maçta bir gol atmış cenk yerine o kadar şans negredoya verde görelim katkısını
matematiğe bakılırsa cenkinde bir gol katkısı var negredonunda iki penaltıyı saymıyorum. iki senedir penaltılar kurtarıyor. şimdi bana cenk ve quaresmanın nasıl katkı sunduğunu söyleyebilirmisin.
kadromuz şl ye göre gayet iyi takviye yapmış bir kadro kadron maçta oynarken kulübede oturan oyuncularının hepsi 11 oyuncusu daha nasıl bir kadro olmalı yeterli olması için.
Bence kadro yeterlide o kadroyu yeterince kullanmayanlar sorgulanmalı.
geçen senede bu senede kazanıp kaybetmeye bakmadan hocayı çok eleştirdim iki kanat oyuncun
otururken kanat olarak cenki sahada tutuyorsan eleştirmeninde ötesine çıkılır bunu rotasyonla falanda
değerlendiremezsinki haftalardır canerin oyunu katledişini izliyoruz ama bizim gibi hocada izliyor
bu gün ozinin 80 dakika oyunu katletmesini bizimle birlikte hocada izledi daha 30 dakika dolmadan tolgayın girmesi gerekiyordu. bumu rotasyon. finlandiyadan gelen adamı sahada tutup seninle iki haftadır antrenman yapan oyuncuyu kulübede oturtmanın adı rotasyonmu oluyor.
Kusura bakma bunun adı iş bilmezliktir. oyunu okuyamamaktır. bunu geçen senede defalarca yaptı hep ilk yarılar kayıp oldu. ikinci yarı oyuna müdahale etti oluyor. sen doğru kadro çıkartta müdahale etmek zorunda kalma gençler gibi kapanan bir takım var karşında kapalı defansda en çok iş yapabilecek oyuncun
babel kulübede oturuyor rakip defansın kucağına oturan sıkışık oyunda kaybolan cenk oyunda iki senedir orta sahada yatay top oynamaktan başka bir şey yapmayan ozi oyunda dikine oynayabilen topu ileri taşıyan tolgay kulübede.

Çevrimiçi Necmi

Yarın gs yenerse puan farkı daha anca 8 oluyor yenemezse 5 de kalıyor.

yok 11 olmuyor puan farkı 25 oluyor.
lafı ters anlıyorsun konyayı yenerse 8 oluyor ondan sonrada bizden önce oynuyor
feneri yenerse biz 11 puan fark yemiş olarak çıkıyoruz doğru söyledi.
kaldıki resmen bu puan kaybıyla konya maçına dopink yaptık adamlara.

Çevrimiçi Necmi

tek maçla takımı gömmek elbette yanlış. geçen sene k.pasa, karabük, fb , gencler deplasmalrından 2 puan almıştık. bu sene 4 aldık. 2 puan kârdayız. ama geçen sene içerde ts yi yenmiştik bu sene berabere kaldık. 2 puan zarar. yani sezonun geri kalanında diğer takımlara karşı geçen sene ki performansımızı sergilersek geçen seneyle aynı puana gelebiliriz.

ama sıkıntı olan nokta gs geçen sene ki  gs değil. kabul etmeyenler olsa da geçen sene ye göre çok daha iyiler. çok zor fikstürleri var kabul. ama her maç rakibi ısırıyorlar en azından.

benim hatta çoğumuzun canını sıkan nokta şu. ŞU AN takımda istek yok. ama takım toparlanacaktır.  :ok:
aldanma rakibi ısırdıkları falan yok oyunları biraz bizim ilk şampiyonluğumuzdaki
oyunları gibi sürekli hücum etmek zorundalar ama hepimiz biliyoruzki bu ülkede helede ikinci yarı geldiğinde bu oyun yemiyor. gs nin bir kötü yanıda hiç savunma yapamaması üstüne giden bir takım olunca dağılıyorlar. gs ilk üçe bile giremezse ben şaşırmam. daha onları vuracak takımlarla oynamadılar esas bundan sonraki performanslarını görelimde ne kadar iyilermiş konuşalım. bizim ilk seneki oyunumuzda
en büyük avantajımız ilerde gomez ve sosa olmasıydı. gs de böyle iki yetenek yok.

Çevrimiçi Necmi

Dilimizde tüy bitti abu kaleye kutuya götüren adamdı.
Üç adamı alıp sağa sola götürüyordu onun boşalttığı ortaya gelen talisca gol yapıyordu.
İlla gol vuruşu olan adam istediniz al işte Negredoya top getirilemiyor o da atamıyor...
geçen sene millet abouyu gömerken bunu çok söyledik ama
ne deniyordu bu kadar para verdik gol atacak. verdiği katkı büyüktü

Çevrimdışı f_madida

oyuncular hazır değilse hocaya değilde kime laf edeceğiz neden hazır değiller bunlar kendilerini ispatlamış oyuncu 8 hafta diyorsun hazır olamamışlar sen sekiz haftadır oynatmaz dalga geçer gibi son 4-5 dakikada oyuna sokarsan psikolojik olarak bitirirsin gelenler yokları oynuyorda gelmeyenler varlarımı oynuyor lens yokları oynuyor bir golü var quaresma her maç oynuyor onunda bir golü var sıfır asist sorarsan iyi oynuyor birde quaresmaya verdiğin kadar şansı lense ver görelim dahamı az dahamı fazla
katkı sunacak.yada 8 maçta bir gol atmış cenk yerine o kadar şans negredoya verde görelim katkısını
matematiğe bakılırsa cenkinde bir gol katkısı var negredonunda iki penaltıyı saymıyorum. iki senedir penaltılar kurtarıyor. şimdi bana cenk ve quaresmanın nasıl katkı sunduğunu söyleyebilirmisin.
kadromuz şl ye göre gayet iyi takviye yapmış bir kadro kadron maçta oynarken kulübede oturan oyuncularının hepsi 11 oyuncusu daha nasıl bir kadro olmalı yeterli olması için.
Bence kadro yeterlide o kadroyu yeterince kullanmayanlar sorgulanmalı.
geçen senede bu senede kazanıp kaybetmeye bakmadan hocayı çok eleştirdim iki kanat oyuncun
otururken kanat olarak cenki sahada tutuyorsan eleştirmeninde ötesine çıkılır bunu rotasyonla falanda
değerlendiremezsinki haftalardır canerin oyunu katledişini izliyoruz ama bizim gibi hocada izliyor
bu gün ozinin 80 dakika oyunu katletmesini bizimle birlikte hocada izledi daha 30 dakika dolmadan tolgayın girmesi gerekiyordu. bumu rotasyon. finlandiyadan gelen adamı sahada tutup seninle iki haftadır antrenman yapan oyuncuyu kulübede oturtmanın adı rotasyonmu oluyor.
Kusura bakma bunun adı iş bilmezliktir. oyunu okuyamamaktır. bunu geçen senede defalarca yaptı hep ilk yarılar kayıp oldu. ikinci yarı oyuna müdahale etti oluyor. sen doğru kadro çıkartta müdahale etmek zorunda kalma gençler gibi kapanan bir takım var karşında kapalı defansda en çok iş yapabilecek oyuncun
babel kulübede oturuyor rakip defansın kucağına oturan sıkışık oyunda kaybolan cenk oyunda iki senedir orta sahada yatay top oynamaktan başka bir şey yapmayan ozi oyunda dikine oynayabilen topu ileri taşıyan tolgay kulübede.

Yahu daha ne sans versin, Trabzon maci ilk 11'de, Gencler mac ilk 11'de, Karabuk maci ilk 11'de. Sirf bu oynasin diye takimin duzenini bile bozdu ki hataliydi ama yapti. Negredo'nun ne katkisi var bu maclarda? Hicbirinde ise yarar tek hamlesi yok. Sans verilen maclar icin de hemen bahane hazir, yok Oguzhan top atmadi, yok iceri orta gelmedi. Yahu bu bahaneleri birakalim, zarar goren Besiktas belki farkinda degilsiniz ama oyuncuyu korumak icin Besiktas'i feda ediyorsunuz. 

Hem 8 haftada hazir olamiyorsa o oyuncu sorun biraz da oyuncudadir. Pepe geldi, 2 hafta sonra cikti krallar gibi oynamaya basladi, Adriano geldi 3-4 hafta icinde cikti oynadi. Marcelo ayni. Bu adamlari 8 haftadir bekliyoruz, boyle devam edersek 1 yil daha bekleriz.

Neyse, sozu cok uzatmayacagim ama alin gecen sene Middlesborough taraftari Kasim ayinda yahu biz Negredo'yu gol atsin diye getirdik ama bu adam gol mol atamiyor diye soylesi yapmislar. Sonuc, taraftar moralsiz, 5 gol atarsa bu sene iyidir diyerek bitiriyor. Getirdigimiz adamin hali bu, kendimizi kandirarak bir yere varamayiz.



 
The world is better in black and white, and red.

Çevrimiçi Necmi

Bizim taraftar da iyi gün taraftarı olmuş başka birşey değil.
bu iyi gün taraftarlığı değil şl uğruna lig boşveriliyor.
oyuncular maç seçmeye başladı lig başladığından beri böyle.
bir tarafları kalktı inmezse şampiyonluk gider.

Çevrimiçi Necmi

Bence şu an için hedefimiz belli.

Her şampiyonlar ligi galibiyeti 1.5 milyon euro, beraberlik 500 bin euro.
2 galibiyet, 2 beraberlik alırsak, 4 milyon euro.

Gruptan çıkacağımız için +6 milyon euro, etti 10.

Bir de bir şekilde çeyrek finale çıkarsak +6.5 milyon euro daha, etti 16.5 milyon euro.

Bu hesabı yaptıktan sonra Fikret Orman'ın uykuya daldığını ve geri kalanını hesap edecek fırsatı bulamadığını tahmin ediyorum.
şampiyonluk ne kadar peki.

Çevrimdışı Berat

bu iyi gün taraftarlığı değil şl uğruna lig boşveriliyor.
oyuncular maç seçmeye başladı lig başladığından beri böyle.
bir tarafları kalktı inmezse şampiyonluk gider.

Bu saatten sonra artık çok geç abi, bütün iyi oyunlar ŞL'ye ait olur. Ligi almak artık çok ama çok zor, oyun yok ortada.

Çevrimiçi Necmi

Olabilir başakşehir'e takılırız gider himmetsaray'ı evinde yeneriz mesala  :ok:

Geçen seneden örnek vereyim mi sana ?

12.ci hafta - Beşiktaş 1-1 Başakşehir (Bu maçtan sonrada isyan ediliyordu ne kadar kötü oynuyoruz diye evinde başakşehir'i yenemezsen nasıl şampiyon olucaksın diye)
13.cü hafta  Fb 0-0 Beşiktaş (Bu maçtan sonrada isyan edildi şampiyonlar ligi neden,ligi koyalım diye)
14.cü hafta  Beşiktaş 2-1 Bursaspor (Bu maçı kazanmışız)
15.ci hafta   Kasımpaşa 2-1 Beşiktaş (Şu arada ki bursa galibiyeti olmamış olsa.Bu sene olduğu gibi üst üste 3 maçta da puan kaybı yaşanacaktı üst üste)

Ne oldu sonuç peki kim şampiyon oldu ? Bak puan kayıplarını 12.13 cü haftalar filan yapmışız ha ligin başı filan da değil ?

Umarım daha net anlatabilmişimdir.
geçen sene geçen senede kaldı bu sene başka geçen sene kayıplar yaşadık
ama unutma biz kaybettikçe başakda kaybetti. şimdi seninle yarışamayan tecrübesiz takım yok karşında
o rahatlığı bulamazsın. ciddiye almazsan ilk yarı bitmeden veda edersin. ve ciddiye almıyoruz
takım mağlup yahu sahada kazanmak isteyen bir oyuncu yok kalecileri topa dokunmadan oyun bitirdi.
Beşiktaş pozisyona giremiyor dedim kaç haftadır. pozisyon yoksa gol yok bizden daha fazla gol atan 8 takım var ligde şaka değil biz daha cenkin marka değerini yükseltmeye uğraşalım oziyi parlatmaya uğraşalım. Maç kazanmak için gol atmak zorundasın. bu takım pozisyona bile girmiyor girmekte istemiyor
topu rakip sahaya bile taşıma derdinde değiller.
sen otur puan hesapları yap sıkıntı puanda değilki geçen senede aynı sıkıntı vardı takım her geçen gün dahada kısırlaşıyor. koskoca bir 90 dakika ve gol pozisyonu olarak hatırladığım canerin karambole vurduğu bir top fırsat değerlendirme pozisyon bile denmez buna.
puan kaybedersin ama oyun sana gelecek için ümit verir. bu takım bugün kötü oynamadıki ligin başından beri böyle ligin dörtte biri bitmiş daha takımın hazır olmasını form tutmasını bekliyoruz biraz kendimizi kandırıyoruz bence oyuncular ligi sallamıyor doymuş. leipzig maçındaki gibi oyuna saldırarak girdiği tek bir maç varmı bu sene bitsinde gidelim futbolu oynanıyor.

Çevrimiçi Necmi

öfkem sinirim geçmiyor çoğu maçta hoca 65-70i bekliyor değişiklik için şu kötü oyunlara rağmen, bugün oyun rezildi yeniktik 46da gedi değişiklik inanın devre 0-0 olsa gene 46da yapmazdı. sorum ise şu neden 46yı beklersin ki? 25-30 arası değişiklik olmaz die bir kural mı war  :alala:
oziyi 80 de değiştirdi ya anlamıyorum seksen dakika oyunun içine eden birine nasıl katlanırsın.
30 olmadan ozinin kulübeye gitmesi lazımdı.

Çevrimiçi Necmi

Yahu daha ne sans versin, Trabzon maci ilk 11'de, Gencler mac ilk 11'de, Karabuk maci ilk 11'de. Sirf bu oynasin diye takimin duzenini bile bozdu ki hataliydi ama yapti. Negredo'nun ne katkisi var bu maclarda? Hicbirinde ise yarar tek hamlesi yok. Sans verilen maclar icin de hemen bahane hazir, yok Oguzhan top atmadi, yok iceri orta gelmedi. Yahu bu bahaneleri birakalim, zarar goren Besiktas belki farkinda degilsiniz ama oyuncuyu korumak icin Besiktas'i feda ediyorsunuz. 

Hem 8 haftada hazir olamiyorsa o oyuncu sorun biraz da oyuncudadir. Pepe geldi, 2 hafta sonra cikti krallar gibi oynamaya basladi, Adriano geldi 3-4 hafta icinde cikti oynadi. Marcelo ayni. Bu adamlari 8 haftadir bekliyoruz, boyle devam edersek 1 yil daha bekleriz.

Neyse, sozu cok uzatmayacagim ama alin gecen sene Middlesborough taraftari Kasim ayinda yahu biz Negredo'yu gol atsin diye getirdik ama bu adam gol mol atamiyor diye soylesi yapmislar. Sonuc, taraftar moralsiz, 5 gol atarsa bu sene iyidir diyerek bitiriyor. Getirdigimiz adamin hali bu, kendimizi kandirarak bir yere varamayiz.



 

cenk ne yaptı söylediklerine hiç katılmıyorum ona bakarsan gomezde atamıyordu aldık kral oldu.
sen oyuncuyu bitirmişsin sonrada şöyle böyle diyorsun. Bu kafayla negredodan faydalanamazsın
yeterince şans vermişiz buyur seyret oynadığı maçları takım geri çekiliyor skoru tutmak için hoca negredoyu
oyuna alıyor. negredo oynadığı maçlar takım rezil performans gösteriyor şu maç pozisyonun yok topu
rakip ceza sahasına taşıyamamışsın negredo ne yapacak ne bekliyorsun genede oynadığı maçlarda cenkden çok daha haraketliydi.
negredoyu deplasmanlarda olmadık şekilde at sahaya yem et baskı kuracağın iç saha maçlarında sürüp moral kazanmasını sağlama
kusura bakma ben buna iyi niyetli bakamıyorum belki dediğin gibi iyi bir forvet değildir. ama bunuda göremedik.
göreceğimiz hiç bir maç hoca şans vermedi ne zaman absürt bir maç oynadık negredo sahaya sürüldü
dedin ya hep puan kaybettik diye düşün işte takım kötüyken sahaya negredo sürülüyor. negredo olduğu için
kaybetmedik puanları takım kötü olduğu hücum yapamadığı için kaybettik takım hücum yapamıyorsa
negredo ne yapsın bu negredoyu on defa cenke tercih ederim.

Çevrimdışı Onur Küçük

Lay lay lom diyerek şampiyon olunur mu günümüzde? Nasıl olunur bilen varsa anlatsın. Adına öz güven deyip kendimizi kandırıp durduk. Olan şey rehavete girmekti. Sadece futbolcular değil taraftar, camia olarak da rehavete girdik. Rehavete girince sorgulamak, eleştirmek hak getire. Her şey güllük gülistanlık. Böyle olunca problemler de yığılıyor. Her sorgulayan, eleştirenin içinde bir art niyet aranmamalı. 

Futbolcuları eleştirmeden önce bu takımın teknik taktik anlayışını sorgulamak lazım. Yerleşik, derin savunmalara karşı sadece kenardan değil merkezden de yapılan manasız uzun havadan toplarla oynamanın amacı nedir sorgulamak lazım. Yerleşik savunmalara karşın ileride tek başına kalan santrafora uzun havadan toplarla oynadığında baskın ve hızlı bir takım mı olmuş olacağız? Bu uzun toplarla ileride çoğalamayan takım nasıl pozisyona girecek?Bu taktik ofansif, risk alan takımlara karşı doğru uygulandığında sonuç verir, yerleşik savunmalara karşı değil. Ayrıca uzun toplarla oynuyorsan topu kenardaki oyuncuya taşıyacaksın ve kenardaki oyuncu topu tutup set oyununa dönüştürürken takıma ileride çoğalması için zaman yaratacak. Hoca'nın bahsettiği Bayern Munchen de böyle yapıyor.

 Hoca ne zaman bazı takıntılarını aşacak? Pivot santrafor, çabuk hamleli stoper, sağdan soldan ortadan sürekli uzun havadan toplarla oynayıp hızlı, baskın olacağını sanma.


Çevrimdışı Caner Çamalan

Hocanın başlangıç planı tutarsa iyi yok tutmazsa ikinci bi' planı yok, benle tek farkı sahaya 3metreden izliyor maçı. Sırf şut tehdidi var diye Taliscayı oyunda tutuyor kaç maçtır, Ozi çok kötüydü bu maç, Negredoyu yemin etmiş 90dk oynatmamaya, Mitroviçin bizim takımın oyuncusu olduğunu unutmuştur bence.

Lig sonuncusuna maç boyu aklıma gelen bir Canerin, kalecinin elinden kaçırıp uzaklaştıramadığı Canerin vurup çizgide Ndiaye miydi neydi onun uzaklaştırdığı birde Atibanın kafası var. 

Çevrimdışı tangaz

geçen vagner love'ın bi röportajını okudum brezilyadan özel hocamı getirdim maaşını cebimden ödüyorum kulübe zararı yok antranman bitiminde 1-2 saat birlikte çalışıyoruz demişti. çelimsizlere duyurulur...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı mylife1903

Ya bir de şu 'yorgunluk' olayını bana biri anlatabilir mi?!

Hayatını futbolla kazanan, her allahın günü ağır antrenmanlar yapan, Şampiyonlar Ligi seviyesinde top oynayan futbolcular, uçağa biniyorlar yoruluyorlar, milli maçtan dönüyorlar yoruluyorlar, Çin'e gidiyorlar yoruluyorlar... Şimdi Quaresma 45 dakika oynadı 'yarım' yoruldu, Babel hiç oynamadı, hiç yorulmadı, %100 hazır mı Monaco maçına? Bu mudur bu işin hesabı! Hay rotasyonunuz batsın ya...
Mac saatine yetismesi bekleniyor, yetisemezse igne ile oynayacak gibi bir turk basini sacmaligi

Yaris ati mi bu igne vurunca kosacak mevzuya bah ya

Iyi bir sopalamak lazim bunlari. Odunla dalacaksin basta kaptana dalacan. Kizim sana soyluyom gelinim sen anla hesabi.

Çevrimdışı mylife1903

Talisca'nın alternatifi 2 yıldır yok. Sakatlanıyor, yerine Tolgay oynuyor.
Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Medel, Necip, Veli diye sürüp giden yüz tane CDM alacağına, ikinci CAM'yi almıyorsun inatla...
Caner de LB değil. Adriano'yla oynanan oyun bambaşka, Caner'le oynanan bambaşka... Caner LB ile LM arası bir garip ademoğlu... Hiçbir oyun planına oturmuyor.
Negredo tek forvet sisteminin forveti değil. Apaçık, çok net...
Babel'in alternatifi zaten yok.

Vakit çok, ama tablo karanlık...
Adriyano hem akilli hem disiplinli hem sert hemi de pozisyon bilgisi cok yuksek oyuncu. Adriyano varken geride zaman zaman ucluye donuyoruz ve rahat oynuyoruz cunku ortasahaya ekstra adam olarak katiliyor ve dogru yer tutuyor. Caner olunca caner basiyor gidiyor aheste aheste gero donuyor tosic ona dublaja gidiyor ve tosicin de defolari ortaya cikiyor zincirleme facia basliyor.
Adriyano eklenince hem atiba hem oguzhan rahatliyir obur kanattaki quaresmaya kadar sirayet ediyor adriyanonjn oyunda olmasi. Uber futbolcu adriyano allah ozenerek yaratmis iki ayakli akilli sert guclu ulan daha ne lazim yaradan bos zamaninda dusune dusune yaratmis cok super bir oyuncu koyyara.

Insan senelerce barselonada bosuna oynamiyor.

Çevrimdışı mylife1903

Adam burada yalnız çok fena girdi, umarım Tolgay'ın ciddi bir şeyi yoktur.
Kırmızı kart verilebilirdi.


Operasyon yok operasyon bireysel yersen yani.
Ohaaa ulan oha gavura boyle girilmez


Etiketler: