Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
×
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 219 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5107877 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı cursedofdragon

Sanki herkes iyiymiş te 1-2 oyuncu üzerinden herzaman ki kısır bir çekiştirme aklım almıyor?


 

o 1-2 oyuncu oynamayınca takım farklı oynuyor çünkü.

Örnek Quaresma yerine lens.

Leipzig maçında haldır haldır şaldır şaldır gitti.

Örnek Cenk yerine negredo.

Maç içinde kaybolmayan sürekli arkadaşlarına servis yapan bir negredo leipzig maçında gördük.

Örnek Atiba yerine medel.

Dikine oynayan daha çabuk oynayan topu eveleyip gevelemeden hücum bölgesine atan takımı atak üstüne atağa çıkartan oyuncu.

Bu 3 oyuncuyu oynattıgın zaman daha hızlı hücum 176 tane orta değil içeri kat edip şut filan atıyorsun.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Yunus yeter artık sakin. Adam 1 pozisyon kaçırdı.
Bu anlamsız oyunun asıl sebebi ortacı Quaresma.
1 pozisyon kaçırmadı bu gece şampiyonluğu kaybettirdi bize şampiyonluğu 4 e 5 e gidecek maçtı nasıl sakin olayım abi nasıl Allah aşkına nasıl çıldırmak üzereyim ya

2 metre mesafeden 7 metrelik kaleyi nasıl tutturamazsin ya nasıl , laubalilik bu başka hiçbir şey degil özgüven tavan Beyefendi de artistlik paslar falan ama 2 metreden boş kaleye atamıyor beyfendi

1 değil 2 değil 3 değil bu kaçıncı abi kaçıncı ? Hangi 1 pozisyon ???
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Sedat.Y

Yönetimden mi olacak arkadaşımı söyleyecek bilemiyorum ama Biri çıkıp Şenol hocaya  kapanan Türk takımlarını nasıl aşacağını anlatmalı (elindeki oyuncuları ....Ha bu oyuncular yetersizse bu duvarı aşabilecek oyuncuları aldırıp oynatmalı)....Artık Anadolu takımlarına bu kadar puan kaybetmek isyan ettirmeye başladı

Çevrimdışı Ersoy

Güneş: "Şu an birçok takım iddialı görünüyor. Bugün Kayseri de Göztepe de şampiyonluğa oynuyor. Puan durumlarına bakınca neden olmasın?"

Bir şey dersem mod yerim.
Bundan sonra her sene!

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Güneş: "Şu an birçok takım iddialı görünüyor. Bugün Kayseri de Göztepe de şampiyonluğa oynuyor. Puan durumlarına bakınca neden olmasın?"

Bir şey dersem mod yerim.

biri şuan elimizdeki kadroyu anlatsın.
aynı 11 le çıkmaktan diğer oyuncuları görmüyor herhalde.

şaka mısın nesin sen?

Çevrimdışı ozankarakoc

Bütün yorumları okudum, tamamına yakınını abartılı buldum.

'Lens varken, Orkan varken Tosic'le orta yapmaya çalışıyoruz' deniyor. Hoca savunmayı 1 kişiye indirdi daha fazla yüklenebilmek için. Tosic'i sol beke, Adriano'yu sağ beke kaydırdı, ki hem ileri gidebilsinler, hem kontraataklarda geri dönüp top kesebilsinler. Tosic'i çıkarıp sola Orkan'ı alsan, adam savunma yapabilecek mi? Gökhan'ı çıkarıp Lens'i alsan geri dönebilecek mi? Lens kendi beceriksizliğinden bir adım önündeki adama top kaptırınca elini beline koyup tripten tribe koşan bir eleman... Defansa gelip kontraatak önleyebileceğini düşünen var mı? Ayrıca Tosic, maç boyunca en düzgün ortaları yapan adam oldu bir şekilde...

'Quaresma'nın yerine Lens' diyenler var. Lens'i, şans verilen bütün maçlarda gördük. 10 top geliyor, 3'ünü ayağının altından kaçırıyor, 5'ini kontrol edip kaptırıyor, 2'sini de bir zahmet bir arkadaşına kazandırıyor. Quaresma, öyle ya da böyle, hiç oynamasa bile, bir ortasıyla, bir çalım atıp adam eksiltmesiyle skoru değiştirebiliyor. Bugün değiştiremedi, ama maça etki etme potansiyeli net bir şekilde Lens'ten çok daha yüksek.

'Negredo daha erken girmeliydi' diye düşünenler var... Kimin yerine girecek? Mevcut kadroda çift forvet olmuyor. Bütün orta saha oyuncuları orta çizgi oyuncusu, ya da daha defansif oynayan adamlar. İleriye dönük bir tek Talisca var, o da ruh gibi. Negredo'yu tek forvet yapıp Cenk'i sola alsa, Babel'i çıkaracak. Cenk'i çıkarıp Negredo'yu alsa, 10 kişilik takıma karşı forvet çıkarmış olacak...

Belki rakip on kişi kaldığında Atiba'nın yerine Medel olabilirdi, ama o da 'maç kazandıracak' bir hamle mi? Bir mucize olmadığı sürece, hayır.

Skor kötü, 10 kişilik takıma karşı 3 puanı alamamak sinir bozucu, ama biraz düşünmeden ceza kesiyormuşuz gibi geliyor bana. Şenol Hoca, 365 gün takımla yatıp kalkıyor... 'Ben Orkan'a gıcığım, Tosic'e orta yaptırırım Orkan'a yaptırmam' diyor olabilir mi... Ya da 'Lens süper oyuncu, çok da formda, skoru da değiştirebilir, ama ben Quaresma'yı oyunda tutacağım. Eniştem de Portekizli, o yüzden sempatim var' demiş olabilir mi... Net bir şekilde adamın sahaya sürebileceği en verimli takım bu.

Sorun nerde? Tabi ki kadro mühendisliğinde...  Yüz kere, bin kere aynı sonuca varılıyor, varılmaya da devam edilecek.

'Elit bir hoca Lens'i oynatırdı' cümlesi de bana anlamlı gelmiyor. Elit bir hoca, belki sezon başında yönetime şöyle diyebilirdi, 'sayın başkan, sen transferi ben yaparım diyorsun ama, elimizde 1 tane ileriye dönük orta saha oyuncusu var, bu şekilde 3 kulvarda başarılı olamayız, bana Sosa gibi, Sneijder gibi, Alex gibi bir oyuncu lazım, aldın aldın, alamadın büyük sıkıntı yaşarız' diyebilirdi. Onun dışında buraya Mourinho'yu da getirsen çıkaracağı kadro, yapacağı hamle budur.

'Bu kadar puan kaybı olmaz' diyenler var. Bence de olmamalı, ama bu sezon ligde farklı dengeler var. Geçen senenin 15. haftasında liderle ikincinin toplam 1 mağlubiyeti vardı, şimdi 6 mağlubiyeti var. Geçen sene 15. haftada liderle 9. sıradaki takım arasında 16 puan fark vardı, şimdi 10 puan var. Kayseri bugün bizi yenseydi, 3. sıraya yerleşecekti.

Bu arada Kayseri'yle bütün istatistiklerimiz aynı neredeyse... Galibiyet sayısı, beraberlik, mağlubiyet, attığımız gol sayısı bile aynı... Adamlar Sivas'ı deplasmanda yendiler, Fener'le Kadıköy'de berabere kaldılar, Trabzon'dan, Başakşehir'den 1'er puan aldılar. Toplam 2 yenilgileri var. Ligin en zor deplasmanlarından biri, belki de en zoru. Bahane mi, değil. Ama unutmamak lazım.

Bu sene, her takım için, geçen senelerden daha zor geçiyor. Belki de lig tarihinin en çekişmeli sezonlarından biri... Alternatifli kadrosu olan takım, ilerleyen haftalarda avantajlı olacak. Biz, en alternatifli kadroya sahip takım olduğumuzu düşündük ama yanıldık. Devre arasında topla oynayabilen, teknik kapasitesi yüksek, kaliteli bir ileriye dönük orta saha oyuncusu bulmamız gerekiyor. Cenk'e de gerçekten 15-20 veren varsa bir dakika düşünmemeliyiz.

Son olarak, başkanın ağzından bir kez daha 'Talisca'nın bonservisini alacağız' lafını duyarsam kendimi vuracağım.
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı Egos

Bu seneki başarısızlık Şenol Güneşe yazar.

23 gol nedir?
27 puan nedir?
15 maçta 7 galibiyet nedir?
10 kişiye karşı kazanılamayan maçlar nedir?
Galatasaray ve Fenerbahçe gibi kadro fakiri 2 kulübün gerisinde kalmak nedir?
15 maçta 7 gol atan santraforda ısrar etmek nedir?

...


ben daha cenk'ten 2 maçta 5 gol bekliyorum ağabey, en azından ilk yarı bitene kadar oynatsın.

başarısızlığın kime yazacağı konusunda sana tamamıyla katılıyorum, ama eğrisi doğrusuna denk gelir de başarılı olursak o da kesinlikle tamer tuna'ya yazacak. şampiyonlukları ona yazıyoruz.

Çevrimdışı goktasoktay

Bu Oğuzhan sevici @bordele burada mı Al Oguzhanini

Burda millete laga luna yaptığın adam bugün bize şampiyonluğu kaybettirdi pabucumun maestrosu , önce 2 metreden 7 Metre 32 cm lik kaleyi tuttursun KAPTAN !!
Yunus sakin biraz! Ben de inanılmaz sinirliyim lakin biraz sakin ol, hele başkalarına sataşmaya ne gerek var? Sonra pişman olacağın şeyler yapıyorsun..


Tapatalk kullanarak iPad Pro aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı cursedofdragon

Güneş: "Şu an birçok takım iddialı görünüyor. Bugün Kayseri de Göztepe de şampiyonluğa oynuyor. Puan durumlarına bakınca neden olmasın?"

Bir şey dersem mod yerim.

bizi şampiyon adayı olarak görmüyor herhalde.

Ne oldu birisi birşey mi dedi buna ?

Ne bu afra tafra sitem.

Vallahi bende çok şey söylemek istiyorum fakat süresiz ban yerim diye susuyorum.

Çevrimdışı kartal190321

rakip 10 kişi  oynattıgın oyun taktik işe yaramamış  kenarda  oyunu açabilecek negredo  lens  orkan  medel  bekliyor  80 dakika   tek oyuncu değiştirmişsin  oyuna müdahale etmemişsin  ve futbolda az çok anlayan birine sor  ligimizde son 10 dakika   zaman öldürmektir yerde kıvranmaktır ve bu ligde  yıllrca teknik direktörlük yapmışsın  80 dakika oyuna müdahale etmiyorsun  bu demek oluyor ki  kenardaki oyuncuların yetersiz  onlara güvenmiyorsun  ve oyuncular artık   senin adaletine nasıl inanacak  şahsen  ben  inanmıyorum   futbolcular hiç hiç inanmaz    vizyonumuz büyüdü  ama bu büyümeye ayak uyduramıyan  hocamız var   miadını doldurdu maalesef   sezon sonu güzel bir şekilde vedalaşmak gerekiyor artık :by2:
“Ne yani, üstümde Beşiktaş forması varken yalan mı söyleyecektim!”

Çevrimdışı caner.eryigit

o 1-2 oyuncu oynamayınca takım farklı oynuyor çünkü.

Örnek Quaresma yerine lens.

Leipzig maçında haldır haldır şaldır şaldır gitti.

Örnek Cenk yerine negredo.

Maç içinde kaybolmayan sürekli arkadaşlarına servis yapan bir negredo leipzig maçında gördük.

Örnek Atiba yerine medel.

Dikine oynayan daha çabuk oynayan topu eveleyip gevelemeden hücum bölgesine atan takımı atak üstüne atağa çıkartan oyuncu.

Bu 3 oyuncuyu oynattıgın zaman daha hızlı hücum 176 tane orta değil içeri kat edip şut filan atıyorsun.
Cenk ile Oğuzhan a çok haksızlık yapılıyor.diğerlerine katılıyorum eyvallah.bu maç bile girdiğimiz bütün pozisyonlar da onlar var.özellikle Oğuzhan.atiba ile Tolgay yana geri yana geri.takım o kadar kötüydü ki bugün bütün olarak her oyuncu iyi diyebileceğimiz oyuncu yok hoca da yaptığı hamlelerle inanılmaz işler yapıyor.aynı şeyi deneyip farklı sonuçlar Almayı beklemek?


 

Çevrimiçi Mehmet57

Bu takım Göztepe maçını açabiliyor, Gs maçını forse edebiliyor kadro aynı kadro. Hocanın plansızlığı ve aşırı inatları bizi delirtti.

Quaresma'nin igrenc oyununu gordukce, sag kanattan iceriye kat edip, ileriye cikan bek oyuncusuna alan acan Tore'yi ozledim.

Besiktas'in menfaatleri herseyin onunde. Burasi Senol hoca'nin arka bahcesi degil. Yonetim devre arasina girerken ya hoca ile belirli anlasmalar yapmali, ya da yollari ayirmali.

Yeminle su kadro Bilic'in elinde olsa bile bukadar igrenc futbol izlettirmezdi.


Çevrimiçi Özgür Gültekin

Forum içi Linççilerimiz gene iş başında

Tam tersine hocanın Hz. Ömer adaletinden bahsediyoruz ama şanssızlık işte herkes bize kapandığı için olmuyor olmuyor.

Çevrimdışı eski inönü

Şenol Güneş için deniz bitmiştir. Tarihimizin en iyi kadrolarından birini körü körüne harcayarak uzun vadeli planlarımızda olamayacağını bize kanıtlamıştır. Fikret Orman gibi sürekli daha iyisini isteyen bir vizyon, Şenol Güneş hocayla yetinmeyecektir.

Çevrimdışı mellfred

artık bardak almıyor
kasımpayla başlayan bir ciddiyetsizlik
akhisar malatya kayseri gençler....
küçükler ezik oynuyor, kapanıyor, yatıyor kalkmıyor bu yüzden kalitemizde değiller
tamam ulan büyüklere karşı napmışız bakalım ?
gs ts fb ve başakla olan maçlarımız tamamlanmış.
evet
içerde başakı yenememişsin beraberlik
içerde ts'yi yenememişsin keza
dışarda fb'ye yenilmişsin
eeeee ?
kimi yenecen hoca sen ???
hoca cl denen peri masalından uyanmalı
kendini iyice kibire kaptırmış
biz bunlara alışık değiliz falan  :bandit:
yahu dün bir bugün iki ne ara cl teknik direktörü oldun
şaka mıdır nedir
65 yaşındaki adam şımarıklık ediyor ligi beğenmiyor

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

@Necmi abi sonuna kadar haklı ceza sahasının içine adam sokamıyoruz oyuncular statik , kimse hareketli değil tabi rakipte çok rahat pozisyon alıp bizi kitliyor bizde hiçbir şey yapamıyoruz ve mecbur topu kanatlara yayıyoruz buna bizi rakipler mecbur ediyor

Oyun şeklinden ziyade bu öndeki oyuncularımızın statik olmasından kaynaklı

Sızma yok , rakip savunmaciyi bozmak yok , Yalancı koşu atıp rakibi şaşırtma yok böyle olunca çok rahat kontrol ediyorlar bizi

@underworld çok güzel söyledi bugün bizim on taraf hareketli değil GS gibi bu yüzden tıkanıyoruz dedi haklı çocuk
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı atalay

Topu ayağına her alanın en az üç kezden aşağı dürtmediği ve tekdüze set hücumları ile skor arayan bir takım ile pas ve oyun temposunu yüksek tutan, mobilizasyonunu arttırdığı ve mesafeleri kısalttığı bir oyunu seçen takım arasında üretkenlik kalitesi veya oyun hakimiyeti açısından ciddi fark var.
Beşiktaş, majör seviyede topu koşturan bir ekip. Fakat bunun için sürekli geniş oynamak ve geniş alana ihtiyaç duymamak lazım. Alan buldukça veya pas opsiyonları arttıkça pas temposu da artıyor. O sebeple ligde daha dinamik oynamak fark yaratacaktır.

Bütün mesele kabaca bu. Her hafta birkaç oyuncuyu problemin parçası görüp ıskartaya çıkarmak değil. Gerçi bunu yaparak aktif rotasyonu da sağladığını söyleyemeyiz.

Çevrimdışı cursedofdragon

Cenk ile Oğuzhan a çok haksızlık yapılıyor.diğerlerine katılıyorum eyvallah.bu maç bile girdiğimiz bütün pozisyonlar da onlar var.özellikle Oğuzhan.atiba ile Tolgay yana geri yana geri.takım o kadar kötüydü ki bugün bütün olarak her oyuncu iyi diyebileceğimiz oyuncu yok hoca da yaptığı hamlelerle inanılmaz işler yapıyor.aynı şeyi deneyip farklı sonuçlar Almayı beklemek?


 

Ben oğuzhan ile ilgili birşey yazmadım.

Cenk Türkiye liginde ilk 11 oynayamıyor harcıyorlar senelerdir 1.ci santrafor olamadı olamıyor olamıcakta. Avrupada oynar ama orda ki takımlar bizim ligde ki gibi değil.

Pozisyonlar'da Negredo,Lens oynarsa onlarda olur.

İşte atiba,tolgay,oğuzhan oynayınca sürekli ileri geri sağa sola oluyor.

Ben Medel-Oğuzhan yapardım.

Çevrimdışı caner.eryigit

Avrupa da böyle olmuyormuş yöneticimizden aynı ağızdan konuşuyor.kardeşim bahanelere sarılmayı bırakın çözüm bulun o zmn!bu kafa yapısıyla maalesef olmaz kimse kusura bakmasın.


 

Çevrimdışı Sedat.Y

Alıntı yapılan: İhsan - Bugün, 22:28:11
Forum içi Linççilerimiz gene iş başında

Şakamısın sen yaaaa........Ne linçi ?   gördüğümüz yaşadığımız hakkında serzenişte bulunuyoruz....Bu takım Avrupada uçarken NEDEN bizim ligimizde   kapanan defansları açamıyorun matematiğini tartışıyoruz...Alternatifini çıkar yolunu arıyoruz.Bunu yaparkende hocanın yanlışlarını eleştiriyoruz.Sen hangi kafayla bakıyorsunda bizim eleştrilerimizi eleştiriyorsun?  Sen Beşiktaşımızın başarılı olması için yaptığımız eleştrileri ne gözle görüp suçlayıcı sözlerle sorguluyorsun?

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Yunus sakin biraz! Ben de inanılmaz sinirliyim lakin biraz sakin ol, hele başkalarına sataşmaya ne gerek var? Sonra pişman olacağın şeyler yapıyorsun..


Tapatalk kullanarak iPad Pro aracılığıyla gönderildi
Yok abi bu arkadaşa acayip kıl oldum bana ve millete burda laga luga yaptı Oğuzhan üzerinden şimdide çıkıp savunsun Oguzhanini
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı ProjectOrigin

Avrupa da böyle olmuyormuş yöneticimizden aynı ağızdan konuşuyor.kardeşim bahanelere sarılmayı bırakın çözüm bulun o zmn!bu kafa yapısıyla maalesef olmaz kimse kusura bakmasın.


 

Böyle söyledikçe kapanmayacak takımlarda kapanır demek ki işe yarıyor diye. Komedi gerçekten. İlginç bahaneler.

Çevrimdışı Egos

Alıntı yapılan: İhsan - Bugün, 22:28:11
Forum içi Linççilerimiz gene iş başında

Şakamısın sen yaaaa........Ne linçi ?   gördüğümüz yaşadığımız hakkında serzenişte bulunuyoruz....Bu takım Avrupada uçarken NEDEN bizim ligimizde   kapanan defansları açamıyorun matematiğini tartışıyoruz...Alternatifini çıkar yolunu arıyoruz.Bunu yaparkende hocanın yanlışlarını eleştiriyoruz.Sen hangi kafayla bakıyorsunda bizim eleştrilerimizi eleştiriyorsun?  Sen Beşiktaşımızın başarılı olması için yaptığımız eleştrileri ne gözle görüp suçlayıcı sözlerle sorguluyorsun?

boş yere üzerine alınmışsın.

Çevrimdışı tuncaboylu

senol günesin durduğu 1 dk bile zarardır.ta gençler maçından sonra helallesişilmeliydi.geç kaldık.lig bu sene gitti.geleceği kurtarmak istiyorsak seneye hoca değişikliğive kadronun yarısının değişimi ile başlamamız gerek.yoksa seneyede çok ağlarız burada
Seni değiştirmek daha mantıklı.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimiçi Özgür Gültekin

Bütün yorumları okudum, tamamına yakınını abartılı buldum.

'Lens varken, Orkan varken Tosic'le orta yapmaya çalışıyoruz' deniyor. Hoca savunmayı 1 kişiye indirdi daha fazla yüklenebilmek için. Tosic'i sol beke, Adriano'yu sağ beke kaydırdı, ki hem ileri gidebilsinler, hem kontraataklarda geri dönüp top kesebilsinler. Tosic'i çıkarıp sola Orkan'ı alsan, adam savunma yapabilecek mi? Gökhan'ı çıkarıp Lens'i alsan geri dönebilecek mi? Lens kendi beceriksizliğinden bir adım önündeki adama top kaptırınca elini beline koyup tripten tribe koşan bir eleman... Defansa gelip kontraatak önleyebileceğini düşünen var mı? Ayrıca Tosic, maç boyunca en düzgün ortaları yapan adam oldu bir şekilde...
Cevap :  Atibayı çıkarabilirsin.

'Quaresma'nın yerine Lens' diyenler var. Lens'i, şans verilen bütün maçlarda gördük. 10 top geliyor, 3'ünü ayağının altından kaçırıyor, 5'ini kontrol edip kaptırıyor, 2'sini de bir zahmet bir arkadaşına kazandırıyor. Quaresma, öyle ya da böyle, hiç oynamasa bile, bir ortasıyla, bir çalım atıp adam eksiltmesiyle skoru değiştirebiliyor. Bugün değiştiremedi, ama maça etki etme potansiyeli net bir şekilde Lens'ten çok daha yüksek.
Leipzig maçını izledin mi? Bugün en az Quaresma kadar oynardı.
'Negredo daha erken girmeliydi' diye düşünenler var... Kimin yerine girecek? Mevcut kadroda çift forvet olmuyor. Bütün orta saha oyuncuları orta çizgi oyuncusu, ya da daha defansif oynayan adamlar. İleriye dönük bir tek Talisca var, o da ruh gibi. Negredo'yu tek forvet yapıp Cenk'i sola alsa, Babel'i çıkaracak. Cenk'i çıkarıp Negredo'yu alsa, 10 kişilik takıma karşı forvet çıkarmış olacak...
10 kişi kalan rakibi 4 kişi ile karşılamana gerek yok, Tosici çıkar. 3 lü defansa dön

Belki rakip on kişi kaldığında Atiba'nın yerine Medel olabilirdi, ama o da 'maç kazandıracak' bir hamle mi? Bir mucize olmadığı sürece, hayır.

Skor kötü, 10 kişilik takıma karşı 3 puanı alamamak sinir bozucu, ama biraz düşünmeden ceza kesiyormuşuz gibi geliyor bana. Şenol Hoca, 365 gün takımla yatıp kalkıyor... 'Ben Orkan'a gıcığım, Tosic'e orta yaptırırım Orkan'a yaptırmam' diyor olabilir mi... Ya da 'Lens süper oyuncu, çok da formda, skoru da değiştirebilir, ama ben Quaresma'yı oyunda tutacağım. Eniştem de Portekizli, o yüzden sempatim var' demiş olabilir mi... Net bir şekilde adamın sahaya sürebileceği en verimli takım bu.

Sorun nerde? Tabi ki kadro mühendisliğinde...  Yüz kere, bin kere aynı sonuca varılıyor, varılmaya da devam edilecek.

'Elit bir hoca Lens'i oynatırdı' cümlesi de bana anlamlı gelmiyor. Elit bir hoca, belki sezon başında yönetime şöyle diyebilirdi, 'sayın başkan, sen transferi ben yaparım diyorsun ama, elimizde 1 tane ileriye dönük orta saha oyuncusu var, bu şekilde 3 kulvarda başarılı olamayız, bana Sosa gibi, Sneijder gibi, Alex gibi bir oyuncu lazım, aldın aldın, alamadın büyük sıkıntı yaşarız' diyebilirdi. Onun dışında buraya Mourinho'yu da getirsen çıkaracağı kadro, yapacağı hamle budur.

'Bu kadar puan kaybı olmaz' diyenler var. Bence de olmamalı, ama bu sezon ligde farklı dengeler var. Geçen senenin 15. haftasında liderle ikincinin toplam 1 mağlubiyeti vardı, şimdi 6 mağlubiyeti var. Geçen sene 15. haftada liderle 9. sıradaki takım arasında 16 puan fark vardı, şimdi 10 puan var. Kayseri bugün bizi yenseydi, 3. sıraya yerleşecekti.

Bu arada Kayseri'yle bütün istatistiklerimiz aynı neredeyse... Galibiyet sayısı, beraberlik, mağlubiyet, attığımız gol sayısı bile aynı... Adamlar Sivas'ı deplasmanda yendiler, Fener'le Kadıköy'de berabere kaldılar, Trabzon'dan, Başakşehir'den 1'er puan aldılar. Toplam 2 yenilgileri var. Ligin en zor deplasmanlarından biri, belki de en zoru. Bahane mi, değil. Ama unutmamak lazım. Kayseri ile kadro kalitemizin farkında mısın?

Bu sene, her takım için, geçen senelerden daha zor geçiyor. Belki de lig tarihinin en çekişmeli sezonlarından biri... Alternatifli kadrosu olan takım, ilerleyen haftalarda avantajlı olacak. Biz, en alternatifli kadroya sahip takım olduğumuzu düşündük ama yanıldık. Devre arasında topla oynayabilen, teknik kapasitesi yüksek, kaliteli bir ileriye dönük orta saha oyuncusu bulmamız gerekiyor. Cenk'e de gerçekten 15-20 veren varsa bir dakika düşünmemeliyiz.

Son olarak, başkanın ağzından bir kez daha 'Talisca'nın bonservisini alacağız' lafını duyarsam kendimi vuracağım.


Etiketler: